Je kan niet aan de foto zien of het een laag bakje is of een duivels geconstrueerde puntzak die door het servetje gaat. Als dat zo is dan heb ik niets gezegd. En het zou zomaar kunnen dat hij met die limoen-basilicumsaus over de friet een gat in de markt heeft aangeboord. Binnenkort verkrijgbaar bij elk frietkot bij u in de buurt.quote:Op donderdag 23 juni 2016 20:26 schreef PluisigNijntje het volgende:
En voor die tien frietjes en die prijs vind ik dat er veel te veel saus op zit. Ik heb een hekel aan friet die verzuipt in de saus.
Was veel meer dan 10 frietjes, zeker 20.quote:Op donderdag 23 juni 2016 20:19 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Treurig. Van eerlijke friet een soort haute-cuisine willen maken. Met bijbehorende hoge prijzen en luttele hoeveelheden. Ik schat het bakje op hooguit 10 frietjes. De rest daar bovenop is hoogdravende vergezochte onzin. Sergio zal de ballen wel weer uit zijn pantalon lachen.
We zullen als we daar een eens komen eens tellen.quote:Op donderdag 23 juni 2016 20:40 schreef opperkleurder het volgende:
[..]
Was veel meer dan 10 frietjes, zeker 20.
Voor een normaal diepvriesfrietje met saus betaal je ook al snel 3 euro. Dan betaal ik liever een paar euro meer. 5.5 is inderdaad duur, maar goed een lekker broodje heb je ook niet voor dat geld.quote:Op donderdag 23 juni 2016 20:50 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
We zullen als we daar een eens komen eens tellen.
Ondertussen betaal je voor dit:
Je kunt culinaire frietjes in een prachtige ambiance. Het interieur is bedacht door Studio Piet Boon en de medewerkers lopen in kleding van Robine Lempers van Fashion for Companies. Er komen in brons gegoten fornuizen van Frederik Molenschot, de servetten krijgen cartoons van Kamagurka en Cor Unum ontwierp handgedraaide keramische potten voor de sauzen.
Voor de poppenkast en niet voor het bakje friet met vergezochte fantasietopping. Iedereen moet dat zelf weten natuurlijk of je daar in mee gaat. Het is niet zo dat er geen alternatief bestaat voor de helft.
Bij de toko wel twee hoor.quote:Op donderdag 23 juni 2016 20:53 schreef opperkleurder het volgende:
een lekker broodje heb je ook niet voor dat geld.
Het is een normaal patatje. Alleen met pretentie en een dure entourage en rare strooisels en sauzen.quote:Op donderdag 23 juni 2016 20:53 schreef Myraela het volgende:
het een stuk duurder is dan een normaal patatje
Is wel goede friet en een prima portie. Ik was wel vol hoor. En het oog wil ook wat.quote:Op donderdag 23 juni 2016 20:55 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Het is een normaal patatje. Alleen met pretentie en een dure entourage en rare strooisels en sauzen.
Dat doe ik ook. Maar ik vind ook dat het geen taboe moet zijn om over dit soort modeverschijnselen de twijfels te ventileren.quote:Op donderdag 23 juni 2016 20:56 schreef opperkleurder het volgende:
Maar goed het staat je vrij om naar Piet Patat op de hoek te gaan.
De gemiddelde patatzaak verkoopt baggerpatat, dat is de standaard. Dus voor een beetje goede patat zou ik zo al extra betalen. Als je dan 2 euro extra moet betalen om eens wat anders te eten dan mayonaise (waar je meestal fritessaus krijgt), dan zie ik het probleem niet.quote:Op donderdag 23 juni 2016 20:55 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Het is een normaal patatje. Alleen met pretentie en een dure entourage en rare strooisels en sauzen.
Maar goed. Ook dit zullen we weer normaal moeten gaan vinden om geen ruzie te krijgen.
Voor 0,75 cent minder krijg je een meer normalere saus, o.a. echt mayo, peper, pinda en bernaisequote:Op donderdag 23 juni 2016 20:59 schreef Myraela het volgende:
[..]
De gemiddelde patatzaak verkoopt baggerpatat, dat is de standaard. Dus voor een beetje goede patat zou ik zo al extra betalen. Als je dan 2 euro extra moet betalen om eens wat anders te eten dan mayonaise (waar je meestal fritessaus krijgt), dan zie ik het probleem niet.
Is ook weer waar. Ik ga er geen halszaak van maken. Maar een goede patat/friet kan men ook maken zonder de 3e alinea uit #178. Dat kost ook een vermogen waar de patat niet beter van wordt.quote:Op donderdag 23 juni 2016 20:59 schreef Myraela het volgende:
[..]
De gemiddelde patatzaak verkoopt baggerpatat, dat is de standaard. Dus voor een beetje goede patat zou ik zo al extra betalen. Als je dan 2 euro extra moet betalen om eens wat anders te eten dan mayonaise (waar je meestal fritessaus krijgt), dan zie ik het probleem niet.
De beste friet haal je nog altijd op het Jourdanplein in Brussel. Een simpele kiosk waar je buiten in de rij staat. Maar een goede Andalouse of tartaarsaus is in Nederland nauwelijks te vinden.quote:Op donderdag 23 juni 2016 21:02 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Is ook weer waar. Ik ga er geen halszaak van maken. Maar een goede patat kan men ook maken zonder de 3e alinea uit #178. Dat kost ook een vermogen waar de patat niet beter van wordt.
Patat/Friet is geen culinair hoogstandje natuurlijk. Als men echte reepjes aardappel gebruikt en goede (als in niet ranzige) olie. Met een beetje zout en lekkere mayonaise is ie eigenlijk niet voor verbetering vatbaar. En dat snappen ze in hun frietkotjes bij onze Zuiderburen uitstekend. Waar ik dan weer denk dat Sergio een heel andere insteek heeft.quote:Op donderdag 23 juni 2016 21:04 schreef opperkleurder het volgende:
[..]
De beste friet haal je nog altijd op het Jourdanplein in Brussel. Een simpele kiosk waar je buiten in de rij staat. Maar een goede Andalouse of tartaarsaus is in Nederland nauwelijks te vinden.
Bedoel je mij vrouw?quote:
quote:
Een "normale " saus.quote:Op donderdag 23 juni 2016 21:00 schreef opperkleurder het volgende:
[..]
Voor 0,75 cent minder krijg je een meer normalere saus, o.a. echt mayo, peper, pinda en bernaise
Ja, gij ja!quote:
Laster!quote:Op donderdag 23 juni 2016 21:41 schreef RobinOok het volgende:
Een frietje bij de Efteling zal vast niet (veel) goedkoper zijn.
Dan weet ik dat.quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |