quote:
Nou,gewoon kleine hapjes nemen elke keer. "munchen"noemen ze dat ook wel in ýankee' taal.
Maar misschien lijken de hotdogs vanwege de closeup huge maar het zijn maar hele kleine broodjes hoor. De topping maakt het wel vullend, maar als geheel is het echt niet zo groot als dat je in eerste instantie zou denken. Beter gezegd: Elke goede eter zou zo een heel broodje (vanwege het kleine formaat en zachtheid) gelijk in zijn mond kunnen proppen zonder een hele bolle toet te hebben.
Waar?
De buitenkant van deze in september vorig jaar geopend Antilliaanse eethuisje.
Oei…een ieder die weleens op de ABC eilanden is geweest,kent dit en weet
dat het als dorstlesser en toetje “to die for”is. Vooral als het ijs zo geschaven is,
dat het net op stofdeeltjes soms lijkt.
Binnen als je het aftrapje neemt. Simpel en misschien voor een buitenstaander die
dit soort zaakjes niet kent onaantrekkelijk, maar het gaat om de keuken die men
voert.
Aha!.dus hier bereid men “het toetje”. met de nieuwe Antilliaanse vlag aan de muur.
De menukaarten met op de 2de kaart bovenaan waar ik voor kom:
Funchi y Jambo!Eat More
1st Middellandsestraat 84B
3021 BE Rotterdam
Wat at / dronk je?
Goh…dit zo aanschouwend brings back memories van mijn verblijf in De West. Ziet eruit zoals ik het ken
van toen met diens verstande dat de bouillon iets donkerder is dan ik verwachte. Maar goed,alle
ingredienten die er in horen,zijn erin, en nu maar hopen dat het ook allemaal perfect is bereid en vooral smaakt!
Nou…bij een eerste hap (je moet dus de funchi in de soep doen en samen eten zoals je rijst
met soep ook soms combineert.) smaakte het goed. Varkenspoten heel goed bereid waardoor
ze lekker op te kauwen zijn,stukjes garnaal,inkvis erin en…natuurlijk de okra die het dat
slijmerige geeft waardoor sommigen het de “snot”soep noemen. De funchi (mais-deeg) was
ook perfect bereid en niet een opgewarmd sompig iets zoals sommige zaken weleens plegen
te doen. Dit was duidelijk vers bereid.
‘Toetje”en tevens enorme dorstlesser in alle kleuren van regenboog.
Je kan het zo gek maken als dat je wilt en dat deed ik dus met o.a.
de smaken champagne-cola,ananas,tamarinde ( dus nee ,bestel
geen drank bij je eten ook al heb je dorst want dit ‘toetje’blust,sust
en ververst alles in je mond)Impressies / Of op aanmerkingenIk ben fan! Fan omdat dit herineringen terugbrengt van heeeeel lang
geleden toen ik dit als jong aapje leerde eten dankzij de lokale
bevolking en het gelijk lekker vond.(behalve dat slijm waaraan
je moet wennen) Nu anno 2016, heb ik dus dit traditionele Antilliaans
eetzaakje gevonden die net voorbij de kruising van de West-kruiskade
(of 1st Middellandsstraat) ,waar ook Koolmees zit, is gevestigd en
waar vroeger een Indiaase curry uitbater zat. Nu dus“Eat More”
Antilliaans eten. Blij toe want er is amper tot geen bij mij bekende
zaak die traditioneel Antilliaans eten voert.in de Maasstad.
P.S:
Je moet wel even wachten op je eten want men werkt er niet met voorbereid
spul. Alles wordt pas bereid wanneer het bestelt is, dus reken op gemiddeld
10-20 minuten voor je hoofdgerecht zoals ik dat had. Rijst gerechten zullen
iets sneller gereed zijn maar de funchi en jambo vergt gewoon tijd maar is
het wachten meer dan waard als je van de traditionele Antilliaanse keuken houdt.
Cijfer:
8 / 10
Note: Vanavond laat komt er nog een recensie ivm een speciale gebeurtenis een tijd terug.[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 08-07-2016 12:31:06 ]