abonnement Unibet Coolblue
  zondag 7 augustus 2016 @ 22:54:18 #151
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_164314010
Net of ze die asperge waren vergeten te serveren bij eerste gerecht en toen maar op een ander bord hebben gelegd als gerecht op zich ;(
Ik zou niet blij worden van dat bordje, polenta hetzelfde, al klinkt alles wel erg lekker.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_164315386
Ik zou als ze de borden op kwamen halen hebben gezegd dat ze behoorlijk grote borden hebben gebruikt voor een amuse.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  User die het meest klaagt 2022 zondag 7 augustus 2016 @ 23:28:48 #153
414785 sirdanilot
pi_164315693
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2016 22:51 schreef RobinOok het volgende:
Eensch. Die polenta was net zo minimalistisch.
Maar daarbij was ik blij dat het minimaal was. Polenta is yuk. Ook al was deze best aardig, meer dan een paar hapjes moet je niet doen.
Polenta kán heel lekker zijn hoor, wij maken het met kaas en kruiden en bouillon, snijden er blokken van en bakken. Gewoon puur alleen de pap is natuurlijk niks aan nee.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  User die het meest klaagt 2022 zondag 7 augustus 2016 @ 23:29:28 #154
414785 sirdanilot
pi_164315729
En inderdaad die asperge kan écht niet. Één asperge :')
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  maandag 8 augustus 2016 @ 00:39:00 #155
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_164318116
Ik vind het juist wel iets hebben. Vond het ook niet bij de andere gangen passen, die notensmurrie. Dus prima om dat apart te doen. Het is niet dat er voor en na deze "gang" een half uur wachttijd zit.

Al met al kreeg ik de laatste gang met moeite op. Dus het was meer dan genoeg.
Maar dat heb ik wel vaker als de gangen worden uitgesmeerd over de tijd.
Zet alles tegelijk op tafel en ik eet veel meer.
  maandag 8 augustus 2016 @ 00:41:10 #156
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_164318166
quote:
0s.gif Op maandag 8 augustus 2016 00:39 schreef RobinOok het volgende:

Zet alles tegelijk op tafel en ik eet veel meer.
Iwania? :+
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 8 augustus 2016 @ 00:46:25 #157
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_164318284
Nee, dat is juist een gestage eter. Hele dag door "versnaperingen". Gangetje hier, gangetje daar, cocktailtje zus, ijsje zo. Ik zou dat niet kunnen.n

Of misschien als ik goed zou oefenen. :)
pi_164319277
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2016 20:06 schreef RobinOok het volgende:
Na jaren weer eens naar Lux geweest. En dat is wel bevallen. Kleeeein beetje het gevoel van kleren van de Keizer enzo, maar ja, dat is Italiaans nu eenmaal: simpel en een ietsiepietsie saai.
Evengoed vond ik het lekker en vooral leuk. Het tempo zat er op verzoek ook lekker in, dus we gaan vast nog wel eens terug.


Restaurant Lux in Rotterdam


* groenten uit de houtoven
* asperge uit de houtoven met walnotenprutje en Comté kaas.
* mosselen, doperweten, pancetto, knoflook
* witte polenta met tuinboontjes en Parmezaanse kaas
* spaghetti met geschaafd tonijnhart en een warme dooier.
* gestoofde octopus met gegrillde spitskool en geraspte mierikswortel
* bavette met aardappel en meiknolletjes.

Waar: Restaurant Lux op de 's Gravendijkwal in Rotterdam.
Prijs :40 euro voor 7 gangen + 24 euro voor 4 glazen wijn.
Cijfer: 7,6
Grappig. Ik gaf het een onvoldoende in juli jl.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 08-08-2016 01:37:48 ]
pi_164326268
Afgelopen Zaterdag bij De Godevaart gegeten in Antwerpen. Was goed bevallen :)

Dip met gerookte paprika


Gazpacho als amuse, kregen ook nog een amuse met varkenskop maar daar geen foto van zo, was erg lekker die laatste amuse.


Verschillende tomaten met burrata


Carpaccio van Zeebaars met koriander sorbet


Gerechtje met bloemkool, deze vond ik eigenlijk het minste van allemaal


Mosselen en scheermes met krokantje


Ravioli


Rode poon


Onglet van kalf met mousse van ganzenlever


Dessert


Kaasplankje


Waar: Godevaart in Antwerpen
Prijs: c.a. 600 euro met 4 personen.
Cijfer: 8,5

De moeite waard om nog eens te bezoeken. Lekker zitten in de tuin, binnen was ook erg verzorgd. Goede en lekkere gerechtjes, niet allemaal super vernieuwend maar wel allemaal lekker bereid en goed op smaak. Was ook zeker voldoende, zou er nog wel eens terug keren als ik in de buurt ben en wat zoek om te eten.
pi_164326696
Ik zou blij zijn met zo'n diner ^O^
Wat is onglet van kalf? Waar zit je onglet? :D
En koriandersorbet lijkt me erg lekker.
  maandag 8 augustus 2016 @ 12:52:33 #161
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_164326920
Gekleurde borden. :{w
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_164327031
quote:
12s.gif Op maandag 8 augustus 2016 12:52 schreef golfer het volgende:
Gekleurde borden. :{w
Gewaagd blauw nog wel! Blauw schijnt je eetlust juist te bederven. Het ziet er allemaal nochtans heerlijk uit :9
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_164327296
quote:
0s.gif Op maandag 8 augustus 2016 12:57 schreef Isabeau het volgende:

Blauw schijnt je eetlust juist te bederven.
Gelezen in psychologiemagazine zeker :Y

:D
pi_164327393
quote:
0s.gif Op maandag 8 augustus 2016 13:09 schreef Bluezz het volgende:

Gelezen in psychologiemagazine zeker :Y

:D
Nee, in idiote rijtjes met dieettips 'Eet van een blauw bord, dan eet je minder'. Dat type :')
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_164327533
quote:
0s.gif Op maandag 8 augustus 2016 13:13 schreef Isabeau het volgende:

Nee, in idiote rijtjes met dieettips 'Eet van een blauw bord, dan eet je minder'. Dat type :')
Nog erger :D Heerlijk!
pi_164328859
quote:
0s.gif Op maandag 8 augustus 2016 12:20 schreef anndb het volgende:
Gerechtje met bloemkool, deze vond ik eigenlijk het minste van allemaal

Onglet van kalf met mousse van ganzenlever


Was dat bij het kalf weer hetzelfde bloemkoolgerechtje?
  maandag 8 augustus 2016 @ 14:45:23 #167
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_164329883
quote:
0s.gif Op maandag 8 augustus 2016 14:12 schreef Myraela het volgende:

[..]

Was dat bij het kalf weer hetzelfde bloemkoolgerechtje?
Scherp!! ^O^
pi_164331131
Ja helaas wel.... Dus daarbij dat maar overgeslagen toen :)
pi_164331243
quote:
0s.gif Op maandag 8 augustus 2016 12:41 schreef Bluezz het volgende:
Ik zou blij zijn met zo'n diner ^O^
Wat is onglet van kalf? Waar zit je onglet? :D
En koriandersorbet lijkt me erg lekker.
;) Niemand die het weet.
pi_164331302
Ik heb gisteren iets besteld online bij Just Eat. Omdat het niet lukte bij Thuisbezorgd.nl. Geen feest. Je hebt iets in de maag.
pi_164331790
quote:
0s.gif Op maandag 8 augustus 2016 15:30 schreef Jaroon het volgende:

[..]

;) Niemand die het weet.
Volgens Mr. Google

De onglet wordt ook wel de "beenhouwersbiefstuk" genoemd, omdat de slager het vroeger vaak voor zichzelf hield. Het is immers een stuk vlees dat er niet zo aantrekkelijk uitziet, en dus niet mooi presenteert in een koeltoog. Maar als je het goed klaarmaakt (en dat doe je zoals je een stuk rosbief zou klaarmaken), heb je er een erg smakelijk en mals stuk vlees aan.

Maar waar komt onglet dan precies vandaan? Onglet hangt aan een dunne pees in de buikholte van het rund. Een koe van een halve ton sleept al snel een onglet van 1,2 tot 1,3 kilogram met zich mee. Het is een spier die weinig werkt, waardoor het vlees erg mals is.
pi_164331874
quote:
0s.gif Op maandag 8 augustus 2016 15:47 schreef anndb het volgende:

[..]

Volgens Mr. Google

De onglet wordt ook wel de "beenhouwersbiefstuk" genoemd, omdat de slager het vroeger vaak voor zichzelf hield. Het is immers een stuk vlees dat er niet zo aantrekkelijk uitziet, en dus niet mooi presenteert in een koeltoog. Maar als je het goed klaarmaakt (en dat doe je zoals je een stuk rosbief zou klaarmaken), heb je er een erg smakelijk en mals stuk vlees aan.

Maar waar komt onglet dan precies vandaan? Onglet hangt aan een dunne pees in de buikholte van het rund. Een koe van een halve ton sleept al snel een onglet van 1,2 tot 1,3 kilogram met zich mee. Het is een spier die weinig werkt, waardoor het vlees erg mals is.
Je bent goed. Het verhaal.
pi_164332080
quote:
0s.gif Op maandag 8 augustus 2016 15:26 schreef anndb het volgende:
Ja helaas wel.... Dus daarbij dat maar overgeslagen toen :)
Zonde. Maar al met al ziet het er toch wel als een erg lekker dinertje uit. :9
pi_164346399
quote:
14s.gif Op maandag 8 augustus 2016 15:55 schreef Myraela het volgende:

[..]

Zonde. Maar al met al ziet het er toch wel als een erg lekker dinertje uit. :9
Ja had er eigenlijk wel een beetje genoeg van. Maar dat was ook het enige. Was beetje korrelig en echt bloemkool achtig. Natuurlijk te verwachten bij een gerechtje van bloemkool maar vond daar nou niet echt een speciale smaak aan zitten. Vooral gezien ik al eerder zo'n gerecht had geproefd. Andere gerechtjes waren trouwens super, vooral de amuse van varkenskop (helaas niet op de foto) viel me super goed mee en was echt erg lekker. Rest was uiteraard ook goed, maar als ik zoiets normaal op de kaart zou zien staan zou ik het niet bestellen en dat was eigenlijk het beste.
pi_164351975
quote:
0s.gif Op maandag 8 augustus 2016 12:20 schreef anndb het volgende:
Afgelopen Zaterdag bij De Godevaart gegeten in Antwerpen. Was goed bevallen :)

[knip]

Waar: Godevaart in Antwerpen
Prijs: c.a. 600 euro met 4 personen.
Cijfer: 8,5

De moeite waard om nog eens te bezoeken. Lekker zitten in de tuin, binnen was ook erg verzorgd. Goede en lekkere gerechtjes, niet allemaal super vernieuwend maar wel allemaal lekker bereid en goed op smaak. Was ook zeker voldoende, zou er nog wel eens terug keren als ik in de buurt ben en wat zoek om te eten.
Leuk dat het jou beviel want daar gaat het in de basis om. Mij lijkt het niets. Beetje een restaurant Fritzgerald Rotterdam gevoel.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')