abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_163580535
quote:
0s.gif Op donderdag 7 juli 2016 03:13 schreef jaipurholic het volgende:
Hoe eet je dat zonder dat de helft eruit valt? Ziet er verder wel top uit.
Nou,gewoon kleine hapjes nemen elke keer. "munchen"noemen ze dat ook wel in ýankee' taal.

Maar misschien lijken de hotdogs vanwege de closeup huge maar het zijn maar hele kleine broodjes hoor. De topping maakt het wel vullend, maar als geheel is het echt niet zo groot als dat je in eerste instantie zou denken. Beter gezegd: Elke goede eter zou zo een heel broodje (vanwege het kleine formaat en zachtheid) gelijk in zijn mond kunnen proppen zonder een hele bolle toet te hebben.



Waar?


De buitenkant van deze in september vorig jaar geopend Antilliaanse eethuisje.



Oei…een ieder die weleens op de ABC eilanden is geweest,kent dit en weet
dat het als dorstlesser en toetje “to die for”is. Vooral als het ijs zo geschaven is,
dat het net op stofdeeltjes soms lijkt.



Binnen als je het aftrapje neemt. Simpel en misschien voor een buitenstaander die
dit soort zaakjes niet kent onaantrekkelijk, maar het gaat om de keuken die men
voert.



Aha!.dus hier bereid men “het toetje”. met de nieuwe Antilliaanse vlag aan de muur.




De menukaarten met op de 2de kaart bovenaan waar ik voor kom:
Funchi y Jambo!


Eat More
1st Middellandsestraat 84B
3021 BE Rotterdam

Wat at / dronk je?


Goh…dit zo aanschouwend brings back memories van mijn verblijf in De West. Ziet eruit zoals ik het ken
van toen met diens verstande dat de bouillon iets donkerder is dan ik verwachte. Maar goed,alle
ingredienten die er in horen,zijn erin, en nu maar hopen dat het ook allemaal perfect is bereid en vooral smaakt!



Nou…bij een eerste hap (je moet dus de funchi in de soep doen en samen eten zoals je rijst
met soep ook soms combineert.) smaakte het goed. Varkenspoten heel goed bereid waardoor
ze lekker op te kauwen zijn,stukjes garnaal,inkvis erin en…natuurlijk de okra die het dat
slijmerige geeft waardoor sommigen het de “snot”soep noemen. De funchi (mais-deeg) was
ook perfect bereid en niet een opgewarmd sompig iets zoals sommige zaken weleens plegen
te doen. Dit was duidelijk vers bereid.




‘Toetje”en tevens enorme dorstlesser in alle kleuren van regenboog.
Je kan het zo gek maken als dat je wilt en dat deed ik dus met o.a.
de smaken champagne-cola,ananas,tamarinde ( dus nee ,bestel
geen drank bij je eten ook al heb je dorst want dit ‘toetje’blust,sust
en ververst alles in je mond)


Impressies / Of op aanmerkingen

Ik ben fan! Fan omdat dit herineringen terugbrengt van heeeeel lang
geleden toen ik dit als jong aapje leerde eten dankzij de lokale
bevolking en het gelijk lekker vond.(behalve dat slijm waaraan
je moet wennen) Nu anno 2016, heb ik dus dit traditionele Antilliaans
eetzaakje gevonden die net voorbij de kruising van de West-kruiskade
(of 1st Middellandsstraat) ,waar ook Koolmees zit, is gevestigd en
waar vroeger een Indiaase curry uitbater zat. Nu dus“Eat More”
Antilliaans eten. Blij toe want er is amper tot geen bij mij bekende
zaak die traditioneel Antilliaans eten voert.in de Maasstad.

P.S:

Je moet wel even wachten op je eten want men werkt er niet met voorbereid
spul. Alles wordt pas bereid wanneer het bestelt is, dus reken op gemiddeld
10-20 minuten voor je hoofdgerecht zoals ik dat had. Rijst gerechten zullen
iets sneller gereed zijn maar de funchi en jambo vergt gewoon tijd maar is
het wachten meer dan waard als je van de traditionele Antilliaanse keuken houdt.

Cijfer:

8
/ 10

Note: Vanavond laat komt er nog een recensie ivm een speciale gebeurtenis een tijd terug.


[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 08-07-2016 12:31:06 ]
pi_163581034
Ziet er uit als een gewone slush puppy
  donderdag 7 juli 2016 @ 15:24:31 #253
62913 Blik
The one and Only!
pi_163581161
Ik ben vorig jaar 3 weken op de ABC-eilanden geweest, maar de slush-puppie was me niet echt opgevallen tijdens die 3 weken
  donderdag 7 juli 2016 @ 16:07:53 #254
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_163582285
Dit is toch gewoon schaafijs? Zie het best wel vaak in Rotterdam. In mijn buurt kan je het zelfs bij de Primera krijgen. Eten ziet er verder lekker uit. Krijg trek.
Geen zorgen voor de dag van morgen.
pi_163594010
:? Ja en?

quote:
Vooral als het ijs zo geschaven is..


Waar?


© Google




Parkheuvel
Heuvellaan 21
3016 GL Rotterdam

Wat at / dronk je?



Yup..dat heet dan een Krug avond waar je voor uitgenodigd wordt.




Gelijk bij binnenkomst de welbekende Parkheuvel knabbels voor mij waarvan men weet dat ik er
gek op ben en gelijk een fles van de minst speciale Krug erbij om een goed start te maken. De
overige twee glazen zijn van ‘Miep’en de maitre zelf.




Naamkaartje erbij en het menu. “Zo heurt ‘t” in stijl.







*Boem”de eerste topfles. 2000.. Zachte mousse,strelend op de tong en in balans om het kort te houden.
Perfecte champagne en devalueert hoe raar het ook klinkt de bijbehorende gerechten als het de smaak betreft.



“Blablabla..geweldig het samenspel tussen de Krug en de komende gerechten…de uniekheid om dat
hier te mogen meemaken bij Parkheuvel.. blabla” al dus deze jonge ober.



Veel interessanter dit volgende gerecht en wel deze proeverij van Guidaillam geserveerd met artisjok,
tomaat en jus. Mjah..lekker en vroeg het nog maar een keer uit wat eigenlijk niet de bedoeling was
maar ik kom hier ook om het maagje te vullen en terwijl de anderen nog maar hun glazen lieten vullen
at ik rustig nog maar een keer deze portie op en liet ik de Krug 2002-2003 aan mij voorbij gaan omdat ik ze
al ken in geur,kleur en smaak.




*Boem”deze Krug rosé is ook geen onbekende voor mij en nog verfijnder in bubbel dan de vorige en
wel de 2000. Tongstrelend is het juiste woord voor deze champagne. Heerlijk! Oh ja het gerecht in
de laatste foto is ook geen onbekende en wel de in de oven bereide Anjou duif waarvan het boutje
met kardamom jus gelakt is. Jah,lekker maar overheerst helaas de rosé champagne. Heb ook daarom
even mijn champagne laten staan,water gedronken tijdens het eten, en daarna weer mijn weg vervolgt
met de rosé champagne. Je moet tenslotte volop genieten.



Ook niet onbekend als toetje en wel deze zilveren parel van witte chocolade en gevuld met
een aardbeien coulise,blokjes oma’s cake,krokant suiker en gemarineerde aardbeien. Lekker
en passend bij de rosé champagne.



En nog maar een toetje,toe maar, en wel de klein gesneden exotische vruchten verbonden met
een abrikozen gelei en een cheesecake van Tahiti vanille i.c.m.mango en een sorbet van guava.
Ook lekker!



En nu zijn we echt aan het einde met de huis plateau aan chocolade bonbons. Ik koos erbij een kleine
pot thee.


Impressies / Of op aanmerkingen

Goed, een besloten Krug gebeuren die voor de eerste keer werd gehouden en ik
dus meemaak. Opzet is stijlvol en met klasse gedaan alleen de afwerking,en dan
met name de gerechten ,daar had ik meer van verwacht eerlijkheidshalve. Eigenlijk
maakten men de meest klassieke fout door hoog in te zetten met bijvoorbeeld drank,
maar vervolgens met de gerechten achter te blijven. Ook had ik verwacht dat je bij zo
een speciaal moment niet gerechten van je kaart serveert maar als een echte Michellin
sterren chef met gerechten op de proppen te komen die het niveau van de avond,zoals
in deze de drank, matchen, of op zijn minst aanvullen. Het maakt dan zo een avond
als dit, dan ook af, en men heeft het erover. Tenminste ik wel en dan niet “ik heb veel
verschillende Krug’s gedronken,maar de gerechten erbij waren “to die for” en wel om
die en die redenen.

Cijfer :


9-
/ 10
pi_163594251
Hoe komt zo'n 9- dan tot stand? Hoe zou je eten, drank en service/ambiance los beoordelen dat het tot een 9- gemiddeld komt?
  vrijdag 8 juli 2016 @ 07:54:51 #257
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_163595117
quote:
15s.gif Op vrijdag 8 juli 2016 00:53 schreef Iwanius het volgende:

Veel interessanter dit volgende gerecht en wel deze proeverij van Guidaillam geserveerd met artisjok,
tomaat en jus.
Geuldallam. Uit Limburg, dus wellicht dat 't accent je op het verkeerde been zette.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_163596241
quote:
2s.gif Op woensdag 6 juli 2016 12:55 schreef Iwanius het volgende:

V.w.b.wat hier op de borden lag was het gewoon flauwekul. Of denk je niet Isabeau dat ik niet weet welke smaak je krijgt van een stukje biet en een stukje fruit erop. Dat smaakt nergens naar. Zuur vs neutraal = smaakloos gerecht.En daar doet een beetje curry poeder niks aan af op dat bord. En zo kan ik wel blijven doorgaan over de andere gerechten.

Het was allemaal flutsels met een grote F. Probeersels van zweverige types die denken iets nieuws neer te zetten voor de hoofdprijs ( ja want dat kunnen ze wel) maar eigenlijk meegaan in de trend van 'hipster' eten. Ik doe daar niet aan mee en blijf het onzin vinden omdat niet het eten centraal staat,maar de beleving en opmaak.

Nee,dank je.
Oh, ik ben het volledig met je eens dat het flutsels op een bord zijn hoor :D Alleen had ik het wel geproefd. Of nee, wacht, ik was geloof ik nooit een vegan hipsertent binnen gestapt 8-) Dus in zoverre bedankt voor een kijkje in zo'n restaurant :D
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  vrijdag 8 juli 2016 @ 11:41:07 #259
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_163598180
Die Krügproeverij is alweer herhaald bij Parkheuvel?
Wat toch al eerder (tegen betaling van 175 euro pp) op 10 maart en op 26 april dit jaar?

[ Bericht 0% gewijzigd door golfer op 08-07-2016 12:17:28 (andere datum) ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_163616406
:? En wat heeft dat met mijn melding te maken. Weleens gehoord dat er besloten proeverijen worden gegeven door bepaalde gasten en hun genodigden? Sterker nog: Er staat over een tijdje nog een op stapel.



Waar?


© Google




Parkheuvel
Heuvellaan 21
3016 GL Rotterdam

Wat at / dronk je?


Jeu…de welbekende Parkheuvel ‘knabbels’ die bij eerdere bezoeken al vele keren
werd genoemd en gegeten. Heb dit hierna nog een keer uitgevraagd.De champagne
is een Dom Perignon 2004. Goed begin.




Yup,ook een oude bekende van een vorig bezoek en wel de compositie in het vierkant
van biologische ganzenlever,gemarineerd met pinot gris en geserveerd met zoetzure
biet. Ik had erg het gevoel dat ik e.e.a. aan ‘onderdelen’miste van dit gerecht maar
het kan ook zijn dat ik zo van deze fantastische Rothschild zat te genieten dat het
eten van ondergeschikt belang was.



De Rothschild 2004 kwam helemaal tot zijn recht bij dit krokant gebakken kalfszwezerik gerecht op
een puree van peterselie en gekarameliseerde appel en extra bestelde kom met wat gemengde
groenten voor erbij. Prima!



Jeu..ook een welbekende dit toetje van een crème en sorbetijs van Tamarillo geserveerd met diverse bereidingen van “Valrhona’s
Caramelia chocolade en een essance van hibiscus.” Nou..de omschrijving in het laatste deel voldoet niet aan de smaak in de mond
en daarom vond ik het een doodgewoon toetje met iets teveel blabla erbij om het mooier te doen lijken.



Kijk…dit ziet er optisch alleen al fraai uit. Klein gesneden exotische vruchten verbonden met
een abrikozen gelei en een cheesecake van Tahiti vanille i.c.m.mango en een sorbet van
guava. Heerlijk en in samenstelling:Top!


Impressies / Of op aanmerkingen

Nou ja,vorige keer had ik een en ander op te merken inzake bepaalde
gerechten en nu vond ik dat mijn genomen en genoten dranken het eten
(minus 1 dessert) als geheel overtroffen. Misschien koos ik de verkeerde
gerechten,misschien was het de dag niet. I.i.g. vond ik dit korte bezoek
op culinair gebied een van de mindere. Maar goed, er is altijd nog een
volgende keer.

Cijfer :


8-
/ 10

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 09-07-2016 04:40:19 ]
pi_163616409
Met zulke gerechten moet je 3 restaurants op 1 avond doen.

Ow wacht het was een proeverij.
pi_163617262
quote:
15s.gif Op vrijdag 8 juli 2016 00:53 schreef Iwanius het volgende:

“Blablabla..geweldig het samenspel tussen de Krug en de komende gerechten…de uniekheid om dat
hier te mogen meemaken bij Parkheuvel.. blabla” al dus deze jonge ober.


[ afbeelding ]
Veel interessanter dit volgende gerecht....


Komt een beetje denigrerend over op mij. Kun je me uitleggen wat het verschil is tussen de uitleg van de ober en jouw idee achter deze topic reeks?
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  zaterdag 9 juli 2016 @ 12:18:19 #263
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_163619258
quote:
2s.gif Op zaterdag 9 juli 2016 04:32 schreef Iwanius het volgende:
:? En wat heeft dat met mijn melding te maken. Weleens gehoord dat er besloten proeverijen worden gegeven door bepaalde gasten en hun genodigden? Sterker nog: Er staat over een tijdje nog een op stapel.

Lijkt mij sterk dat als er zo'n proeverij gegeven wordt dat helemaal in het geheim gedaan wordt en er nergens, maar ook nergens iets na te zoeken of te vinden is over deze, volgens jouw besloten, proeverij op 7 juli. Niet bij Parkheuvel, niet bij de overige "genodigden", niet bij Krüg.
Alleen die betaalde op 10 maart en 26 april zijn terug te vinden.

En laat het menu van 10 maart nou precies hetzelfde zijn al hetgeen jij beweert op 7 juli te hebben gegeten:
http://www.quotenet.nl/Ni(...)heuvel-foto-s-175121

Lijkt mij sterk dat een sterrenkok als Van Loo maanden later nog een keer precies hetzelfde presenteert. ;)

Maar jij beweert dus dat deze proeverij georganiseerd is door bepaalde gasten en niet door Krüg of Parkheuvel zelf...oké.

[ Bericht 9% gewijzigd door golfer op 09-07-2016 15:22:07 ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 9 juli 2016 @ 17:50:10 #264
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_163625594
Oh God, is het weer zover! :'(

quote:
0s.gif Op zaterdag 9 juli 2016 12:18 schreef golfer het volgende:

[..]

deze, volgens jouw besloten, proeverij op 7 juli.

