Waar? Restaurant Infini in Wahlwiller, een dorpje in de buurt van Valkenburg, Zuid-Limburg.
Wanneer? Gisterenavond
Wat at je?We begonnen met wat knabbels, voor bij het aperitief. In het bovenste bakje een stukje tonijn met limoen, in het witte bakje heel dun gesneden zeewolf met grapefruit. Daarbij (maar niet op de foto) flinterdunne, knapperige stengels van parmezaanse kaas.
Zowel de tonijn als zeewolf waren redelijk puur gelaten, afgezien van de subtiele citrussmaken, en smaakten lekker fris. De stengels van parmezaan waren knapperig en smaakvol.
Gevolgd door een amuse, namelijk een velouté van witte asperges met daslook.
Romig, met een goeie smaak van asperges.
De eerste echte gang was een tartaar van dorade, met daarbij serranoham, structuren van komkommer en bietjes, gepofte kastanje, tomberries en een schuim van venkel. Werd geserveerd met een vers gebakken broodje.
Goeie combinatie, gepofte kastanje voegde wat knapperigs toe. Alleen het venkelschuim smaakte niet heel erg uitgesproken naar venkel, viel dus weg tegen de andere smaken, en had er niet bij gehoeven.
Een quenelle van biologische eendenlever, op een spiegel van hazelnoot met een gelei van granny smith appels en een saus van vanille en vlierbloesem.
Ermagehrd. De eendenlever. Zacht, romig, smaakvol. Als ik niet nog 6 gangen moest had ik 't met een gerust hart nog een keer uitgevraagd. De combinatie met de hazelnoot kende ik niet maar was echt "to die for".
Gang 3: Op de huid gegaarde Beekforel uit de Gulp (een plaatselijke rivier), met kreeft en schapenkaas op ravioli met spinazie en een beurre blanc-schuim
Perfect gegaarde beekforel, met een knapperig huidje op 2 prima ravioli. Het schuim had hier meer functie dan in het eerste gerechtje. Alleen de schapenkaas drukte de kreeft een beetje weg als je deze samen at.
De gang die ons tot halverwege brengt: Geroosterde gamba met structuren van tomaat, zoetzure linten van wortel, een krokantje van rijst en een jus op basis van piccalilly
Gamba's niet te ver door, maar precies goed. Nog een kleine bite in de wortellinten. En een aan tafel op het bord geschonken jus van piccalilly, die in combinatie met de rest van het bord heel goed tot zijn recht kwam.
Een fris tussengerechtje om even tot rust te komen: Champagnespoom met grapefruit.
De smaak van grapefruit zat er goed aan. Geen ingewikkelde toestand, maar gewoon lekker fris.
Het 'hoofdgerecht': Filet van het Geuldal melklam, libanese couscous met zwarte olijf, een flan van courgette met daar bovenop gebrande groene asperges, een gel van rabarber, zilveruitjes en een kalfsjus
Heerlijk mals lamsvlees, in een rijke, smaakvolle jus. De flan van courgette had een lichte basilicum smaak. Minpuntje was de gel van rabarber. De smaak daarvan kwam niet echt uit ten opzichte van de overige smaken.
Op een na laatste gang. Een gelei van pomodori-tomaat, parfait van rozen, donkere chocolademousse en een dingetje van griesmeel.
Het pre-dessert. Het vreemdste gerecht van de avond. De rozensmaak was heel subtiel aanwezig, maar viel weg zodra je de chocolade erbij at. De chocomousse was echt 'to die for'. De tomaat hadden ze weg mogen laten, paste niet bij de rest en kwam over als een 'kijk eens wat we met tomaat kunnen'-gimmick. Blaadje bovenop schijnt eucalyptus te zijn. Dat mogen ze volgende keer gewoon aan de koala voeren.
Een reep van pure chocolade met whiskey, parfait van banaan, parfait van koffie en amandelijs.
Heerlijk. Klinkt als veel verschillende smaken, maar vult elkaar heel goed aan.
Afgesloten met koffie en friandises.
Van linksonder met de klok mee:
- Suikerklontjes-achtige (qua structuur) snoepjes van bergamot en munt
- Tumtum van vlierbloesem
- nougat met cranberries en pistache
- een sinaasappel botercreme
- caramelsnoepjes (denk: werther's original, maar dan zelfgemaakt)
Niet te zoet, grappige dingetjes. Leuke smaken.
Daarbij dronk ik als aperitief een glas huischampagne en verder alleen bruisend water, want ik was de bob.
We waren rond 7 uur binnen en hebben tot kwart voor 2 aan tafel gezeten, maar we hadden geen moment het idee dat het te lang duurde of we moesten wachten. Personeel was vriendelijk, maar toegankelijk.
Kosten?Het menu dat wij namen was het 'jubileummenu'. Ze serveren elk jaar in augustus/september een 8 gangen menu om te vieren dat ze alweer een jaar extra bestaan. Kostte 49 euro pp. Wijn kost net geen 7 euro per glas.
We waren met 5 personen tegen de 600 euro kwijt, voor het eten, aperitief, water, voor de overige 4 personen bij elke gang bijpassende wijn, en koffie met friandises en een digestief na.
Cijfer?8/10 would eat again.
[ Bericht 0% gewijzigd door MutedFaith op 14-08-2016 11:10:06 ]