abonnement Unibet Coolblue
pi_164138141




Chronologisch:

quote:
21.30 Militairen sluiten twee bruggen over de Bosporus in Istanbul af. Auto's en bussen krijgen de opdracht om te keren.

21.50 Gevechtsvliegtuigen en militaire helikopters scheren over Ankara. Er klinken schoten.

22.02 De Turkse premier Binali Yildirim meldt dat er een militaire coup aan de gang is en dat de regering de veiligheidstroepen heeft gevraagd de orde te herstellen.

22.25 In een verklaring zegt het leger (dat wil zeggen: de coupplegers) dat het de macht heeft overgenomen om de democratie te beschermen en de mensenrechten te handhaven.

22.38 De televisiezender CNN Türk meldt dat president Erdogan veilig is. Hij was op vakantie in de badplaats Bodrum.

22.47 Opstandige militairen gijzelen de stafchef van de Turkse strijdkrachten op het militaire hoofdkwartier in Ankara.

22.58 Militairen bezetten het kantoor van de staatstelevisie TRT in Ankara. Het personeel wordt even later gedwongen een verklaring van de militairen voor te lezen: het land wordt bestuurd door een 'Vredesraad'. In het hele land geldt een uitgaansverbod.

23.16 President Erdogan roept de Turken via Facetime op de straat op te gaan om te protesteren tegen wat hij een couppoging van een klein deel van het leger noemt.

Zaterdag
Premier Erdogan spreekt via Facetime met CNN Türk.
Premier Erdogan spreekt via Facetime met CNN Türk. © GETTY
00.08 Tanks omsingelen het Turkse parlementsgebouw in Ankara.

00.37 De eerste scheuren in de strijdkrachten: de commandant van het Eerste Leger zegt dat slechts een kleine groep militairen de couppoging steunt.

00.59 Een gevechtsvliegtuig schiet een helikopter van de muitende militairen neer.

01.04 Het staatspersbureau Anadolu meldt de dood van 17 politieagenten op het hoofdkwartier van de Turkse special forces.

01.05 President Obama spreekt zijn steun uit voor de gekozen regering en roept op tot kalmte.

01.13 De Gülen-beweging van de in ballingschap levende rivaal van Erdogan, Fethullah Gülen, keurt de coup af.

01.52 Turkse premier Yildirim meldt dat situatie onder controle is.

02.20 Erdogan keert terug in Istanbul. Het vliegveld is inmiddels door zijn aanhangers bevrijd.

02.45 Muitende militairen bezetten kantoor van tv-zender CNN Türk, maar op het Taksimplein geven de eerste muiters zich al over.

03.20 Erdogan belooft het leger te zuiveren van verraders.

05.39 Erdogan moedigt zijn aanhangers aan op straat te blijven totdat de situatie is gekalmeerd.

05.42 Muitende soldaten die een van de bruggen over de Bosporus in handen hadden, komen uit hun tanks en geven zich over. Zij worden later aangevallen door aanhangers van Erdogan.

07.10 Regeringsgetrouwe militairen hebben het militaire hoofdkwartier in Ankara weer in handen, maar sommige muiters verzetten zich nog.

07.29 De stafchef van de Turkse strijdkrachten Hulusi Akar, die door de muiters was gegijzeld, wordt bevrijd.

11.20 Premier Yildirim meldt dat de coup aan 161 mensen het leven heeft gekost, onder wie 104 coupplegers. Er zijn 1440 gewonden. Veiligheidstroepen hebben ruim 2800 militairen gearresteerd.

13.35 Turkse autoriteiten hebben 2.745 rechters op non-actief gezet.

14.43 Militaire hoofdkwartier weer helemaal in handen van regeringsgetrouwe troepen.

17.15 De Griekse justitie besluit de acht militairen die waren gevlucht uit Turkije en asiel hadden aangevraagd in Griekenland, uit te leveren aan Turkije. De Turkse regering had hierom gevraagd.

17.33 De vier grootste partijen van Turkije veroordelen de couppoging in een gezamenlijke verklaring voorgelezen in het parlement
De SMS van Erdogan - Oproep aan de bevolking om de straat op te gaan en op te komen voor de democratie, vrede, staat en het volk:

quote:
Turk Milletinin degerli evlatlari.Bu hareket Ankarada ve Istanbulda devletin zirhli araclarini ve silahlarini gasp etmis dar bir kadronun , 70 li yillardaki gibi davranarak millete karsi bir kalkismasidir. Serefli Turk milleti demokrasine ve huzuruna sahip cik. Turk milletini sindirecegini dusunen bu dar kadronun hareketine karsi sizleri sokaga ve milletinize sahip cikmaya cagiriyorum.

