Fles' Travelsnacks, part 56 Hierbij de eerste (?) reis waarbij geen schnitzel gegeten is.
BestemmingValkenburg aan de Geul
Datum / dataVrijdag 21 t/m zondag 23 april 2017
BeweegredenVerzamelaarsbeurs, en plenty andere leuke dingen te doen daar.
VervoerTreinen. Heel erg veel treinen. Maar uiteindelijk kom je er wel
VoorbereidingenBudget sparen
Hotelletjes boeken en zo. Volgende keer wat beter nadenken, nou had ik 2 verschillende hotels en dan loop je dus op die beurs met je hele rugzak vol spullen rond. Niet zo handig.
AanradersHet Parkhotel. Met zwembad en bubbeltjesbad. En champagne-ontbijt. En gratis welkomstdrankje
Wel een beetje kleine kamer.
AfradersHotel Tummers. Eigenlijk alleen door de eigenaresse die je nogal opdringerig komt uithoren aan de bar. Ruime kamer, veel luxer ook dan in het parkhotel, met een ligbad. Maar toch ga ik daar de volgende keer niet meer heen
VoedselAsperges, truffels, zalm, ossehaas. En desgewenst oesters en kreeften vers uit eigen homarium.
DrankBrand, Alfa, whisky, en champagne bij het ontbijt dus
ToilettenJa klopt. Beetje gehorig in het parkhotel. Ik werd steeds even wakker van de stortkoker als de bovenburen de plee doorspoelden
Foto's!Allereerst het royale bed bij Tummers
Helemaal niks mis mee.
Brand met nootjes, Ook prima
Niet al te vroeg gaan slapen en langs een fraai bruggetje over de Geul naar de sporthal waar de verzamelaarsbeurs was.
Sfeerbeeld van de verzamelaarsbeurs. Best wat leuke dingetjes kunnen vinden
Daarna naar het Parkhotel. Eerst een paar keer verkeerd gelopen maar uiteindelijk bleek dat je DOOR de Grendelpoort moest lopen. Da's dit ding.
Het Parkhotel Valkenburg
Ontworpen door Pierre Cuypers, bekend van het Rijksmuseum alsmede het Centraal Station van Amsterdam. Klootzak dat het is, de ingang en de receptie zijn op de derde verdieping, daar helemaal links. Daar moet je dus eerst naartoe klimmen.
Het homarium met de kreeften en de oesters.
Lekker zwembadje lekker bubbelbadje
Super goed voor je
Voorgerecht: In gin-tonic gemarineerde zalm op een aspergesalade omringd door komkommer
Hoofdgerecht: Ossenhaas op een bedje van asperges, truffels en zeekraal
Vanochtend lekker uitgeslapen en uitgecheckt, eerst even met de kabelbaan naar boven en meteen weer naar beneden. En na afloop daarvan nog even een uurtje op de beurs gekeken en toen weer naar huis
En natuurlijk nog even de kitschtoerist uithangen
YOLO
[ Bericht 0% gewijzigd door Dr_Flash op 23-04-2017 20:32:46 ]