Dan is het toch raar dat de nieuwste versie van Mint (minder dan 1 maand oud) niet de vereiste software downloadde voor de geluidskaart terwijl het bekend was in de gemeenschap dat die software vereist is. Verklaring? Is er een manier om dit te laten weten aan de developers zodat ze het kunnen aanpassen? Voor andere mensen die het gaan installeren. Of weten ze het wel maar is dit een geval van het principiëel weigeren om gesloten software te installeren?quote:Op dinsdag 4 oktober 2016 21:59 schreef tudorme het volgende:
[..]
Die automatische herkenning is er al vanuit de Linux kernel met alle propierity binary blobs erin. Voor die uitzonderingen zoals dat videokaart issue van toen heb je Google. En dit vriendelijke forum.Het moet wel heel raar lopen wanneer je een echt uniek probleem hebt waar niet eerder een oplossing online voor is gevonden. Dat is ook de kracht van de online open source community.
Nogmaals, de opkomst van allerlei nieuwe platforms zorgt ervoor dat er een wildgroei aan hardware en software is ontstaan – vooralsnog – waardoor de druk toeneemt om open standaarden te gebruiken. Enkel dan kan je crossplatform programmeren: dat is efficiënter en als je toch tools moet leren te gebruiken dan leer je liever tools te gebruiken die je niet enkel voor dat ene platform kan inzetten.quote:
Been there, done that. Windows en fouten herkennen/oplossen, dat is geen succes. Dat ligt natuurlijk niet altijd aan Microsoft maar soms falen ze wel heel erg. Ik laat het Windows al jarenlang niet eens meer proberen, tenzij er bij het opstarten iets verkeerd gaat. Ik ben trouwens benieuwd of dat het mogelijk is om een Windows-installatie 'schoon' te hoouden. De laatste clean install (na ongeveer 3-4 jaar, schat ik, eigenlijk veel te lang) merkte ik weer veel meer verbetering (voor heel Windows, voor FF in het bijzonder) dan dat me lief is. Het is geweldig als je weer start met een schone installatie maar het geeft tegelijkertijd aan hoezeer het nodig is om regelmatig een schone installatie te doen. De gouden tip voor Windows (wellicht ook alle andere besturingsssytemen maar daarvoor heb ik te weinig ervaring ermee): 1-2 keer per jaar een clean install doen. Voor wie het zich afvraagt: ja, ik defragmenteer regelmatig mijn harde schijf, ik ruim regelmatig het register op (Ccleaner), ik gooi regelmatig junkfiles weg en ik deïnstalleer eerst software alvorens ik het opnieuw installeer m.u.v. de drivers. Misschien kan ik nog meer doen, in dat geval zijn adviezen natuurlijk welkom.quote:Behalve dan dat het altijd werkt. En dat het ook alle hardware laat werken. Het punt is namelijk dat Windows zelf niet vaak problemen geeft. Tenminste niet als je je pc zelf bouwt en een clean install doet zonder enige bloatware.
Heb je zeker altijd brakke hardware gebruikt. Als je geld uit geeft voor een Dacia, moet je geen Volvo kwaliteit verwachten, natuurlijk.quote:Op dinsdag 4 oktober 2016 15:44 schreef µ het volgende:
Hehe "windows werkt altijd".
Altijd voor geen meter ja.
Defragmenteren? Ccleaner? Dat is toch van vroeger? Daar hoor ik mijn vader al 20 jaar over, maar zijn pc's zijn er nooit een spat beter van gaan werken. A.s. januari is mijn pc 7 jaar oud. Ik heb in die tijd 1 keer een clean install gedaan, omdat ik een SSD had toegevoegd aan mijn systeem. Het onderhoud dat ik aan mijn systeem pleeg is af en toe de kast open maken om het stof eruit te halen en voor de rest zet ik hem 's ochtends aan en 's avonds uit. Ik heb wel een heel strak software regime. Niemand in mijn huishouden zet zo maar iets op de pc. On pain of death.quote:Op dinsdag 4 oktober 2016 23:37 schreef Bram_van_Loon het volgende:
De gouden tip voor Windows (wellicht ook alle andere besturingsssytemen maar daarvoor heb ik te weinig ervaring ermee): 1-2 keer per jaar een clean install doen. Voor wie het zich afvraagt: ja, ik defragmenteer regelmatig mijn harde schijf, ik ruim regelmatig het register op (Ccleaner), ik gooi regelmatig junkfiles weg en ik deïnstalleer eerst software alvorens ik het opnieuw installeer m.u.v. de drivers. Misschien kan ik nog meer doen, in dat geval zijn adviezen natuurlijk welkom.
