abonnement Unibet Coolblue
pi_161137676
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 april 2016 23:15 schreef Zana het volgende:
Het blijkt hier zo te zijn dat ook een substantieel deel van de ouders principiel niet betaalt...maar aan de ander kant willen ze ook niemand uitsluiten en worden de kosten vooral in het begin van het schooljaar gemaakt, omdat dan de schoolreisjes zijn...

Nu, ik zou zeggen laat de ouders het schoolreisje van de eigen kinderen betalen en dan een lager bedrag als ouderbijdrage voor de rest van de activiteiten. Bovendien vragen ze sowieso al de ouders of ze iets willen meegeven voor de kerstborrel en het paasontbijt en wat mij betreft hoeven ze ook geen schoen- en Sinterklaascadeautjes aan elk kind te geven, kunnen ze beter één cadeau voor de hele klas of het schoolplein kopen.
En ik weet niet in hoeverre de sportactiviteiten, Avondvierdaagse en Koningsspelen verplicht zijn, maar dat lijkt mij nu typisch iets voor de rekening van de school.
Wij betalen 42,50 Euro per jaar, het is dus in verhouding niet duur. Ben benieuwd wat uit de enquête komt, daar stond niet in hoeveel ouders niet betalen, maar ik denk tussen de 15 en 20 %. Het heeft natuurlijk ook een besmettelijke werking als steeds meer ouders niet betalen.
Waarom? Als Sinterklaas op school komt, wil je als kind toch gewoon graag een kadootje krijgen? Ik zou zwaar teleurgesteld zijn als in plaats van een eigen kado er een spel (oid) voor de hele klas was gekocht door de Sint.
pi_161137922
quote:
1s.gif Op zondag 3 april 2016 07:31 schreef Ticootje het volgende:

[..]

200 eu aan ouderbijdrage?
Ja. 200 Ouderbijdrage per jaar. Eten en drinken
moeten we zelf meegeven.

En 150 euro BSO per maand voor 2 middagen van 1430 tot 1800.
Make my day!
pi_161137938
Vrijwillige ouderbijdrage is meen ik iets van 35 euro hier. Schoolreisje is apart, verschilt per klas.
Ik heb geen idee hoeveel mensen het daadwerkelijk betalen en of er consequenties aan zitten als je niet betaald.
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_161137941
quote:
0s.gif Op zondag 3 april 2016 08:09 schreef L-E het volgende:

[..]

Waarom? Als Sinterklaas op school komt, wil je als kind toch gewoon graag een kadootje krijgen? Ik zou zwaar teleurgesteld zijn als in plaats van een eigen kado er een spel (oid) voor de hele klas was gekocht door de Sint.
Ze hadden hier als schoencadeautjes een bellenblaaszwaard (andere leeftijden trouwens iets anders) en als Sinterklaascadeautjes een kleine verpakking met playmais...allemaal leuk bedoeld, en het is zeker niet makkelijk om cadeautjes te kiezen, maar aan de ander kant is mij nog niet echt opgevallen dat in de klas nieuw (buiten)speelgoed kwam. Dus ik weet niet, hoe dat normaal geregeld is, maar de jongens maken elke ochtend "ruzie" om het enige lego poppetje dat in de bak zit....nu ja ze leren wel delen daardoor...
pi_161137967
Zijn er trouwens mensen die de keuze van de lagere school laten afhangen van het geld?
Make my day!
  zondag 3 april 2016 @ 09:29:00 #231
125853 Ticootje
<3 6970 <3
pi_161138159
quote:
1s.gif Op zondag 3 april 2016 09:05 schreef agter het volgende:
Zijn er trouwens mensen die de keuze van de lagere school laten afhangen van het geld?
Nou ik zou niet met een school hoeven aankomen bij J waarbij er wordt verwacht dat we 400 eu per jaar zouden "moeten" betalen.
Tenzij dat incl voor en naschoolse opvang is en incl overblijf.
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
pi_161139053
Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik vooraf niet gekeken heb naar de vrijwillige bijdrage bij schoolkeuze omdat ik er niet vanaf wist (of misschien wel van wist ergens diep in m'n achterhoofd) maar er op dat moment niet over nagedacht heb. Heb er al helemaal niet bij stil gestaan dat dat überhaupt zou variëren tussen de zegt 30 euro per jaar en de 400 euro per jaar had gedacht/verwacht dat dat redelijk gelijk zou liggen. Achteraf denk ik ook dat dat hier in het dorp niet zo heel veel zal verschillen tussen de drie basisscholen.

Hier ben ik met naschoolse opvang net zoveel of meer kwijt dan dat ik met de dagopvang was ;(
Andere organisatie zit niet hier in het dorp en heeft sowieso geen bso (hebben ze wel proberen op te zetten hier in het dorp maar aan andere organisatie was ze net voor met de koop van het pand :{ )
Ik werk wisselende diensten en bij het kdv kan ik tot donderdag de week er voor de tijden inplannen die ik nodig heb (op het kwartier nauwkeurig) en betaal dus ook alleen dat. Bij de bso (moet ik al een week eerder inplannen) en daar betaal ik per dagdeel. Een dagdeel kost elke dag hetzelfde of het nou op woensdag of vrijdagmiddag vanaf 12.15 is of op een andere dag vanaf 14.45. En sowieso tot 18.30 want tot die tijd mag ik ze ophalen omdat ik alle dagen de mogelijkheid voor opvang wil hebben maar het in de praktijk tot nu toe nog niet is voorgekomen dat ik een woensdag nodig gehad heb betaal ik dus meer uur per dagdeel dan dat ik af neem. Plus dat we hem altijd om 17.00 al ophalen (dat is ook het vroegste wat 'mag') betalen we per opvangdag meer dan wat we afnemen terwijl we dat met kdv niet doen. + hoger uurtarief en minder toeslag kom ik voor hem duurder uit dan voor de mini op het kdv.
Maar ja geen andere opties hier in het dorp dus ze kunnen ook vragen wat ze willen en op ma di en do zitten ze op locatie in de school dus ook wel ideaal.
Verder zijn we wel tevreden hoor over de opvang en hij wil nooit mee naar huis. Ook een goed teken.
Maar hoorde altijd van iedereen dat het aan opvang een stuk goedkoper werd.. Maar helaas.
Mini blijft dus ook nog tot ze vier is op de andere opvang. Veel flexibeler en die zou toch op een andere locatie in het dorp zitten dus toch naar twee plekken rijden voor ophalen..

Beetje warrig verhaal misschien. Sorry
  zondag 3 april 2016 @ 11:11:30 #233
37150 livelink
keek op mijn week ( © DJ11)
pi_161139395
200 euro of hoger als ouderbijdrage voor school vind ik toch ook wel behoorlijk veel. Ik zou in dat geval toch wel heel goed kijken wat ik terug krijg voor dat geld :@
Wij betaalden voor mijn oudste 37,50 per jaar en voor mijn jongste 80 euro per jaar. Dat zijn bedragen waar ik het niet van af laat hangen.
Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is.
pi_161139442
Wij betalen 40 euro per kind. Dat is inclusief alles, behalve t schoolkamp in groep 8.

Wat lastig van die opvang hillie. Wij hebben ook flexibele opvang. Ik kan nog tot de dag zelf bellen of d'r een plek is. Heb nog nooit nee gehoord.
*poef* nu is het weg
pi_161139445
quote:
0s.gif Op zondag 3 april 2016 08:05 schreef L-E het volgende:
Wij betalen meer dan 400 per jaar aan ouderbijdrage, daar zit geen eten/drinken bij inbegrepen. Ik blijf me verbazen over hoe veel mensen dat een enorm bedrag vinden, ik vind dat goed onderwijs echt wel iets mag kosten. De ouderbijdrage gaat naar inkomen trouwens, dus als jij het niet kan missen betaal je minder (of niet). Dat maakt dat de ouderbijdrage écht vrijwillig is, kinderen worden niet uitgesloten van festiviteiten.
Wat doen ze voor dat geld?

En voor mijn nieuwsgierigheid: doet school dan ook minder beroep op ouders voor schoonmaak, helpen bij activiteiten, vervoer, etc.?
Professioneel gifmenger.
pi_161139460
quote:
1s.gif Op zondag 3 april 2016 09:05 schreef agter het volgende:
Zijn er trouwens mensen die de keuze van de lagere school laten afhangen van het geld?
Nee, niet eens naar geïnformeerd. :@
quote:
1s.gif Op zondag 3 april 2016 09:29 schreef Ticootje het volgende:

[..]

Nou ik zou niet met een school hoeven aankomen bij J waarbij er wordt verwacht dat we 400 eu per jaar zouden "moeten" betalen.
Tenzij dat incl voor en naschoolse opvang is en incl overblijf.
Dat kan ik mij voorstellen met drie kinderen. :X

[ Bericht 19% gewijzigd door Buurpoes op 03-04-2016 11:23:10 ]
Professioneel gifmenger.
pi_161139524
Wij betalen iets meer dan ¤50,- ouderbijdrage per jaar.
Ik weet even niet of of dat inclusief of exclusief schoolreisje is. Misschien nu nog inclusief omdat het groep 1 betreft en als er wat grotere uitjes komen, dansen extra bijdrage.

Er werd wel een bijdrage gevraagd voor het cadeau voor de juf. School doet een soort juffendag en dan vieren alle leerkrachten hun verjaardag in één keer. De klassenouders hebben dit helemaal geregeld. We kregen knutselspullen mee voor het maken van het betreffende cadeautje (medaille) en dat moest een paar dagen later met ¤1,- terug ingeleverd worden. Zij maken er dan één groot cadeau van.
Prima hoor. Die ene euro boeit niet zo natuurlijk.
Maar ik merkte toen wel dat ik me afvroeg wat er nou in de ouderbijdrage valt en wat niet...

Maar ik vind onze school echt wel heel goed in het organiseren van leuke dingen.
Ze kregen ook een leuk sinterklaascadeautje bijvoorbeeld. geen prul.
En vorig jaar bestond de school 25 jaar, hebben ze een circus ingehuurd en een patatkraam.
Ze kregen ook allemaal een bidon met drinken en een zakje popcorn voor tijdens het circus. Echt heel leuk en goed aangekleed. Niks wordt daar half/half gedaan.
pi_161139612
quote:
1s.gif Op zondag 3 april 2016 11:14 schreef Buurpoes het volgende:

[..]

Wat doen ze voor dat geld?

En voor mijn nieuwsgierigheid: doet school dan ook minder beroep op ouders voor schoonmaak, helpen bij activiteiten, vervoer, etc.?
Vooral heel goed onderwijs leveren ;) Het geld gaat naar (externe) vakleerkrachten inzetten voor muziekles, Engels, euritmie, toneel, zulke dingen. Projecten als de Regenboogtraining. De jaarfeesten die op de Vrije School een belangrijk onderdeel innemen. Ook gebruiken ze alleen natuurlijke lesmaterialen (houten speelgoed, etc) en dat kost ook aardig wat.

En nee, net zoals op andere scholen wordt er van ouders verwacht te helpen bij de dingen die je noemt :)
pi_161139619
Kadootjes voor juf worden bij ons niet van de ouderbijdrage gedaan. Wel t schoolreisje, kleuterfeest. Kadootjes met sint, kleinigheidje met kerst en pasen. De festiviteiten met de feestdagen. Versiering van school met de feestdagen. Van 't geld dat over is per jaar zijn vorig jaar schaduwdoeken voor op t schoolplein gekocht en wordt dit jaar sportkleding voor aangeschaft. De shirts worden aangevuld en er worden sportbroekjes en sokken gekocht.
*poef* nu is het weg
pi_161139668
quote:
0s.gif Op zondag 3 april 2016 11:27 schreef L-E het volgende:

[..]

