abonnement Unibet Coolblue
pi_167284522
Je mag Iwanius best vragen hoe het komt dat hij er al wel kon eten, maar om daar nou zo'n geïrriteerd gesprek van te maken lijkt me nergens voor nodig. Als Iwanius antwoordt: prima, als hij dat niet doet ook goed natuurlijk. Maak je niet zo druk idd. Al kan dat taalgebruik wel wat netter, fathank.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_167285737
quote:
14s.gif Op maandag 12 december 2016 17:25 schreef fathank het volgende:

zand in de kut much tering he

zul jij een kutleven hebben zeg als je je over zoiets al zo druk kan maken
Nou, geheel vreemd vind ik de reacties van Igen en Bloodymary1 niet als je de voorgeschiedenis kent met al die haters die doelbewust bezig zijn op de man te spelen en daarmee topics om zeep te helpen. Voorbeelden te over.

quote:
0s.gif Op maandag 12 december 2016 11:17 schreef MCH het volgende:
Hoeveel krijg je nou betaald van zo'n nog te openen bar?
Zoveel dat ik volgend jaar een gooi kan doen naar de Dubai First Royal MasterCard :') :+

De eigenaar kent mij nog van 10 jaar geleden van een andere zaak. Belde mij of ik zin had even te komen kijken als ik in de buurt was. En dat was ik, dus ging ik even langs. Uiteraard stond ik erop gewoon te betalen en wat dus geaccepteerd werd, maar toen ik voor het 2de broodje ging werd mij verteld door het kassameisje dat zij de opdracht had gekregen geen geld van mij meer aan te nemen. :D _O-

quote:
0s.gif Op maandag 12 december 2016 13:08 schreef MCH het volgende:

Ik kan me best voorstellen dat enkele Rotterdamse uitspanningen lucht hebben gekregen van Iwanius z'n reviewkwaliteiten en status. De rest vul je zelf maar in. ;)
Ik ben allang gevraagd als recensent in het verleden door een aantal bekende instanties in Nederland, maar heb het doelbewust afgewezen omdat ik

• "vrij" wil blijven. Daarbij gaat het op den duur, als je een restaurant de grond in schrijft, fricties geven bij je 'Baas' die je vervolgens op de vingers tikt, en verzoekt e.e.a in het vervolg aan te passen voor de lieve vrede. Nee dank je.

• Ik zelf wil uitmaken wanneer ik een toko bezoek, waar ik eet en wat ik bestel. Niet een al voor geprepareerd hapje krijgen omdat "mijnheer de recensent binnen is." Daarbij doe ik niet aan gratis want ik betaal al jaren alles zelf. Gewoon privé, geen bedrijfsaccount zoals de meesten doen als ze uiteten. ( of onderweg zijn voor werk.)

• Als laatste is dit voor mij een pleziertje, uiteten, en geen beroepsmatig iets zoals voor de meeste 'recensenten.' Daarom kan ik soms ook lekker ongegeneerd schransen, met geld smijten of ongezouten mijn mening geven in de openbaarheid als ik ergens ben. Anderen houden vaak doelbewust hun mond om met name politiek-correct over te komen alsof het een gunst is dat je ergens gaat eten. Zeker vergeten dat uitbaters afhankelijk van jou zijn en niet andersom. Wij de gasten hebben keuze om uit te gaan eten, gezien de hoeveelheid aan restaurants die bijna elke maand wel ergens worden geopend en graag goede klandizie willen hebben.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 13-12-2016 19:05:27 ]
pi_167290572
Bedankt voor de informatie Iwanius. Ik kan weer rustig slapen en de rest heeft weer wat interessants over je kunnen lezen. Ga zo door. Hopelijk schrijf je binnenkort weer mooie verhalen over je uiteindeuitspattingen met Miep. In ieder geval een fijne vakantie gewenst.

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 12-12-2016 22:19:31 ]
pi_167293655
En de vrede is weer wedergekeerd, net op tijd, 't is bijna kerst ~:)

Ik zal dat braadworstbroodje binnenkort ook wel eens uitproberen als ik in de buurt ben, ziet er goed uit :9~
To discover new counterintuitive things, boil things down to their fundamental truths and reason up from there, as opposed to reasoning by analogy. - E.M.
pi_167294974
Opruimactietje. Niet zo miepen, gewoon door! Thanks luitjes. :Y)
Let me see you stripped down to the bone
pi_167306117
quote:
2s.gif Op zaterdag 10 december 2016 04:56 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Ach het is net als het eten van fastfood/broodje frikandel speciaal of een patatje oorlog: Gewoon een guilty pleasure wat je af en toe tot je neemt of ervaart. Skihut= foute muziek en dito gasten en gewoon je klem zuipen en alles weer eens ondergaan.

[ afbeelding ]

Waar?

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
© Google Maps.


