abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_165436706
registreer om deze reclame te verbergen
Razz, wat een lieve en mooie spam O+
pi_165436733
Ja, Razz, groen is evil. Ze worden schijnbaar blanco geboren, maar deze boodschap zat dan toch ergens in haar dna verstopt. Rapley heeft ook niet geholpen.

Wat een mooie foto's. O+ .Het is echt zo'n beauty.

Goede reminder: het gevecht is zinloos. Het kost vooral een hele hoop energie. Het is soms gewoon zo frustrerend om een bordje vol met vitaminen en vezels etc. etc. voor haar neus te hebben staan en dat zij gewoon niet wil eten. ;( .

Ze vertelde vanavond nog even iets aardigs, tussen het in bad en naar bed gaan. Ze wil graag naar de kapper, want al haar haartjes moeten eraf, he-le-maal. En die van mama ook. Want eigenlijk vindt ze haar haartjes niet zo mooi. En mama's haartjes zijn ook niet zo mooi. Dus die moeten er he-le-maal af. Net als bij papa. Dat is wl mooi. En de lange haren van de buurmeisjes zijn mooi, maar die van haar niet, en die van mama k niet.

Tot dusver heb ik dus nog geen wannabe prinsesje in huis, maar Sinad O' Connor. _O- .
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_165436835
Danic goede spurts en wat knap van de bob.

Spark welkom back.

Razz knap dat ze het bij de psz zo goed gedaan heeft.

Mijn duo eet weinig tot niets. Tot groot commentaar van so en sz dat we over ons heen laten lopen. En die van haar eten wel.

Sac is bijna jarig en ben iets aan het bedenken voor haar traktatie en afscheid bij het kdv.
pi_165436843
registreer om deze reclame te verbergen
Franny. :D _O-
pi_165436892
Nou franny ze heeft wel ambitie hoor.

[ Bericht 2% gewijzigd door ferrari_rood op 19-09-2016 21:09:42 ]
pi_165436920
Maar Razz, 12 kg is zo slecht toch niet :? F kan enorm bunkeren maar weegt met z'n 2j4M iets van 12,4 kg.

Vandaag had hij 2 borden warm gegeten op het kdv bij de lunch. Misschien dat het thuis daarom wel mee viel hoeveel er in ging :+

Franny :D Mooie verhalen van I _O-
pi_165437093
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op maandag 19 september 2016 20:48 schreef WupWup het volgende:

[..]

Hoe ziet het eruit op de groeicurve?
Voor zover ik het goed zie: tot twee jaar zat ze net onder het gemiddelde lijntje, nu buigt ze af naar de onderste lijn. Ik heb de WHO groeicurves bekeken en daar zitten meisjes van haar leeftijd gemiddeld op 13 kilo.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_165437100
I :D :') ! Goed fashion statement wel. Met zo'n hippe strik om je hoofd, kan best :7 .

Fazz, nee 12 kilo is ook geen probleem hoor. Maar ze weegt dat voor mijn gevoel al heel lang. Na die baby-dreumes-groeiexplosietijd is het soms wennen dat ze niet meer zo hard groeien, dat bedoelde ik meer.

Familie heeft hier eigenlijk geen commentaar op haar eten, gelukkig. Ze eet ook gewoon zelf en ik ga niet voeren ofzo, is ook kansloos. Als ik dat probeer kiepert ze zo haar bord op de grond. Met daarna een droog "Anne ete oppe sont vooit. Mama boos. Anne gang." . Kuch :@ .

Dat heb ik namelijk n keer gedaan, toen ik echt heel pissig was dat ze weer eens haar hele bord op de grond gooide. Dus Annie op de gang. Waar ze heel vrolijk met het lichtknopje ging spelen, ging roepen "GANG LEUK MAMA ANNE SPELE LICHT AAN HAHAHAHAHA" en vooral heel boos was toen ze de kamer weer in mocht. De deur moest namelijk dicht blijven. Sorry Jo Frost, mijn kind vindt de naughty spot hilarisch :+ .

[ Bericht 10% gewijzigd door anoniem_08012019090727 op 19-09-2016 21:04:32 ]
pi_165437208
Knap toch dat ze die verbanden al legt Razz :+

Commentaar op het eten van je kinderen lijkt me heel vervelend. Het is ook typisch zo'n onderwerp waarop iedereen het beter weet }:|
pi_165437220
Oorzaak en gevolg kun je tenminste aanvinken.

Sac tettert de hele dag met haar zeer aanwezige stem.
pi_165437388
Ergste nog
Ja wij hebbeb direcy alles aangeboden en hij/zij lust alles, heb je wel alles aangebkde?

Ja duh meneer werd 2 en vertikte opeens warm te eten! Heb nu zover dat aardappels macaronie en vlees weer gegeten wordt
pi_165437430
Haha, die Annie, Hier ook wel eens de gang geprobeerd, maar dat resulteert bij I juist in hysterie. Dan gaan al haar alarmbellen af: mijn moeder moet mij niet meer, ik word in de steek gelaten, nu ben ik voor altijd eenzaam en alleen. :'( . Dus dat werkt ook niet, want dan ben je een half uurtje bezig je kind te kalmeren en voel je je schuldig.

Zou wel grappig zijn om die beelden naast elkaar te zetten. :+ .

Bij onze buren hebben ze de regel: als je met eten gaat gooien, dan ga je naar bed. Toen ik dat hoorde, vond ik dat behoorlijk ver gaan. Maar ja, ieder zo z'n methoden.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_165437694
Jeetje, wat een eetverhalen.
B eet echt alles, met mes en vork, zonder te knoeien.

Haha nee dus. ;)

Hij heeft zijn buien, maar gooien met eten is een no go, net zoals voeten op tafel (jaja een echte vent) en expres knoeien. Als we trouwens zeggen dat zijn bord leeg moet, legt ie al zijn eten naast zijn bord. 'Zo bord is leeg mama'
pi_165437896
Ik ben wel blij dat de jongens met hun vork of lepel eten
Hun nichtje is iets ouder dan Teun eet bijna alles met de handen. Alles zit er onder, smakt etc heel smerig, klieder, mond te vol proppen onsmakelijk kortom ik vind het vreselijk bij haar aan tafel te zitten maar haar ene moeder doet dit ook brrrrr
pi_165438049
Franny, hier was Eva ook heel weinig aangekomen in een half jaar. Zo weinig dat de kinderarts haar bloed heeft laten onderzoeken op allerlei tekorten en coeliakie. Daar is niets in gevonden en na een paar maanden begon ze ineens te bunkeren en kwam ze ze 1,5/2 kilo aan en groeide ze 4 of 5 centimeter. Ze is nu iets minder dan 14 kilo.
Ik herken de stress wel, je wil toch dat ze goed groeien en goed eten. Maar ervaring hier is dus dat het echt lang stil kan staan en dan ineens super hard gaat.

Wat goed razz! Je knappe meiske O+
E.
pi_165438137
Ohh smakken, afschuwelijk! Ik kan absoluut niet tegen eetgeluiden en Eva smakt constant! Ik vraag dagelijks of ze met haar mond dicht wil eten maar het lijkt gewoon niet aan te komen. Aaargh!
E.
pi_165438513
quote:
2s.gif Op maandag 19 september 2016 16:35 schreef Franny_G het volgende:
Razz, ze lijkt inderdaad ook echt een peuter zo. Ongelooflijk he? Ging ze hiervoor ook al naar het kdv of niet? Het lijkt me een kind dat het daar helemaal geweldig vindt.

Ik heb vandaag een beetje een hangdagje. En I zei daarnet gewoon dat ze zin heeft om naar het kdv te gaan en te spelen met haar vriendjes. Met moeders zijn is maar booring. :') .

Veel eftelinggangers! Veel plezier Kyara!

Danic, dat is inderdaad fijn zeg. Ik begin me zo langzamerhand wel een klein beetje zorgen te maken over het gewicht van I. Was er steeds heel relaxed onder, maar in februari toen ze precies 2 jaar was, woog ze bij het cb 11,2 kilo. Nu in september weegt ze 11,8. Dat is wel een heel minimaal verschil. Is het normaal dat ze op deze leeftijd zo vertragen in groei? Ze heeft ook wel echt een mager lijfje nu, vind ik. Ze eet overdag goed, alleen het avondeten is vaak niks, maar dat gaat wel een beetje in fases.
Ik heb het even teruggezocht. Eva woog met 2 jaar 10.5 kg. Werd daarna ziek (griepje van een week) en viel nog af tot 9.8 kg. Cb over de flos natuurlijk :')
Met 2j9mnd zat ze op 11.9 kg

Rosalie woog met 2 jaar 11.9 kg en met 2j9mnd 13 kg.

Wij hebben ons er best druk over gemaakt. Uiteindelijk hebben we het zo goed als het ging, losgelaten. Je kan het er toch niet in proppen. En zolang ze niet bleek ziet, stopt met groein of constant ziek is, zou ik het wat laten gaan. Als ze honger hebben eten ze echt wel.

Nu, sinds ze in groep 2 begonnen is, wil ze ineens dingen proeven die ze niet kent. Vaak vindt ze het niet lekker, maar ze probeert het tenminste. En ze weet nu dat gerookte zalm wel heel lekker is :D
pi_165439250
Zo probeert het wel. Fline gewoon niet. Als het voor haar vies er uit ziet of ruikt dan eet ze het gewoon niet. Ze hebben beide nooit met hun eten gegooid. Ik vraag elke ochtend aan ze wat ze willen eten en dat probeer ik vaak te maken. Soms kook ik wel 3 of 4 verschillende potjes. Want ik heb ook niet altijd zin in wat mijn man wil eten. Maar ik heb bijna altijd 3 keuzes :P
Ik vind het totaal niet erg zolang ze maar eten. En dan heb ik het niet of poffertjes, pannenkoeken of patat :')
Vandaag wilde ze beide brocolli eten. Nou prima! De ene wil dat met een kaassausje (zelfgemaakt want ze lusten niks uit zakjes of potjes) en de ander graag met knoflookboter. Hebben ze wel hun portie groenten vandaag ;)
Wipkip met prachtige Wipkuikentjes O+
Try to be a rainbow in someone's cloud.
pi_165439460
Riley eet ook het liefst met haar handen. :@
Ik heb er best wel vertrouwen in dat ze voor haar dertigste netjes gaat eten.

Time-out heb ik haar nog nooit gegeven. Mezelf wel. Maar niet mijn leeftijd in minuten. Dat leek me (helaas) net te lang -O-

Franny, Riley was met net drie dagen drie 11,9 kilo. En ze zit nu steeds om en nabij dat gewicht nog.
pi_165440050
Mijn peuter eet doorgaans netter dan mijn zesjarige doet :')

Franny, als de curve afbuigt, dan kun je in elk geval stellen dat het afwijkend is. Maar of het zorgwekkend is, is natuurlijk een hele andere vraag. Als je daar een antwoord op wil, dan kun je het beste naar het cb om je twijfel te bespreken.
pi_165440776
Bedankt voor al jullie verhalen over het gewicht van de kinders! Het is gewoon fijn om te lezen dat dit bij meer kinderen voorkomt.

WupWup, ik heb het nog met mijn vriend besproken. I is zo energiek, nooit ziek, en klaagt ook nooit over honger, ze is ook niet opvallend veel moe of zoiets. Dus het lijkt ons niet nodig om een extra afspraak bij het cb te maken. We gaan weer wat vaker soep maken. Dat vindt ze wel lekker en daar kunnen we dan groenten in stoppen. En verder komt ze niets tekort, want overdag eet ze prima en alle andere gezonde zaken, zoals fruit, brood, vis en vlees, kaas, eieren en zuivel gaan er goed in.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_165440883
Onze jongste is met amper eten (hij eet kale pasta, slecht brood en patat/pannenkoeken/ poffertjes) sinds januari 3 kilo aangekomen... :? Ik heb geen idee hoe dat kan
Is het interessant Joost?
pi_165441454
quote:
0s.gif Op maandag 19 september 2016 22:45 schreef kaatjejannie het volgende:
Onze jongste is met amper eten (hij eet kale pasta, slecht brood en patat/pannenkoeken/ poffertjes) sinds januari 3 kilo aangekomen... :? Ik heb geen idee hoe dat kan
Mijn dame eet ook voor een zieke kip en krijgt ook niet veel snoep en zooi maar is te zwaar... Ik kan mij er (zolang ik weet wat er in gaat) niet druk om maken.

Pasta en brood! Die 2 dingen vind ze lekker, ja en patat maar dat krijgt ze niet zo vaak.

Razz en Soesa welkom met jullie peuters! En nog gefeliciteerd!

De -niet meer slapen tussen de middag- fase is hier in volle gang en ze word er heel erg niet gezellig van... veel gillen en krijsen en dan geef ik mezelf ook even een paar minuten met de deur dicht in de bijkeuken, (ik dan, zij is in de kamer)
Maar tegelijk wil ze ook met alles helpen en alles samen doen, veel kjoelen en samen boekjes lezen. Ingewikkeld dat peuterbestaan.
Gm vind ik echt zon lieve mama O+ . Zo 1 waar alle kindjes soms jaloers op zijn dat ze hun mama niet is.
S. 2014
J. 2016
pi_165442284
quote:
0s.gif Op maandag 19 september 2016 22:45 schreef kaatjejannie het volgende:
Onze jongste is met amper eten (hij eet kale pasta, slecht brood en patat/pannenkoeken/ poffertjes) sinds januari 3 kilo aangekomen... :? Ik heb geen idee hoe dat kan
Mijn (echt heel) goed etende expeuter is daarentegen in een jaar tijd amper een kilo zwaarder geworden... Ook geen idee hoe dat kan :D
Haar babyvet is wel echt aan het verdwijnen (ze heeft eigenlijk altijd bovenin de curve gezeten).
pi_165444236
Werd gisteravond getipt dat Jan en Teun op de site van hhb staan bij extra _O-
En ook mijn roomhoorntjes
http://heelhollandbakt.om(...)olland-smikkelt-mee/
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')