FOK!forum / Culinesse à gogo / Magnetron groentestomer. Hoe gebruik ik dat ding?
SnoepTomaatjedinsdag 16 augustus 2016 @ 14:44
Ik heb bij de Wibra een magnetron groentestomer gekocht. https://www.wibra.eu/folder/krant359NL/#10
Wel lekker gezond, dacht ik.

Maar hoe gebruik ik dat ding eigenlijk?
Ik zag er een boekje bij zitten, dus verwachtte wel enige uitleg, maar er blijkt verder niks in te staan over het gebruik :')
Lienekiendinsdag 16 augustus 2016 @ 14:48
Ik heb ook zo'n soort stomer, die zat bij de combi-oven.

Het idee is: onderin een laagje water, in het mandje de groenten en dan in de magnetron. Hoe lang? Dat zul je moeten uitproberen.

Ik gebruik 'm trouwens vooral voor broccoli en sperziebonen. Ideaal.
SnoepTomaatjedinsdag 16 augustus 2016 @ 14:54
Op de site van het voedingscentrum vind ik dit:
quote:
De stoomtijd is iets langer dan de kooktijd, reken op 3 tot 5 minuten meer.
Ik ga daar maarf eens mee experimenteren dan.

Tenzij er uiteraard mensen met ervaringen zijn.
Lienekiendinsdag 16 augustus 2016 @ 15:24
En ik heb geen ervaringen? Ok. :')
SnoepTomaatjedinsdag 16 augustus 2016 @ 15:43
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 augustus 2016 15:24 schreef Lienekien het volgende:
En ik heb geen ervaringen? Ok. :')
dat zeg ik toch niet :D jij geeft zelf aan dat ik moet experimenteren.
Hoe lang stoom jij sperziebonen bijvoorbeeld?
Lienekiendinsdag 16 augustus 2016 @ 15:46
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 augustus 2016 15:43 schreef SnoepTomaatje het volgende:

[..]

dat zeg ik toch niet :D jij geeft zelf aan dat ik moet experimenteren.
Hoe lang stoom jij sperziebonen bijvoorbeeld?
Punt is dat ik een aparte functie op mijn apparaat heb, en ik weet niet precies hoe dat te vertalen naar een gewone magnetron. Ik stel 8 minuten in voor broccoli, maar hij is dan eerst een paar minuten bezig om hem op temperatuur te krijgen. Die 8 minuten gaan daarna pas lopen.

Dus om te beginnen zou ik zeggen: 11 minuten, dan kijken of het gaar genoeg is.
SnoepTomaatjedinsdag 16 augustus 2016 @ 15:48
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 augustus 2016 15:46 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Punt is dat ik een aparte functie op mijn apparaat heb, en ik weet niet precies hoe dat te vertalen naar een gewone magnetron. Ik stel 8 minuten in voor broccoli, maar hij is dan eerst een paar minuten bezig om hem op temperatuur te krijgen.

Dus om te beginnen zou ik zeggen: 11 minuten, dan kijken of het gaar genoeg is.
Aah,zo, dat had ik niet begrepen. Klinkt wel heel handig!
Ik ga de bonen inderdaad gewoon op een minuut of 11 proberen. Ik ben benieuwd.
Lienekiendinsdag 16 augustus 2016 @ 15:53
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 augustus 2016 15:48 schreef SnoepTomaatje het volgende:

[..]

Aah,zo, dat had ik niet begrepen. Klinkt wel heel handig!
Ik ga de bonen inderdaad gewoon op een minuut of 11 proberen. Ik ben benieuwd.
Sorry, je vroeg naar sperziebonen, niet broccoli. Maar die doe ik even lang, in principe. Altijd even proeven of ze niet nog te hard zijn. Een minuutje erbij gaat heel gemakkelijk, natuurlijk.
#ANONIEMdinsdag 16 augustus 2016 @ 16:43
Lijkt me echt zo'n ding dat instant kanker afgeeft als hij heet wordt.
Lienekiendinsdag 16 augustus 2016 @ 19:54
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 augustus 2016 16:43 schreef MCH het volgende:
Lijkt me echt zo'n ding dat instant kanker afgeeft als hij heet wordt.
Je krijgt sowieso al kanker van een magnetron, dus dat maakt dan ook niet zoveel meer uit.
#ANONIEMdinsdag 16 augustus 2016 @ 19:57
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 augustus 2016 19:54 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Je krijgt sowieso al kanker van een magnetron, dus dat maakt dan ook niet zoveel meer uit.
Lekker (combimagnetron) combo kanker.
Lienekiendinsdag 16 augustus 2016 @ 19:59
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 augustus 2016 19:57 schreef MCH het volgende:

[..]

Lekker (combimagnetron) combo kanker.
Twee voor de prijs van een. Wat wil je nog meer.
THEFXRdinsdag 16 augustus 2016 @ 22:51
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 augustus 2016 14:48 schreef Lienekien het volgende:
Ik heb ook zo'n soort stomer, die zat bij de combi-oven.

Het idee is: onderin een laagje water, in het mandje de groenten en dan in de magnetron. Hoe lang? Dat zul je moeten uitproberen.

Ik gebruik 'm trouwens vooral voor broccoli en sperziebonen. Ideaal.
ik dacht dat onderin was op het vocht van de groeten op te vangen was?
Lienekiendinsdag 16 augustus 2016 @ 23:14
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 augustus 2016 22:51 schreef THEFXR het volgende:

[..]

ik dacht dat onderin was op het vocht van de groeten op te vangen was?
Waar zou dat nou goed voor zijn?
THEFXRdinsdag 16 augustus 2016 @ 23:19
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 augustus 2016 23:14 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Waar zou dat nou goed voor zijn?
als je diepvries groenten stoomt?
Lienekiendinsdag 16 augustus 2016 @ 23:25
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 augustus 2016 23:19 schreef THEFXR het volgende:

[..]

als je diepvries groenten stoomt?
Ik denk dat het voor de stoom is.
Neezoistnietwoensdag 17 augustus 2016 @ 07:20
Hoe stoom je in de magnetron

Open de Sistema magnetron stomer en haal het mandje eruit. Doe er nu een laagje water in, zet het mandje terug en plaats er wat groenten op. Doe de deksel erop en zorg ervoor dat de stoom opening open is. Na een aantal minuten zijn je groenten klaar en kun je aan tafel. Eet smakelijk
THEFXRwoensdag 17 augustus 2016 @ 10:12
thanks



[ Bericht 97% gewijzigd door THEFXR op 17-08-2016 10:20:31 ]