FOK!forum / Culinesse à gogo / sperziebonen uit een potje bereiden
#ANONIEMwoensdag 8 juni 2016 @ 12:41
Er staat niet op hoe je ze klaar moet maken, moet ik ze koken of kunnen ze ook in de microgolf? Ze zitten in een glazen pot met het merk perfekt.
#ANONIEMwoensdag 8 juni 2016 @ 12:43
:')
Hallojowoensdag 8 juni 2016 @ 12:45
Die kun je gewoon zo opeten. Bereiding is niet nodig.
#ANONIEMwoensdag 8 juni 2016 @ 12:45
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juni 2016 12:45 schreef Hallojo het volgende:
Die kun je gewoon zo opeten. Bereiding is niet nodig.
Koud is niet lekker man, even serieus moet ik ze koken in een pannetje of kunnen ze in de microgolf?
Hallojowoensdag 8 juni 2016 @ 12:46
quote:
11s.gif Op woensdag 8 juni 2016 12:45 schreef Argo het volgende:

[..]

Koud is niet lekker man, even serieus moet ik ze koken in een pannetje of kunnen ze in de microgolf?
Ik zou ze dan opwarmen in een pannetje. Niet koken.
RobinOokwoensdag 8 juni 2016 @ 12:46
quote:
11s.gif Op woensdag 8 juni 2016 12:45 schreef Argo het volgende:

[..]

Koud is niet lekker man, even serieus moet ik ze koken in een pannetje of kunnen ze in de microgolf?
Beide. Gewoon warm maken zoals jij wil. Ze zijn al gaar.
Bakken kan ook nog. Maakt allemaal niet uit, als ze maar warm worden. (want dat is wat je wilt)
Mr.Galaxy.woensdag 8 juni 2016 @ 12:46
Die dingen zijn al klaar, gewoon opwarmen en happen maar.

Spoel ze anders in een vergiet eerst even af onder de koude kraan, het vocht wat er in het potje bij zit bevat immers erg veel zout en zo. :Y)
-AMG-woensdag 8 juni 2016 @ 12:46
:')
mitchelll0181woensdag 8 juni 2016 @ 12:50
Gewoon in een pan flikkeren en net niet laten koken ^O^
MisterMasterwoensdag 8 juni 2016 @ 12:51
"Wanneer je sperziebonen uit blik of glas hebt, hoef je deze alleen te verwarmen. Koken is in de meeste gevallen dan niet nodig."

http://www.sperziebonenkoken.net/

SPOILER
:')
SPOILER
:') :')
SPOILER
:') :') :')
Mr.Galaxy.woensdag 8 juni 2016 @ 12:53
Je weet hopelijk toch wel hoe je ze later weer uit moet poepen hé TS!?!
BaardaapAdwoensdag 8 juni 2016 @ 12:58
Bereiding sperziebonen uit een potje
1. open het deksel van de pot
2. deponeer de inhoud van de pot in het toilet en trek door
3. neem de lege pot mee naar de glasbak
4. loop door naar de winkel en koop een bundeltje kouseband
5. zet thuisgekomen water op, snij de uiteinden van de kouseband af en snij de rest in stukjes van een centimeter of 4.
6. kook die stukjes ongeveer een kwartier (verse sperziebonen moet je een stuk korter koken (8 tot hooguit 10 minuten), sperziebonen uit een potje moet je niet koken maar weggooien)
#ANONIEMwoensdag 8 juni 2016 @ 13:01
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juni 2016 12:50 schreef mitchelll0181 het volgende:
Gewoon in een pan flikkeren en net niet laten koken ^O^
Wat maakt het eigenlijk uit als ze wel even koken? T is toch al niks.
mitchelll0181woensdag 8 juni 2016 @ 13:09
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juni 2016 13:01 schreef TUFKAL het volgende:

[..]

Wat maakt het eigenlijk uit als ze wel even koken? T is toch al niks.
Smaak gaat er af, die van HAK zijn wel goed te eten hoor.. Ik hou persoonlijk niet zo van verse bonen..
NoXiawoensdag 8 juni 2016 @ 13:23
Wist je trouwens dat rauwe sperziebonen giftig zijn?
Lienekienwoensdag 8 juni 2016 @ 13:24
Opwarmen, hè! Niet koken! Daarom liever in een pannetje dan de magnetron.
Farenjiwoensdag 8 juni 2016 @ 13:53
quote:
14s.gif Op woensdag 8 juni 2016 13:23 schreef NoXia het volgende:
Wist je trouwens dat rauwe sperziebonen giftig zijn?
Klopt.
Maar je kan rauwe sperziebonen in een pot stoppen en aanvullen met water met 5% zout totdat ze onder staan; twee tot drie weken op kamertemperatuur laten staan en dan zijn ze prima te eten. En niet giftig meer.
sirdanilotwoensdag 8 juni 2016 @ 14:19
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juni 2016 12:41 schreef Argo het volgende:
Er staat niet op hoe je ze klaar moet maken, moet ik ze koken of kunnen ze ook in de microgolf? Ze zitten in een glazen pot met het merk perfekt.
Je bent niet zo een groot licht hè?
KLB / Afwas.

:')

Tip voor het bereiden van sperziebonen uit pot: trek het blik open, flikker de inhoud van het blik in de prullenbak, doe de pot in de glasbak, en loop naar de supermarkt voor sperzieboontjes uit de diepvries (of, indien in de aanbieding, vers uit de groente afdeling)
sirdanilotwoensdag 8 juni 2016 @ 14:21
quote:
14s.gif Op woensdag 8 juni 2016 13:23 schreef NoXia het volgende:
Wist je trouwens dat rauwe sperziebonen giftig zijn?
Giftig?

Ik eet wel eens een stukje rauw op gewoon om iets te kauwen te hebben. Maar heel lekker is het nit nee, rauw.
Frits_Teddywoensdag 8 juni 2016 @ 14:39
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juni 2016 12:51 schreef MisterMaster het volgende:
"Wanneer je sperziebonen uit blik of glas hebt, hoef je deze alleen te verwarmen. Koken is in de meeste gevallen dan niet nodig."

http://www.sperziebonenkoken.net/

SPOILER
:')
SPOILER
:') :')
SPOILER
:') :') :')
Godverdomme die hebben veel tijd over :')
#ANONIEMwoensdag 8 juni 2016 @ 14:41
Bedankt, voor alle tips, het is gelukt in de magnetron.
Kopikowoensdag 8 juni 2016 @ 14:41
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juni 2016 12:58 schreef BaardaapAd het volgende:
sperziebonen uit een potje moet je niet koken maar weggooien
Farenjiwoensdag 8 juni 2016 @ 14:54
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juni 2016 14:21 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Giftig?

Ik eet wel eens een stukje rauw op gewoon om iets te kauwen te hebben. Maar heel lekker is het nit nee, rauw.
Een stukje kan geen kwaad maar in rauwe bonen zit een lectine dat als je er veel van binnenkrijgt je maag/darmen flink kan ontregelen en als je het langdurig eet kun je er nierschade van krijgen.
Boy_Zondermanwoensdag 8 juni 2016 @ 16:25
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juni 2016 14:54 schreef Farenji het volgende:

[..]

Een stukje kan geen kwaad maar in rauwe bonen zit een lectine dat als je er veel van binnenkrijgt je maag/darmen flink kan ontregelen en als je het langdurig eet kun je er nierschade van krijgen.
Is dit voor alle boonsoorten zo? Of in een sperzieboon bijvoorbeeld iets meer dan in een snijboon?
Lienekienwoensdag 8 juni 2016 @ 16:26
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juni 2016 16:25 schreef Boy_Zonderman het volgende:

[..]

Is dit voor alle boonsoorten zo? Of in een sperzieboon bijvoorbeeld iets meer dan in een snijboon?
Ja, in principe alle bonen.
Boy_Zondermanwoensdag 8 juni 2016 @ 16:31
quote:
1s.gif Op woensdag 8 juni 2016 16:26 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Ja, in principe alle bonen.
Oefff, in principe nooit last van gehad maar ik snoep weleens wat rauwe snijbonen of kouseband.
-Wereld-woensdag 8 juni 2016 @ 20:50
quote:
Nee....
#ANONIEMvrijdag 10 juni 2016 @ 13:42
Boontjes uit een pot, lekker naar binnen slurpen. :9~
Baas_baszaterdag 11 juni 2016 @ 10:45
Met sap en al in het pannetje opwarmen
Stokken_en_stenenzaterdag 11 juni 2016 @ 11:19
Fout je moet ze in de airfryer doen 12 minuten op max!
Dinusdonderdag 16 juni 2016 @ 15:32
Uitje fruiten, beetje sambal en ketjap erbij, boontjes erdoor doen en warm laten worden. Zo vind ik boontjes uit een pot nog enigzins weg te krijgen ^O^