Het is meer om te voorkomen dat het onnodig slechter gaat werken.quote:Op woensdag 5 oktober 2016 11:56 schreef Tango5Romeo het volgende:
[..]
Defragmenteren? Ccleaner? Dat is toch van vroeger? Daar hoor ik mijn vader al 20 jaar over, maar zijn pc's zijn er nooit een spat beter van gaan werken.
Ik vrees dat het onvermijdbaar is dat je computer (met Windows in ieder geval) trager wordt als je er maar voldoende software op zet. Wat de oorzaken ook zijn, ik merkte deze keer een gigantisch verschil. Ik denk dat veel mensen het niet eens in de gaten hebben dat hun computer trager wordt totdat ze eens een clean install doen. Het trager worden gebeurt zo geleidelijk dat je het vaak pas laat in de gaten krijgt.quote:A.s. januari is mijn pc 7 jaar oud. Ik heb in die tijd 1 keer een clean install gedaan, omdat ik een SSD had toegevoegd aan mijn systeem. Het onderhoud dat ik aan mijn systeem pleeg is af en toe de kast open maken om het stof eruit te halen en voor de rest zet ik hem 's ochtends aan en 's avonds uit. Ik heb wel een heel strak software regime. Niemand in mijn huishouden zet zo maar iets op de pc. On pain of death.
Maar is dat de schuld van windows, van die software of de gebruiker die het er op zet?quote:Op woensdag 5 oktober 2016 18:20 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Ik vrees dat het onvermijdbaar is dat je computer (met Windows in ieder geval) trager wordt als je er maar voldoende software op zet.
Alle drie de partijen. Als de developer weigert om een goede de-installatieroutine te maken...quote:Op donderdag 6 oktober 2016 17:33 schreef devzero het volgende:
[..]
Maar is dat de schuld van windows, van die software of de gebruiker die het er op zet?
Kan je de gebruiker het kwalijk nemen?quote:Op donderdag 6 oktober 2016 17:33 schreef devzero het volgende:
[..]
Maar is dat de schuld van windows, van die software of de gebruiker die het er op zet?
Dat ben ik helemaal met je eens. Maar er is zoveel slechte software/slechte installatie scripts te downloaden van de meeste obscure plaatsen, dat het bijna onmogelijk is voor een OS om alles te controleren. Stel je voor dat de gemiddelde linux gebruiker ipv yum/apt/emerge/etc de helft van zijn software zou installeren met tar-configure-make install; na een paar jaar is je mooie linux distributie naar de knoppen. Gelukkig zijn de meeste linux gebruikers slimmer.quote:Op donderdag 6 oktober 2016 17:34 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Alle drie de partijen. Als de developer weigert om een goede de-installatieroutine te maken...
Microsoft zou wellicht wat meer kunnen doen, bijv. door bij de installatie alle wijzigingen bij te houden en zodoende te controleren dat na het deïnstalleren alles netjes wordt opgeruimd of door bij developers af te dwingen dat ze dat netjes doen.
Ja. Ik vind onwetendheid een slecht excuus voor een slecht opererende computer na het kwakloos installeren van software van sites als awesome-software.crap.tkquote:Op donderdag 6 oktober 2016 17:57 schreef d4v1d het volgende:
[..]
Kan je de gebruiker het kwalijk nemen?