Waar zegt hij dat het op 7 juli was dan?
We weten toch allang dat Iwanius niet helemaal bij is met zijn verslagen en er een chronologisch rommeltje van maakt? Wat is je punt nou eigenlijk?
  Beste/leukste mod 2022 zaterdag 9 juli 2016 @ 18:00:11 #265
319979 Fok-it
All is well
pi_163625765
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 juli 2016 17:50 schreef RobinOok het volgende:
Oh God, is het weer zover! :'(

[..]

Waar zegt hij dat het op 7 juli was dan?
We weten toch allang dat Iwanius niet helemaal bij is met zijn verslagen en er een chronologisch rommeltje van maakt? Wat is je punt nou eigenlijk?
Hahah dat verdedigen van jou altijd. Ben je een beetje verliefd op Iwanius? Zou je hoop wel beetje koesteren want de echte neemt je gewoon naar de Macdonalds op de eerste date
“And forget not that the earth delights to feel your bare feet and the winds long to play with your hair.”
  zaterdag 9 juli 2016 @ 18:03:08 #266
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_163625814
Oeh oeh oeh, goeie!
  Knapste mannelijke user 2022 zaterdag 9 juli 2016 @ 18:05:06 #267
206731 Mortaxx
Doomer
pi_163625851
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 juli 2016 18:00 schreef Fok-it het volgende:

[..]

Hahah dat verdedigen van jou altijd. Ben je een beetje verliefd op Iwanius? Zou je hoop wel beetje koesteren want de echte neemt je gewoon naar de Macdonalds op de eerste date
en wie ben jij dan? Je post hier nooit en dan met deze post binnenvallen

Uh oke
Op dinsdag 31 oktober 2023 22:09 schreef Ama het volgende:
Poepie
  Beste/leukste mod 2022 zaterdag 9 juli 2016 @ 18:07:54 #268
319979 Fok-it
All is well
pi_163625898
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 juli 2016 18:05 schreef Mortaxx het volgende:

[..]

en wie ben jij dan? Je post hier nooit en dan met deze post binnenvallen

Uh oke
Sorry ggmm
“And forget not that the earth delights to feel your bare feet and the winds long to play with your hair.”
pi_163625923
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 juli 2016 18:03 schreef RobinOok het volgende:
Oeh oeh oeh, goeie!
Haha RobinMad is weer eens boos. :')
  zaterdag 9 juli 2016 @ 18:17:23 #270
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_163626047
Ja, woedend ben ik. Laaiend. Witheet!
Weer! Eigenlijk ben ik in constante staat van agitatie.
Goffurdomme.
  zaterdag 9 juli 2016 @ 18:28:27 #271
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_163626168
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 juli 2016 17:50 schreef RobinOok het volgende:

Waar zegt hij dat het op 7 juli was dan?

Hij schreef in een andere recensie van die dag dat hij die avond nog naar een speciale gelegenheid zou gaan en daar een recensie over zou schrijven.
Dat heeft ie achteraf, na mijn opmerking, plotseling toch maar veranderd in:

quote:
6s.gif Op donderdag 7 juli 2016 14:50 schreef Iwanius het volgende:


Note: Vanavond laat komt er nog een recensie ivm een speciale gebeurtenis een tijd terug.

There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 9 juli 2016 @ 18:34:54 #272
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_163626226
Okay. En nou?
pi_163626279
Lekker belangrijk ook.
  zaterdag 9 juli 2016 @ 18:43:22 #274
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_163626364
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 juli 2016 18:17 schreef RobinOok het volgende:
Ja, woedend ben ik. Laaiend. Witheet!
Weer! Eigenlijk ben ik in constante staat van agitatie.
Goffurdomme.
O+ :D
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_163626550
TS waarom zet je er ook niet even een prijsetiket bij?
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')