HarveySpecter | donderdag 2 juni 2016 @ 08:39 |
Dag, Vorig jaar ben ik op vakantie geweest in Spanje en ik at iedere ochtend roerei met bacon en worstjes waarvan ik niet weet hoe ze heten. Ik vind het lekker om 's ochtends flink te eten en veel calorieën binnen te krijgen. Zo eet ik doorgaans de rest van de dag minder. Het waren worstjes die wel wat weg hadden van knakworsten. Zo smaakten ze absoluut niet. Ze waren pittig en smaakten een beetje naar chorizo. Het zag er ongeveer zo uit: Iemand enig idee? | |
#ANONIEM | donderdag 2 juni 2016 @ 08:42 |
Ik heb altijd wel ontzag voor mensen die zo kunnen bulken 's ochtends. Zit ik daar huilend met m'n bakje yoghurt tegen heug en meug te eten. | |
#ANONIEM | donderdag 2 juni 2016 @ 08:44 |
In een hotel met fatsoenlijk ontbijt hebben ze naast roerei en bacon ook altijd van dat soort worstjes, wel lekker altijd. | |
Dingflofbips | donderdag 2 juni 2016 @ 08:50 |
Zouden dit chorizoworstjes zijn? | |
Dingflofbips | donderdag 2 juni 2016 @ 08:52 |
1,99 bij de Jean Linders in uw buurt http://www.janlinders.nl/chorizo-worstjes.html | |
HarveySpecter | donderdag 2 juni 2016 @ 08:53 |
Nou, nu je het zegt!! Ik heb dat natuurlijk al eens bedacht, maar als ik google op Chorizo worst, dan kom ik nooit datgene waar die worstjes op lijken zoals ik ze op mijn vakantie gehad heb. Of ik zoek niet goed. Dat kan ook. | |
HarveySpecter | donderdag 2 juni 2016 @ 08:54 |
Thnx! Zal het eens proberen. | |
Dingflofbips | donderdag 2 juni 2016 @ 08:57 |
als je een vrouw was had ik op basis van mijn uitmuntende tips wel een ontbijtje verdiend. Nu wens ik je een smakelijke poging | |
empa1010 | donderdag 2 juni 2016 @ 09:42 |
Zijn het geen Catalaanse braadworsten maar dan klein? | |
HarveySpecter | donderdag 2 juni 2016 @ 10:12 |
Bedoel je deze? http://www.ah.nl/producte(...)atalaanse-braadworst Lijkt er niet echt op | |
#ANONIEM | donderdag 2 juni 2016 @ 10:18 |
Waar in Spanje? | |
#ANONIEM | donderdag 2 juni 2016 @ 10:22 |
Ik gok ergens langs de kust. | |
#ANONIEM | donderdag 2 juni 2016 @ 10:22 |
Waarom? | |
empa1010 | donderdag 2 juni 2016 @ 10:23 |
Als ze ze kleiner fabriceren wel en dan de latere bereiding nog | |
#ANONIEM | donderdag 2 juni 2016 @ 10:24 |
Omdat de meeste vakantiegangers niet naar midden Spanje gaan. | |
#ANONIEM | donderdag 2 juni 2016 @ 10:25 |
De ene kust is de andere niet. | |
#ANONIEM | donderdag 2 juni 2016 @ 10:32 |
Dat klopt. | |
HarveySpecter | donderdag 2 juni 2016 @ 10:44 |
Oke bedankt. Zal ook deze eens proberen. | |
HarveySpecter | donderdag 2 juni 2016 @ 10:44 |
Ik heb ze gegeten in m'n hotel op ibiza trouwens. | |
empa1010 | donderdag 2 juni 2016 @ 10:53 |
Ik roep maar zo wat hoor, maar dit was het eerste wat in me opkwam. Je kunt het beter aan Piet Verdriet vragen denk ik die weet het vast wel. | |
HarveySpecter | donderdag 2 juni 2016 @ 10:58 |
Ik moet toch wat proberen hé. anders ben ik bang dat ik er nooit achter kom | |
empa1010 | donderdag 2 juni 2016 @ 11:04 |
I took a sausage in Ibiza but i don't know which one it is | |
#ANONIEM | donderdag 2 juni 2016 @ 11:05 |
Snel ff je geslacht veranderd voor deze opmerking? | |
empa1010 | donderdag 2 juni 2016 @ 11:06 |
Duhhh nee oh wacht, dit is FOK! #zucht | |
Bienelientjee | donderdag 2 juni 2016 @ 15:32 |
Hebben ze wellicht een website waar ze hun ontbijt menu beschrijven? Misschien staat er bij om welke worstjes het ging? (Zal wel niet, maar wie weet?) | |
isax | vrijdag 3 juni 2016 @ 11:09 |
Of je belt even naar het hotel en vraagt. | |
SnoepTomaatje | vrijdag 3 juni 2016 @ 11:14 |
Kabanossi? | |
Pietverdriet | vrijdag 3 juni 2016 @ 12:25 |
Deze worstjes heten Chistorra https://en.m.wikipedia.org/wiki/Chistorra Worden uit varkensvlees, soms met rund vermengt, varkensvetspek, knoflook, zout, paprika en soms peterselie gemaakt, gegrilld of gebakken gegeten | |
Pietverdriet | vrijdag 3 juni 2016 @ 12:33 |
Hier te bestellen http://www.hollandaluz.nl(...)-chorizo-100-gr.html http://www.pacomertraiteu(...)orizo/chistorra.html Begrijp dat de Lidl ze soms heeft als ze een spaanse week hebben | |
HarveySpecter | vrijdag 3 juni 2016 @ 16:43 |
Wauw thnx | |
HarveySpecter | vrijdag 3 juni 2016 @ 16:47 |
Ze hadden daar 10 verschillende soorten worst liggen. Denk niet dat ik ze telefonisch duidelijk ga maken wat ik bedoel | |
Pietverdriet | vrijdag 3 juni 2016 @ 16:50 |
Als je ze zelf eens wilt maken, je hebt schapendarm nodig. Ik ga binnenkort weer eens worst maken en zal een voor een deel deze eens proberen, post dan wel een recept. | |
HarveySpecter | vrijdag 3 juni 2016 @ 16:52 |
Ja, cool! Is goed. Ik ga nu wel even één van die linkjes gebruiken om wat te bestellen. Kan niet wachten | |
Bramito | vrijdag 3 juni 2016 @ 17:06 |
Als ze vingerdik waren inderdaad chistorra, anders waarschijnlijk gewoon chorizo. Er is sowieso niet veel verschil, vooral als je niet uit Pais Vasco, Navarra of Aragon komt. | |
Pietverdriet | vrijdag 3 juni 2016 @ 17:17 |
Is chorizo niet gedroogd? Ik bak chorizo trouwens ook, wordt ie lekker pittig van en is erg lekker door de paella | |
Bramito | vrijdag 3 juni 2016 @ 17:26 |
Ook, maar die verkopen ze ook gewoon vers. Zeer populair op de bbq. Chistorra verkopen ze dan ook weer gedroogd. Chistorra is typisch voor Pais Vasco, Navarra en de pyreneeën van Aragon. Elke regio heeft natuurlijk de beste En zoals met absoluut alle producten/gerechten in Spanje heeft/had ieder huishouden z'n eigen recept. Toen ik nog een flat deelde met mensen uit Navarra proefde ik voor het eerst Chistorra. "Mmm lekker die dunne chorizo" zei ik. Ze lachten me uit omdat ik het verschil niet wist tussen chorizo en chistorra. Meer dan 15 jaar later snap ik het nog niet. Ik koop het vaker omdat ze zo lekker dun zijn. | |
Pietverdriet | vrijdag 3 juni 2016 @ 20:57 |
Note to self, schapendarm kopen | |
mytec | zondag 5 juni 2016 @ 16:30 |
Deze ook wel eens gehad in een hotel (kleine worstjes) en stukjes van een lange worst als tapa gegeten. Geen idee dat ze cristorra heten, lekker is het zeker . | |
AMAR420 | zaterdag 30 december 2017 @ 13:20 |
lekker ontbijtworstje | |
Zolderkamer | zaterdag 30 december 2017 @ 13:34 |
De pest (of juist niet ) is.. dat je iedere tien kilometer een ander worstrecept hebt.. Dus verschil is er altijd.. |