Hallojo | maandag 7 maart 2016 @ 23:11 |
Reeds jarenlang ben ik groot liefhebber van voedsel als shoarma, doner kebab en soortgelijke vleeschgerechten ![]() ![]() Als ik echter thuis mijn eigen vleeschjes bak wil ook ook lekkere knoflooksaus. Tot gisteren had ik deze nog niet in de supermarkt kunnen vinden. Tot vandaag! Mensen ik presenteer u: ![]() ![]() Wat een heerlijke knoflooksaus ![]() | |
frietenstamp | maandag 7 maart 2016 @ 23:12 |
Ga morgen meteen halen. | |
Hallojo | maandag 7 maart 2016 @ 23:13 |
Je zult er geen spijt van krijgen! | |
Woelwater | maandag 7 maart 2016 @ 23:13 |
Genoteerd ![]() | |
Geralt | maandag 7 maart 2016 @ 23:13 |
De lekkerste maak je nog altijd gewoon zelf, want dan kan je er zoveel knoflook in tiefen als je wil ![]() | |
Hallojo | maandag 7 maart 2016 @ 23:15 |
Geloof me, hier zit ook genoeg knoflook in ![]() | |
Geralt | maandag 7 maart 2016 @ 23:17 |
Geloof me, niet dus. Maak hem eens zelf. Het is heel makkelijk. Zelfs ik kan dat. Dat wil wat zeggen. | |
frietenstamp | maandag 7 maart 2016 @ 23:18 |
Recept? | |
Hallojo | maandag 7 maart 2016 @ 23:23 |
Bij gebrek aan vleesch zit ik nu gewoon pure knoflooksaus te eten ![]() ![]() | |
pfefferkatze | maandag 7 maart 2016 @ 23:27 |
Waarschijnlijk vind je het lekker omdat ze er kruiden als komijn aan toe hebben gevoegd. Dus als je zelf verse knoflooksaus maakt en er een lepeltje komijn doorheen tieft zal je het waarschijnlijk helemaal hemels vinden.
| |
Sounddragon | maandag 7 maart 2016 @ 23:27 |
Will try. Ander goed alternatief was altijd die grote flessen van Gouda's Glorie, maar die hebben ze nergens meer ![]() | |
Catch22- | maandag 7 maart 2016 @ 23:27 |
Yildriz is het beste | |
Hallojo | maandag 7 maart 2016 @ 23:33 |
Heb je de knoflook kebab van Calvé al geprobeerd? | |
Rechercheurtj | maandag 7 maart 2016 @ 23:33 |
De plastic bakjes van het Deen merk zijn het lekkerst ![]() | |
#ANONIEM | maandag 7 maart 2016 @ 23:34 |
| |
Hallojo | maandag 7 maart 2016 @ 23:34 |
Dat denk ik inderdaad ja. Maar het maken van knoflooksaus laat ik liever aan professionals over. | |
Hallojo | maandag 7 maart 2016 @ 23:35 |
Probeer deze nouhou. | |
Sarasi | maandag 7 maart 2016 @ 23:35 |
Gewoon de goedkoopste magere yoghurt halen, pot mayonaise, gehakte knoflook en wat bieslook. Ongeveer 50/50 yoghurt/mayo, maar je moet zelf even kijken hoe dik of vloeibaar je 'm wilt hebben. Net zoveel gehakte knoflook doorheen tyfen als je lekker vindt en voor het oog wat bieslook doorheen roeren. Veel goedkoper en veel lekkerder. ![]() | |
pfefferkatze | maandag 7 maart 2016 @ 23:36 |
Je kan ook zelf knoflookpoeder, komijn en peper bij die van Calve gooien als je hem extra hardcore wilt. | |
pfefferkatze | maandag 7 maart 2016 @ 23:40 |
Niet iedereen houdt denk ik van verse sauzen. Het gros van de mensen is gewend aan de sauzen van de supermarkt waar altijd genoeg suikers, toegevoegde aroma's en zout in zitten; bij knoflooksaus of pastasaus of mayonaise of wat dan ook. Als die mensen dan een verse saus voorgeschoteld krijgen dan verwachten ze die bekende fabriekssaus, maar dat is het niet. Maar je "recept" klinkt wel goed. | |
Hallojo | maandag 7 maart 2016 @ 23:40 |
Ik vind hem nu perfect. | |
Sounddragon | maandag 7 maart 2016 @ 23:41 |
Heb ik nu, maar die kleine kutflessies zijn rap leeg, en die dop he, daar word ik gestoord van ![]() | |
pfefferkatze | maandag 7 maart 2016 @ 23:42 |
Stuur je wel even een bedankje naar Calvé dan? | |
Catch22- | maandag 7 maart 2016 @ 23:43 |
Er zijn ook grotere flessen ![]() Als ik t op de heupen heb maak ik het gewoon zelf, op basis van yofresh | |
Sarasi | maandag 7 maart 2016 @ 23:53 |
Het is heerlijk. En dan een zoete aardappel poffen in de oven, daarna over de lengte insnijden en de knoflooksaus erin gieten. ![]() Nu heb ik honger. ![]() | |
Sounddragon | maandag 7 maart 2016 @ 23:54 |
ik weet, maar niet hier bij de Jumbo. Toen ze er net waren hadden ze die wel, maar dat was snel over. Als we wraps eten ofzo gaat er meer als een half flessie aan, dus je blijft nieuwe pakken elke keer. | |
Catch22- | maandag 7 maart 2016 @ 23:57 |
Holy cow | |
dexamfetamine | maandag 7 maart 2016 @ 23:59 |
Die is veel te zoet man. | |
Fer | dinsdag 8 maart 2016 @ 00:04 |
Er zit suiker in, zoete knoflooksaus, sowieso, zoete sause, eigenlijk sowieso, moet alles hier commercieel vertieft worden met die overdreven zoete smaak. Dat kan nooit lekker wezen. | |
pfefferkatze | dinsdag 8 maart 2016 @ 00:04 |
Zit dan ook bijna 14% aan suikers in. | |
marc0871 | dinsdag 8 maart 2016 @ 00:20 |
ik maak knoflooksaus met slasaus, knoflook raspen met zo'n schaaltje ![]() wat peterselie, snufje peper en zout. als je er genoeg knoflook in doet, brand het je mond uit ![]() ![]() | |
dexamfetamine | dinsdag 8 maart 2016 @ 00:56 |
Veul te veul, dat zoette is overheersend. Mijn shoarma moet wel gewoon naar knoflook smaken en niet naar suiker. ![]() Klinkt wel als een goed recept. Misschien yoghurt met wat gebruiken ipv slasaus? Eventueel wat MSG, paar druppels citroensap en bieslook erdoorheen lijkt me ook wel lekker. | |
Najieto | dinsdag 8 maart 2016 @ 06:38 |
Dit dus. Veul lekkerder ![]() | |
knokkels | dinsdag 8 maart 2016 @ 07:15 |
[ Bericht 100% gewijzigd door knokkels op 08-03-2016 07:16:06 ] | |
Hallojo | dinsdag 8 maart 2016 @ 09:02 |
Dit topic is al een ode aan Calvé ![]() | |
Hallojo | dinsdag 8 maart 2016 @ 09:07 |
En dan heb je een liter knoflooksaus. Hoe lang kun je dat bewaren? Ik ben groot liefhebber van goeie knoflooksaus, maar een liter per week gaat er nou ook weer niet door. | |
liedetector | dinsdag 8 maart 2016 @ 09:11 |
eindeloos omdat het bol staat van de conserveringsmiddelen | |
Hallojo | dinsdag 8 maart 2016 @ 09:13 |
Dit ging over zelfgemaakte knoflooksaus. | |
Sarasi | dinsdag 8 maart 2016 @ 09:17 |
Je maakt toch gewoon zoveel als je wilt, drol. ![]() | |
liedetector | dinsdag 8 maart 2016 @ 09:21 |
waarom een liter maken dan? | |
Hallojo | dinsdag 8 maart 2016 @ 09:24 |
Omdat je anders elke keer als je een keer een likje knoflooksaus wil nieuwe saus moet gaan maken. | |
Zelfscanner | dinsdag 8 maart 2016 @ 09:25 |
![]() Dit was pes echt lekker. | |
liedetector | dinsdag 8 maart 2016 @ 09:32 |
bakje vol niet genoeg per maaltijd? | |
dedude87 | dinsdag 8 maart 2016 @ 11:52 |
Ik maak mijn knoflooksaus altijd met een gedeelte yoghurt en 50% van de knoflook pof ik in de schil in oven. Dan even prakken met vork. | |
Weltschmerz | dinsdag 8 maart 2016 @ 12:08 |
Klopt, maar dat zijn ze volgens mij allemaal die je bij de super kunt krijgen. | |
Apekoek | dinsdag 8 maart 2016 @ 12:11 |
Dat geld ook voor die meuk van Calve. Yildriz is gewoonweg beter. Calve saus smaakt nog te Hollands. | |
Cici | dinsdag 8 maart 2016 @ 15:46 |
Bakjes dikke knoflooksaus uit de koeling. Mjam! | |
Hallojo | dinsdag 8 maart 2016 @ 15:52 |
Heb je de knoflook kebabsaus van Calvé al geprobeerd? Ik vind de Yildriz persoonlijk wat smaakloos. | |