Charlie's Rotterdam
Schouwburgplein 101
3012 CL Rotterdam

Wat at / dronk je?


[ afbeelding ]
Hun trots en wel de classic varkensbraadworst i.c.m.een Kaapse brouwers 'blond' biertje.


[ afbeelding ]
De classic varkensbraadworst van dichtbij met topping.


Impressies / Op of aanmerkingen

Officieel pas vanaf 13 december 2016 geopend tussen10:00 uur ‘s ochtends tot einde avond, voor o.a.broodjes,
soepen en zelfs een lekker biertje naast het welbekende fris.

Ja, leuk, maar hoe smaakte die classic braadworst met topping?


Goed, lekker. Braadworst duidelijk geen groothandelsspul. Goede beet,lekker knapperig,dik zoals je van dit soort
braadworsten mag verwachten. Kortom lekker! De topping bestaande uit o.a. witte kool met rozijnen,bbq saus,grano pardano,munt,bieslook en koriander, vult het prima aan en geeft het als geheel een wat zoete smaak. Het broodje is
van prima formaat,groot,en past uitstekend bij dit formaat worst.

En met een biertje van Kaapse brouwers maakt dat het een prima combinatie is.

Dus je hebt hierna zeker er nog 1? 2? bestelt?

Nog 1 keer bestelt om zeker te zijn dat het echt lekker was. *)

Zou je hier vaker langs gaan?

:Y zeker weten. Ik heb i.i.g als vervanger voor de eerder gerecenseerde Bratwurst Bar ,dat ik als een fiasco op
worstengebied beschouw, naast favoriet Hans Worst nog een prima alternatief gevonden met Charlie's.

8-
/ 10
Liep er vorige week langs (toen het dus nog gesloten was voor het normale publiek), het leek mij echt een verschrikkelijke zaak met die inrichting :o

Goed om te lezen dat het met het eten (of in ieder geval de braadworst) dus wel goed zit, misschien toch maar eens proberen.
May you never steal, lie or cheat. But if you have to steal, then steal away my sorrows. If you have to lie, then lie with me all the nights of our life. If you have to cheat, then cheat death because I don't want to live a day without you
pi_167367109


Waar?



FG 2.0.




FG restaurant 2.0.
Katshoek 37b
3032 AE Rotterdam

Wat at/ dronk je?












Op / of aanmerkingen


Het niet plaatsen van enige reactie onder geplaatste foto's zegt voor een goed verstaander
al genoeg.

Niks nieuws,niks verrassend,kortom beetje van hetzelfde na het laatste bezoek op deze
nieuwe locatie. Verder ook het gevoel dat het allemaal "op de automatische piloot"
was bereidt en verder omgeven met teveel wat ik noem 'frutsels' om het allemaal heel wat
te doen lijken voor de prijs. Smaken (smaakcombinaties) te voorspellend en te bekend
voor mij. Zelfs de Wagyu (laatste foto) zat ik met lange tanden te eten en het gevoel dat
deze iets te lang was doorbakken. Nee, dit was het duidelijk niet! Jammer, jammer,jammer.

Ben erg benieuwd hoelang zijn pr dame de schijn kan ophouden met bevriende regionale media
zoals het AD,Metro en RTV Rijnmond dat FG nog steeds dat verrassende en originele heeft zoals
6 jaar geleden als de tegenwind van andere geluiden in de Maasstad, op culinair niveau, intussen
naar windkracht 6 zijn gestegen en de komende jaren nog meer zal stijgen.

Samengevat

FG 2.0 staat stil op culinair niveau. Voor mensen die deze keuken niet kennen zal het allemaal
geweldig lekker aandoen en smaken, mede dankzij het 'gimmick' plaatje dat tegenwoordig bij het
eten aan de gasten wordt "verkocht". Voor vaste gasten is er niks nieuws,wel meer poeha. Maar
goed, een kunstje kan je maar een paar keer doen totdat iedereen er op is uitgekeken. Nou, dat
ben ik nu wel en met mij velen.

Cijfer:

7
/ 10
pi_167371353
Dat klinkt als een strop voor 'de bolle', Iwanius!
Is dat zo?
pi_167372195
Heb je het hem ook al verteld, je kent bolle toch goed?
  vrijdag 16 december 2016 @ 16:48:46 #260
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_167372790
Voor iemand die er nog nooit gweest is wel nog gewoon 'goed' qua kwaliteit enzo? Of beter ergens anders gaan eten als we ergens in januari weer eens daar in de buurt zijn?
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_167372920
Ja als ik 100 keer bij de librije ga eten, komt het mn strot ook wel uit.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_167557873
Nou...in dit geval geldt dat niet voor mij.