Ben ik het niet helemaal mee eens. Iemand die dagelijks een auto rijdt hoeft ook nog niet te weten hoe je de distributieriem moet vervangen, dat neem ik hem niet kwalijk ook. Waarom wordt er wel zoveel kennis bij een PC verwacht?quote:Op donderdag 6 oktober 2016 20:14 schreef devzero het volgende:
[..]
Ja. Ik vind onwetendheid een slecht excuus voor een slecht opererende computer na het kwakloos installeren van software van sites als awesome-software.crap.tk
Maar goed, we dwalen een beetje af in dit linux topic
Software downloaden van een rare website en installeren is meer te vergelijken met het installeren van een spoiler bij een beunhaas. Die distributieriem vervangen is iets als het defragmenteren van je harddrive; iets dat je eigenlijk niet als eind gebruiker zou moeten doen, maar dat het OS in de achtergrond zou moeten draaien.quote:Op donderdag 6 oktober 2016 20:16 schreef d4v1d het volgende:
[..]
Ben ik het niet helemaal mee eens. Iemand die dagelijks een auto rijdt hoeft ook nog niet te weten hoe je de distributieriem moet vervangen, dat neem ik hem niet kwalijk ook. Waarom wordt er wel zoveel kennis bij een PC verwacht?
Software van normale websites kan ook genoeg bullshit hebben en na het deinstalleren blijven steken.quote:Op donderdag 6 oktober 2016 20:20 schreef devzero het volgende:
[..]
Software downloaden van een rare website en installeren is meer te vergelijken met het installeren van een spoiler bij een beunhaas. Die distributieriem vervangen is iets als het defragmenteren van je harddrive; iets dat je eigenlijk niet als eind gebruiker zou moeten doen, maar dat het OS in de achtergrond zou moeten draaien.
Dat is niet raar. Linux is van en voor de community. De community ben je ook zelf.quote:Op dinsdag 4 oktober 2016 23:17 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Dan is het toch raar dat de nieuwste versie van Mint (minder dan 1 maand oud) niet de vereiste software downloadde voor de geluidskaart terwijl het bekend was in de gemeenschap dat die software vereist is. Verklaring? Is er een manier om dit te laten weten aan de developers zodat ze het kunnen aanpassen? Voor andere mensen die het gaan installeren. Of weten ze het wel maar is dit een geval van het principiëel weigeren om gesloten software te installeren?
Hoe is het dan met register clusterfuck??quote:Op donderdag 6 oktober 2016 17:34 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Alle drie de partijen. Als de developer weigert om een goede de-installatieroutine te maken...
Microsoft zou wellicht wat meer kunnen doen, bijv. door bij de installatie alle wijzigingen bij te houden en zodoende te controleren dat na het deïnstalleren alles netjes wordt opgeruimd of door bij developers af te dwingen dat ze dat netjes doen.
Ik heb mijn pc oorspronkelijk gebouwd om te gamen. Ik plemp hem dus niet vol, maar selecteer specifieke games die ik langere tijd achter elkaar speel. Dus er staan misschien 3 of 4 games op mijn HD en de rest is dataopslag (foto's, video's, documenten, etc). En mijn OS staat op de SSD met wat support software en diagnostic tools. In weze gebruik ik mijn Windows pc bijna als een Mac-user. :-)quote:Op woensdag 5 oktober 2016 18:20 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Ik vrees dat het onvermijdbaar is dat je computer (met Windows in ieder geval) trager wordt als je er maar voldoende software op zet. Wat de oorzaken ook zijn, ik merkte deze keer een gigantisch verschil. Ik denk dat veel mensen het niet eens in de gaten hebben dat hun computer trager wordt totdat ze eens een clean install doen. Het trager worden gebeurt zo geleidelijk dat je het vaak pas laat in de gaten krijgt.
Maar hij hoort wel de lampen te kunnen vervangen en de olie te controleren. Vind ik....quote:Op donderdag 6 oktober 2016 20:16 schreef d4v1d het volgende:
[..]
