Ja, ik was een keer een week in een hotel. Er werd een lezing gehouden in een zaaltje waarvoor we door de keuken heen moesten, wat al twijfelachtig is. In het voorbijgaan zag ik pakken aardappelpuree (gewoon de pakken die je in de winkel koopt) en eten onafgedekt in warmhoudbakken. Dat was dus onbedoelde extra informatie. Bij Ikea zag dat een bak groente werd aangevuld door een nieuwe opgewarmde bak uit te storten over een bodempje in de smoezelige bijna lege toonbankbak. De opscheplepel werd niet vervangen door een schone, om de bak heen werd niet schoongemaakt. Wie daar werkt heeft volgens een sollicitatieformulier koks-hbo.quote:Op vrijdag 9 september 2016 12:25 schreef Pietverdriet het volgende: [..]
Je moest eens weten hoeveel prefab de hoereca gebruikt.
AH had vrij goede groothandel-gevulde koeken op de versafdeling. Ze waren een keer in de aanbieding 2 voor de prijs van 1. Heb de pakken verschillende malen bekeken, maar het waren gewoon dezelfde voor dezelfde prijs. Toen de aanbieding voorbij was, waren ze 2x zo duur. Heb ze voortaan laten staan. Toen ik veel later nog eens een pak nam, waren ze anders. Smaakte alsof er kokos door zat, had ook het kruimelige. Ik werd er vaag misselijk van. Tig maal de ingrediëntenlijst bekeken, maar geen kokos kunnen vinden. Het moet een van de aroma's geweest zijn. Ze heetten geen gevulde koeken meer, maar picolientjes. Onlangs waren er gevulde roomboterkoeken in de aanbieding. Meteen geprobeerd. Gevulde koeken zijn van zanddeeg en deze leken halfweg van boterkoekdeeg te zijn. Smaakte wel beter, waarschijnlijk zijn de aroma's zorgvuldiger gekozen en/of gedoseerd.quote:Op vrijdag 9 september 2016 17:32 schreef Pietverdriet het volgende: [..]
IJssalons ook, gebruiken voor een 90% schat ik allemaal poeiermixen, net als bakkers, jaja ambachtelijk, een zak mix gebruiken waar ze water aan toevoegen, gebak en allerlei broodsoorten van de groothandel. Mijn man was pissig toen we bij een groothandel waren en hij allerlei zaken herkende uit bakkerijen en rastaurants.
Dierenpark Amersfoort heeft al een hele tijd een actie voor inzamelen van afgeknipte nagels. Die worden aangeboden aan delegaties van China, Vietnam en Zuid-Afrika op de Cites-top in Johannesburg (Zuid-Afrika), eind deze maand. Nagels en haar en neushoornhoorns zijn immers van hetzelfde materiaal, hoofdzakelijk keratine. Het is een ludieke actie om erop te wijzen dat neushoornstropen nergens goed voor is qua gezondheid.quote:Op donderdag 8 september 2016 22:07 schreef golfer het volgende: Uitleg Keratine in shampoo
Shampoo-tips van een insider.
Er is een tijd geweest, dat op de verpakking vermeld werd wat de route is. Bijvoorbeeld: geteeld in Nederland, geslacht in Duitsland, uitgebeend in Oostenrijk en toen kwam het in een Nederlandse winkel. Het opmerkelijkste vond ik, dat het om biologisch vlees ging.quote:Op vrijdag 16 september 2016 23:37 schreef golfer het volgende: Leuke aflevering en ik tuin er dus ook in met die Angus-koeien. Nier dat ik ooit bij McDonalds kom, maar ik koop dus wel Angusvlees en dat schijnt dus ook al helemaal vermengd te zijn. Benieuwd hoe het dan zit met het ook door mij gekochte Wagyu-vles.
Anderzijds is het wel knap als je ziet hoe ver de technologie is gekomen. Want prefab of niet het meeste is prima te eten.quote:Op vrijdag 9 september 2016 17:32 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
IJssalons ook, gebruiken voor een 90% schat ik allemaal poeiermixen, net als bakkers, jaja ambachtelijk, een zak mix gebruiken waar ze water aan toevoegen, gebak en allerlei broodsoorten van de groothandel. Mijn man was pissig toen we bij een groothandel waren en hij allerlei zaken herkende uit bakkerijen en rastaurants.
Zelfs als de route erbij staat weet je nog niet of het nou een echte Angus was of nog maar een paar procent Angus omdat het meermaals doorgekruisd isquote:Op zaterdag 17 september 2016 00:11 schreef Teslynd het volgende:
[..]
Er is een tijd geweest, dat op de verpakking vermeld werd wat de route is. Bijvoorbeeld: geteeld in Nederland, geslacht in Duitsland, uitgebeend in Oostenrijk en toen kwam het in een Nederlandse winkel. Het opmerkelijkste vond ik, dat het om biologisch vlees ging.
Ik denk dat het wat al te informatief was. Het was snel weer weg.
Als ik aardbeienijs of mangoijs maak van aardbeien of mangos smaakt het niet alleen beter dan wat je bij een ijssalon krijgt, het smaakt echt heeeeel veel beter, het is een totaal ander product.quote:Op maandag 19 september 2016 11:24 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
[..]
Anderzijds is het wel knap als je ziet hoe ver de technologie is gekomen. Want prefab of niet het meeste is prima te eten.
Ik draai ook wel eens zelf ijs, maar ik moet toch eerlijk zeggen dat ik vooral de fruitsmaken vele malen beter, sterker en lekkerder vind bij de ijsboer, die hoogstwaarschijnlijk zo'n mix of siroopachtige substantie gebruikt.quote:Op maandag 19 september 2016 16:34 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als ik aardbeienijs of mangoijs maak van aardbeien of mangos smaakt het niet alleen beter dan wat je bij een ijssalon krijgt, het smaakt echt heeeeel veel beter, het is een totaal ander product.
Anderzijds, als ik banket bij het gros van de bakkers koop en ik koop diepvriesbanket van Coppenrath &Wiese is dat laatste echt heel veel beter. Ik heb ook niet zo een moeite met prefab, ik heb moeite met de belazerhandel van mensen die in zekere mate claimen iets ambachtelijks te maken.
Ik haal hier in D bij de Aldi een afgebakken roombotercroissant uit de automaat, die is eigenlijk erg goed, kost een 35 cent. Ik kom bij de bakker en betaal een euro voor een croissant, die is slap, met margarine gemaakt en een kutproduct.
Er zijn prima prefabproducten en er is rotzooi.
Je doet room door je fruitijs zeker?quote:Op maandag 19 september 2016 16:40 schreef Unites het volgende:
[..]
Ik draai ook wel eens zelf ijs, maar ik moet toch eerlijk zeggen dat ik vooral de fruitsmaken vele malen beter, sterker en lekkerder vind bij de ijsboer, die hoogstwaarschijnlijk zo'n mix of siroopachtige substantie gebruikt.
Ghehehe... jaquote:Op maandag 19 september 2016 16:44 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je doet room door je fruitijs zeker?
Jep room onderdrukt de smaakquote:Op maandag 19 september 2016 18:03 schreef Unites het volgende:
[..]
Ghehehe... ja
Fout? Voor de smaakkwaliteit dan?
In Zwitserland schonk iemand koffieroom over m'n aardbeien. Dat vond ik niets, ook niet toen ik besefte dat het echte koffieroom was en niet de enge koffiemelk van ons. Ik hoef helemaal geen room of suiker over de aardbeien. Beide nemen de eigen smaak weg. Natuurlijk moet je dan wel echt rijpe aardbeien hebben. In augustus had AH twee soorten aardbeien die beide meestal helemaal rijp waren. Erg lekker.quote:Op maandag 19 september 2016 19:48 schreef Pietverdriet het volgende: [..]
Jep room onderdrukt de smaak
Ik koop aardbeien bij een aardbeienboer hier vlakbij, korona of lambadas.quote:Op maandag 19 september 2016 20:30 schreef Teslynd het volgende:
[..]
In Zwitserland schonk iemand koffieroom over m'n aardbeien. Dat vond ik niets, ook niet toen ik besefte dat het echte koffieroom was en niet de enge koffiemelk van ons. Ik hoef helemaal geen room of suiker over de aardbeien. Beide nemen de eigen smaak weg. Natuurlijk moet je dan wel echt rijpe aardbeien hebben. In augustus had AH twee soorten aardbeien die beide meestal helemaal rijp waren. Erg lekker.
Zelf plukken?quote:Op maandag 19 september 2016 20:37 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik koop aardbeien bij een aardbeienboer hier vlakbij, korona of lambadas.
Neuh, daar hebben ze hele hordes Roemeense vrouwen voor.quote:
Win-win-situatie voor beide partijen. Ik heb wel een paar keer zelf geplukt. Dan ga je door tot je genoeg hebt of omdat het zo ontspannen is.quote:Op maandag 19 september 2016 20:39 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Neuh, daar hebben ze hele hordes Roemeense vrouwen voor.
Ik lees dit stuk ook gewoon in de typische ' keuringsdienst van waarde stem'quote:Op donderdag 22 september 2016 16:59 schreef golfer het volgende:
Vanavond:
De Keuringsdienst kreeg een vraag van een aantal kampioen rugbyspelers. Het voltallige team snoept na de training uit grote potten vol met eiwitpoeder. Om nog breder te worden dan ze al zijn. Want als je spieren wilt kweken moet je aan de eiwit-shakes. Zo lijkt het. Maar wat zit er precies in die grote mysterieuze potten? De Keuringsdienst op zoek naar het verhaal achter de witte sportpoeders.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |