Nou, geheel vreemd vind ik de reacties van Igen en Bloodymary1 niet als je de voorgeschiedenis kent met al die haters die doelbewust bezig zijn op de man te spelen en daarmee topics om zeep te helpen. Voorbeelden te over.quote:Op maandag 12 december 2016 17:25 schreef fathank het volgende:
zand in de kut much tering he
zul jij een kutleven hebben zeg als je je over zoiets al zo druk kan maken
Zoveel dat ik volgend jaar een gooi kan doen naar de Dubai First Royal MasterCardquote:Op maandag 12 december 2016 11:17 schreef MCH het volgende:
Hoeveel krijg je nou betaald van zo'n nog te openen bar?
Ik ben allang gevraagd als recensent in het verleden door een aantal bekende instanties in Nederland, maar heb het doelbewust afgewezen omdat ikquote:Op maandag 12 december 2016 13:08 schreef MCH het volgende:
Ik kan me best voorstellen dat enkele Rotterdamse uitspanningen lucht hebben gekregen van Iwanius z'n reviewkwaliteiten en status. De rest vul je zelf maar in.
Liep er vorige week langs (toen het dus nog gesloten was voor het normale publiek), het leek mij echt een verschrikkelijke zaak met die inrichtingquote:Op zaterdag 10 december 2016 04:56 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Ach het is net als het eten van fastfood/broodje frikandel speciaal of een patatje oorlog: Gewoon een guilty pleasure wat je af en toe tot je neemt of ervaart. Skihut= foute muziek en dito gasten en gewoon je klem zuipen en alles weer eens ondergaan.
[ afbeelding ]
Waar?
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
© Google Maps.
Charlie's Rotterdam
Schouwburgplein 101
3012 CL Rotterdam
Wat at / dronk je?
[ afbeelding ]
Hun trots en wel de classic varkensbraadworst i.c.m.een Kaapse brouwers 'blond' biertje.
[ afbeelding ]
De classic varkensbraadworst van dichtbij met topping.
Impressies / Op of aanmerkingen
Officieel pas vanaf 13 december 2016 geopend tussen10:00 uur ‘s ochtends tot einde avond, voor o.a.broodjes,
soepen en zelfs een lekker biertje naast het welbekende fris.
Ja, leuk, maar hoe smaakte die classic braadworst met topping?
Goed, lekker. Braadworst duidelijk geen groothandelsspul. Goede beet,lekker knapperig,dik zoals je van dit soort
braadworsten mag verwachten. Kortom lekker! De topping bestaande uit o.a. witte kool met rozijnen,bbq saus,grano pardano,munt,bieslook en koriander, vult het prima aan en geeft het als geheel een wat zoete smaak. Het broodje is
van prima formaat,groot,en past uitstekend bij dit formaat worst.
En met een biertje van Kaapse brouwers maakt dat het een prima combinatie is.
Dus je hebt hierna zeker er nog 1? 2? bestelt?
Nog 1 keer bestelt om zeker te zijn dat het echt lekker was.
Zou je hier vaker langs gaan?
zeker weten. Ik heb i.i.g als vervanger voor de eerder gerecenseerde Bratwurst Bar ,dat ik als een fiasco op
worstengebied beschouw, naast favoriet Hans Worst nog een prima alternatief gevonden met Charlie's.
8- / 10
Had hij maar niet moeten veranderen. Zijn gemiddeld publiek is ook totaal anders. Meer dagjesmensen i.p.v. culinaire smulpapen zoals voorheen. Nu dus meer lui die het hele jaar sparen voor 1x FG en dan even het 'Heertje' zijn en alles dan geweldig vinden.quote:Op vrijdag 16 december 2016 15:43 schreef Smallish het volgende:
Dat klinkt als een strop voor 'de bolle', Iwanius!
Als je er nog nooit bent geweest dan zal je het allemaal erg leuk en geweldig en zo vinden.quote:Op vrijdag 16 december 2016 16:48 schreef MutedFaith het volgende:
Voor iemand die er nog nooit gweest is wel nog gewoon 'goed' qua kwaliteit enzo? Of beter ergens anders gaan eten als we ergens in januari weer eens daar in de buurt zijn?
Toffe Popup! eet laatste tijd steeds vaker peking eend, ook bij monsieur vuong pho met eend gehad. Erg goed.quote:Op vrijdag 23 december 2016 19:14 schreef Iwanius het volgende:
Nou...in dit geval geldt dat niet voor mij.
[..]
Had hij maar niet moeten veranderen. Zijn gemiddeld publiek is ook totaal anders. Meer dagjesmensen i.p.v. culinaire smulpapen zoals voorheen. Nu dus meer lui die het hele jaar sparen voor 1x FG en dan even het 'Heertje' zijn en alles dan geweldig vinden.
[..]
Als je er nog nooit bent geweest dan zal je het allemaal erg leuk en geweldig en zo vinden.
Ik heb het dan over de ambiance, het eten en de verhaaltjes die je worden verkocht aan tafel en het mini presentje dat je meekrijgt na afloop. (sample zijn eigen whisky zoals je dat ook bij parfums in winkels krijgt.)
[ afbeelding ]
Waar?
[ afbeelding ]
© Shirvers
[ afbeelding ]
© Google Maps.
Markthal
Dominee Jan Scharpstraat 298
3011 GZ Rotterdam
[ afbeelding ]
Pop-up balie van HK chinezen uit Maastricht bij de hoofdingang die er tot morgen is.
[ afbeelding ]
Simpel en duidelijk menukaartje.
Wat at / dronk je?
[ afbeelding ]
Heerlijk verse pekingeenden! Echt supermals vlees en sappig.
[ afbeelding ]
3 van de in totaal 9 "Bing Bing Ab" of te wel flensjes met pekingeend,komkommer/lente uitjes,Hoi Sin saus en een simpel bekertje
thee.
Impressies / op of aanmerkingen
Ik liep hier vorige week bij toeval tegenaan maar had haast, en nu teruggekeerd. Gelijk wanneer je de hoofdingang binnenkomt,rechts waar de grote stand staat met olijven, is deze tijdelijke pop-up stal geopend en neergezet. Echt een plek waar je even een pit stop maakt om iets kleins te eten zonder poespas.
Ja, leuk deze VVV info maar hoe smaakte die flensjes die je normaliter ook bij de HK restaurants kunt bestellen?
Goed, en dan gewoon waar voor je geld. Normaliter ben ik in Nederland huiverig voor dit soort stalletjes omdat vaak het eten, en in deze dus eenden,van een dag eerder zijn en in mijn ogen niet vers. Dat proef je dan ook gewoon. Maar deze eenden zijn dus vandaag gemaakt en dat zie je en proef je ook als je ervan eet. Het vlees is mooi van binnen, supermals,stevig/sappig en de korst heeft dat krokante met daaronder het klein randje vet, Nee, gewoon goed!
Ik raad een ieder die nu eens geen patatje wil eten maar toch iets lekkers en licht en niet te duur eens morgen te gaan kijken want het is je geld dubbel en dwars waard.
Cijfer:
8 / 10
Ja, in basis ligt de focus bij Peking eend op het vel, dus wordt vooral het vel gekruid en technieken toegepast om het huid zo krokant mogelijk te maken. De Cantonese/HK variant wordt geserveerd met bot en dus meer vlees waardoor je dus inclusief bot gaat kruiden, plus eet je vaker met rijst, en dus ook meer juicy wordt gemaakt, wat te niet gaat van het krokante vel.quote:Op vrijdag 23 december 2016 19:18 schreef Igen het volgende:
Is Peking-eend eigenlijk erg anders dan Hong Kong-eend?
Om te beginnen is Pekingeend niet met hoisinsaus.quote:Op vrijdag 23 december 2016 19:18 schreef Igen het volgende:
Is Peking-eend eigenlijk erg anders dan Hong Kong-eend?
Jezus Robientje, jij bent ook een echte kenner hè?quote:Op vrijdag 23 december 2016 21:38 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Om te beginnen is Pekingeend niet met hoisinsaus.
Er ontbreek 1 ding op deze foto'squote:Op zondag 25 december 2016 05:24 schreef Iwanius het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
© Acornoakscampground.
Waar?
Thuis!
[ afbeelding ]
Zoals 't "heurt"in stijl!
[ afbeelding ]
1 van de vele cadeautjes die mij die avond ten deel vielen.
[ afbeelding ]
En we beginnen gewoon met deze eerste en beste fles van Huize Roederer.
[ afbeelding ]
Een overzicht van de kleurrijke kersttafel.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Het voorafje om starter te weten Kreeft & stelendamse garnalen.
Hierna nog maar een keer opgeschept, gewoon omdat het kan en lekker is.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
het hoofdgerecht: Heerlijk sappig lam i.c.m. o.a.aardappelen en brocoli.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Het toetje. Fraai uitziend en dus gewoon lekker! Met dank aan de KBB.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |