abonnement Unibet Coolblue
pi_163282574


Waar?








FG Food Labs
Katshoek 41
3032 AE Rotterdam

Wat at / dronk je?


De gekozen bubbel fles,niks bijzonders,voor dit korte bezoek zo buiten gezeten.



Jeu…en daar is het amuse plankje als begin.



Overzicht van onze buitentafel met nog een bekende en wel het ceviche van tonijn.
Hierna nog twee! keer uitgevraagd.




Heerlijk bereiding van het MRIJ rund. Top! en nog een keer uitgevraagd.




FG’s ‘eigen’ cola die ik als rechtgeaarde Coke drinker sedert de jaren 60 maar niks vind.
Heb dit dan ook aan ‘Miep’gegeven en om echte Coke gevraagd.


Impressies / Op of aanmerkingen:

Kort bezoek en toch weer heerlijk gegeten en genoten zo gezeten in de buitenlucht.

Cijfer :


8-
/ 10

En toen...



Waar?


© Suicide Club



© Uitagenda Rotterdam



© Entree Magazine.



Jeu…met zijn allen die trap op…terwijl je ook gewoon de lift kan nemen.



De buitendeur van het restaurant naar het dakterras.




Het dakterras bevolkt.




Binnenin de Club met overal rondom de bar zitjes met het uitzicht naar buiten.



© Google Maps


The Suicide Club
Stationsplein 45
Rotterdam

Wat at / dronk je?



Oeh,erg lekker deze ‘rasberry’ cocktail gemaakt door mijn favoriete bartender.



‘Pinnaple’ cocktail die ook zaaalig was.



De ‘Fu Man Chu’cocktail.die ook niet op de kaart staat en geweldig fris en mint achtig smaakte.



Speciaal voor mij ingekocht deze speciale Diplomatico Ambasadeur. Komt
uit Venezuela,fruitig met de geuren van hazelnoot en cacao in de neus en
bij een eerste slok proef je ook nog iets nutella achtig op je tong en in je
gehemelte. Kleur in het glas mooi dik en donker, bijna stroperig.Top!



De andere voor mij ingekochte rum is deze Vintage 2002 die bijna hetzelfde is als voorgaande
Ambassadeur maar zoeter en nog verfijnder in smaak en daarom mijn favoriet van de twee.




En we verhuizen even naar de buitenbar waar inmiddels ook een DJ draait.



Kijk nou..sukkels…selfies maken en moeite doen om naar boven te komen terwijl je ook de lift kan nemen.



Wat is Rotterdam op zo moment best mooi.



Nou.. vooruit toch nog een toetje met deze uit drie lagen bestaande vierkante
cake stukjes i.c.m.een pinda mouse die er niet bijpaste. MAAR..mijn rum
was top en de paffert ook.


Impressies / Op of aanmerkingen

Ondanks het laatste gerechtje heb ik ditmaal erg genoten bij de Suicide Club.
Hun service is goed,hun drank is top en de prijzen zijn gezien het clubgehalte
meer dan redelijk .Ik kan mij goed voorstellen dat men hier in de zomer geniet
van niet alleen de drank en de setting, maar ook van het bijbehorend uitzicht
en…dat men niet een ieder zo maar binnenlaat die denkt met veel geld even
zich binnen te kunnen kopen. I.i.g hoef je niet bang te zijn het gemiddeld
Club Vie-Thalia of zelfs een Skihut publiek hier tegen te komen want die
worden resoluut geweigerd en verwijderd.

Cijfer :


8
/ 10

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 25-06-2016 04:46:46 ]
pi_163355786
quote:
12s.gif Op woensdag 22 juni 2016 11:42 schreef De_Hertog het volgende:

Zeker lekker, maar twee liter echte Duitse Weizen vult best wel een beetje.
Vind je? Het is niet echt zwaar bier zoals bv een Guinness.

quote:
2s.gif Op woensdag 22 juni 2016 16:37 schreef Iwanius het volgende:
Ik had in het Culinair Nieuws topic met Meliefbender wint Rotterdamse Ketelbinkie (koffie) prijs 2016. al voor de officiele uitreiking al e.e.a.verklapt. (= "as we speak")..........................

@ Iwanius: Hoe kom jij aan al die snelle nieuwtjes over het hele Rotterdamse horeca gebeuren ook al is het nog niet officieel bekend? Bekleed je een officiële functie binnen in de Horeca Bond en die foto's die je maakte van Meliefbender Haringparty: Was jij de fotograaf dat ze allemaal zo mooi stonden opgesteld?

Verder complimenten voor je wat orthodoxe manier van recenseren en het willen delen hier op FOK! Vooral je commentaren zijn soms zijn erg duidelijk en ook lekker ironisch of sarcastisch.
pi_163383449
Dank en om op je vragen terug te komen:

• Ik vang weleens wat op en als ik het interessant vind voor de buitenwereld dan deel ik het graag te meer ik vrij ben van welke verplichting ook en dus niet gebonden ben aan allerlei nda's.

• Nee, er was een officiele fotograaf van het AD en nog wat andere media en ik posteerde mij zelf zo dat ik elke keer precies achter (of bij hem) in de buurt stond voor een foto shot.


Waar?




© FG restaurant





FG restaurant
Lloydstraat 204
3024 EA Rotterdam

Wat at / dronk je?


Aanbevolen door die ‘bolle’deze biologische Zuid-Afrikaanse wijn.

Mooie donkerrode kleur in het glas.Boquet had duidelijk iets van gerijpt rood fruit
i.c.m. de tonen hoe raar het ook klinkt van marshmellows waardoor deze wijn als geheel
ook fris en zelfs wat frivool overkomt en dus erg plezierig in de mond aanvoelt. Yup,goeie!



Jeu…mijn favoriet die ‘ijsjes’. Bediening die nieuw was bracht dus 1 maar dat werd
even later wijselijk gecorrigeerd in totaal 6 stuks aangezien ik er gek op ben en het dus
in aantal vermeerderd moet worden ter consumptie.




Hey..’bolle’heeft nieuw servies of wat? I.i.g. wordt de tafel gevuld met e.e.a.
Ik kom tenslotte om te eten..



Nog zo een lokale favoriet en wel dit stuk tarbot in een romig soepje.Probeersel
van de keuken en oke. Prima.



En nog een keer (tarbot) maar dan in een rijkelijk gevulde Thaise ‘FG’ TKK.
(TKK= Tom Kha Kai = melksoep) Tweede probeersel en wennen maar niet
verkeerd.


‘Miep’moest toen weg en ik bleef dus achter met die ‘bolle’en ik verhuisde naar
de chefs-table want hij ging mee eten.


‘Bolle’checkt even of die andere ‘bolle’ (Herman dB) hem heeft geantwoord i.v.m.hun BBQ
gebeuren over een tijdje.


Zegge ‘bolle’.. ;) als je met mij aan tafel zit dan ‘heurt’dat niet met je mobiel aan tafel
zitten ‘spelen’.


Tja…een allegaartje van lekkerheden…en is dat nou een rood stuk condoom in het eten?
J/K (allegaartje = ganzenlever,kaviaar,buikspek,kreeft etc.Het beste van het beste dus
weer!) Hierna werd dit gerecht nog 1 keer uitgeserveerd door de keuken want.. was te
lekker om maar 1 keer uit te vragen.



Jeu een oude bekende en wel de macaroni schotel maar dit keer in side-dish formaat.


Impressies / Op of aanmerkingen:

Nou..ik zei de vorige keer dat ik pas weer bij FG zou komen als hij verhuist was
maar zo te zien is die belofte gebroken gezien dit bezoek. Het was weer een
aangename en daarom zeg ik maar gewoon: Tot het volgend bezoek. (waar
dit ook moge zijn)

Cijfer:


9-
/ 10

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 30-06-2016 22:28:12 ]
pi_163389553
Alle jezus wat ziet dat er weer allemaal lekker uit. En Krug champagne? Toe maar. Hoeveel ben je zoal kwijt wanneer je bij je grote vriend gaat eten want het lijkt mij niet echt goedkoop uitgaande dat jij niet meer van het standaard menu eet.
pi_163402909
Hoe lang heeft hij dat amuse-ijsje nu al niet? Heb er vier jaar geleden een keer gegeten, toen kregen we 'm ook al.

Wel leuke recensies :)
pi_163404635
Dat 'ijsje' heeft hij vanaf de opening van Ivy,is er toen even uit geweest maar ik en nog wat vaste gasten lieten toen duidelijk merken dat dat 'ijsje' heel snel terug moest komen en wat dus ook gebeurde.

's Middags:



Waar?


© Guerillatasting



Jeu..uitzicht als je naar buiten loopt bij mooi zonnig weer.



De ingang als je naar binnenloopt.



En zo kijk je tegen de zaak aan als je binnenkomt.



Zuivel,voornamelijk kaas, hoek. Zeker bezoeken want de moeite waard qua assortiment.




De “Allah Akbar”hoek zonder hangjongeren..(j/k) ‘Marokkaanse’ hoek.




Kon het niet laten de ‘Godzilla’hoek even te bezoeken voor een bakkie ‘pleur’.



© Google Maps


Fenix Food Factory.
Veerlaan 19d
3072AN Rotterdam

Wat at / dronk je?


Hier moeten we zijn voor een goed pot bier en bijbehorende vleeswaren-kazen die gehaald zijn.





Drank en fingerfood. Wat wil een mens nog meer. Heeeeeerlijk!


Impressies / Op of aanmerkingen

Nou ja, voor mij sowieso een eerste keer en eerlijk is eerlijk: Niet slecht.
Beetje afgelegen uit mijn dagelijkse route maar als je dan toch aan deze
kant van Rotterdam bent (Deli-plein en zo) dan is een bezoek voor een
goede pot bier en wat fingerfood en relaxen geen verkeerde keuze.

Vleeswaren zijn redelijk in prijs,gevarieerd en prima net zo als de
kaasssoorten die men aanbiedt. En het bier? Ook goed.

Cijfer :


7+
/ 10

's Avonds:



Waar?


© Tripadvisor NL.




Chili Time Blaak
Westblaak 27
3012 KD Rotterdam

Wat at / dronk je?



‘Miep’’s lievelings soep en wel de TKK alias de welbekende melksoep uit
de Thaise keuken.Ik neem hem ook maar eens voor de verandering.






Van boven naar beneden in foto: Dunne bami,vleessalade,rode curry met kip filet en kipfilet in knoflook gebakken met gemengde groente.
Closeup van het rode curry gerecht en tenslotte de uitstalling op het bord.


Impressies / Op of aanmerkingen

Natuurlijk is dit niet mijn eerste bezoek aan Chili Time Blaak en het zal zeker ook niet de laatste keer zijn.
Wederom goed gegeten dus. Vooral de rode curry met kipfilet en bamboo is natuurlijk een Thaise klassieker en
de vleessalade was ook helemaal goed.

Cijfer:


8-
/ 10
pi_163405340
Valt me een beetje tegen dat de Suicide Club geen gerechten hebben die 'to die for' zijn ...
pi_163419142
quote:
2s.gif Op donderdag 30 juni 2016 00:37 schreef Iwanius het volgende:
Dat 'ijsje' heeft hij vanaf de opening van Ivy,is er toen even uit geweest maar ik en nog wat vaste gasten lieten toen duidelijk merken dat dat 'ijsje' heel snel terug moest komen en wat dus ook gebeurde.

's Middags:

[ afbeelding ]

Waar?

[ afbeelding ]
© Guerillatasting


[ afbeelding ]
Jeu..uitzicht als je naar buiten loopt bij mooi zonnig weer.


[ afbeelding ]
De ingang als je naar binnenloopt.


[ afbeelding ]
En zo kijk je tegen de zaak aan als je binnenkomt.


[ afbeelding ]
Zuivel,voornamelijk kaas, hoek. Zeker bezoeken want de moeite waard qua assortiment.


[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
De “Allah Akbar”hoek zonder hangjongeren..(j/k) ‘Marokkaanse’ hoek.


[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Kon het niet laten de ‘Godzilla’hoek even te bezoeken voor een bakkie ‘pleur’.


[ afbeelding ]
© Google Maps


Fenix Food Factory.
Veerlaan 19d
3072AN Rotterdam

Wat at / dronk je?

[ afbeelding ]
Hier moeten we zijn voor een goed pot bier en bijbehorende vleeswaren-kazen die gehaald zijn.


[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Drank en fingerfood. Wat wil een mens nog meer. Heeeeeerlijk!


Impressies / Op of aanmerkingen

Nou ja, voor mij sowieso een eerste keer en eerlijk is eerlijk: Niet slecht.
Beetje afgelegen uit mijn dagelijkse route maar als je dan toch aan deze
kant van Rotterdam bent (Deli-plein en zo) dan is een bezoek voor een
goede pot bier en wat fingerfood en relaxen geen verkeerde keuze.

Vleeswaren zijn redelijk in prijs,gevarieerd en prima net zo als de
kaasssoorten die men aanbiedt. En het bier? Ook goed.

Cijfer :


7+
/ 10

's Avonds:

[ afbeelding ]

Waar?

[ afbeelding ]
© Tripadvisor NL.


[ afbeelding ]

Chili Time Blaak
Westblaak 27
3012 KD Rotterdam

Wat at / dronk je?

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
‘Miep’’s lievelings soep en wel de TKK alias de welbekende melksoep uit
de Thaise keuken.Ik neem hem ook maar eens voor de verandering.


[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Van boven naar beneden in foto: Dunne bami,vleessalade,rode curry met kip filet en kipfilet in knoflook gebakken met gemengde groente.
Closeup van het rode curry gerecht en tenslotte de uitstalling op het bord.


Impressies / Op of aanmerkingen

Natuurlijk is dit niet mijn eerste bezoek aan Chili Time Blaak en het zal zeker ook niet de laatste keer zijn.
Wederom goed gegeten dus. Vooral de rode curry met kipfilet en bamboo is natuurlijk een Thaise klassieker en
de vleessalade was ook helemaal goed.

Cijfer:


8-
/ 10
Bedankt voor de recensie van de Food Factory want was er nog niet geweest. Ziet er allemaal goed uit. En die Thai lijkt mij ook wel een goeie om heen te gaan.
pi_163421749
quote:
6s.gif Op donderdag 30 juni 2016 07:24 schreef Bluurgh het volgende:
Valt me een beetje tegen dat de Suicide Club geen gerechten hebben die 'to die for' zijn ...
Tja..daarom is het ook meer een lounge club waar met name de drank een voorname rol speelt



Waar?




© VVD Haarlem.





© Google Maps


Aan de Poel
Handweg 1
1185 TS Amstelveen

Wat at / dronk je?


Deze chablis werd uitgekozen die mij wel wat leek, en ik werd niet teleurgesteld.
Typische chablis, simpel in smaak met een vleugje honing en dus prima om mee
te beginnen bij…




Kaviaar! met alle toebehoren. We zijn begonnen.



Aan de Poel “5 bereidingen” van foie gras. Mjah..i.c.m.de kaviaar een prima combinatie.



De volgende fles en wel deze 2011 ‘Notari Nicodemi rode wijn’. Voor mij onbekend.
Beviel uiteindelijk wel i.c.m.de gekozen gerechten. In de neus komt hij erg sterk/krachtig
over met duidelijk de geuren van o.a. donker en rood fruit en cacao. Bij een eerste slok als
je die laat inwerken, voel je duidelijk dat deze wijn ondanks zijn kracht wel in balans is, mede
door eerder genoemd fruit en zijn vrij zwoele tannines. Prima!



Jeu…overzicht van mijn tafel met alle drank.



Geroosterde kreeft met kerrie siroop en macadamia. Mjah..lekker.weinig bijzonders of verheffends, gewoon goed.



Opvallend pittig bereide langoustine met komkommer, sesam en…mango. Nee,langoustine bereiding oké maar de
komkommer en sesam en vooral de mango voegden niets maar dan ook niets toe aan het gerecht als geheel dan dat ze de
specifieke smaak bereiding van de langoustine helemaal neutraliseerden waardoor het gerecht voor mij flauw en erg
gewoontjes aandeed. Jammer.



Mooi stuk rib roast vd grill i.c.m. o.a.asperge en buikspek. Poeh..stevig en vullend
gerecht en een beetje een ratjetoe in smaak.



Deze ‘alien’bol alias Russische spoetnik is Aan de Poel zijn voorjaarsproeverij
bestaande uit o.a. aardbeien siroop,geblazen suiker en verschillende soorten fruit.
Mjah…beviel wel.Beetje een 'Efteling gevoel qua dessert.( je weet wel van die
desserts die ze in pretparken voor de kids altijd maken en optisch bijzonder
laten lijken terwijl het een snoeperijtje van niks is.)


Impressies / Of op aanmerkingen

Dit is niet mijn eerste of tweede bezoek maar de derde, en het lijkt
net alsof bij elk bezoek de bestelde en genoten gerechten beter
smaken,die kleine misstappen daargelaten zoals met de langoustines.

Dit keer vond ik het bezoek zelfs aangenaam en de wijnen hebben er
zeker aan bijgedragen i.c.m. de steeds beter op mijn wensen ingespeelde
bediening.

Cijfer :


7,5
/ 10

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 02-07-2016 02:20:29 ]
  vrijdag 1 juli 2016 @ 11:36:54 #160
16632 Xlarge
========
pi_163431186
quote:
2s.gif Op donderdag 30 juni 2016 00:37 schreef Iwanius het volgende:
En het bier? Ook goed.

Echt ?
Ik vind het bier van de Kaapse Brouwers zo slecht. Begrijp me niet verkeerd, ik hou van kleine locale initiatieven, en al helemaal uit Rotterdam.
Maar ik heb daar geen lekker biertje kunnen vinden.

Verschillende mensen verschillende smaken :)
pi_163431902
Jammer dat je de 'to-die-for' en 'suïcide club' combinatie grap niet snapte 😂
pi_163452139
My bad... :)



Waar?


© Google




Parkheuvel
Heuvellaan 21
3016 GL Rotterdam

Wat at / dronk je?


Yup,dit keer niet 1 fles bubbels maar gewoon twee te meer de Paul
Roger vintage 2004 ik nog niet eerder had geproefd. En wat ik nog
niet ken als bubbel-gek wil ik graag leren kennen. De Krug is back-up
gewoon als de Paul Roger tegenvalt. En hij viel niet tegen deze
lievelingschampagne,van niet alleen de legendarische Winston Churchill
maar ook van Queen Elizabeth II, die in het glas een mooie goud/gele kleur
had,in de neus de geuren van o.a.appel en peer en in de mond proefde je
zelfs iets van lychee erbij. Zacht en in balans zijnde champagne deze vintage
2004.



Aangezien ik dit keer geen zin had in de welbekende Parkheuvel knabbels kreeg ik gelijk deze tartaar (amper
te zien) van Australische (en geen Kobe zoals Van Loo op zijn menukaart aanprijst) Waygu rund met Perle Imperial
kaviaar (ook amper gezien) en zacht gekookte kwartelkeitjes(die kon je niet missen!) “Bwah” hap-slik-weg. Ik zat
meer te genieten trouwens van mijn Paul Roger Champagne.



Close-up van een compositie in het vierkant van biologische ganzenlever,gemarineerd met pinot gris en geserveerd met zoetzure biet. Mjah…niet echt mijn soort gerecht,even wennen,maar oké. Mijn Paul Roger was lekkerder!



Jeu…oude bekende van weleer dit Parkheuvel coquille gerecht die verder niet
noemenswaardig is. “hap-slik-weg” en een slok van mijn overheerlijke Paul
Roger vintage 2004 er achteraan.



Zeebaars die kort gegrild is en volgens zegge lijngevangen(hoeeee..nu eet ik nog meer verantwoord) en “op verschillende
manieren verder bereid is” i.c.m o.a. morieljes, asperges, gel van eierdooiers en een visjus geïnfuseerd met amandal (maar dat
laatste proefde ik nergens uit…of ik was al half kachel door die Paul Roger?)



En daar een oude bekende en wel deze ravioli van bresse-kip met gebakken nieroogkreeftjes



Kijk…”now we are talking!” Europese kreeft op drie manieren bereid
en wel in het pantser gebraden met kerrie,kokos en asperges Hierna nog twee!
keer extra dit gerecht uitgevraagd. Toppertje! En intussen is ook de Krug
fles geopend daar ik de smaak heb te pakken.



Jeu..een oude bekende qua gerecht dit gebraad van Australische Waygu rund en geserveerd
met radijs,brunoise van merg,gebrande zilveruitjes in een Vietnamese longpepperjus. Lekker
maar het vorig gerecht was lekkerder en ik geniet iets meer van mijn Krug bubbel.



Poeh…’moestuin’aan zoetigheden als dessert. Niet verkeerd,lekker zelfs en i.c.m.
mijn Krug wel heel erg lekker als combinatie ondanks dat je qua smaak misschien
zou zeggen dat het gaat vloeken..


Impressies / Of op aanmerkingen

Nou,ja, niet de eerste keer bij Parkheuvel en eigenlijk vond ik het deze
keer een beetje minder allemaal en heb dat ook kenbaar gemaakt. Alleen de
Europese kreeft en de ravioli daarvoor en daar weer voor de zeebaars waren
“up to the standard”zoals dat heet. De rest werd overtroffen door de champagnes
en dat is meestal geen goed teken vind ik. Werd n.a.v. deze klacht ook ruimschoots
gecompenseerd en ik zeg dan ook: Tot het volgend bezoek!

Cijfer :

8
/ 10

Opvolgend het nachtleven van Rotterdam ingedoken voorrrr



Waar?



De onopvallende ingang/deur van de nieuwe cocktailbar The Stirr.



1 van de zitjes (vensterbank) aan het raam waar je naar buiten kijkt.



Uitzicht dus.



Elke vrijdagavond is er een DJ en je ziet gelijk de opzet van de bar.



Dat schijnt tegenwoordig “inn”te zijn dit soort flesjes op de bar om het allemaal nog meer een authenticiteit te geven dat men wetenschappelijk-experimenteel cocktails bereidt. BS natuurlijk maar de meesten die vallen hiervoor en mauwen dan ook minder om de prijs van de cocktails.



© Google Maps.


The Stirr
Eendrachtsweg 29b
3012 LB Rotterdam


Wat at / dronk je?




Links mijn paffert en een glaasje kraanwater op verzoek en rechts de door
bartender Murat (die voorheen bij Blender werkte) Stirr signatuur cocktail
en wel de “something matters”cocktail die. naar ik proefde, uit Pampero
Anniversario Rum bestond, Carpano Anticca Forumula Vermout, Creme
de mure?, Angostura bitters en afgemaakt met een klein beetje Cubaanse
koffie. Garnering was een gezouten stuk chocolade en een sinaasappelschil


Impressies / Op of aanmerkingen

Nou..waar zullen we beginnen.

Nou..hoe vond je de zaak de genoten cocktail en zou je er terug keren?


De locatie is nou niet echt uitnodigend als je daar in de avond heen wilt
gezien de ligging en toch vaak het publiek wat er rondhangt. Ik heb er
geen problemen mee en kom er toch wel maar kan mij voorstellen
dat de gemiddelde ‘brave burger’type (niet hipster) dit liever mijdt dan bezoekt.

Daarbij is The Stirr op de 2de en 3de verdieping gesitueerd en is het dus
een aardige klim eer je bij The Stirr bent plus het gegeven dat het er
allemaal zowel op weg naar boven als in de ruimte zelf erg donker is.
Beetje spelonk-grot gevoel. Is het er gezellig? Nou..nee, niet echt.

Het is zelfs met publiek erbij een beetje kil en dat komt vooral door
de aankleding met zijn koude/kille muren i.c.m.de algemene sfeer
waar een ieder toch meer aan de bar hangt dan echt gezellig een
sfeer creeert zoals in een kroeg.

De bestelde signatuur cocktail vond ik niet slecht,subtiel in smaak
(telt toch zwaar) maar zou ik niet voor een tweede keer bestellen.
Misschien niet mijn soort cocktail. Bartender Murat was de gastheer
zelve en een echte aanwinst die je als gast erg op je gemak laat
voelen en graag voor jou die extra mile wil doen als het gaat om
het bereiden van een top cocktail.

Ik zou er niet terugkeren omdat dit duidelijk toch een echte urban
-hipster bar is omgeven door de welbekende hype zoals De Buik graag
mee dweept
en eerlijkheidshalve de aankleding en vooral de cocktails die
men heeft, niet boven die van andere cocktailbars uitstijgt. Sowieso niet boven
mijn favoriet Noah!

Enige pluspunt is dat men hier de befaamde Louis XIII cognac heeft die je in
een cocktail kan laten bereiden en om er vervolgens de hoofdprijs voor te betalen.
Ik heb dit aan mij voorbij laten gaan omdat ik de cognac allang ken, gedronken
heb en deze cognac moet je niet mengen met iets anders maar puur drinken.

Als je een liefhebber bent tenminste en weet hoe het 'heurt'.

Cijfer:


7
/ 10

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 02-07-2016 03:32:05 ]
pi_163471328
Louis XIII cognac, kost zo 2000 euro per fles en dan mixen? :?

Zelfde idee als chinezen die een goede rode wijn mixen met cola. 8)7
  zaterdag 2 juli 2016 @ 22:41:27 #164
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_163471386
Wie het breed heeft...
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_163478222
Nadat CUL collega RobinOok in dit topic negatief uithaalde naar aanleiding van haar ervaring bij toko Iety,
was het mijn beurt hier eens langs te gaan.



Waar?













© Google Maps


Iety Rotterdam
2de Middellandsstraat 27
3021 BL Rotterdam

Wat at / dronk je?


Buiten op het terras gezeten de specialiteit van het huis gekozen en wel de aangeprezen pulled Prok schotel
i.c.m.een Iety biertje van de tap waarvan ik het gevoel had dat het gewoon een Grolsch pilsje was te meer
de eigenaar niet kon uitleggen wat voor soort bier het was.(naam) Raar.



Pulled Pork schotel “my ass”. Dit is gewoon BS!. Komt zo uit de koeling,even opgewarmd in een
oventje en vervolgens overgoten met een saus dat er zo dun/waterig uit zag dat die ongetwijfeld ook
dagen eerder is bereidt,opgeborgen en in de koeling bewaart. De rest wat op het bord ligt lijkt
ook helemaal nergens op alsof iemand nog nooit is vertelt hoe je een bord opmaakt en wel
zo, dat het aantrekkelijk eruit ziet in aanblik en qua ingredienten.Laten staan en de eigenaar kennis
laten nemen van mijn bevindingen.



En zo zag het tafeltje eruit toen het bord weer werd meegenomen,ik niet hoefde af te rekenen
en de eigenaar het biertje van het Huis gaf. Toch aardig en netjes opgelost.


Impressies / Op of aanmerkingen

Tja,wat ik al onder de foto’s heb geplaatst moge wel duidelijk zijn. Dit is een regelrechte
aanfluiting van iemand die duidelijk niet uit het horeca-vak komt en maar wat aanrommelt
en zo denkt een business te kunnen runnen. Terwijl, toen ik de eigenaar confronteerde met
mijn bevinding, hij nog zijn gezicht probeerde te redden met zijn verhaaltje dat dit toch echt
pulled pork was zoals het behoort te zijn,”24 uur van te voren gegaard etc etc.”Ik wees hem
op het feit dat dit ‘vlees’’ uitgedroogd was en en duidelijk uit de koeling kwam gezien het
kleurverschil in het vlees en dus zonder dat ik het hoef te proeven taai,uitgedroogd en niet
te behappen is en de saus ongetwijfeld net zo slecht is gezien de dikte en hele lichte ‘korst’
op de saus.

Een gemiddelde shoarma zaak serveert anno 2016 nog een betere vleesschotel met toebehoren
dan wat hij hier durft voor te schotelen als zijnde een origineel en vers produkt. Om maar te
zwijgen over de garnering op het bord. Een kind van 6 of 7 maakt zoiets klaar in zijn vrije tijd,
niet een volwassene die probeert een een business op horeca gebied te runnen.

Nee, hier staat duidelijk iemand die met een mooie verhaal en geen echte horeca vakkennis,
laat staan van koken iets afweet,even snel geld probeert te verdienen met rommel. Rommel
met een grote R en ik geef deze zaak een hele korte levensduur en een horeca-adres die
je met gemak links laat liggen.

Cijfer :


2
/ 10

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 03-07-2016 17:06:46 ]
  zondag 3 juli 2016 @ 07:10:02 #166
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_163478336
:X
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_163478967
Ziet er uit alsof ze een dagje eerder dus teveel gemaakt hebben.. en het toch nog even willen verkopen. Overigens is de lading brood extreem in vergelijking met de rest..
  zondag 3 juli 2016 @ 10:36:08 #168
286949 Thinkk-Pinkk
Tickety-boo
pi_163479713
Ik zou mijn eten thuis nog niet zo op het bord mikken ;(
I solemnly swear i'm up to no good
pi_163479843
Het lijkt ook belachelijk weinig vlees tegenover de rest van het bord.
pi_163480141
Dat bordje ziet er inderdaad niet uit. Lijkt wel op iets wat de hond heeft teruggegeven na het eten van wat gras.
  zondag 3 juli 2016 @ 11:08:15 #171
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_163480219
quote:
4s.gif Op zondag 3 juli 2016 04:33 schreef Iwanius het volgende:

Buiten op het terras gezeten de specialiteit van het huis gekozen en wel de aangeprezen porkbelly schotel
Dat is al meer dan ik kreeg. :-) Ik kreeg alleen brood, zelfde hoeveelheid vlees (wel net iets betere slierten, denk ik) met zelfde kwakje en de groene salade met tomaatjes.

Maar euh, het werd niet aangeprezen als porkbelly en volgens mij ook niet als schotel. Het staat op het bord als pulled pork (meestal geen buikspek) en op de kaart bij de broodjes. Maar goed, hoe dan ook slaat het nergens op.

Ze zijn er trots op dat ze alles zelf maken, dus dat geloof ik wel.
Jammer dat je het niet geproefd heb, Iwanius. Dat vind ik toch wel een naar trekje van je.
  zondag 3 juli 2016 @ 11:13:03 #172
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_163480330
Ik snap niet dat je dat zo durft te verkopen. :? Dan heb je er toch helemaal niks van begrepen?
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_163480377
Als ze er gewoon een broodje van hadden gemaakt was het waarschijnlijk al veel beter geweest.
  zondag 3 juli 2016 @ 11:17:58 #174
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_163480440
Dan nog is het achterlijk weinig vlees.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_163480626
Is dat ernaast een soort fruitsalade?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')