SnoepTomaatje | dinsdag 16 augustus 2016 @ 14:44 |
Ik heb bij de Wibra een magnetron groentestomer gekocht. https://www.wibra.eu/folder/krant359NL/#10 Wel lekker gezond, dacht ik. Maar hoe gebruik ik dat ding eigenlijk? Ik zag er een boekje bij zitten, dus verwachtte wel enige uitleg, maar er blijkt verder niks in te staan over het gebruik ![]() | |
Lienekien | dinsdag 16 augustus 2016 @ 14:48 |
Ik heb ook zo'n soort stomer, die zat bij de combi-oven. Het idee is: onderin een laagje water, in het mandje de groenten en dan in de magnetron. Hoe lang? Dat zul je moeten uitproberen. Ik gebruik 'm trouwens vooral voor broccoli en sperziebonen. Ideaal. | |
SnoepTomaatje | dinsdag 16 augustus 2016 @ 14:54 |
Op de site van het voedingscentrum vind ik dit:Ik ga daar maarf eens mee experimenteren dan. Tenzij er uiteraard mensen met ervaringen zijn. | |
Lienekien | dinsdag 16 augustus 2016 @ 15:24 |
En ik heb geen ervaringen? Ok. ![]() | |
SnoepTomaatje | dinsdag 16 augustus 2016 @ 15:43 |
dat zeg ik toch niet ![]() Hoe lang stoom jij sperziebonen bijvoorbeeld? | |
Lienekien | dinsdag 16 augustus 2016 @ 15:46 |
Punt is dat ik een aparte functie op mijn apparaat heb, en ik weet niet precies hoe dat te vertalen naar een gewone magnetron. Ik stel 8 minuten in voor broccoli, maar hij is dan eerst een paar minuten bezig om hem op temperatuur te krijgen. Die 8 minuten gaan daarna pas lopen. Dus om te beginnen zou ik zeggen: 11 minuten, dan kijken of het gaar genoeg is. | |
SnoepTomaatje | dinsdag 16 augustus 2016 @ 15:48 |
Aah,zo, dat had ik niet begrepen. Klinkt wel heel handig! Ik ga de bonen inderdaad gewoon op een minuut of 11 proberen. Ik ben benieuwd. | |
Lienekien | dinsdag 16 augustus 2016 @ 15:53 |
Sorry, je vroeg naar sperziebonen, niet broccoli. Maar die doe ik even lang, in principe. Altijd even proeven of ze niet nog te hard zijn. Een minuutje erbij gaat heel gemakkelijk, natuurlijk. | |
#ANONIEM | dinsdag 16 augustus 2016 @ 16:43 |
Lijkt me echt zo'n ding dat instant kanker afgeeft als hij heet wordt. | |
Lienekien | dinsdag 16 augustus 2016 @ 19:54 |
Je krijgt sowieso al kanker van een magnetron, dus dat maakt dan ook niet zoveel meer uit. | |
#ANONIEM | dinsdag 16 augustus 2016 @ 19:57 |
Lekker (combimagnetron) combo kanker. | |
Lienekien | dinsdag 16 augustus 2016 @ 19:59 |
Twee voor de prijs van een. Wat wil je nog meer. | |
THEFXR | dinsdag 16 augustus 2016 @ 22:51 |
ik dacht dat onderin was op het vocht van de groeten op te vangen was? | |
Lienekien | dinsdag 16 augustus 2016 @ 23:14 |
Waar zou dat nou goed voor zijn? | |
THEFXR | dinsdag 16 augustus 2016 @ 23:19 |
als je diepvries groenten stoomt? | |
Lienekien | dinsdag 16 augustus 2016 @ 23:25 |
Ik denk dat het voor de stoom is. | |
Neezoistniet | woensdag 17 augustus 2016 @ 07:20 |
Hoe stoom je in de magnetron Open de Sistema magnetron stomer en haal het mandje eruit. Doe er nu een laagje water in, zet het mandje terug en plaats er wat groenten op. Doe de deksel erop en zorg ervoor dat de stoom opening open is. Na een aantal minuten zijn je groenten klaar en kun je aan tafel. Eet smakelijk | |
THEFXR | woensdag 17 augustus 2016 @ 10:12 |
thanks [ Bericht 97% gewijzigd door THEFXR op 17-08-2016 10:20:31 ] |