abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 12 april 2016 @ 10:36:46 #301
167383 Molurus
ex-FOK!ker
pi_161369621
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 april 2016 08:44 schreef Scrummie het volgende:
Ik heb wel respect voor firefly3. Zo stellig ergens aan vast blijven houden op een nette en correcte (maar ietwat vervelende) manier :).
Wat ik soms best moeilijk vind bij zulke mensen is dat ze eigenlijk beginnen bij de conclusie 'de aarde is plat', en vervolgens alles daar naartoe redeneren, ook wanneer de werkelijkheid direct strijdig is met het idee.

Ik kan me bijvoorbeeld niet voorstellen dat het bij mensen zoals firefly3 en francorex nooit is opgekomen dat in hun model van de platte aarde het heel vreemd is als de zon ondergaat. Ze lijken dat allebei een beetje te negeren.

Het beste waar je op kunt hopen is dat er wat rode haringen worden opgeworpen. "Hoe kan het dan dat de kleur van het licht anders is aan het einde van de dag?" Interessante vraag, natuurlijk. Maar het is wel een vraag die niets te maken heeft met het probleem dat de zon niet onder kan gaan in hun model.

Uitgaan van de conclusie en vervolgens proberen alle waarnemingen uit te leggen alsof ze consistent zijn met die conclusie is een werkwijze die onvermijdbaar tot problemen leidt. Iets dat je ook geregeld ziet in de geschiedenis van het Christendom.
Niet meer aanwezig in dit forum.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')