FOK!forum / Culinesse à gogo / Op zoek naar worstjes
HarveySpecterdonderdag 2 juni 2016 @ 08:39
Dag,

Vorig jaar ben ik op vakantie geweest in Spanje en ik at iedere ochtend roerei met bacon en worstjes waarvan ik niet weet hoe ze heten.

Ik vind het lekker om 's ochtends flink te eten en veel calorieën binnen te krijgen. Zo eet ik doorgaans de rest van de dag minder.

Het waren worstjes die wel wat weg hadden van knakworsten. Zo smaakten ze absoluut niet.
Ze waren pittig en smaakten een beetje naar chorizo. Het zag er ongeveer zo uit:

can-stock-photo_csp6431326.jpg

Iemand enig idee?
#ANONIEMdonderdag 2 juni 2016 @ 08:42
Ik heb altijd wel ontzag voor mensen die zo kunnen bulken 's ochtends. Zit ik daar huilend met m'n bakje yoghurt tegen heug en meug te eten.
#ANONIEMdonderdag 2 juni 2016 @ 08:44
In een hotel met fatsoenlijk ontbijt hebben ze naast roerei en bacon ook altijd van dat soort worstjes, wel lekker altijd.
Dingflofbipsdonderdag 2 juni 2016 @ 08:50
Zouden dit chorizoworstjes zijn? :')
Dingflofbipsdonderdag 2 juni 2016 @ 08:52
1,99 bij de Jean Linders in uw buurt

http://www.janlinders.nl/chorizo-worstjes.html
HarveySpecterdonderdag 2 juni 2016 @ 08:53
quote:
0s.gif Op donderdag 2 juni 2016 08:50 schreef Dingflofbips het volgende:
Zouden dit chorizoworstjes zijn? :')
Nou, nu je het zegt!!

Ik heb dat natuurlijk al eens bedacht, maar als ik google op Chorizo worst, dan kom ik nooit datgene waar die worstjes op lijken zoals ik ze op mijn vakantie gehad heb.

Of ik zoek niet goed. Dat kan ook.
HarveySpecterdonderdag 2 juni 2016 @ 08:54
quote:
0s.gif Op donderdag 2 juni 2016 08:52 schreef Dingflofbips het volgende:
1,99 bij de Jean Linders in uw buurt

http://www.janlinders.nl/chorizo-worstjes.html
Thnx! Zal het eens proberen.
Dingflofbipsdonderdag 2 juni 2016 @ 08:57
quote:
0s.gif Op donderdag 2 juni 2016 08:54 schreef HarveySpecter het volgende:

[..]

Thnx! Zal het eens proberen.
als je een vrouw was had ik op basis van mijn uitmuntende tips wel een ontbijtje verdiend.

Nu wens ik je een smakelijke poging
empa1010donderdag 2 juni 2016 @ 09:42
Zijn het geen Catalaanse braadworsten maar dan klein?
HarveySpecterdonderdag 2 juni 2016 @ 10:12
quote:
0s.gif Op donderdag 2 juni 2016 09:42 schreef empa1010 het volgende:
Zijn het geen Catalaanse braadworsten maar dan klein?
Bedoel je deze?

http://www.ah.nl/producte(...)atalaanse-braadworst
Lijkt er niet echt op :D
#ANONIEMdonderdag 2 juni 2016 @ 10:18
Waar in Spanje?
#ANONIEMdonderdag 2 juni 2016 @ 10:22
quote:
0s.gif Op donderdag 2 juni 2016 10:18 schreef MCH het volgende:
Waar in Spanje?
Ik gok ergens langs de kust.
#ANONIEMdonderdag 2 juni 2016 @ 10:22
quote:
2s.gif Op donderdag 2 juni 2016 10:22 schreef Piet_Piraat het volgende:

[..]

Ik gok ergens langs de kust.
Waarom?
empa1010donderdag 2 juni 2016 @ 10:23
quote:
0s.gif Op donderdag 2 juni 2016 10:12 schreef HarveySpecter het volgende:

[..]

Bedoel je deze?

http://www.ah.nl/producte(...)atalaanse-braadworst
Lijkt er niet echt op :D
Als ze ze kleiner fabriceren wel en dan de latere bereiding nog :P
#ANONIEMdonderdag 2 juni 2016 @ 10:24
quote:
0s.gif Op donderdag 2 juni 2016 10:22 schreef MCH het volgende:

[..]

Waarom?
Omdat de meeste vakantiegangers niet naar midden Spanje gaan.
#ANONIEMdonderdag 2 juni 2016 @ 10:25
quote:
3s.gif Op donderdag 2 juni 2016 10:24 schreef Piet_Piraat het volgende:

[..]

Omdat de meeste vakantiegangers niet naar midden Spanje gaan.
De ene kust is de andere niet.
#ANONIEMdonderdag 2 juni 2016 @ 10:32
quote:
0s.gif Op donderdag 2 juni 2016 10:25 schreef MCH het volgende:

[..]

De ene kust is de andere niet.
Dat klopt.
HarveySpecterdonderdag 2 juni 2016 @ 10:44
quote:
0s.gif Op donderdag 2 juni 2016 10:23 schreef empa1010 het volgende:

[..]

Als ze ze kleiner fabriceren wel en dan de latere bereiding nog :P
Oke bedankt. Zal ook deze eens proberen.
HarveySpecterdonderdag 2 juni 2016 @ 10:44
Ik heb ze gegeten in m'n hotel op ibiza trouwens.
empa1010donderdag 2 juni 2016 @ 10:53
quote:
0s.gif Op donderdag 2 juni 2016 10:44 schreef HarveySpecter het volgende:

[..]

Oke bedankt. Zal ook deze eens proberen.
Ik roep maar zo wat hoor, maar dit was het eerste wat in me opkwam. Je kunt het beter aan Piet Verdriet vragen denk ik :) die weet het vast wel.
HarveySpecterdonderdag 2 juni 2016 @ 10:58
quote:
0s.gif Op donderdag 2 juni 2016 10:53 schreef empa1010 het volgende:

[..]

Ik roep maar zo wat hoor, maar dit was het eerste wat in me opkwam. Je kunt het beter aan Piet Verdriet vragen denk ik :) die weet het vast wel.
Ik moet toch wat proberen hé. anders ben ik bang dat ik er nooit achter kom :'(
empa1010donderdag 2 juni 2016 @ 11:04
I took a sausage in Ibiza but i don't know which one it is :D
#ANONIEMdonderdag 2 juni 2016 @ 11:05
quote:
0s.gif Op donderdag 2 juni 2016 11:04 schreef empa1010 het volgende:
I took a sausage in Ibiza but i don't know which one it is :D
Snel ff je geslacht veranderd voor deze opmerking? :')
empa1010donderdag 2 juni 2016 @ 11:06
quote:
0s.gif Op donderdag 2 juni 2016 11:05 schreef MCH het volgende:

[..]

Snel ff je geslacht veranderd voor deze opmerking? :')
Duhhh nee :{ oh wacht, dit is FOK! -O- #zucht
Bienelientjeedonderdag 2 juni 2016 @ 15:32
quote:
0s.gif Op donderdag 2 juni 2016 10:44 schreef HarveySpecter het volgende:
Ik heb ze gegeten in m'n hotel op ibiza trouwens.
Hebben ze wellicht een website waar ze hun ontbijt menu beschrijven? Misschien staat er bij om welke worstjes het ging? (Zal wel niet, maar wie weet?)
isaxvrijdag 3 juni 2016 @ 11:09
Of je belt even naar het hotel en vraagt.
SnoepTomaatjevrijdag 3 juni 2016 @ 11:14
Kabanossi?
Pietverdrietvrijdag 3 juni 2016 @ 12:25
Deze worstjes heten Chistorra
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Chistorra
Worden uit varkensvlees, soms met rund vermengt, varkensvetspek, knoflook, zout, paprika en soms peterselie gemaakt, gegrilld of gebakken gegeten
Pietverdrietvrijdag 3 juni 2016 @ 12:33
Hier te bestellen
http://www.hollandaluz.nl(...)-chorizo-100-gr.html

http://www.pacomertraiteu(...)orizo/chistorra.html

Begrijp dat de Lidl ze soms heeft als ze een spaanse week hebben
HarveySpectervrijdag 3 juni 2016 @ 16:43
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 juni 2016 12:25 schreef Pietverdriet het volgende:
Deze worstjes heten Chistorra
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Chistorra
Worden uit varkensvlees, soms met rund vermengt, varkensvetspek, knoflook, zout, paprika en soms peterselie gemaakt, gegrilld of gebakken gegeten
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 juni 2016 12:33 schreef Pietverdriet het volgende:
Hier te bestellen
http://www.hollandaluz.nl(...)-chorizo-100-gr.html

http://www.pacomertraiteu(...)orizo/chistorra.html

Begrijp dat de Lidl ze soms heeft als ze een spaanse week hebben
Wauw thnx O+ O+
HarveySpectervrijdag 3 juni 2016 @ 16:47
quote:
10s.gif Op vrijdag 3 juni 2016 11:09 schreef isax het volgende:
Of je belt even naar het hotel en vraagt.
Ze hadden daar 10 verschillende soorten worst liggen. Denk niet dat ik ze telefonisch duidelijk ga maken wat ik bedoel :P
Pietverdrietvrijdag 3 juni 2016 @ 16:50
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 juni 2016 16:43 schreef HarveySpecter het volgende:

[..]


[..]

Wauw thnx O+ O+
Als je ze zelf eens wilt maken, je hebt schapendarm nodig. Ik ga binnenkort weer eens worst maken en zal een voor een deel deze eens proberen, post dan wel een recept.
HarveySpectervrijdag 3 juni 2016 @ 16:52
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 juni 2016 16:50 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Als je ze zelf eens wilt maken, je hebt schapendarm nodig. Ik ga binnenkort weer eens worst maken en zal een voor een deel deze eens proberen, post dan wel een recept.
Ja, cool! Is goed.
Ik ga nu wel even één van die linkjes gebruiken om wat te bestellen. Kan niet wachten :P
Bramitovrijdag 3 juni 2016 @ 17:06
Als ze vingerdik waren inderdaad chistorra, anders waarschijnlijk gewoon chorizo. Er is sowieso niet veel verschil, vooral als je niet uit Pais Vasco, Navarra of Aragon komt.
Pietverdrietvrijdag 3 juni 2016 @ 17:17
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 juni 2016 17:06 schreef Bramito het volgende:
Als ze vingerdik waren inderdaad chistorra, anders waarschijnlijk gewoon chorizo. Er is sowieso niet veel verschil, vooral als je niet uit Pais Vasco, Navarra of Aragon komt.
Is chorizo niet gedroogd? Ik bak chorizo trouwens ook, wordt ie lekker pittig van en is erg lekker door de paella
Bramitovrijdag 3 juni 2016 @ 17:26
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 juni 2016 17:17 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Is chorizo niet gedroogd? Ik bak chorizo trouwens ook, wordt ie lekker pittig van en is erg lekker door de paella
Ook, maar die verkopen ze ook gewoon vers. Zeer populair op de bbq. Chistorra verkopen ze dan ook weer gedroogd. Chistorra is typisch voor Pais Vasco, Navarra en de pyreneeën van Aragon. Elke regio heeft natuurlijk de beste :') En zoals met absoluut alle producten/gerechten in Spanje heeft/had ieder huishouden z'n eigen recept.

Toen ik nog een flat deelde met mensen uit Navarra proefde ik voor het eerst Chistorra. "Mmm lekker die dunne chorizo" zei ik. Ze lachten me uit omdat ik het verschil niet wist tussen chorizo en chistorra. Meer dan 15 jaar later snap ik het nog niet. Ik koop het vaker omdat ze zo lekker dun zijn.
Pietverdrietvrijdag 3 juni 2016 @ 20:57
Note to self, schapendarm kopen
myteczondag 5 juni 2016 @ 16:30
Deze ook wel eens gehad in een hotel (kleine worstjes) en stukjes van een lange worst als tapa gegeten. Geen idee dat ze cristorra heten, lekker is het zeker :P :9~ .
AMAR420zaterdag 30 december 2017 @ 13:20
lekker ontbijtworstje
Zolderkamerzaterdag 30 december 2017 @ 13:34
De pest (of juist niet O+ ) is.. dat je iedere tien kilometer een ander worstrecept hebt.. Dus verschil is er altijd..