abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_161830185
Ik ga voor 8 personen boeuf bourguignon maken.
Nu heb ik zo'n gietijzeren braadpan maar ik vraag mij af of het hele gerecht daar in past.
In het recept op goddelijke recepten staat dat je een pan met een dikke bodem moet gebruiken.
Ik heb wel een grote soeppan, maar dat is meer een gewone grote pan.
Welk risico loop ik als ik deze pan gebruik in plaats van een braadpan.
Ik dacht namelijk ik kan het vlees eerst aanbraden in de braadpan en dan stoven in de soeppan, of verdampt het vocht te snel in een dergelijke pan?
  zaterdag 30 april 2016 @ 19:53:40 #2
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_161830334
De vraag is natuurlijk: hoe groot is je braadpan?

Vlees voor de boeuf bak ik overigens in etappes. Ik gebruik al jaren dit recept: http://www.dekooktips.com/recepten/boeuf-b.htm

Is berekend op 4-6 personen. Voor 8 personen kun je het in een gemiddelde braadpan wel kwijt.
The love you take is equal to the love you make.
  zaterdag 30 april 2016 @ 19:54:21 #3
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_161830351
Braad het vlees portiegewijs aan in een braad of koekenpan, verhuis het daarna naar een grote pan en stoof het daarin, vergeet niet de aanbaksels in de braad/koekenpan even los te maken en er bij te doen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 30 april 2016 @ 19:58:00 #4
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_161830440
Nee, kan prima zo. Alles (in batches) aanbraden in de braadpan en dan overdoen in de soeppan.
Het enige probleem/nadeel van je soeppan is de dunne bodem en een dunne bodem betekent alleen dat iets snel aanbrandt. Maar boeuf Bourgignon is nat genoeg, dat gaat wel loslopen.

Als ie moet inkoken, dan zou ik op het laatst het vlees weer uit de pan scheppen en dan terwijl je erbij bent het vocht de typhus inkoken. Of andersom, vocht eruit scheppen en in de braadpan inkoken.
pi_161830463
2,4 liter is de braadpan. (25 cm diameter)

Ik vrees dat ik daar geen liter wijn, 1,2 kilo riblappen, selderij, wortels, champignons etc in kwijt ga krijgen voor 8 personen.
  zaterdag 30 april 2016 @ 19:59:11 #6
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_161830475
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 april 2016 19:53 schreef Lienekien het volgende:
voor 8 personen kun je het in een gemiddelde braadpan wel kwijt.
Nou, sorry, ik niet hoor.
pi_161830513
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 april 2016 19:58 schreef RobinOok het volgende:
Nee, kan prima zo. Alles (in batches) aanbraden in de braadpan en dan overdoen in de soeppan.
Het enige probleem/nadeel van je soeppan is de dunne bodem en een dunne bodem betekent alleen dat iets snel aanbrandt. Maar boeuf Bourgignon is nat genoeg, dat gaat wel loslopen.

Als ie moet inkoken, dan zou ik op het laatst het vlees weer uit de pan scheppen en dan terwijl je erbij bent het vocht de typhus inkoken. Of andersom, vocht eruit scheppen en in de braadpan inkoken.
Denk dat ik dat maar ga doen. Aanbraden in de braadpan en dan alles vervolgens in de soeppan stoven. Waarschijnlijk wat meer bijblijven dan normaal.
Ik ga het een dag van te voren al maken, zodat ik niet de hele dag nog in de keuken hoef bezig te zijn als het bezoek er is.
  zaterdag 30 april 2016 @ 20:01:27 #8
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_161830523
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 april 2016 19:58 schreef utrecht1970 het volgende:
2,4 liter is de braadpan. (25 cm diameter)

Ik vrees dat ik daar geen liter wijn, 1,2 kilo riblappen, selderij, wortels, champignons etc in kwijt ga krijgen voor 8 personen.
1,2 kilo riblappen voor 8 personen? Wow, dat eten wij met zijn tweeen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 30 april 2016 @ 20:04:02 #9
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_161830584
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 april 2016 19:59 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Nou, sorry, ik niet hoor.
Geeft niks, hoor.
The love you take is equal to the love you make.
  zaterdag 30 april 2016 @ 20:04:54 #10
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_161830607
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 april 2016 19:58 schreef utrecht1970 het volgende:
2,4 liter is de braadpan. (25 cm diameter)

Ik vrees dat ik daar geen liter wijn, 1,2 kilo riblappen, selderij, wortels, champignons etc in kwijt ga krijgen voor 8 personen.
Die is dan inderdaad aan de kleine kant. 3,5 liter is wat ik gemiddeld zou noemen.
The love you take is equal to the love you make.
pi_161830693
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 april 2016 20:01 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

1,2 kilo riblappen voor 8 personen? Wow, dat eten wij met zijn tweeen.
Nou das wel een beetje overdreven maar ik zou zeker het dubbele doen voor 8 personen ja. Reken minstens op 300 g pp. Minstens.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_161830711
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 april 2016 20:01 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

1,2 kilo riblappen voor 8 personen? Wow, dat eten wij met zijn tweeen.
is inclusief 4 kinderen.
Ik ga het recept verdubbelen dat ik altijd maak: http://www.goddelijke-recepten.nl/stoofschotel/boeuf-bourguignon/

vooraf nog uiensoep gratin en als toetje pecan pie met vanille ijs
  zaterdag 30 april 2016 @ 20:10:39 #13
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_161830770
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 april 2016 20:00 schreef utrecht1970 het volgende:

[..]

Ik ga het een dag van te voren al maken, zodat ik niet de hele dag nog in de keuken hoef bezig te zijn als het bezoek er is.
Sowieso een goed idee! Stoofgerechten zoals deze zijn de dag erna altijd lekkerder.
pi_161830775
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 april 2016 20:08 schreef utrecht1970 het volgende:

[..]

is inclusief 4 kinderen.
Ik ga het recept verdubbelen dat ik altijd maak: http://www.goddelijke-recepten.nl/stoofschotel/boeuf-bourguignon/
Kijk ik ben er wel voor om kinderen alles te laten eten.

Maar ik denk dat kinderen dat echt niet lusten hoor. Ik stond bekend als alleseter maar dingen gestoofd in wijn waren voor mij als kind toch echt een brug te ver. Tegenwoordig vind ik het heerlijk maar als kind kreeg ik dat niet weg. Te volwassen smaak.

Maar goed je kent zelf je kinderen het beste natuurlijk.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_161830807
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 april 2016 20:08 schreef utrecht1970 het volgende:

[..]

is inclusief 4 kinderen.
Ik ga het recept verdubbelen dat ik altijd maak: http://www.goddelijke-recepten.nl/stoofschotel/boeuf-bourguignon/

vooraf nog uiensoep gratin en als toetje pecan pie met vanille ijs
Het is een goed recept behalve de maizena. Das zonde.

Doe in plaats daarvan zoals robin zei de saus inkoken als het vlees goed is (dus vlees eruit scheppen).
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  zaterdag 30 april 2016 @ 20:12:32 #16
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_161830832
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 april 2016 20:08 schreef utrecht1970 het volgende:

[..]

is inclusief 4 kinderen.
Ik ga het recept verdubbelen dat ik altijd maak: http://www.goddelijke-recepten.nl/stoofschotel/boeuf-bourguignon/

vooraf nog uiensoep gratin en als toetje pecan pie met vanille ijs
Zou uitgaan van 250 gram rundvlees pp.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 30 april 2016 @ 20:12:36 #17
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_161830837
Maizena is niet zonde.
En als TS dit vaker maakt voor 4 personen en dan genoeg heeft, dan is verdubbelen een prima idee.
pi_161830859
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 april 2016 20:10 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Kijk ik ben er wel voor om kinderen alles te laten eten.

