Rezania | zaterdag 30 juli 2016 @ 19:05 |
Heel lang verhaal, dus de rest staat in de link: http://www.nature.com/new(...)-better-beer-1.20336 Als bierfan en biotechnoloog in spe kan ik zijn werk niet meer dan aanmoedigen. Gist is een 'ingrediënt' wat vaak wordt genegeerd door bierbrouwers, terwijl dat uiteindelijk alle smaakstoffen produceert. Hoe meer we te weten komen van gist, hoe beter we het bier kunnen brouwen wat we echt willen hebben. Ik ben heel erg benieuwd wat de resultaten zullen zijn als brouwers toegang hebben tot de perfecte gist, denk dat we behoorlijk wat aparte en lekkere biertjes kunnen verwachten dan. Spannend imo. ![]() Nog een mooi overzichtje van de invloeden van verschillende ingrediënten op het uiteindelijke bier:
| |
Broomer | zondag 31 juli 2016 @ 21:26 |
Ik wist dat ze in San Diego bezig waren met yeast genomics en bier, maar dat blijkt dus een samenwrking met deze Belgische groep te zijn: http://www.nytimes.com/20(...)etic-level.html?_r=0 Interessant! Overigens denk ik niet dat je de perfecte gist krijgt, maar juist een heleboel gist varieteiten waarvan je precies weet wat voor smaakprofiel die op gaan leveren, en welke genen daarvoor verantwoordelijk zijn. En dan kan je lekker gaan recombineren en een superieure gist voor jouw smaak gaan bouwen. | |
Rezania | maandag 1 augustus 2016 @ 21:20 |
Gaaf artikel. ![]() En excuus, ik bedoelde natuurlijk niet de perfecte gist voor alle soorten bier, maar eerder de perfecte gist voor een soort bier. Denk dat dat wel zeker tot de mogelijkheden kan behoren, zeker het gemak waarop wij tegenwoordig genetische modificatie uit kunnen voeren. Aan de andere kant is er natuurlijk nog veel onbekend, ook in gist, en zal het werk waarschijnlijk in babystappen gaan (industrie is nou eenmaal sloom). Tijd zal het leren, maar het is iig een spannende tijd imo. ![]() | |
Broomer | dinsdag 2 augustus 2016 @ 06:27 |
Microbrews zijn behoorlijk rap. En er zitten er hier een hoop in San Diego, waar ik woon. Straks wordt het net als een andere gist soort ne als een andere soort hop toevoegen. |