Papierversnipperaar | donderdag 17 maart 2016 @ 19:07 |
Beste culinaire Fok!kers. Uitgedaagd door de gelikte ( ![]() Ik hoop dat alle mayonaise liefhebbers en grootverbruikers een zo klein mogelijk potje Hellman's kopen (210 ml, ¤1,55 bij de Jumbo) en een smaaktest organiseren met hun partner, kinderen en buren tussen deze Hellman's en hun favo mayo merk. Hierbij test 1: Met in de rechter hoek de wereldvermaarde Hellman's en in de linker hoek de mayonaise basic (eigen merk dus) van AH. Deze mayonaise lijkt sterk op de Zaanse Mayonaise, misschien dat de puristen verschil proeven, maar deze basic kost ¤1,07 voor 650 ml. De smaak van deze mayo's lijkt op elkaar, ze hebben beide iets zurigs. De Hellman's lijkt een wat rijkere en vollere smaak te hebben, maar na enig kritisch geproef, kwamen wij tot de conclusie dat de Hellman's gewoon veel zouter smaakt. Volgens etiket zit er idd globaal 2 x zo veel zout in de Hellman's als in de AH basic. Het smaakt precies alsof je de mayo van een portie flink gezouten patat zit te eten. Wij zijn dus niet in katzwijm gevallen voor de Hellman's mayonaise. Wij gebruiken gewoon de AH basic met een extra beetje zout. ![]() | |
Myraela | donderdag 17 maart 2016 @ 19:12 |
Ik vond Hellmans een vieze oliesmaak hebben. | |
de_boswachter | donderdag 17 maart 2016 @ 19:18 |
Ik vond Hellmann's eigenlijk best wel lekker. Even wennen, maar op een broodje of bij de patates frites is het echt meesterlijk ! | |
TargaFlorio | donderdag 17 maart 2016 @ 19:19 |
Hellmann in Nederland is toch anders dan de originele Amerikaanse? | |
de_boswachter | donderdag 17 maart 2016 @ 19:21 |
Dan klopt de reclame niet. | |
H0D3NPYL | donderdag 17 maart 2016 @ 19:23 |
Hellman's is wel lekker op een sandwich, maar bij patat vind ik het niet lekker. Dan heb ik liever de standaard mayo. | |
TargaFlorio | donderdag 17 maart 2016 @ 19:24 |
http://www.foodlog.nl/artikel/de-smaak-van-hellmanns/ | |
Serinde | donderdag 17 maart 2016 @ 19:40 |
Ik vind hem op een broodje hamburger wel lekker maar bij friet of gebakken aardappelen niet. Ik blijf een fan van de heerlijk vette Calvé. Dat zoute, dat vond ik ook (maar wordt bij een broodje hamburger gecompenseerd door tomaat en het broodje zelf). Ik heb na het eerste potje geen nieuwe gekocht. | |
FunkyHomosapien | donderdag 17 maart 2016 @ 19:41 |
Hellmans op sandwiches Belse bij friet Zaanse op al het andere | |
Zwansen | donderdag 17 maart 2016 @ 19:48 |
Friet ![]() | |
de_boswachter | donderdag 17 maart 2016 @ 19:56 |
Patat zeggen ![]() | |
Zwansen | donderdag 17 maart 2016 @ 19:58 |
Hm ok, reclames hebben natuurlijk altijd gelijk... | |
Najieto | donderdag 17 maart 2016 @ 20:01 |
Jammer dat je er geen foto's bij hebt. | |
Roland_Deschain | donderdag 17 maart 2016 @ 20:02 |
Hellman's is lekker. ![]() Zaanse mayonaise is waarschijnlijk de goorste mayonaise die ik ooit heb geproefd. | |
SeabornLegend | donderdag 17 maart 2016 @ 20:03 |
Ik vond hem niet zo lekker, doe mij maar Belse mayo! ![]() | |
Isabeau | donderdag 17 maart 2016 @ 20:16 |
Ze liegen ook, want Hellman's smaakte voordat ze het volop gingen marketen in Nederland absoluut helemaal anders. Het is aangepast aan de Nederlandse smaak ![]() | |
Papierversnipperaar | donderdag 17 maart 2016 @ 20:38 |
Dat is juist mijn favoriet ![]() Wil iedereen zijn favoriete mayonaise aangeven en erbij zeggen waarom ie beter is dan deze nep-Hellman's? | |
Elvi | donderdag 17 maart 2016 @ 20:39 |
Hellmann's vind ik wel erg lekker, maar nog lekkerder vind ik de Belgische mayonaise van AH eigen merk ![]() | |
Isabeau | donderdag 17 maart 2016 @ 20:40 |
Is dat die in die grote weckpot? Want die vind ik geweldig ![]() | |
Elvi | donderdag 17 maart 2016 @ 20:40 |
Nee met oranje dop. Maar die in de weckpot wil ik ook wel proberen ![]() | |
frietenstamp | donderdag 17 maart 2016 @ 20:48 |
Potje gekocht, halverwege weggegooid. Van Wijngaarden Zaanse mayonaise blijft no1 hier. PS: friet | |
Rickocum | donderdag 17 maart 2016 @ 20:55 |
De allerbeste mayonaise is Brander mayonaise van Oliehoorn. Punt. | |
Myraela | donderdag 17 maart 2016 @ 21:38 |
![]() | |
derLudolf | donderdag 17 maart 2016 @ 21:40 |
Oliehoorn mayo ![]() Zaanse is ook lekker. En Duitse mayo, van die dikke zure | |
derLudolf | donderdag 17 maart 2016 @ 21:41 |
De Brander nog nooit geprobeerd, ben ik wel nieuwsgierig na | |
#ANONIEM | donderdag 17 maart 2016 @ 21:42 |
ik proef weinig verschil | |
BakkieDoen | donderdag 17 maart 2016 @ 22:04 |
Hellman vond ik niet echt bijzonder, potje weggegooid omdat het niet gegeten werd. Oliehoorn ![]() | |
Rickocum | donderdag 17 maart 2016 @ 22:08 |
Kan je alleen bij van die grootverkopers kopen (zoals de Makro) Is een erg volle mayonaise, romig en je ziet de vanille puntjes er in zitten. Ik vind het overheerlijk. (Wel ziek veel kcal maar fuck it.) | |
habitue | donderdag 17 maart 2016 @ 23:05 |
![]() Ik heb altijd deze! ![]() | |
derLudolf | donderdag 17 maart 2016 @ 23:10 |
Hmm, de snackbarhouder maar es opnaaien ![]() | |
RobinOok | donderdag 17 maart 2016 @ 23:18 |
Altijd iets tegen Hellmann's gehad. Alleen die structuur al. De structuur van ongezond, brokkelig vaginaal vocht. Alarmbellen rinkelen, dit is fout. | |
derLudolf | donderdag 17 maart 2016 @ 23:19 |
Ik ook, Amerikaanse zooi
![]() | |
Helsinki | donderdag 17 maart 2016 @ 23:21 |
Heb het ooit lekker gevonden maar nu? ![]() | |
RobinOok | donderdag 17 maart 2016 @ 23:24 |
Kewpie Mayonaise!!!! ![]() | |
derLudolf | donderdag 17 maart 2016 @ 23:25 |
Duur ![]() | |
RobinOok | donderdag 17 maart 2016 @ 23:29 |
Ja. | |
Helsinki | donderdag 17 maart 2016 @ 23:30 |
Ik liep net naar de kast en ja hoor: staat hier gewoon (ongeopend, maar niet voor lang) ![]() | |
Spanky78 | donderdag 17 maart 2016 @ 23:35 |
Die vond ik dus niet zo lekker, zat een bijsmaakje aan. En ik vond het mondgevoel niet zo fijn. Misschien had ik te hoge verwachtingen. Ik vind zelfgemaakte mayo het lekkerst. Eidooier, beetje dijon, zout, azijn, zonnebloemolie. Uit de supermarkt vind ik zaanse mayo n van de lekkersten, goede azijnsmaak, ik vind calve te zoet. | |
RobinOok | donderdag 17 maart 2016 @ 23:43 |
Ik heb liever kewpie dan mijn zelfgemaakte. Maar ook als dat niet zou zijn is zelfgmaakt geen optie/alternatief, want daarvoor eet ik niet genoeg mayo. Ik doe weken met een "fles" kewpie. Zo lang is eigengemaakt niet houdbaar. | |
Weltschmerz | vrijdag 18 maart 2016 @ 14:19 |