Maar ik denk dat kinderen dat echt niet lusten hoor. Ik stond bekend als alleseter maar dingen gestoofd in wijn waren voor mij als kind toch echt een brug te ver. Tegenwoordig vind ik het heerlijk maar als kind kreeg ik dat niet weg. Te volwassen smaak.

Maar goed je kent zelf je kinderen het beste natuurlijk.
Ik maak het nogmaals op verzoek. Vrienden hebben het eerder bij ons gegeten en vraag was of we het nogmaals konden eten.
Mijn kinderen vinden het mwah, maar kinderen van vrienden vinden het erg lekker.
Mijn kinderen zijn weer blij met de pecan pie ;)
pi_161830882
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 april 2016 20:12 schreef RobinOok het volgende:
Maizena is niet zonde.
Heb verder nooit boeuf bourguignon gemaakt, alleen stoofvlees met bier. Wel coq au vin wat een beetje erop lijkt maar dan met kip. Doe ik geen maizena in.

Ik heb geen maizena nodig om het goed te krijgen. Maar goed Robin weet het het beste.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  zaterdag 30 april 2016 @ 20:16:14 #20
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_161830964
Zou geen maizena gebruiken om te binden, dat onderdrukt en vervlakt de smaak. Als je het wat lobbiger wil hebben, kook een geraspte kleine aardappel mee aan het einde.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_161831398
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 april 2016 20:16 schreef Pietverdriet het volgende:
Zou geen maizena gebruiken om te binden, dat onderdrukt en vervlakt de smaak. Als je het wat lobbiger wil hebben, kook een geraspte kleine aardappel mee aan het einde.
Een saus van stoofvlees hoeft va mij niet lobbig te zijn. Liever dunner en meer smaak dan lobbig en vlak inderdaad.

Het wordt al dik genoeg door het wat in te koken zonder het vlees erbij. Zolang het dik genoeg is om een laagje te vormen om het vlees is het goed.

Adere manier is wittebrood erbij doen, hollands ook. Of door ht vlees met bloem te bestuiven voor het bakken, daarmee maak je eigenlijk een soort roux achtig iets.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  zaterdag 30 april 2016 @ 20:52:41 #22
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_161831982
Ja hoor, theelepeltje maizena verneukt de smaak, maar een aardappel of een boterham door je gerecht pleuren is een prima idee. *draaitmetwijsvingereenrondjelangshaarslaapsmiley*
  zaterdag 30 april 2016 @ 20:54:20 #23
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_161832031
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 april 2016 20:52 schreef RobinOok het volgende:
Ja hoor, theelepeltje maizena verneukt de smaak, maar een aardappel of een boterham door je gerecht pleuren is een prima idee. *draaitmetwijsvingereenrondjelangshaarslaapsmiley*
Als je smaak net zo goed is als je gevoel voor nuance begin ik eea te begrijpen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_161832251
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 april 2016 20:52 schreef RobinOok het volgende:
Ja hoor, theelepeltje maizena verneukt de smaak, maar een aardappel of een boterham door je gerecht pleuren is een prima idee. *draaitmetwijsvingereenrondjelangshaarslaapsmiley*
Wittebrood heeft niet hetzelfde effect als maizena hoor.

Ik ben persoonlijk ook niet zo een fan van Piets aardappel overigens. Niet in een stoofvleesgerecht. In soep of zo doe ik dat wél.

Oh en uiteraard veel foeli bij je stoofvlees anders wordt Piet boos :D
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  zaterdag 30 april 2016 @ 21:12:03 #25
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_161832513
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 april 2016 20:54 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Als je smaak net zo goed is als je gevoel voor nuance begin ik eea te begrijpen
Oh ja, het ligt aan mijn gebrek aan nuance.
De nuance van iemand vertellen dat zijn recept niet deugt en hij beter met aardappels en witbrood aan de gang kan gaan. Omdat aardappel en brood geen smaak hebben en maizena wel. Sure.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')