Vooral heel goed onderwijs leveren ;) Het geld gaat naar (externe) vakleerkrachten inzetten voor muziekles, Engels, euritmie, toneel, zulke dingen. Projecten als de Regenboogtraining. De jaarfeesten die op de Vrije School een belangrijk onderdeel innemen. Ook gebruiken ze alleen natuurlijke lesmaterialen (houten speelgoed, etc) en dat kost ook aardig wat.

En nee, net zoals op andere scholen wordt er van ouders verwacht te helpen bij de dingen die je noemt :)
Ah, heldere keuzes.
Professioneel gifmenger.
  zondag 3 april 2016 @ 11:34:53 #241
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_161139723
Vergeet niet dat het budget op scholen klein is. Heel klein.
Elke klas heeft een klein budget voor het hele jaar. Er zijn wel leerkrachten die aan het eind van het schooljaar de zakdoek voor de vaderdagknutsel (als voorbeeld) uit eigen zak betalen omdat het klassenbudget al op is.

Ik betaal daarom met liefde een euro voor juffendag (juf een sigaar uit eigen doos middels haar klassenbudget is ook zo wat niet ;) ) of de wat hogere bijdrage bij ons op school zodat er ruimte is voor de educatieve extra's vanuit de ouderbijdrage.

Het hangt allemaal wel samen met goede budgettering en wat financieel inzicht. Onze vorige BSO deed vrij weinig en had ook weinig nieuw materiaal terwijl het de grootste organisatie van de stad was. Nu op de nieuwe BSO voor dezelfde uurprijs gaan ze elke vakantie bijna elke dag naar glowgolf, klauterwaud, flora holland etc en bieden ze een keuze elke dag tussen sport en knutselen etc.
Je moet het ook wel uit willen geven aan de kinderen en niet als een Jack Sparrow boven op je berg met goud willen zitten als directeur.

En vergeet het verschil niet tussen openbaar (krijgt geld vanuit de gemeente + een lage ouderbijdrage want moet toegankelijk zijn voor iedereen) en bijzonder onderwijs niet. Die laatste vragen vaak hogere bijdragen en indien geloof stopt vaak de kerk er ook nog wat in en krijgen ook hetzelfde bedrag vanuit de gemeente. Zo heb je dus een verschil in budget.

[ Bericht 0% gewijzigd door laziness op 03-04-2016 11:42:14 ]
Ik heb je lief mijn hele leven
pi_161139817
Oh voordat mijn post verkeerd overkomt: ik betaal met alle liefde die euro hè.
Ik vind het helemaal prima. Als ik zie wat de school allemaal organiseert ben ik heel blij met onze keuze!
Goed onderwijs en genoeg budget O+
pi_161142171
Ik denk dat de vrije school ook onder bijzonder openbaar onderwijs valt, net als jenaplan? Dan zit het anders met de financiering vanuit de overheid. Wij betalen ook iets van 300 euro per jaar, naast de verplichte bijdrage van ik dacht 75 euro.
pi_161148107
quote:
0s.gif Op zondag 3 april 2016 13:24 schreef WupWup het volgende:
Ik denk dat de vrije school ook onder bijzonder openbaar onderwijs valt, net als jenaplan? Dan zit het anders met de financiering vanuit de overheid. Wij betalen ook iets van 300 euro per jaar, naast de verplichte bijdrage van ik dacht 75 euro.
Verplichte bijdrage?
Professioneel gifmenger.
pi_161150927
Ik zit in de or op school. En wat de or betaald is schoolreisje, cadeautje met sinterklaas en verder een groot deel van de vieringen zoals kerst, pasen, koningsdag, enz.

Met kerst neemt iedereen wat mer voor het diner. En voof ouders is het mogelijk om buiten wat te nuttigen. Deels betaald, deels gratis.

De klassen krijgen per jaar 25 euro te besteden aan iets voor de klas. Verder krijgen ze 5 euro per kind voor cultuur. Zo zijn ze bv vorig jaar naar slot loevestein geweest of doen ze iets van theaterlessen.

Juffendag gaat niet van de or af. Dat is ook niet verplicht verder. Ik had vorig jaar als klassenouder zelf iets geregeld namens de klas en 1 ouder heeft daar wat voor teruggegeven.

Dit jaar zorg ik aan het eind van het schooljaar ook voor iets gezamelijks. Dit is vooral iets geknutseld en de lage kosten neem ik voor mijn eigen rekening.

Op het moment dat wij iets hebben waar ze bv thuis niet mee spelen maar voor school nog kan dan schenk ik dat.
Ook regel ik nu voor de kleuterklas een uitje naar het museum via mijn man zijn werk.

Maar als het niet inzichtelijk is waar de kosten voor bedoeld zijnkan je dat altijd navragen bij de or.

Wij betalen overigens 45 euro per jaar. Je mag in delen betalen desnoods 5 euro per maand.
Of anders alleen het deel voor het schoolreisje. Onze ervaring is wel dat veel ouders het ook gewoon vergeten en dat bij een eerste of tweede herinnering de meeste bijdragen wel betaald worden.
pi_161151667
Bij ons heeft de ouder raad ook elk jaar een jaarvergadering waar iedere ouder welkom is. Het jaarverslag wordt dan besproken en ook t budget. Ouders kunnen het jaarverslag opvragen en ook de jaarrekening.
*poef* nu is het weg
pi_161152483
Hier varieert de ouderbijdrage van 25 euro per jaar (ZMLK school), tot 140 euro per maand (HB-school), de openbare basisschool kost 55 euro en de VMBO school van pleegpuber 180 euro per jaar.

Allemaal vrijwillig, maar als niemand het betaald is er een hoop niet meer mogelijk. Dus niet betalen vind ik geen optie in ons geval. Alle 4 de scholen hebben betalingsopties voor als het bedrag te groot is, of bemiddelen bij stichting leergeld als ouders het helemaal niet kunnen betalen.
Gelukkig zijn we in de mogelijkheid om de meest passende school te kiezen, ongeacht ouderbijdrage.

Oke, 4 kids op de democratische school in de buurt zou ook niet lukken. Die kost 4760 euro per kind, per jaar voor kinderen t/m 13jaar. :o
pi_161154546
quote:
0s.gif Op zondag 3 april 2016 13:24 schreef WupWup het volgende:
Ik denk dat de vrije school ook onder bijzonder openbaar onderwijs valt, net als jenaplan? Dan zit het anders met de financiering vanuit de overheid. Wij betalen ook iets van 300 euro per jaar, naast de verplichte bijdrage van ik dacht 75 euro.
Klopt. Ze krijgen minder of geen financiering dan reguliere scholen.

piglet, welke democratische school is dat?
  zondag 3 april 2016 @ 21:18:41 #249
4756 Kyara
1 + 1 = 3
pi_161154575
quote:
1s.gif Op zondag 3 april 2016 11:34 schreef laziness het volgende:
bijzonder onderwijs niet. Die laatste vragen vaak hogere bijdragen en indien geloof stopt vaak de kerk er ook nog wat in en krijgen ook hetzelfde bedrag vanuit de gemeente.
Misschien dat dat in de Biblebelt zo werkt maar ik heb bij onze Christelijke school niet de indruk dat daar geld van de kerk heen gaat.

edit: hoewel ik regelmatig in de knoei zit met dat nu bijzonder, speciaal of regulier/openbaar onderwijs is.
pi_161156109
Ik geloof dat onze zmlkschool helemaal geen eigen bijdrage heeft naast een pot voor beleg voor de lunch.

Of ik ben een slechte ouder die m zomaar niet betaalt (uit onwetendheid dan).

P_iglet 4 kinderen en 4 scholen klinkt als een logistieke uitdaging.

[ Bericht 9% gewijzigd door Vanyel op 04-04-2016 06:53:32 ]
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')