abonnement Unibet Coolblue
  maandag 7 maart 2016 @ 13:43:27 #201
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_160488195
Ik denk dat het ook een kwestie is van niet meer beter weten, denken dat je afhankelijk bent van dat soort dingen, denken dat je hetzelfde 'Waddenbrood' moet verkopen als al je collega's omdat mensen dat kennen. Ofzo.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  maandag 7 maart 2016 @ 13:43:53 #202
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_160488211
quote:
1s.gif Op maandag 7 maart 2016 13:40 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Ja daar was ik dus ook verbaasd over. Pa van een studiegenoot werkt bij Zeelandia. Volgens hem gebruiken alle bakkers bv ook oliebollenmix. Keer wat van geproefd, smerig joh. Was ook meer deeg dan beslag.

Had zoiets van, waarom :')
Ik bak oliebollen van de goedkoopste bloem ¤0,40kg, duppie voor een blokje gist, litertje melk voor 60 cent, eitje, beetje zout en suiker. Stelt niets voor opzich en smaakt veel beter.
Ja maar dat is moeite en kans op verkeerd afmeten he >:O
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  maandag 7 maart 2016 @ 13:44:20 #203
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_160488229
quote:
1s.gif Op maandag 7 maart 2016 13:43 schreef Isegrim het volgende:
Ik denk dat het ook een kwestie is van niet meer beter weten, denken dat je afhankelijk bent van dat soort dingen, denken dat je hetzelfde 'Waddenbrood' moet verkopen als al je collega's omdat mensen dat kennen. Ofzo.
Wtf is waddenbrood? :D
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  maandag 7 maart 2016 @ 13:46:27 #204
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_160488294
quote:
1s.gif Op maandag 7 maart 2016 13:44 schreef Molo het volgende:

[..]

Wtf is waddenbrood? :D
Dat is één van de vele kant en klare concepten die je kunt kopen.

http://www.bakkerijdunnew(...)item/222-waddenbrood

Hoef je niet zelf een nieuw brood te bedenken.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  maandag 7 maart 2016 @ 13:49:00 #205
300082 roos85
JUICHEN!
pi_160488370
Wat leren ze dan nog bij bakkersopleidingen he vraag ik me dan af.
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
  maandag 7 maart 2016 @ 13:50:28 #206
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_160488427
quote:
0s.gif Op maandag 7 maart 2016 13:49 schreef roos85 het volgende:
Wat leren ze dan nog bij bakkersopleidingen he vraag ik me dan af.
Hangt ook wel van je docenten af denk ik. Net als bij elk ander vak, zullen de bevlogenen wel in de minderheid zijn.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  maandag 7 maart 2016 @ 13:51:51 #207
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_160488468
quote:
1s.gif Op maandag 7 maart 2016 13:46 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Dat is één van de vele kant en klare concepten die je kunt kopen.

http://www.bakkerijdunnew(...)item/222-waddenbrood

Hoef je niet zelf een nieuw brood te bedenken.
Ah, niks bijzonders dus, met een 'exotische' naam
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  maandag 7 maart 2016 @ 13:52:18 #208
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_160488480
quote:
1s.gif Op maandag 7 maart 2016 13:50 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Hangt ook wel van je docenten af denk ik. Net als bij elk ander vak, zullen de bevlogenen wel in de minderheid zijn.
En niveau van de leerlingen. Niet iedereen kan leren en iedereen moet tegenwoordig een opleiding afronden
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  maandag 7 maart 2016 @ 13:57:16 #209
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_160488611
quote:
1s.gif Op maandag 7 maart 2016 13:51 schreef Molo het volgende:

[..]

Ah, niks bijzonders dus, met een 'exotische' naam
Waldkorn is een ander voorbeeld. Op de beurs hadden ze wat nieuwe concepten in diezelfde lijn.

En dan koop je dus dat concept en kant en klare bakmix in zakken, alle additieven er al in. Water toevoegen, in bakblik gooien, bakken, klaar benne.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_160488745
Is (zuur)desembrood eigenlijk een beschermde term, of mag je je brood ook onder die noemer verkopen als het zuurdesemsmaak heeft?
freedom is just another word for nothing left to lose
pi_160488847
quote:
0s.gif Op maandag 7 maart 2016 14:01 schreef Lot_1 het volgende:
Is (zuur)desembrood eigenlijk een beschermde term, of mag je je brood ook onder die noemer verkopen als het zuurdesemsmaak heeft?
Volgens mij is het onbeschermd. Je kan ook zuirdesemsmaakpoeder kopen.
  maandag 7 maart 2016 @ 14:06:44 #212
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_160488895
Ze hadden wel een desemketel op de beurs. :Y
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_160489009
quote:
0s.gif Op maandag 7 maart 2016 14:06 schreef Isegrim het volgende:
Ze hadden wel een desemketel op de beurs. :Y
daar moest ik even op googelen
220 liter desem, hoe lang doen jullie daar mee?
http://bakerymarket.nl/totaalconcept/bakkerij/deegapparatuur
  maandag 7 maart 2016 @ 14:13:36 #214
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_160489044
quote:
1s.gif Op maandag 7 maart 2016 14:12 schreef computergirl het volgende:

[..]

daar moest ik even op googelen
220 liter desem, hoe lang doen jullie daar mee?
http://bakerymarket.nl/totaalconcept/bakkerij/deegapparatuur
Te lang. :')
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_160489160
quote:
3s.gif Op maandag 7 maart 2016 14:05 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Volgens mij is het onbeschermd. Je kan ook zuirdesemsmaakpoeder kopen.

Onbeschermd idd
  Moderator maandag 7 maart 2016 @ 14:21:13 #216
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_160489223
quote:
1s.gif Op maandag 7 maart 2016 13:57 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Waldkorn is een ander voorbeeld. Op de beurs hadden ze wat nieuwe concepten in diezelfde lijn.

En dan koop je dus dat concept en kant en klare bakmix in zakken, alle additieven er al in. Water toevoegen, in bakblik gooien, bakken, klaar benne.
Maar als het allemaal k&k mixen zijn vind ik het wel vreemd dat er toch verschil is tussen de bruinbroden van 'Echte Bakkers' (in het nadeel van die uit er dorp van mijn ouders. Die is een stuk lichter als die uit andere dorpen
Kranplätze müssen verdichtet sein
  maandag 7 maart 2016 @ 14:23:02 #217
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_160489267
quote:
1s.gif Op maandag 7 maart 2016 14:21 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Maar als het allemaal k&k mixen zijn vind ik het wel vreemd dat er toch verschil is tussen de bruinbroden van 'Echte Bakkers' (in het nadeel van die uit er dorp van mijn ouders. Die is een stuk lichter als die uit andere dorpen
Je kunt er natuurlijk nog zelf wat gebrande mout bij gooien. Ofzo.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  maandag 7 maart 2016 @ 14:24:51 #218
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_160489318
En ze zullen niet allemaal altijd premixen gebruiken natuurlijk. :)
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_160489394
quote:
0s.gif Op maandag 7 maart 2016 12:41 schreef Isegrim het volgende:
Vandaag voor het eerst naar de Bakkersvak in Rosmalen geweest. Meteen de laatste keer. Inspiratieloze bedoening; draait om 'verdienmodellen', 'broodconcepten' en industrialisatie. -O-
De R2D2 opbolmachine was toch wel grappig :+
pi_160489814
quote:
1s.gif Op maandag 7 maart 2016 14:12 schreef computergirl het volgende:

[..]

daar moest ik even op googelen
220 liter desem, hoe lang doen jullie daar mee?
http://bakerymarket.nl/totaalconcept/bakkerij/deegapparatuur
Afgelopen zaterdag had 9 liter desem nodig.
  maandag 7 maart 2016 @ 14:49:33 #221
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_160489815
Opbolmachines zijn wel leuk en handig. :Y
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  maandag 7 maart 2016 @ 15:18:42 #222
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_160490562
Vind het wel beetje jammer, treurig bijna, dat de man van Bakker Bart zegt dat brood niet zonder gist gemaakt kan worden. En dan heet je een bakker... Al is het natuurlijk maar Bakker Bart...
  maandag 7 maart 2016 @ 15:21:03 #223
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_160490626
Desem bestaat ook uit gisten natuurlijk. Natuurlijke gisten en melkzuurbacteriën. :)
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  maandag 7 maart 2016 @ 15:25:46 #224
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_160490769
quote:
0s.gif Op maandag 7 maart 2016 15:21 schreef Isegrim het volgende:
Desem bestaat ook uit gisten natuurlijk. Natuurlijke gisten en melkzuurbacteriën. :)
In het filmpje laat hij zien dat er gist toegevoegd is bij hun zuurdesembrood, volgens hem kan het niet zonder toegevoegde gist brood worden. Zo vat ik het op althans
pi_160490795
quote:
3s.gif Op maandag 7 maart 2016 14:05 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Volgens mij is het onbeschermd. Je kan ook zuirdesemsmaakpoeder kopen.
Ja, dat zag ik laatst bij de ekoplaza 8)7
freedom is just another word for nothing left to lose
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')