Devletine milletine sahip cik

Recep Tayyip Erdogan
Zie ook:
Staatsgreep in Turkije mislukt

quote:
Coupplegers in F-16 hadden Erdogan in het vizier
Luchtmachtpiloten die meededen aan de couppoging in Turkije zijn in de gelegenheid geweest president Erdogan te doden. Toen die vrijdagavond met een regeringstoestel van zijn vakantieadres in Marmaris naar Istanbul vloog, hadden twee F-16's hem in het vizier. Waarom ze niet hebben geschoten, is een raadsel, zegt een Turkse oud-militair in een reconstructie die persbureau Reuters van de gebeurtenissen maakte.
quote:
Plannen uitgelekt

Verschillende oud-militairen in Turkije zeggen dat de poging tot staatsgreep waarschijnlijk matig was voorbereid. "Vermoedelijk zijn ze eerder in actie gekomen dan de bedoeling was, omdat de plannen voor een staatsgreep waren uitgelekt. Ze merkten dat ze in de gaten werden gehouden en dat heeft ze er waarschijnlijk toe gebracht om snel tot actie over te gaan", zei een oud-militair.

Het was de bedoeling in hoog tempo het vliegveld van Istanbul, de belangrijkste brug over de Bosporus en het parlementsgebouw in Ankara in handen te krijgen en Erdogan en Yildirim te arresteren. Onder meer doordat Erdogan erin slaagde met een oproep op tv de bevolking te mobiliseren, slaagden de coupplegers niet in die opzet.
quote:
Erdogan: doodstraf snel weer invoeren
ISTANBUL - De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft zondag gezegd dat de doodstraf na de mislukte couppoging van militairen onverwijld weer moet worden ingevoerd. Hij zei dat de regering hierover in debat gaat met oppositiepartijen.

Erdogan sprak tegen aanhangers voor zijn huis in Istanbul die om de doodstraf riepen voor de coupplegers. ,,Wij kunnen deze eis niet negeren'', zei hij.
quote:
Staatsgreep Turkije lijkt mislukt

Het leger, of een groot deel daarvan, poogde de macht te grijpen. Het keerpunt lijkt het moment waarop het volk gehoord gaf aan de oproep van president Erdogan om protesterend de straat op te gaan.
quote:
Meer dan 2700 Turkse rechters op non-actief na mislukte couppoging

2745 Turkse rechters mogen hun functie niet meer uitoefenen na de mislukte coup gisteravond en vannacht. Dat heeft de Turkse Hoge Raad voor Rechters en Procureurs (HYSK) bekendgemaakt. Ook vijf leden van deze raad zijn volgens het staatspersbureau Anadolu ontslagen.

Bij het onderzoek naar de mislukte coup arresteerden de Turkse autoriteiten ook tien kantonrechters. 140 leden van het Hof van Cassatie worden nog gezocht.

De Hoge Raad kwam bijeen om te besluiten of rechters die volgens president Erdogan aanhanger zijn van de islamitische geestelijke Gülen op hun post konden blijven. Erdogan heeft gesuggereerd dat Gülen achter de mislukte staatsgreep zat.

De twee zijn elkaars aartsvijand. Gülen woont in de Verenigde Staten in ballingschap. Hij veroordeelt de coup en zegt dat hij er niets mee te maken heeft.
quote:
Leger Turkije verklaart macht te hebben overgenomen

Het Turkse leger heeft de macht overgenomen in Turkije. Dat heeft het leger zelf zojuist bekendgemaakt. De Bosporusbrug en de Fatih Sultan Mehmetbrug in Istanbul zijn vanavond afgesloten door militairen. In Ankara zouden schoten zijn gehoord, melden ooggetuigen. Daar vliegen ook straaljagers en helikopters boven de stad.

Het leger zegt in de verklaring dat het tot een staatsgreep is overgegaan omdat de regering de democratie heeft uitgehold. Verder werd verklaard dat het land nu door een ,,vredesraad'' wordt geregeerd die de veiligheid van het volk garandeert.

De Turkse minister van Justitie stelt dat de beweging van de Turkse geestelijke Fethullah Gülen achter de staatsgreep zit. Gülen gold lange tijd als bondgenoot van Erdogan, maar volgens de Turkse pers raakten ze met elkaar in onmin toen de regering plannen maakte om de particuliere scholen te sluiten.

Erdogan heeft het volk opgeroepen om de straat op te gaan en zich te uiten tegen de militaire coup. De coupplegers zullen volgens hem zwaar worden gestraft
Andere meldingen
-Reuters: Turkse militairen hebben controle genomen over de regering
-Het vliegverkeer van en naar het vliegveld Ataturk bij Istanbul is gestaakt.
-Staatstelevisiezender TRT overgenomen door militairen
-Social Media o.a. Twitter, Facebook plat gelegd in Turkije
-Onder de gegijzelden in het militaire hoofdkwartier in Ankara is de hoogste militaire leider.
-De Turkse president Erdogan is in Mongolië voor een topoverleg tussen Europese en Aziatisch leiders. Andere bronnen beweren juist dat Erdogan in Bodrun is voor vakantie
-CNN Turkije meldt dat er mensen zijn gegijzeld in het hoofdkwartier van het leger in Ankara.
-CNN: Vierde militaire coup sinds 1960
-Griekenland zet leger in verhoogde staat van paraatheid na coup Turkije
-NOS: Amerikanen mogen niet meer opstijgen vanaf vliegbasis Incirlik
-NOS: Bulgaarse militairen naar grens met Turkije
-Merkel veroordeeld de coup
-Grieken geven helikopter terug, bemanning mag voorlopig blijven
-Premier Yildirim zei dat wordt overwogen om de grondwet opnieuw aan te passen.
-NOS: Criticaster Gülen ontkent betrokkenheid bij couppoging Turkije
-Coupplegers in F-16 hadden Erdogan in het vizier



CNN TURK live
NOS liveblog

Erdogan: doodstraf snel weer invoeren

Turks corruptieschandaal

Update 20-07-2016:
Drie maanden noodtoestand Turkije
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zondag 31 juli 2016 @ 19:54:56 #2
30873 Vallon
Life is unpredictable
pi_164138713
In hoeverre kan een EU nog deals sluiten of continueren met een regime dat (de vrije) pers verbied en mensen wil vervolgen om hetgeen wat zij aangangen (Gulen). ?
"On bended knee is no way to be free" Peter R 1954-2021 (©Zapata)
Hegel: "De waarheid is subjectief"
Covid19: "Doctors can’t cure stupid, but at least they can sedate it."
pi_164138938
quote:
5s.gif Op zondag 31 juli 2016 19:54 schreef Vallon het volgende:
In hoeverre kan een EU nog deals sluiten of continueren met een regime dat (de vrije) pers verbied en mensen wil vervolgen om hetgeen wat zij aangangen (Gulen). ?
als het in het belang is van de EU waarom niet?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164139072
quote:
5s.gif Op zondag 31 juli 2016 19:54 schreef Vallon het volgende:
In hoeverre kan een EU nog deals sluiten of continueren met een regime dat (de vrije) pers verbied en mensen wil vervolgen om hetgeen wat zij aangangen (Gulen). ?
We doen ook zaken met landen als Saudi Arabië. Voor zover ik weet doen landen zaken met elkaar om andere redenen dan dat ze elkaars beleid zo jofel vinden.
pi_164139182
quote:
5s.gif Op zondag 31 juli 2016 19:54 schreef Vallon het volgende:
In hoeverre kan een EU nog deals sluiten of continueren met een regime dat (de vrije) pers verbied en mensen wil vervolgen om hetgeen wat zij aangangen (Gulen). ?
Dan moeten we ook gelijk banden met China verbreken en een groot deel van onze welvaart inleveren.
pi_164139275
Volgens sommige twitteraars gaat de Incirlik basis dicht. De VS heeft echt een puin van gemaakt door zo'n amateuristische coup te steunen. Nu zijn ze hun basis kwijt en waarschijnlijk ook de 2de grootste NAVO leger. Enige die lacht is Poetin. Als die straks zijn push naar centraal-Europa maakt dan zitten we te piepen. Helft van Europa voor Poetin en de andere helft voor Erdogan. :')
pi_164139312
quote:
0s.gif Op zondag 31 juli 2016 20:15 schreef Atak het volgende:
Volgens sommige twitteraars gaat de Incirlik basis dicht.
welke twitteraars?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164139365
quote:
99s.gif Op zondag 31 juli 2016 20:16 schreef Slayage het volgende:

[..]

welke twitteraars?
Op twitter.
pi_164139414
quote:
0s.gif Op zondag 31 juli 2016 20:18 schreef Atak het volgende:

[..]

Op twitter.
no shit! welke dan?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164139503
quote:
99s.gif Op zondag 31 juli 2016 20:19 schreef Slayage het volgende:

[..]

no shit! welke dan?
Ja dan moet je even kijken. Het is niet 1 bron die dat zegt.
  Forum Admin/Beste/Leukste FA 2022 zondag 31 juli 2016 @ 20:49:55 #11
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_164140273
quote:
0s.gif Op zondag 31 juli 2016 20:15 schreef Atak het volgende:
Volgens sommige twitteraars gaat de Incirlik basis dicht. De VS heeft echt een puin van gemaakt door zo'n amateuristische coup te steunen. Nu zijn ze hun basis kwijt en waarschijnlijk ook de 2de grootste NAVO leger. Enige die lacht is Poetin. Als die straks zijn push naar centraal-Europa maakt dan zitten we te piepen. Helft van Europa voor Poetin en de andere helft voor Erdogan. :')
:D _O-
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
  zondag 31 juli 2016 @ 20:57:11 #12
30873 Vallon
Life is unpredictable
pi_164140490
quote:
99s.gif Op zondag 31 juli 2016 20:03 schreef Slayage het volgende:

[..]

als het in het belang is van de EU waarom niet?
quote:
0s.gif Op zondag 31 juli 2016 20:08 schreef Toefjes het volgende:

[..]

We doen ook zaken met landen als Saudi Arabië. Voor zover ik weet doen landen zaken met elkaar om andere redenen dan dat ze elkaars beleid zo jofel vinden.
quote:
0s.gif Op zondag 31 juli 2016 20:12 schreef Atak het volgende:

[..]

Dan moeten we ook gelijk banden met China verbreken en een groot deel van onze welvaart inleveren.
Op één of andere manier kan ik het idd niet snappen (wel begrijpen) dat je met de ene hand wijst en met de andere neemt.
Mja, ik ben meer van mening dat je geen zaken moet doen met regeringen die (al of niet democratisch) de vrijheid van anderen willen inperken. Beter je rug recht houden dan de boel hypocriet uitbuiken....

Afijn, wat ik ook (meer) bedoelde te zeggen is dat opname/integratie in de EU van TR (weer) op de erg lange baan zal komen. Imho kan de EU geen enkel gesprek voeren van die EU samenwerking wanneer een land maatregelen neemt die o.a. de persvrijheid inperken en waar je bang moet zijn vervolgt te worden.

Gülen zal vast ook geen lekkere groep zijn maar wanneer een groep mensen hun aanhangt, zal je daar link/rechts toch een (overleg)platform moeten hebben.
Mensen die in Europa als ingezetene het onvrije beleid steunen, moeten imho ook nog 's goed kijken waar ze wonen..... en waarom zij die rechten (gelukkig, hier) wel hebben.
"On bended knee is no way to be free" Peter R 1954-2021 (©Zapata)
Hegel: "De waarheid is subjectief"
Covid19: "Doctors can’t cure stupid, but at least they can sedate it."
  zondag 31 juli 2016 @ 21:02:09 #13
30873 Vallon
Life is unpredictable
pi_164140634
quote:
0s.gif Op zondag 31 juli 2016 20:22 schreef Atak het volgende:

[..]

Ja dan moet je even kijken. Het is niet 1 bron die dat zegt.
Idd, kan nog wel's uit de hand gaan lopen.

quote:
Bron: https://therealstrategy.com/
About 7,000 armed police with heavy vehicles have surrounded and blocked the Incirlik air base in Adana used by NATO forces, already restricted in the aftermath of a failed coup. Unconfirmed reports say troops were sent to deal with a new coup attempt.

According to the Turkish Minister for European Affairs, Omer Celik, this is just a routine “safety inspection.” Hurriyet, by contrast, reports that anti-terror police received reports of a second attempt by Gulenists to overthrow the Erdogan regime.

Incirlik Air Base, located in the province of Adana, is a critical NATO base in Turkey. The US maintains 50 to 90 tactical nuclear weapons at the base.
Bron is gelieerd aan http://sputniknews.com wat vaak ook een hoop sensatie op het vuur gooit.
Niettemin, twitter gaat reldelijk los op het moment en spreekt over een 2e coup poging....

RT, onze waarde Poetin vrindenrapporteren het nu ook....
quote:
Bron: RT
ome 7,000 armed police in heavy vehicles surrounded the Incirlik air base used by NATO forces in Adana in what a Turkish minister called a "security check." With no official explanation, speculations have arisen about a new coup attempt or VIP visit.


[ Bericht 11% gewijzigd door Vallon op 31-07-2016 21:14:57 ]
"On bended knee is no way to be free" Peter R 1954-2021 (©Zapata)
Hegel: "De waarheid is subjectief"
Covid19: "Doctors can’t cure stupid, but at least they can sedate it."
  zondag 31 juli 2016 @ 22:56:50 #14
242879 Onnoman
The On And Only
pi_164143786
Turkije wil definitieve datum van EU voor opheffing visumplicht

Denk dat we Turkije eens een lesje nederigheid moeten leren. Beste taal tegen dreigementen is nog grotere dreigementen. Lieve Erdogannetje, . Als je een streep wilt zetten door het vluchtelingenakkoord, zetten wij de komende 350 jaar een streep door EU lidmaatschap, bouwen we een muur tussen de EU en Turkije. Vervolgens sturen we alle Erdogan supporters terug naar Turkije als balans voor de extra vluchtelingen.

Het wordt eens tijd dat we die gast daar manieren leren.. en wel gauw!
Als je de wereld wilt begrijpen, moet je denken zoals ik.
(Onnoman)
si vi pacem para bellum
himmelhoch jauchzend
pi_164143853
quote:
0s.gif Op zondag 31 juli 2016 22:56 schreef Onnoman het volgende:
Turkije wil definitieve datum van EU voor opheffing visumplicht

Denk dat we Turkije eens een lesje nederigheid moeten leren. Beste taal tegen dreigementen is nog grotere dreigementen. Lieve Erdogannetje, . Als je een streep wilt zetten door het vluchtelingenakkoord, zetten wij de komende 350 jaar een streep door EU lidmaatschap, bouwen we een muur tussen de EU en Turkije. Vervolgens sturen we alle Erdogan supporters terug naar Turkije als balans voor de extra vluchtelingen.

Het wordt eens tijd dat we die gast daar manieren leren.. en wel gauw!
Mensenrechten schenden in Europa om hem een lesje te leren, dat zal hem leren, zal hij ook een erge straf vinden, nog meer Erdoganaanhangers in Turkije!!

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 31-07-2016 23:00:22 ]
pi_164143861
quote:
0s.gif Op zondag 31 juli 2016 22:56 schreef Onnoman het volgende:

Het wordt eens tijd dat we die gast daar manieren leren.. en wel gauw!
En wie leert ze hier manieren?

[ Bericht 16% gewijzigd door #ANONIEM op 31-07-2016 23:00:19 ]
pi_164143965
quote:
0s.gif Op zondag 31 juli 2016 20:15 schreef Atak het volgende:
Volgens sommige twitteraars gaat de Incirlik basis dicht. De VS heeft echt een puin van gemaakt door zo'n amateuristische coup te steunen. Nu zijn ze hun basis kwijt en waarschijnlijk ook de 2de grootste NAVO leger. Enige die lacht is Poetin. Als die straks zijn push naar centraal-Europa maakt dan zitten we te piepen. Helft van Europa voor Poetin en de andere helft voor Erdogan. :')
Pff waarom zou Poetin Europa willen, er valt niets te halen.
Niets wijst daar op, allemaal blabla verhalen en Westerse propaganda .
Laat de bewijzen dan maar zien.

Het lijkt er wel op dat de NAVO Rusland wil bezetten want ze staan al aan de grens tegen de afspraken in.

De VS heeft het schapenvolk uit de EU flink onder controle.
pi_164144435
quote:
1s.gif Op zondag 31 juli 2016 23:03 schreef bert888 het volgende:

[..]

Pff waarom zou Poetin Europa willen, er valt niets te halen.
Niets wijst daar op, allemaal blabla verhalen en Westerse propaganda .
Laat de bewijzen dan maar zien.

Het lijkt er wel op dat de NAVO Rusland wil bezetten want ze staan al aan de grens tegen de afspraken in.

De VS heeft het schapenvolk uit de EU flink onder controle.
Volgens mij is het toch Poetin die zit te rotzooien in Oekraïne en de Krim heeft geannexeerd? In de Baltische zee gaat het ook al verkeerd en de Balkan is alleen een kwestie van tijd dat het daar ook gaat wiebelen. Voordat je het weet staat Poetin weer voor je voordeur. Bewijs? Het is algemeen bekend dat Poetin de Sovjet Unie weer wil opbouwen. Lees maar het boek "The winter is coming" van Kasparov die het haarfijn uitlegt.
pi_164144495
quote:
0s.gif Op zondag 31 juli 2016 23:23 schreef Atak het volgende:

[..]

Volgens mij is het toch Poetin die zit te rotzooien in Oekraïne en de Krim heeft geannexeerd? In de Baltische zee gaat het ook al verkeerd en de Balkan is alleen een kwestie van tijd dat het daar ook gaat wiebelen. Voordat je het weet staat Poetin weer voor je voordeur. Bewijs? Het is algemeen bekend dat Poetin de Sovjet Unie weer wil opbouwen. Lees maar het boek "The winter is coming" van Kasparov die het haarfijn uitlegt.
Die twee wereld oorlogen wie was het toen die het land niet met rust kon laten?
Rusland of was het .......?

En als men jouw iets neemt wat zeg je dan dankjewel hoor ik vind het goed?

Dacht of was van mening dat Oekaraine bij of van Rusland was?
  zondag 31 juli 2016 @ 23:38:02 #20
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_164144720


HAHA

De zeikerige houding van de gemiddelde Europeaan toont aan dat RTE op de goede weg is.
pi_164144829
quote:
6s.gif Op zondag 31 juli 2016 23:38 schreef ClapClapYourHands het volgende:
[ afbeelding ]

HAHA

De zeikerige houding van de gemiddelde Europeaan toont aan dat RTE op de goede weg is.
In de memoires van een Russische diplomaat stond er een mooie anekdote. Waarin hij in een gesprek met een Ottomaanse minister vraagt hoe hij zo jong, maar toch zo succesvol is door de Britten en Fransen altijd een stap vooruit te zijn, waarop hij antwoord met, altijd als ik ergens over twijfel ga ik naar de Franse en Britse ambassade om advies te vragen, eenmaal een antwoord gekregen, doe ik het tegenovergestelde. :')

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 31-07-2016 23:46:46 ]
pi_164144914
quote:
10s.gif Op zondag 31 juli 2016 23:44 schreef Triggershot het volgende:

[..]

In de memoires van een Russische diplomaat stond er een mooie anekdote. Waarin hij in een gesprek met een Ottomaanse minister vraagt hoe hij zo jong, maar toch zo succesvol is door de Britten en Fransen altijd een stap vooruit te zijn, waarop hij antwoord met, altijd als ik ergens over twijfel ga ik naar de Franse en Britse ambassade om advies te vragen, eenmaal een antwoord gekregen, doe ik het tegenovergestelde. :')
Dat advies heeft niet goed uitgewerkt gezien de Ottomanen bijna alles hadden verloren op Anatolië na. In de Balkan-oorlog had Ottomanie van paar puisterige landen verloren. :')
pi_164144922
quote:
0s.gif Op zondag 31 juli 2016 23:26 schreef john2406 het volgende:

[..]

Die twee wereld oorlogen wie was het toen die het land niet met rust kon laten?
Rusland of was het .......?

En als men jouw iets neemt wat zeg je dan dankjewel hoor ik vind het goed?

Dacht of was van mening dat Oekaraine bij of van Rusland was?
Gewoon ABN schrijven aub.
pi_164144953
quote:
1s.gif Op zondag 31 juli 2016 23:49 schreef Atak het volgende:

[..]

Dat advies heeft niet goed uitgewerkt gezien de Ottomanen bijna alles hadden verloren op Anatolië na. In de Balkan-oorlog had Ottomanie van paar puisterige landen verloren. :')
De Balkanoorlogen kwamen na de staatsgreep tegen Abdulhamid.
  zondag 31 juli 2016 @ 23:52:29 #25
365087 RamboDirk
is een beer!
pi_164144978
Turkije :')

Erdogan :')

Fethullah Gülen :')

Laughing stock van de aardbol momenteel _O-

Een potentiële wereldmacht te grabbel gooien voor macho gedrag en borsthaar :D _O- :')
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')