abonnement Unibet Coolblue
pi_194926477
Wat bedoel je met 'Goudzoekers'? Je spelt het hier met een hoofdletter alsof het de naam van een product is, maar dat kan ik niet vinden. Bedoel je soms aandelen in een mijnbouwbedrijf?
  zondag 6 september 2020 @ 23:04:27 #152
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_194926858
quote:
0s.gif Op zondag 6 september 2020 22:39 schreef dvr het volgende:
Wat bedoel je met 'Goudzoekers'? Je spelt het hier met een hoofdletter alsof het de naam van een product is, maar dat kan ik niet vinden. Bedoel je soms aandelen in een mijnbouwbedrijf?
ja denk ik Newmont Mining etc
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  woensdag 9 september 2020 @ 12:28:20 #153
166976 DuvelDuvel
Altijd heet en altijd hype
pi_194968842
quote:
0s.gif Op zondag 6 september 2020 22:39 schreef dvr het volgende:
Wat bedoel je met 'Goudzoekers'? Je spelt het hier met een hoofdletter alsof het de naam van een product is, maar dat kan ik niet vinden. Bedoel je soms aandelen in een mijnbouwbedrijf?
Was gewoon een spelfoutje. Ik bedoel goudzoekers, bedrijven die zoeken naar goud zonder nog een mijn te hebben geopend.

De goudzoeker die ik had gekocht was DeGrey overigens. En aangezien zij aantonen dat het gebied in Australie waar ze aan het boren zijn zeer goudrijk is, wil ik ook wat aandelen gaan aanschaffen van de omliggende goudzoekers.
#FreeHat
pi_195188679
quote:
Banken schrijven tijdens coronacrisis miljarden bij door verkoop van goud
Door de coronacrisis schreven de banken al meer dan 1,2 miljard dollar (1,02 miljard euro) bij door de verkoop van edelmetalen. Met name goud is erg in trek.

De verkoopcijfers liggen nu al hoger dan de totale verkoop in 2019, de verwachting is dat de totale verkoop dit jaar uitkomt op zo'n 2,13 miljard euro.
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
pi_195231206
quote:
$1 billion penalty to be levied against JPMorgan for spoofing

JPMorgan Chase & Co is facing a $1 billion penalty after U.S. authorities found that the bank unfairly manipulated the metals market, Bloomberg News reported today.

The report cited three people who were familiar with the issue.

U.S. regulatory authorities are cracking down on firms who unfairly manipulate or “spoof” the precious metals market. The $1 billion fine would be far larger than previous penalties. Last year the Commodity Futures and Trading Commission (CFTC) fined Merrill Lynch Commodities, Inc. (MLCI) $25 million.

Bloomberg said official announcement could come as soon as this week. When asked to comment, officials at the Justice Department, CFTC, SEC and JPMorgan all declined.
https://www.bloomberg.com(...)ord-spoofing-penalty

[ Bericht 9% gewijzigd door Digi2 op 24-09-2020 18:08:23 ]
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
pi_195305080
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
pi_195873787
Vandaag maken de beurzen een flinke duik, goud doet er niet aan mee. Significante daling van de goudprijs verwacht ik wanneer er daadwerkelijk werkzame vaccins beschikbaar komen om de pandemie te bestrijden want dat neemt veel onzekerheid over de economie weg.
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
pi_197755628
quote:
Beursrebellen WallStreetbets jagen na GameStop ook zilverprijs omhoog.

Telegraaf:

quote:
AMSTERDAM - De zilverprijs kan maandag fors stijgen. Miljoenen particuliere beleggers van Reddit-chatroom WallStreetBets kopen zilverbeleggingen op. Ze proberen te herhalen wat hen met het oppompen van de aandelenkoersen van GameStop en AMC Entertainment lukte.
Afgelopen week explodeerde het tarief van het witte metaal al. De prijs steeg het meest sinds augustus vorig jaar. De belangstelling voor genoteerde termijncontracten, voor latere levering van het zilver, suggereren richting beursopening zeker 10% stijging, constateert zilverexpert Sybren van der Hijden.

Ook aandelen van beursgenoteerde mijnbouwers als Fresnillo, Pan American, Wheaton en Hochschild stegen fors.
Apmax, de grote leverancier aan consumenten, meldde zondag „wegens ongekende vraag naar fysieke zilverproducten niet in staat te zijn nieuwe orders te aanvaarden” tot opening van de markten zondagavond. Ook Sprott Money, groot in Noord-Amerika, accepteert „tot nader orde” geen zilverorders meer.
Particuliere beleggers verzameld op WallStreetbets kopen bijvoorbeeld ook aandelen van indexfonds iShares Silver Trust en aanverwanten op, papieren beleggingen in zilver. Dat duwt ook de vraag ook naar stukken fysiek zilver omhoog.

„In de zilvermarkt zelf is niet veel veranderd, wel dat particuliere beleggers zich - net als bij bitcoin en GameStop - grootschalig achter de belegging plaatsen”, zegt onafhankelijk zilverspecialist Sybren van der Heijden. „Er wordt veel kracht ontwikkeld.”
Hedgefondsen die er met beleggingen met hefboom-versterking op mikten dat zilver in prijs gaat dalen, komen zo in financiële problemen. Op internet drommen beleggers zich samen rond deze zogeheten #silversqueeze: hedgefondsen worden gedwongen bij te kopen. Ze bewegen zo de prijs omhoog, waarmee short-beleggers nog meer in problemen komen.
Zoals afgelopen week Venture Capital en Citron Research hun short-weddenschappen alleen met groot verlies konden afsluiten. Andere hedgefondsen haalden voor $6 miljard kapitaal op om zich te beschermen tegen WallStreetBets-aanvallen.
Zilver heeft in de strijd tussen Wall Street en de kleine particulier ook een symbolische waarde voor de ’comrades’ van WallStreetbets: het geldt al jaren als ’poor man’s gold’, het betaalbare goud of belegging bij crisis voor de ’kleine man’.

Belegger TheHappyHawaiian van de beursrebellen noemde zilver „de grootste short squeeze ter wereld”: dat werd een koopsignaal
De vooral jonge beleggers worden vanwege de aanval op het establishement, dat profiteert van in crisis ingestorte bedrijven, ook wel Occupy Wall Street 2.0 genoemd.

Zilver zal waarschijnlijk stijgen, met goud, maar om andere redenen dan nu genoemd, stelt analist Ole S. Hansen, van Saxo Bank. „Het is veel emotie en ze hebben verkeerde zienswijzen van hoe markten opereren”, waarschuwt hij zijn klanten.
Hedgefondsen zitten weliswaar volop ’short’ in zilver, rekenend op verliezen, stelt Hansen. Maar zij vergrootten anderzijds ook hun zilverbeleggingen met een langere einddatum - ’long’ gaan - ruim voordat de WallStreetBets op platform Reddit de kans schoon zag om hedgefondsen dwars te zitten. De vraag is dus wie er geraakt wordt.

Veel grootbanken en vooral JPMorgan gaan short in zilver. Al jaren zien beleggers dat JPMorgan de zilverprijs lager manipuleert. Beleggers wijzen op de verhouding tussen goud en zilver, twee edelmetalen die met elkaar zouden moeten optrekken als belegging.
De huidige verhouding tussen goud en zilver, de gold-silver-ratio is 73-1: de prijs van goud is 73 keer de prijs van zilver. Het witte edelmetaal zou enorm ondergewaardeerd zijn.

Nu goud bij $1850 per stukje van 31,1 gram (troyounce) relatief duur is geworden, kan zilver voor de gewone consument bij $27 per troyounce - bij lage rentes en toenemende inflatie- waardebehoud geven. Er ontstaat ook schaarste aan zilver: er wordt weinig geproduceerd in mijnen.

„De mijnbouwsector is er lang mee weggekomen zo weinig nieuw zilver te leveren, omdat regeringen al 80 jaar zilver op de markt hebben gedumpt. Maar nu zijn hun zilverkluizen leeg”, claimt een WallStreetbets-aanvoerder. Er staan veel leencontracten op zilver uit, maar is weinig onderpand. Dat was jarenlang niet nodig.

Door nu massaal zilverbeleggingen van iShares Silver Trust te kopen, moeten banken meer zilver gaan aanhouden tegenover alle papieren beleggingen in het edelmetaal. De shortsellers zoals de hedgefondsen zullen zich bij forse prijsstijgen snel moeten indekken. Ze moeten de contracten snel terugkopen om verliezen nog te beperken.
De massale aankopen die maandag volgens aankondiging los gaan, stuwen de zilverprijs. Dat raakt zakenbanken als JPMorgan keihard, denken de rebellen.
Volgens Ole S. Hansen zorgen vraag en aanbod dit jaar sowieso voor een hogere zilverprijs dit jaar, los van de WallStreetbets-rebellie. ’Zilver is teruggekeerd naar zijn langetermijnwaarde ten opzichte van goud. Met het vooruitzicht op een nog verdere stijging.”

Hansen ziet bijvoorbeeld dat groenere productie in de industrie gunstig is voor zilver. Allereerst zit veel zilver in zonnecellen. Voor elektrische auto’s zal ook meer zilver nodig zijn. Dus kan de standaardprijs snel naar $35, denkt Saxo.

Beleggers zeggen zondag voor maandag grote prijsbewegingen te voorzien. Als de particuliere beleggers via WallStreetbets zich massaal op de afgeleide papieren zilverbeleggingen storten. kan chaos ontstaan, voorzien grondstoffenspecialisten. „Niemand weet welk effect dit heeft op de fysieke zilvermarkt”, aldus ook de beheerders van Reddit, waarvan WallStreetbets een van honderden chatrooms is.
„Ik vrees dat veel beleggers de enorme prijsbeweging die op Reddit nu wordt gesuggereerd, van $27 naar $1000, niet aankunnen”, zegt zilverhandelaar Sybren van der Hijden.

„Als je bij zulke prijsstijgingen even niet kunt kopen, wat goed kan in deze markt, dan moet je rust kunnen bewaren. Ik zie dat op Reddit niet snel gebeuren. Beleggers willen bovendien uiteindelijk niet de zilveraandelen, ze willen - als zekerheid - het fysieke zilver. Als je dat niet kunt krijgen, en de prijsgrafiek gaat ook weleens omlaag, dan gebeuren er rare dingen met je.”

Maar zilver houdt waarde, vult Van der Hijden aan. Hij is er zelf in belegd. „Het is al heel lang lager gewaardeerd. Als belegging is het een mooie aanvulling in je portefeuille. Nu al je spaargeld daarin stoppen, zoals sommigen met GameStop deden, vind ik onverstandig. Je moet aan de lange termijn denken.”

Een sterk stijgende zilverprijs is in de edelmetaalwereld ook een waarschuwingssignaal. „Voor een snel stijgende inflatie”, zegt Van der Hijden.
  zondag 31 januari 2021 @ 23:36:11 #160
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_197755723
Er is in de jaren 70 al een silversqueeze geweest. Mensen hebben toen hele kapitalen verloren. De mensen die zilver kochten dus.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
pi_197756038
quote:
0s.gif Op zondag 31 januari 2021 23:36 schreef LXIV het volgende:
Er is in de jaren 70 al een silversqueeze geweest. Mensen hebben toen hele kapitalen verloren. De mensen die zilver kochten dus.
In de 70er jaren was er een enorme voorraad muntzilver voorhanden omdat destijds zilveren munten werden vervangen door nikkel. Nu is die situatie er niet.
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
pi_197756176
https://www.investing.com/commodities/real-time-futures.
Dat is een flinke stijging bij opening. Of dat zo blijft :?

Silver Mar 21 28.782 29.073 28.395 +1.727 +6.38% 18:05:53



[ Bericht 12% gewijzigd door Digi2 op 01-02-2021 00:13:06 ]
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
pi_197757865
+10% inmiddels
pi_208391148
De goudprijs in euro bereikte vandaag, 15 maart 2023, een all-time-high van ¤ 59.096 / kilo (¤ 1.838/Oz).

Dit volgens de koersgrafiek op Bullionvault.

Het vorige record van ¤ 59.073 dateerde van 16 april 2022.
pi_208405287
quote:
0s.gif Op woensdag 15 maart 2023 18:50 schreef dvr het volgende:
De goudprijs in euro bereikte vandaag, 15 maart 2023, een all-time-high van ¤ 59.096 / kilo (¤ 1.838/Oz).

Dit volgens de koersgrafiek op Bullionvault.

Het vorige record van ¤ 59.073 dateerde van 16 april 2022.
Ik zag het, de goudprijs staat hoog, maar het is geen altl time high! :7

Volgens:

https://www.goldbypost.nl/goud-prijs/3jaar/kilogram/EUR/

Staat de all time high op ¤60.129,- en dit was op 8 maart 2022.

(Ik bekijk zelf altijd de spotprijs per Nederlandse "Gouden Tientjes" 6,72 gram per stuk met een zuiverheid van 90% maakt 6,04 gram puur goud per stuk.

Zo'n week of twee na de inval van Rusland in Oekraïne zag ik de prijs per tientje toen pieken op ¤363,00, vandaag staat het nog maar op ¤352,00.

Mijn conclusie, (nog) net geen All Time High record...

(Grappig bij die grafiek van de site die jij doorgaf staat het record op 27 februari 2022 en dan op ¤60.304,65)

c_/
pi_208416175
quote:
0s.gif Op donderdag 16 maart 2023 12:24 schreef PieterCornelis het volgende:

Mijn conclusie, (nog) net geen All Time High record...
Dank, je hebt gelijk! Ik dacht dat het record nog geen jaar oud was, maar had dus iets verder terug moeten kijken.

quote:
(Grappig bij die grafiek van de site die jij doorgaf staat het record op 27 februari 2022 en dan op ¤60.304,65)
Ja, er is niet zoiets als 'de' goudprijs, die is op iedere plek waar gehandeld wordt net een klein beetje anders. Ik vermoed dat Bullionvault zijn eigen interne marktprijs volgt, die nauw samenhangt met de (fysieke) goudmarkt van de LBMA in Londen, omdat BV van daaruit optreedt als market maker.
pi_208461967
quote:
0s.gif Op donderdag 16 maart 2023 23:34 schreef dvr het volgende:

[..]
Dank, je hebt gelijk! Ik dacht dat het record nog geen jaar oud was, maar had dus iets verder terug moeten kijken.
[..]
Ja, er is niet zoiets als 'de' goudprijs, die is op iedere plek waar gehandeld wordt net een klein beetje anders. Ik vermoed dat Bullionvault zijn eigen interne marktprijs volgt, die nauw samenhangt met de (fysieke) goudmarkt van de LBMA in Londen, omdat BV van daaruit optreedt als market maker.
Vandaag is het prijsrecord in ieder geval gebroken: De All Time High is opnieuw gezet!

Gold Republic: ¤60.451,16

GoldByPost: ¤60.555,00

Gouden Tientjes (spotprijs.) ¤366,00 per stuk.

Bij beiden piek behaald, ietsje gezakt en nu weer omhoog, de hulp aan Credit Suisse brengt schijnbaar geen rust?
pi_208466766
Bij Bullionvault zelfs even 60.597/Kg!

Het zijn interessante tijden. De centrale banken zitten in een spagaat. Ze willen de prijsinflatie beteugelen door de rente te verhogen, maar brengen daarmee banken en andere financiële partijen in de problemen, die vervolgens met vers bijgedrukt geld gesteund moeten worden, wat de inflatie juist weer aanwakkert. Dus wat ze nu ook doen, het is goed voor goud..

Kleine voorspelling: Tot meer dan $2.200/oz (¤72.400/Kg) zal men goud nu niet willen laten oplopen want dat holt het vertrouwen uit in geld, staatsschuld, banken en overheden. Dus dan komt weer de man met de hamer die in het holst van de nacht, wanneer alleen een paar kleine Aziatische beurzen open zijn, geheel irrationeel voor een paar miljard aan goud dumpt om de prijs omlaag te hameren. Misschien gebeurt dat zelfs al bij $2.050/oz (¤67.450/Kg), net zoals het bij de afgelopen pieken op dat moment gebeurde.
pi_211090205
Deze 26 oktober 2023, een half jaar later, werd om 10:50u het goudprijs-in-euro record weer even verbroken met een niveau van ¤ 60.738 per kilo.

In maart van 2020 stond hij nog rond de ¤ 46.000, dus de stijging heeft de hoge prijsinflatie van de laatste jaren goed gecompenseerd.
pi_211107179
Gold Republic: ¤ 61.057,48

GoldByPost: ¤ 61,089.63

Gouden Tientjes (spotprijs.) ¤369,00 per stuk.

*O*
pi_211495241
En gisteravond, 1 december 2023, gingen we opnieuw met een All Time High het weekend in: ¤ 61.221,93 / Kg.

Begint er zich voorzichtig de voet van een parabool af te tekenen? ^O^

pi_211496175
Wat heeft jullie voorkeur tussen Holland Gold of Gold Republic? Alhoewel het misschien redelijk laat is om in goud in te stappen.
pi_211496898
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2023 15:16 schreef Dutchguy het volgende:
Wat heeft jullie voorkeur tussen Holland Gold of Gold Republic? Alhoewel het misschien redelijk laat is om in goud in te stappen.
Met welke reden wil je in goud stappen? Als hedge of voor het rendement?
pi_211496939
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2023 16:44 schreef Accordtje het volgende:

[..]
Met welke reden wil je in goud stappen? Als hedge of voor het rendement?
Alleen als hedge eigenlijk. Voor de lange termijn.
pi_211497193
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2023 16:50 schreef Dutchguy het volgende:
Alleen als hedge eigenlijk. Voor de lange termijn.
Als hedge kan je prima in goud stappen. Dan maakt het instapmoment niet zoveel uit.

Ik heb zelf alleen ervaring met Gold Republic. Bevalt mij prima. Je kan bijvoorbeeld kopen via een maandelijks spaarplan waardoor de transactiekosten wat lager zijn dan wanneer je via losse transacties koopt. Maar wellicht doet Holland Gold dat ook. Je moet vooral goed uitzoeken wat de kosten van transacties, verkoop en eventueel opslag/verzekering zijn.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')