Hallojo | dinsdag 8 maart 2016 @ 15:52 |
Al geproefd? | |
erodome | dinsdag 8 maart 2016 @ 15:55 |
Gewoon zelf maken. Lekkerder bestaat niet. Kan je het helemaal aanpassen aan je persoonlijke smaak, beetje varieren per gerecht zodat het perfect bij dat gerecht past in bij jouw smaak bij dat gerecht past. | |
Zelfscanner | dinsdag 8 maart 2016 @ 15:56 |
Ik ga het zo ook maken ![]() Gewone yoghurt gebruiken of toch de griekse of turkse of een ander land? | |
GekkePoes | dinsdag 8 maart 2016 @ 16:13 |
Ik doe altijd twee tenen knoflook in een vijzel fijnwrijven met een snufje zout, peper en een halfe theelepel suiker, dan word het een hele mooie pasta. dit door twee eetlepels mayo en twee eetlepels dikke yoghurt. Of iets meer mayo yoghurt als je m te pittig vindt. | |
Hallojo | dinsdag 8 maart 2016 @ 16:16 |
Graag gedaan. Gewoon de knoflook kebabsaus van Calvé gebruiken, dan hoef je verder niets meer toe te voegen. | |
GekkePoes | dinsdag 8 maart 2016 @ 16:16 |
Die is lekker ![]() | |
Hallojo | dinsdag 8 maart 2016 @ 16:17 |
Klinkt leuk en aardig, maar ik heb het idee dat de knoflook kebabsaus door Goden is gemaakt. En dat kan ik dus nooit overtreffen. | |
Hallojo | dinsdag 8 maart 2016 @ 16:18 |
![]() | |
Sarasi | dinsdag 8 maart 2016 @ 16:31 |
Dat boeit volgens mij geen neuk, maar ik heb altijd Griekse of el cheapo huismerk zonder land. ![]() | |
derLudolf | dinsdag 8 maart 2016 @ 17:05 |
Zal ik es een geheimpje verklappen? Alleen het bekertje is anders. | |
Angst | dinsdag 8 maart 2016 @ 17:20 |
Is het geheim niet dat er kurkuma inzit? | |
derLudolf | dinsdag 8 maart 2016 @ 17:22 |
Zoveel smaak geeft dat niet. Komijn is eerder het geheim denk ik ![]() | |
H.FR | dinsdag 8 maart 2016 @ 17:23 |
Komijn.. ga ik ook eens proberen in mijn knoflooksaus. | |
dexamfetamine | dinsdag 8 maart 2016 @ 17:29 |
Heb je het wel eens zelf gebruikt? | |
liedetector | dinsdag 8 maart 2016 @ 17:37 |
t is nou niet echt te vergelijken met iets als komijn.... | |
Fretwork | dinsdag 8 maart 2016 @ 17:50 |
50/50 yoghurt/mayo, knoflook, bieslook, zout, peper. That's all you need. | |
MrSalazar | dinsdag 8 maart 2016 @ 18:15 |
Soms. Soms zit er 10% vet in en dan is het wel degelijk anders. De Griekse (weet niet of ze die nog hebben) en Turkse yoghurt bij Lidl zijn ook anders qua structuur. Niet dat dat iets met een land te maken heeft. | |
derLudolf | dinsdag 8 maart 2016 @ 19:18 |
Welk merk (of eigenlijk 3, voor Bulgaars, Grieks en Turks) het was weet ik niet meer, maar dat werd door een boer zelfgemaakt, die ik hoorde spreken over zelf vermarkten van zuivel. Die gaf daar doodleuk toe dat ze alle drie hetzelfde b waren. [ Bericht 0% gewijzigd door derLudolf op 08-03-2016 19:26:02 ] | |
MrSalazar | dinsdag 8 maart 2016 @ 19:21 |
'welke' merk ![]() | |
derLudolf | dinsdag 8 maart 2016 @ 19:31 |
Fijn dat je verder inhoudelijk reageert. Swipe/auto-correct. Die man is trouwens Jan Hoogeboon uit Oudewater, even terug gezocht. http://www.zuivelboerderij.nl http://www.omroepwnl.nl/video/fragment/Yoghurt_33240 | |
MrSalazar | dinsdag 8 maart 2016 @ 19:32 |
Wat zou ik überhaupt moeten zeggen op je post? 't Is niet relevant. | |
gargamelnl | dinsdag 8 maart 2016 @ 20:45 |
![]() ![]() Of zelf maken met geraspte kaas erdoor. ![]() | |
emmyemmy | woensdag 9 maart 2016 @ 01:05 |
Ik maak m zelf met mayo, zure room, 1.5 bol knoflook en wat fijngesneden augurken, zilveruitjes en kappertjes | |
renwan | woensdag 9 maart 2016 @ 06:06 |
TS werkt voor Calvé volgens mij ![]() |