quote:
1s.gif Op vrijdag 16 december 2016 15:43 schreef Smallish het volgende:
Dat klinkt als een strop voor 'de bolle', Iwanius!
Had hij maar niet moeten veranderen. Zijn gemiddeld publiek is ook totaal anders. Meer dagjesmensen i.p.v. culinaire smulpapen zoals voorheen. Nu dus meer lui die het hele jaar sparen voor 1x FG en dan even het 'Heertje' zijn en alles dan geweldig vinden.

quote:
0s.gif Op vrijdag 16 december 2016 16:48 schreef MutedFaith het volgende:

Voor iemand die er nog nooit gweest is wel nog gewoon 'goed' qua kwaliteit enzo? Of beter ergens anders gaan eten als we ergens in januari weer eens daar in de buurt zijn?
Als je er nog nooit bent geweest dan zal je het allemaal erg leuk en geweldig en zo vinden.
Ik heb het dan over de ambiance, het eten en de verhaaltjes die je worden verkocht aan tafel en het mini presentje dat je meekrijgt na afloop. (sample zijn eigen whisky zoals je dat ook bij parfums in winkels krijgt.)



Waar?


© Shirvers



© Google Maps.


Markthal
Dominee Jan Scharpstraat 298
3011 GZ Rotterdam


Pop-up balie van HK chinezen uit Maastricht bij de hoofdingang die er tot morgen is.



Simpel en duidelijk menukaartje.


Wat at / dronk je?


Heerlijk verse pekingeenden! Echt supermals vlees en sappig.



3 van de in totaal 9 "Bing Bing Ab" of te wel flensjes met pekingeend,komkommer/lente uitjes,Hoi Sin saus en een simpel bekertje
thee.


Impressies / op of aanmerkingen

Ik liep hier vorige week bij toeval tegenaan maar had haast, en nu teruggekeerd. Gelijk wanneer je de hoofdingang binnenkomt,rechts waar de grote stand staat met olijven, is deze tijdelijke pop-up stal geopend en neergezet. Echt een plek waar je even een pit stop maakt om iets kleins te eten zonder poespas.

Ja, leuk deze VVV info maar hoe smaakte die flensjes die je normaliter ook bij de HK restaurants kunt bestellen?

Goed, en dan gewoon waar voor je geld. Normaliter ben ik in Nederland huiverig voor dit soort stalletjes omdat vaak het eten, en in deze dus eenden,van een dag eerder zijn en in mijn ogen niet vers. Dat proef je dan ook gewoon. Maar deze eenden zijn dus vandaag gemaakt en dat zie je en proef je ook als je ervan eet. Het vlees is mooi van binnen, supermals,stevig/sappig en de korst heeft dat krokante met daaronder het klein randje vet, Nee, gewoon goed!

Ik raad een ieder die nu eens geen patatje wil eten maar toch iets lekkers en licht en niet te duur eens morgen te gaan kijken want het is je geld dubbel en dwars waard.

Cijfer:


8
/ 10
pi_167557992
Is Peking-eend eigenlijk erg anders dan Hong Kong-eend?
pi_167559437
quote:
3s.gif Op vrijdag 23 december 2016 19:14 schreef Iwanius het volgende:
Nou...in dit geval geldt dat niet voor mij.

[..]

Had hij maar niet moeten veranderen. Zijn gemiddeld publiek is ook totaal anders. Meer dagjesmensen i.p.v. culinaire smulpapen zoals voorheen. Nu dus meer lui die het hele jaar sparen voor 1x FG en dan even het 'Heertje' zijn en alles dan geweldig vinden.

[..]

Als je er nog nooit bent geweest dan zal je het allemaal erg leuk en geweldig en zo vinden.
Ik heb het dan over de ambiance, het eten en de verhaaltjes die je worden verkocht aan tafel en het mini presentje dat je meekrijgt na afloop. (sample zijn eigen whisky zoals je dat ook bij parfums in winkels krijgt.)

[ afbeelding ]

Waar?

[ afbeelding ]
© Shirvers


[ afbeelding ]
© Google Maps.


Markthal
Dominee Jan Scharpstraat 298
3011 GZ Rotterdam

[ afbeelding ]
Pop-up balie van HK chinezen uit Maastricht bij de hoofdingang die er tot morgen is.


[ afbeelding ]
Simpel en duidelijk menukaartje.


Wat at / dronk je?

[ afbeelding ]
Heerlijk verse pekingeenden! Echt supermals vlees en sappig.


[ afbeelding ]
3 van de in totaal 9 "Bing Bing Ab" of te wel flensjes met pekingeend,komkommer/lente uitjes,Hoi Sin saus en een simpel bekertje
thee.


Impressies / op of aanmerkingen

Ik liep hier vorige week bij toeval tegenaan maar had haast, en nu teruggekeerd. Gelijk wanneer je de hoofdingang binnenkomt,rechts waar de grote stand staat met olijven, is deze tijdelijke pop-up stal geopend en neergezet. Echt een plek waar je even een pit stop maakt om iets kleins te eten zonder poespas.

Ja, leuk deze VVV info maar hoe smaakte die flensjes die je normaliter ook bij de HK restaurants kunt bestellen?

Goed, en dan gewoon waar voor je geld. Normaliter ben ik in Nederland huiverig voor dit soort stalletjes omdat vaak het eten, en in deze dus eenden,van een dag eerder zijn en in mijn ogen niet vers. Dat proef je dan ook gewoon. Maar deze eenden zijn dus vandaag gemaakt en dat zie je en proef je ook als je ervan eet. Het vlees is mooi van binnen, supermals,stevig/sappig en de korst heeft dat krokante met daaronder het klein randje vet, Nee, gewoon goed!

Ik raad een ieder die nu eens geen patatje wil eten maar toch iets lekkers en licht en niet te duur eens morgen te gaan kijken want het is je geld dubbel en dwars waard.

Cijfer:


8
/ 10
Toffe Popup! eet laatste tijd steeds vaker peking eend, ook bij monsieur vuong pho met eend gehad. Erg goed.
pi_167563113
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 december 2016 19:18 schreef Igen het volgende:
Is Peking-eend eigenlijk erg anders dan Hong Kong-eend?
Ja, in basis ligt de focus bij Peking eend op het vel, dus wordt vooral het vel gekruid en technieken toegepast om het huid zo krokant mogelijk te maken. De Cantonese/HK variant wordt geserveerd met bot en dus meer vlees waardoor je dus inclusief bot gaat kruiden, plus eet je vaker met rijst, en dus ook meer juicy wordt gemaakt, wat te niet gaat van het krokante vel.

Een echte "pien pee ap" volgens de echte Chinese wijze zal je in NL bijna niet vinden.
  vrijdag 23 december 2016 @ 21:38:36 #266
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_167563115
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 december 2016 19:18 schreef Igen het volgende:
Is Peking-eend eigenlijk erg anders dan Hong Kong-eend?
Om te beginnen is Pekingeend niet met hoisinsaus. :)
  vrijdag 23 december 2016 @ 21:49:55 #267
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_167563685
Maastricht? Enig idee waar in Maastricht?
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_167563898
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 december 2016 21:38 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Om te beginnen is Pekingeend niet met hoisinsaus. :)
Jezus Robientje, jij bent ook een echte kenner hè?
pi_167591295



© Acornoakscampground.


Waar?

Thuis!


Zoals 't "heurt"in stijl!



1 van de vele cadeautjes die mij die avond ten deel vielen.



En we beginnen gewoon met deze eerste en beste fles van Huize Roederer.



Een overzicht van de kleurrijke kersttafel.




Het voorafje om starter te weten Kreeft & stelendamse garnalen.
Hierna nog maar een keer opgeschept, gewoon omdat het kan en lekker is.




het hoofdgerecht: Heerlijk sappig lam i.c.m. o.a.aardappelen en brocoli.




Het toetje. Fraai uitziend en dus gewoon lekker! Met dank aan de KBB.


[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 25-12-2016 05:27:34 ]
pi_167598589
lol die afbakbroodjes.
Je zou mij willen zijn gladde sales boy en na het werk crimi
pi_167599676
Mooi servies Iwanius
pi_167599714
--

[ Bericht 100% gewijzigd door agter op 25-12-2016 15:51:21 ]
Make my day!
  zondag 25 december 2016 @ 19:05:19 #273
63722 z80
I fink you freaky
pi_167601825
quote:
2s.gif Op zondag 25 december 2016 05:24 schreef Iwanius het volgende:
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
© Acornoakscampground.


Waar?

Thuis!

[ afbeelding ]
Zoals 't "heurt"in stijl!


[ afbeelding ]
1 van de vele cadeautjes die mij die avond ten deel vielen.


[ afbeelding ]
En we beginnen gewoon met deze eerste en beste fles van Huize Roederer.


[ afbeelding ]
Een overzicht van de kleurrijke kersttafel.


[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Het voorafje om starter te weten Kreeft & stelendamse garnalen.
Hierna nog maar een keer opgeschept, gewoon omdat het kan en lekker is.


[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
het hoofdgerecht: Heerlijk sappig lam i.c.m. o.a.aardappelen en brocoli.


[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Het toetje. Fraai uitziend en dus gewoon lekker! Met dank aan de KBB.

Er ontbreek 1 ding op deze foto's

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
pi_167648072
Die pekingeend ziet er verdomd lekker uit :9
People are always teaching us democracy but the people who teach us democracy don't want to learn it themselves.
pi_167650170
quote:
0s.gif Op zondag 25 december 2016 14:28 schreef MrSalazar het volgende:
lol die afbakbroodjes.
Hahahah ja.. wat een figuur
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')