Ben ik het niet helemaal mee eens. Iemand die dagelijks een auto rijdt hoeft ook nog niet te weten hoe je de distributieriem moet vervangen, dat neem ik hem niet kwalijk ook. Waarom wordt er wel zoveel kennis bij een PC verwacht?
Maar om software op de juiste manier dan te verwijderen met alle achterliggende bestanden en registersleutels vind ik niet vergelijkbaarquote:Op zaterdag 8 oktober 2016 01:29 schreef Tango5Romeo het volgende:
[..]
Maar hij hoort wel de lampen te kunnen vervangen en de olie te controleren. Vind ik....
1 2 | root@davidsrv:~# nc -lu 1194 testbericht getypt vanaf dedi-david |
1 2 | david@dedi-david:~$ nc -u xxx 1194 testbericht getypt vanaf dedi-david |
Ik moet helaas nog een hoop andere software installeren dan enkel games (Matlab, Visual Studio en nog een groot aantal andere programma's), dat helpt waarschijnlijk ook niet. Ik laat zo weinig mogelijk programma's opstarten, ik laat zo weinig mogelijk icoontjes en startmenukoppelingen aanmaken (het meeste gooi ik weer weg als het toch wordt aangemaakt etc.quote:Op zaterdag 8 oktober 2016 01:28 schreef Tango5Romeo het volgende:
[..]
Ik heb mijn pc oorspronkelijk gebouwd om te gamen. Ik plemp hem dus niet vol, maar selecteer specifieke games die ik langere tijd achter elkaar speel. Dus er staan misschien 3 of 4 games op mijn HD en de rest is dataopslag (foto's, video's, documenten, etc). En mijn OS staat op de SSD met wat support software en diagnostic tools. In weze gebruik ik mijn Windows pc bijna als een Mac-user. :-)
Alleen heb ik de flexibiliteit van Windows nodig om af en toe hardware te kunnen veranderen.
Dan is de grote vraag wat het equivalent is aan lampen vervangen en olie controleren.quote:Op zaterdag 8 oktober 2016 01:29 schreef Tango5Romeo het volgende:
[..]
Maar hij hoort wel de lampen te kunnen vervangen en de olie te controleren. Vind ik....
Ik heb laatst eens wat in mijn register gekeken na een zogenaamde de-installatie door te ctrl-f'en op de naam van het programma, ik kwam nog minstens tientallen entries tegen, op een gegeven moment stopte ik maar met verder te zoeken.quote:Op zaterdag 8 oktober 2016 08:41 schreef d4v1d het volgende:
[..]
Maar om software op de juiste manier dan te verwijderen met alle achterliggende bestanden en registersleutels vind ik niet vergelijkbaar
Leuk en aardig maar zo wordt het natuurlijk nooit wat met de adoptierate van Linux, mensen hebben graag een gebruiksvriendelijk systeem.quote:Op donderdag 6 oktober 2016 23:14 schreef tudorme het volgende:
[..]
Dat is niet raar. Linux is van en voor de community. De community ben je ook zelf.
Heb je een probleem gevonden en eventueel de oplossing, meldt het zelf. Dat is het grote verschil met een Windows of macOS. Hoe meer hulp, hoe beter het OS wordt.
Voor veel Linux gebruikers is een zelf gevonden oplossing ook voldoende. Je geluidskaart probleem was toen ook direct opgelost met de eerste hit van Google, als ik mij niet vergis. Van trial en error leer je Linux het snelste.
Als de telefoon niet meer aan gaat valt er ook niets te flashen.quote:Op woensdag 12 oktober 2016 07:40 schreef vaginabeheerder het volgende:
Iemand nog een tip hoe ik sp flash tools kan gebruiken in ubuntu 16.04?
Ik heb meerdere video's gevonden maar ze zijn allemaal anders.
Ik heb een Android telefoon verziekt dus die wil ik opnieuw flashen, hij gaat nu niet eens meer aan.
Lsusb vind hem ook niet.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |