Gewoon even flink kakken, is het er zo weer af.quote:Op donderdag 5 mei 2016 09:49 schreef XcUZ_Me het volgende:
En weer 2 ons erbij. Schiet mij maar lek .
Is er gisteren nog wat bij je lijstje gekomen?quote:Op donderdag 5 mei 2016 09:49 schreef XcUZ_Me het volgende:
En weer 2 ons erbij. Schiet mij maar lek .
Nee, ben naar bed gegaan.quote:Op donderdag 5 mei 2016 10:30 schreef Sarabi het volgende:
[..]
Is er gisteren nog wat bij je lijstje gekomen?
thnx en ja fijn he., werd ook flink gebruik van gemaakt, was om 9 uur als superdruk!quote:Op donderdag 5 mei 2016 10:50 schreef Zomerjurkje het volgende:
Lekker dat jouw sportschool open is vandaag Bla, veel plezier met sporten en met het bevrijdingsfestival vanmiddag. Ik zit er aan te denken om eind van de middag ook nog even te gaan.
Daar zat toch gelatine in?quote:Op donderdag 5 mei 2016 19:27 schreef Ewelina het volgende:
Kwarktaart poging 2 staat nu in de koelkast. Dit keer met kiwi/kruisbes kwark en mango en ananas erdoorheen. Benieuwd of deze wel goed lukt.
Wist ik niet?quote:Op donderdag 5 mei 2016 19:30 schreef sigme het volgende:
[..]
Daar zat toch gelatine in?
Kiwi én mango én ananas kan je niet vers gebruiken in iets met gelatine. Heb je daar rekening mee gehouden?
Ik ben ook benieuwd wat het wordt. Vond die kiwi/kruisbes kwark wel heel lekker!quote:Op donderdag 5 mei 2016 19:53 schreef XcUZ_Me het volgende:
Ow ik heb laatst ook met optimel kiwi / kruisbes en verse kiwi gemaakt.. Ging prima .
Maar ook nog mango én ananas lijkt me vooral niet zo lekker .Beetje teveel van het goede.
Dan gaan de ananas en de kiwi geen problemen meer geven. Maar verse mango wel.quote:Op donderdag 5 mei 2016 20:02 schreef Ewelina het volgende:
[..]
Wist ik niet?
Het was overigens diepvries ananas en de kiwi zat al door de kwark heen.
Vermoedelijk wordt het lekker, maar niet stijf. Beter een kwarktaart dan een vent, zal ik maar zeggen.quote:Op donderdag 5 mei 2016 20:06 schreef Ewelina het volgende:
[..]
Ik ben ook benieuwd wat het wordt. Vond die kiwi/kruisbes kwark wel heel lekker!
Nogal een prestatie ja. Wel echt wat voor mij. Je spreekt tegen degene die ooit eens een cakebeslag in de blender geknikkerd heeft bij gebrek aan mixer.quote:Op donderdag 5 mei 2016 20:07 schreef sigme het volgende:
[..]
Dan gaan de ananas en de kiwi geen problemen meer geven. Maar verse mango wel.
Er zijn echt maar drie vruchten die je NIET kan combineren met gelatine, ik vind het wel een prestatie van je om ze er alle drie in te knikkeren .
Ananas, kiwi en mango bevatten een enzym dat eiwitten splitst. Daardoor ken je ze gebruiken om vlees malser te maken (kip met ananas ). Maar gelatine is nou net dat dierlijke spul dat vlees aan elkaar plakt..
Als de vruchten gekookt of goed geblancheerd zijn is het eiwitsplitsend enzym onschadelijk.
quote:Op donderdag 5 mei 2016 20:08 schreef sigme het volgende:
[..]
Vermoedelijk wordt het lekker, maar niet stijf. Beter een kwarktaart dan een vent, zal ik maar zeggen.
Diepvriesspul is geblancheerd, dus met een beetje mazzel wordt 'ie alsnog wel stijf .quote:Op donderdag 5 mei 2016 20:09 schreef Ewelina het volgende:
[..]
Nogal een prestatie ja. Wel echt wat voor mij.
Ik heb zowel de mango als de ananas verwarmd om de gelatine op te lossen. Ze kwamen allebei uit de diepvries.
Ik zal het zien morgen.quote:Op donderdag 5 mei 2016 20:11 schreef sigme het volgende:
[..]
Diepvriesspul is geblancheerd, dus met een beetje mazzel wordt 'ie alsnog wel stijf .
En anders moet je er misschien gewoon even zwoel tegen pratenquote:Op donderdag 5 mei 2016 20:11 schreef sigme het volgende:
[..]
Diepvriesspul is geblancheerd, dus met een beetje mazzel wordt 'ie alsnog wel stijf .
Je moet ze eerst koken voordat ze te pruimen zijn? Kan ik me wel in vindenquote:Op donderdag 5 mei 2016 20:42 schreef loveli het volgende:
Bedenk maar dat wielrenners hetzelfde probleem hebben als gelatine met kiwi.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |