abonnement Unibet Coolblue
pi_163426526
Ahh fijn dat je huid goed is!
Ik ben inmiddels twee weken bezig, vind het tot nu toe meevallen! Blistex is echt een wondermiddel nu heb ik eigenlijk helemaal nergens last van. Nog steeds wel redelijk veel puisten maar die drogen allemaal wel snel uit, laat wel rode plekken achter. Ik lees wel dat veel mensen uitbraak krijgen na twee weken of na een maand, dus daar ben ik wel beetje bang voor, hopelijk blijft het me gespaard! Ik drink trouwens wel gewoon door nu, ik had eerst het plan om niet meer te drinken, maar dat blijkt toch wel heel lastig, erg eigenlijk... even afwachten hoe mijn leverwaarden zijn.
Ik heb wel opeens sinds een soort eczeem achtige plek boven mijn mond zitten. Dacht eerst dat het een koortsblaar was maar zit echt op mijn huid en niet op mijn lippen. Weet niet zo goed wat ik daarmee moet, heb nog nooit zoiets gehad. Maar voelt wel vervelend en ziet er ook echt lelijk uit...
pi_163442742
Ik heb ook gewoon gedronken tijdens kuur, altijd perfecte bloedwaarden gehad.
pi_163461177
Ojee, hier was ik al bang voor: de acne is goed doorgebroken, echt huilen, mijn wangen zitten helemaal onder de bulten en komt nu ook op mijn voorhoofd. Kan alleen maar hopen dat het snel opknapt en niet maanden zo blijft. Wel balen dit:(
pi_163472569
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 juli 2016 16:49 schreef .Happie het volgende:
Ojee, hier was ik al bang voor: de acne is goed doorgebroken, echt huilen, mijn wangen zitten helemaal onder de bulten en komt nu ook op mijn voorhoofd. Kan alleen maar hopen dat het snel opknapt en niet maanden zo blijft. Wel balen dit:(
Duurt een paar dagen, daarna trekt dat wel weer weg. Je kunt er het beste gewoon vanaf blijven.
pi_163488444
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 juli 2016 23:10 schreef Handzeep het volgende:

[..]

Duurt een paar dagen, daarna trekt dat wel weer weg. Je kunt er het beste gewoon vanaf blijven.
Ik hoop het echt, zie er echt tegenop mensen te moeten zien en te werken als ik er zo uitzien:( ahh afblijven vind ik echt lastig, kan het gewoon niet laten om uit te knijpen als er zo'n lelijke witte kop op zit.
Als iemand een goede foundation weet om deze tijd enigszins door te komen, hou ik me graag aanbevolen!
pi_163584506
Het gaat nu wel weer was beter, of misschien ben ik er gewoon gewend aan geraakt, dat kan ook. Vooral opvallend hoe snel mijn huid steeds veranderd, er kunnen echt van het een op het andere moment opeens vanuit het niets puisten doorkomen, maar aan de andere kant drogen ze ook wel heel snel uit en gaan ze snel weg. Ik ga over iets meer dan twee week op vakantie en hoop dat het dan goed blijft. Ben ook beetje aan het twijfelen of ik nu al verhoogde dosis wil of later pas, omdat ik bang ben dat ik dan weer een uitbraak krijg.
pi_163701723
Hoi!
Ik heb me ook even aangemeld op het forum om in dit topic mee te kunnen praten.
Ik gebruik nu bijna 2 maanden roaccutane, en hoewel mijn huid echt wel stukken verbeterd, blijft hij ZO ONWIJS DROOG! Rond m'n mond, kin en neus voornamelijk.
Mijn lippen zijn de allergrootste hel. Ik heb vanaf de 2e week slikken vier weken met een onwijs grote koortslip rondgelopen in allebei mn mondhoeken, was zó verschrikkelijk. Ik durfde haast niet naar buiten, maar heb ook net een nieuwe baan (in een winkel ook nog eens), en vind het echt onwijs erg dat mn collega's (en klanten natuurlijk) me nu juist in deze lelijke maanden voor het eerst meemaken. De grote koortslip is nu zo'n 2/3 weken over, maar nu kwam er gisteren weer een kleintje voor terug ;(.
Heb ook laatste weken dat mijn armen jeuken van droogheid en er kleine wondjes ontstaan.

Ik smeer op mijn gezicht Louis Widmer Remederm. Die is wel fijn. Maar in de loop van de dag schilfert het vooral op mijn kin weer volop :( Schaam me echt dood steeds.
Normaal droeg ik altijd foundation maar dat kan ik al sinds het begin van de kuur niet meer op door de droogte van mijn huid.

's nachts gebruik ik gewone nachtcreme, en voor mijn lippen wissel ik af. Heb in het begin kokosolie gekocht, wat wel lekker is maar wel erg snel intrekt, maar ook wel lekker voor op je gezicht is 's nachts. En soms vaseline omdat dat vet blijft, maar eignelijk is vaseline niet goed voor je lippen/huid, want het hydrateert niet, het legt alleen maar een laagje erop en sluit de huid af. Maarja, zoals op mijn werk: dan wil ik toch dat ik tijdje niet hoef te smeren, dus ja.

Dus ja, ik zat juist afgelopen jaar lekker in m'n vel qua zelfverzekerd, maar dat is deze maanden echt tot bijna het nulpunt weer gedaald. Maar ik weet dat ik nog 'even' moet doorzetten, want het is voor een goed doel. Maar het is wel afzien!
pi_163710718
Welkom DTWT!
Wat fijn wel dat je huid al na twee maanden verbetert is, dat is wel positief toch?
Misschien kun je die crème van La Roche Possay die speciaal voor de droge huid met acne behandeling gemaakt is, ga zelf zo nieuwe medicijnen halen bij de apotheek en ga die dan kopen denk ik, ik zal wel laten weten of het bevalt. Voor mijn lippen werkt blistex erg goed.
Ik heb met werk een beetje dezelfde situatie als jij. Werk sinds twee maanden in een eetcafé en sinds ik begonnen ben met de kuur is mijn huid echt slechter geworden. Is kut dat mensen je zo leren kennen. Maar aan de andere kant, dan wordt het alleen maar beter, als ze je leerden kennen toen het minder erg was, dan zou het alleen maar meer opvallen dat het nu opeens slecht is.
Ik ga zo pillen voor de tweede maand halen, nu 40 mg per dag ipv 30, hoop zo erg dat een tweede uitbraak uitblijft...
Zelfverzekerdheid/positiviteit komt bij mij echt met vlagen.
Waar ik wel een beetje mee zit is dat dit mijn tweede kuur is en ik bang ben dat het over een paar jaar weer terug gaat komen.
Succes, het komt wel goed!:)
pi_163724559
Ik heb vandaag het ophalen van m'n nieuwe voorraad medicijnen (10mg is trouwens ook weer goed leverbaar begreep ik van de dame bij de apotheek) een tube Cicaplast balsem voor de lippen van La Roche Possay gekocht. Spul werkt super en is niet zo vies vettig als vaseline of labello, omdat het op basis van bijenwas is. Zit vitamine B5 in wat het herstel van droge lippen zou moeten versnellen. Een tube kost ongeveer ¤5,60. De gewone cicaplast werkt ook prima, maar daar krijg je een wittige waas van op je mond.

Heb op dit moment eigenlijk geen last meer van schilfers in mijn gezicht. Alleen van die rare pukkels op mijn boven- en onderbenen. Over een paar weken weer op controle.

Edit: ik bedoel dit spul: http://www.laroche-posay.(...)st-Lippen-p9026.aspx

[ Bericht 13% gewijzigd door Handzeep op 14-07-2016 08:47:24 (Link) ]
pi_163739088
Ik heb vandaag heel even in de zon gelegen, domdom weet ik, niet aan te raden dus:p nu mijn gezicht een gloeiende tomaat
pi_163780712
Aah ik ben echt niet blij, mijn huid is knalrood, glanzend, droog en schilferig tegelijk en zit onder de bulten. En ik heb het gevoel dat er weer een uitbraak aankomt en dat het nog wel even gaat duren voor het beter wordt:( echt balen in de vakantie.
pi_163830485
Hi allemaal,

Hopelijk mag ik mij bij jullie aansluiten, en meepraten over Roaccutane.

Ik ben Roos (23 jaar) en vanaf gisteravond begonnen aan mijn eerste Roaccutane kuur. Ik slik momenteel in totaal 30 mg (20 mg + 10 mg).

De acne is bij mij begonnen tijdens en vooral NA mijn zwangerschap. Het ging van kwaad tot erger, erge onderhuidse bobbels die in groepjes kwamen! Verschrikkelijk. Ik durfde het huis niet meer uit. Eerst heb ik twee maanden aan de minocycline gezeten en dat heeft de ernstige onderstekingen er wel uit gehaald, maar toch kwamen er steeds nieuwe opzetten... Daarom nu aan de Roa. Overigens heb ik in mijn pubertijd ook wel last gehad van acne maar niet in deze mate!

Omdat ik het allemaal NOGAL spannend vind, vind ik het fijn om met lotgenoten te praten! :)
pi_163831339
Leuk dat je mee komt praten Rosaliedaan! Hopelijk gaat het snel werken voor je!
pi_163834163
quote:
0s.gif Op maandag 18 juli 2016 16:00 schreef .Happie het volgende:
Leuk dat je mee komt praten Rosaliedaan! Hopelijk gaat het snel werken voor je!
Gaat het met jouw huid ondertussen weer beter .Happie? :P
pi_163835228
Hmm nee gaat helaas nog steeds niet zo goed:( heb vooral veel onderhuidse bulten die echt weken kunnen blijven zitten. Smeer nu vooral heel goed in met veel olie en moisturizer, dan ziet het er iets beter uit en blijft foundation beter zitten. Ik heb het wel echt alleen op een wang heel erg, de andere wang is veel beter.
Ik maak elke week foto's trouwens, wil binnenkort wel plaatsen! Vind het zelf altijd fijn om foto's van anderen te zien.
pi_163839676
quote:
0s.gif Op maandag 18 juli 2016 18:48 schreef .Happie het volgende:
Hmm nee gaat helaas nog steeds niet zo goed:( heb vooral veel onderhuidse bulten die echt weken kunnen blijven zitten. Smeer nu vooral heel goed in met veel olie en moisturizer, dan ziet het er iets beter uit en blijft foundation beter zitten. Ik heb het wel echt alleen op een wang heel erg, de andere wang is veel beter.
Ik maak elke week foto's trouwens, wil binnenkort wel plaatsen! Vind het zelf altijd fijn om foto's van anderen te zien.
Balen! Hoe oud ben je als ik vragen mag? Had je al snel last van de bijwerkingen? Je zit er nu ongeveer 2 weken aan toch.. Ruim? Het is irritant he met foundation, het ziet er al zo onplezierig uit.... Ik ben aan t wachten op t moment tot er "iets" gaat gebeuren. Voel je je verder wel goed?

Ik maak overigens ook foto's.
pi_163841298
Ik ben 19, bijna 20;) en nu ruim een maand bezig! Pff jaa, zonder foundation ga ik de deur nu echt niet uit, maar aan het eind van de dag schilfert het zo ongeveer van mijn gezicht af en ziet het er niet meer uit. Ik heb verder weinig last van bijwerkingen, zelfs droge lippen valt wel mee. Voel me met vlagen wel beetje down, maar dat komt meer door de verergering van de acne dan door de roa denk ik.
Ik ben er echt eem beetje obsessief bezig met mijn huid, constant in de spiegel kijken, voelen (en knijpen, wat het nog erger maakt), smeren en heel internet aflezen, moet daar echt mee stoppen. ik ga deze week naar familie in het buitenland voor een paar weken, ik hoef me natuurlijk eigenlijk niet hoef te schamen voor hun. Maar vind ik het gewoon kut, omdat ik hun weinig zie en de vorige keren was mijn huid zo goed en nu gaat het weer opvallen dat het slecht gaat en komen er sowieso vragen. Vind het echt vervelend om over acne te praten, ik vertel ook niet veel mensen dat ik roa slik. Vorige kuur heb ik het tegen niemand vertelt, nu wel tegen wat vrienden. Stom eigenlijk dat ik er niet over durf te praten, het is helemaal niet iets waar je iets aan kunt doen of waar mensen je voor gaan uitlachen, maar vind het toch heel lastig.
pi_163841781
Logisch. Ik herken mezelf in je verhaal. Ik had afgelopen weekend een familie feest, maar ik ben niet gegaan. Voelde me te ongemakkelijk, ook met make up. Zij kennen me helemaal niet zo dus dat maakt het des te moeilijker. Geef mij maar vreemden! 😄 Heb je al eerder een roaccutane kuur gedaan?

Ik kan me nog niet echt een voorstelling maken dat de vellen straks aan m'n gezicht hangen.
pi_163841824
O en ik ben ook al obsessief bezig met m'n huid hoor, doe ongeveer hetzelfde als jij.😅
pi_163844769
Jaa dit is mijn tweede kuur! Heb het ongeveer vier jaar geleden ook geslikt, toen was mijn acne echt heel ernstig, toen is het lange tijd weggebleven. Sinds een jaar ofzo kreeg ik weer regelmatig puistjes, maar wel zo matig dat ik er prima mee kon leven, maar toen ik stopte met de pil, kwam het opeens heel erg weer terug. Daarom vind het ook extra lastig, omdat ik meeste mensen met wie ik hier omga heb leren kennen toen mijn huid er goed uitzag en het nu opeens zo erg is. Maarja, hopelijk wordt het snel beter en ben ik er dan voorgoed vanaf!
pi_163850776
Ahh bah wat een ellende, zijn vannacht weer wat enorme bulten bijgekomen:( was net even serieus aan het overwegen om me ziek te melden op mijn werk. Ik hoop gewoon dat het snel beter word, vorige keer werd het echt pas na vier maanden ongeveer iets beter, daar ben ik echt bang voor.
pi_163850961
Ja ik snap het Happie! Vervelend dat er weer bulten zijn bijgekomen he... T geeft zo'n ontzettend rotgevoel! Begrijp je helemaal dat je jezelf het liefste wil isoleren. Maar je moet er doorheen en hopelijk duurt het niet weer 4 maanden voordat er verbetering komt! Probeer positief te blijven meis, makkelijker gezegd dan gedaan.. Ik weet het als geen ander. Maar er wordt in iedergeval aan gewerkt. Durf je al foto's te uploaden? Dan zal ik het ook doen. Misschien een leuk idee als mensen dat willen doen.
pi_163854445
Zolang er geen spiegels in de buurt zijn gaat het wel okee meestal! Ik probeer inderdaad heel erg om mijn leven er niet te erg door te laten beïnvloeden en gewoon leuke dingen te blijven doen en mensen aankijken enzo! Maar is wel lastig soms
Ik zal morgen wel kijken of het lukt om foto's te uploaden!
pi_163856356
Gelukkig maar! Ja, ik begrijp je helemaal meis.
pi_163857595
Okee, nou ik durf het aan: hier foto's!
Zoals je kunt zien is het echt wel een stuk erger geworden sinds in begonnen ben

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
de eerste twee zijn van toen ik begon, degene daarna na ongeveer twee weken, en de laatste twee van nu, na bijna 5 weken.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')