20 jaar geleden of zo was Hellman's in de super zo'n beetje de enige die een beetje friszuur was. Dan was die voor sommige toepassingen net iets beter dan de Zaanse die een wat harde smaak heeft. Zaanse uit de tube welteverstaan, die uit de pot smaakt anders. Dus als het doosje D&L wat ik uit Belgie had meegenomen dan op was, was Hellman's wel een aardige keus. Tegenwoordig hebben we D&L hier in de supermarkten en die is gewoon een stuk beter, Die Belze van Ton S. is nog lekkerder, maar dat is wel echt een fritesmayonaise. Die lijkt meer op de D&L met azijn zoals die in Nederland niet verkocht wordt, maar beide kunnen wel eens wat teveel van het goede zijn voor bij vis bijvoorbeeld. Kortom, Hellman's stond ooit symbool tegen de onverschilligheid inzake mayonaise, maar veel meer eer verdient het niet. | |
H.FR | vrijdag 18 maart 2016 @ 14:23 |
Ik gebruik al jaren Yofresh (Calvé). Als het om de friszure smaak gaat is die misschien nog goed met Hellman's te vergelijken ook. | |
Pietverdriet | vrijdag 18 maart 2016 @ 14:26 |
Eens, Kwepie is erg lekker. | |
Gripper | vrijdag 18 maart 2016 @ 15:14 |
Ik heb daarvan de mAyo royale, ook heerlijk! | |
Spanky78 | vrijdag 18 maart 2016 @ 21:03 |
Een bakje zelfgemaakt kost bijna niets... een kwartje voor een ei en wat olie... Voor de prijs van een fles kewpie kan ik heel wat mayo kloppen ![]() Maar ik vond kewpie niet vies heur, maar ik had er heel veel van verwacht door de verhalen erover. Ik maakte ominomayaki of hoe heten die pannenkoekjes met kool? En daar moest volgens een Japanse kennis van me kewpie bij.... [ Bericht 2% gewijzigd door Spanky78 op 18-03-2016 21:12:10 ] | |
RobinOok | vrijdag 18 maart 2016 @ 21:09 |
Haha, die heten okonomiyaki. Deze: http://www.aziatische-ingredienten.nl/tag/okonomiyaki/ (met onthoutip) Wat olie? 200-250mlop 1 dooier. Dus elke keer 20 cent voor een ei plus 50 cent voor de olie = 75 cent per maaltijd. Dat komt voor mij duurder uit dan de duurste pot mayo. Maar goed, dat boeit me dus niet eens erg, de prijs. Ik wil gewoon mayo op voorraad die lang houdbaar is. Sterker nog, we hebben 2 soorten op voorraad, want lief heeft liever Calve. En die heb ik zelf ook liever voor de basis van sausje enzo. [ Bericht 45% gewijzigd door RobinOok op 18-03-2016 21:16:30 ] | |
Spanky78 | vrijdag 18 maart 2016 @ 21:13 |
Ja, die bedoel ik. Japans junkfood. DIe japanner was dan ook gek op onze kroketten en frikandellen en at witte broodje met kaas EN kroketten op 1 broodje... of een frikandel met kaas... En die zelfgemaakte mayo gaat hier nooit op hoor ![]() | |
Spanky78 | vrijdag 18 maart 2016 @ 21:17 |
Ik heb altijd een tube zaanse mayo liggen voor noodgevallen.... maar liefst maak ik het zelf. | |
SnoepTomaatje | vrijdag 18 maart 2016 @ 21:24 |
Ik open dit topic en de Hellman's reclame komt op, dat kan geen toeval zijn ![]() | |
pokkerdepok | vrijdag 18 maart 2016 @ 21:43 |
ik zal wel vervloekt worden, maar doe mij maar halvanaise van albert heijn. probeer regelmatg anderen, maar blijf die het lekkerst vinden... hellman is ook best te doen, maar ik proef voornamelijk olie en inderdaad te zout. gewone calve is de beste vette. | |
H0D3NPYL | vrijdag 18 maart 2016 @ 21:44 |
Laatst mayo ''olijf'' op. Ook prima ![]() | |
emmyemmy | vrijdag 18 maart 2016 @ 22:17 |
De beste vind ik van perfekt huismerk. | |
MiestOr | zaterdag 19 maart 2016 @ 05:07 |
D&L, al jaren de beste! bij gebrek aan beschikbaarheid, Zaanse mayo AL die Amerikaanse levensmiddelen die ze verkopen in de wereld, vreselijk! lekker daar houden | |
Maureentje | zaterdag 19 maart 2016 @ 05:12 |
![]() Lekkerste mayo ooit! ![]() Nummer 2 is de zaanse mayo ![]() | |
derLudolf | zaterdag 19 maart 2016 @ 09:33 |
Eensch | |
Myraela | zaterdag 19 maart 2016 @ 09:38 |
Jaaaaaaaaaa. ![]() | |
Vanyel | zaterdag 19 maart 2016 @ 10:48 |
Maar lekker! Ja spuit 11 ![]() Die amora is idd ook ![]() | |
technofreak86 | zaterdag 19 maart 2016 @ 12:43 |
Er is dus echt markt voor. | |
kibo | zaterdag 19 maart 2016 @ 18:31 |
Hellmans is een marketing truuk, totaal overhypete zure meuk ![]() ![]() ![]() | |
Morrigan | dinsdag 22 maart 2016 @ 18:18 |
Die Belgische mayonaise van de AH is ook mijn favoriet. Tenminste niet zo zoet. | |
habitue | dinsdag 22 maart 2016 @ 18:20 |
Hellmans is iig nog altijd beter dan die zoete Remia meuk. | |
Ama | dinsdag 22 maart 2016 @ 19:48 |
![]() ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 22 maart 2016 @ 19:49 |
Dit. Niets aan toe te voegen. | |
Pietverdriet | dinsdag 22 maart 2016 @ 20:12 |
Die is idd ook goed te doen. | |
Ou-Tannu | dinsdag 22 maart 2016 @ 20:20 |
gewoon zaanse en niks anders.. Punt uut | |
MutedFaith | woensdag 23 maart 2016 @ 10:12 |
![]() | |
pdegroot | woensdag 23 maart 2016 @ 13:18 |
What The Fuck | |
GekkePoes | woensdag 23 maart 2016 @ 14:00 |
Ik kocht vorige maand een pot omdat dat ik dacht dat het de echte mayonaise was van Hellmans zoals ze die in de VS hebben, maar helaas hebben ze bedacht dat 'Nederlanders' een andere smaak hebben, en de dikte is ook een beetje anders. | |
wootahH | woensdag 23 maart 2016 @ 14:16 |
hmm misschien maar is proberen. had laatst voor t eerst een pot citroen mayo van de lidl(volgens mij hebben ze die niet altijd). Echt lekkurr was die. | |
PufpufpuffelBeernd | woensdag 23 maart 2016 @ 14:20 |
Ik heb altijd YoFresh van de Lidl en eigenlijk is 'ie niets aan. | |
PufpufpuffelBeernd | woensdag 23 maart 2016 @ 14:21 |
Wat is het verschil precies dan tussen smaak hoe ze hem in Amerika verkopen en hoe ze hem hier verkopen? | |
rival | woensdag 23 maart 2016 @ 14:24 |
Na dit stukje kan ik je als mayotester niet meer serieus nemen. | |
rival | woensdag 23 maart 2016 @ 14:25 |
Daar lijkt ie meer op een slaolie ![]() | |
MrSalazar | woensdag 23 maart 2016 @ 14:31 |
Little did Richard Hellman know that 100 years later they'd be selling a totally different Hellman's mayonnaise in The Netherlands. | |
GekkePoes | woensdag 23 maart 2016 @ 15:06 |
Die van ons lijkt wel alsof het met de staafmixer helemaal is doorgemixt en het is wat zoetig, minder zout een beetje neutraler van smaak. De amerikaanse is zeg maar alsof je zelf mayonaise maakt, en dan meteen na het mengen in een pot stopt. je ziet soms ook nog kleine luchtbelletjes, en heeft stevigheid. Vergelijk het met griekse yoghurt consistentie. Als je de Amerikaanse hellmans in een blender zou stoppen en dan een paar druppels zoetstof toevoegt en een kwartier doormixt krijg je wat lijkt op de Nederlandse . Hier gebruiken ze suiker als ingredient en geen fructosestroop(cornsyrup) | |
bloodymary1 | woensdag 23 maart 2016 @ 23:28 |
Ik doe echt op heel veel dingen mayonaise en heb ook altijd wel 4 of 5 soorten in huis. Die Hellman heb ik laatst ook geprobeerd maar vond ik echt niks aan. Yofresh heb ik om dressings te maken en sauzen bij gourmet of zo, Belse mayo voor bij de friet, Zaanse voor bij van alles, fritessaus van Kern voor bij worstenbroodjes of andere snacks, truffelmayonaise van Rois de France (van de Sligro, heerlijk) voor bij van alles. | |
sirdanilot | donderdag 24 maart 2016 @ 03:44 |
Oh hebben ze het aangepast? Jaren geleden voor het laatst hellmans gehad en ik vond die toen erg lekker. |