abonnement Unibet Coolblue
pi_161325232
Ja wij moesten ook lachen :+
  zondag 10 april 2016 @ 12:45:55 #227
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_161325423
En gekleurde borden... :X
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 10 april 2016 @ 12:58:06 #228
73232 De_Hertog
Aut bibat, aut abeat
pi_161325575
Geen wijn per glas, 50 minuten wachten, graat in de vis en alsnog een 9 voor de totale avond? Dan moet het eten wel erg goed geweest zijn ;)
Mary had a little lamb
Then Mary had dessert
  zondag 10 april 2016 @ 13:29:58 #229
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_161326042
quote:
0s.gif Op zondag 10 april 2016 12:58 schreef De_Hertog het volgende:
Geen wijn per glas, 50 minuten wachten, graat in de vis en alsnog een 9 voor de totale avond? Dan moet het eten wel erg goed geweest zijn ;)
Dat was het dan ook. Koken kunnen ze wel, Imko en Jacco. ^O^
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 10 april 2016 @ 14:39:35 #230
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_161327344
Mailtje van Imko: hij gaat in de toekomst losse glazen wijn (maar geen wijnarrangementen) serveren n.a.v. onze recensie. *O*
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_161455276
Waar: Nopi, Londen (upstairs), het restaurant van Yotam Ottolenghi en Ramael Scully.

Wanneer: Zondagmiddag 3 april (lunch)

Wat at je:
Ben al een tijdje fan van de kookboeken van Yotam Ottolenghi, dus toen ik 2 weken geleden in Londen was heb ik de kans genomen. Reserveren is aan te bevelen, ongeveer 2 weken van te voren. Heb helaas maar 3 gerechten geprobeerd, vanwege niet al te veel honger en de prijs. Heb het dus gehouden bij 2 (voor)gerechtjes en een dessert:
- Geroosterde aubergine met tamarinde-yoghurt, ingemaakte citroen en pistachenoten
- "Beignet" van aubergine en manouri met kardemom-yoghurt
- Parelgerst en mout ijs met chocolade "aarde" en dadel-fudge saus

Impressie:
Aan alles merk je dat het een goed restaurant is, maar toch is de vibe informeel, best prettig. Bij binnenkomst word je netjes door de maitre naar een tafel geleid. Water (plat of bubbels) en brood (met een heerlijke olijfolie van Planeta) zijn van het huis en blijven zoals het hoort op tafel staan. Bediening is prettig en gaven de indruk behulpzaam te zijn bij alle eventuele vragen/verzoeken.

De inrichting is wit, hout en goud en de gouden "ring" is een terugkerend thema, zelfs op de waterfles! Een aantal koude gerechten komt van een buffet wat opgesteld staat bij de ingang, zoals mijn aubergine. Er is ook nog een benedenverdieping waar je met uitzicht op de keuken kunt eten aan een aantal grote tafels.

Wat foto's:

De buitenkant


Het buffet met de koude gerechten


Interieur


Menukaart


Heerlijk brood en olie


Roast aubergine, tamarind yoghurt, pickled lemon, pistachio


Courgette and manouri fritters, cardamom yoghurt


Flat white


Pearl barley and malt ice cream, chocolate soil, date fudge sauce


Mooie presentatie, zelfs van de rekening

Het eten was prima in orde en de smaken goed uitgebalanceerd. Al was de ingemaakte citroen behoorlijk aanwezig bij de aubergine (moet je van houden, ik vond het wel lekker fris). Ben wel heel benieuwd geworden naar de andere gerechten, zou die ook graag nog proberen. Het was dat ik nu alleen was, want het restaurant leent zich er prima voor om met een groep een aantal losse gerechten te bestellen en deze met elkaar te delen.

Kosten: ¤49 (inclusief de "optionele" fooi), met alleen een frisje en koffie wel stevig aan de prijs. Wel leuk om een keer te doen.



Cijfer: 7/10, vooral vanwege de toch wel wat scheve prijs/kwaliteit verhouding

[ Bericht 0% gewijzigd door Tourniquet op 15-04-2016 21:31:25 ]
  zaterdag 16 april 2016 @ 10:02:50 #232
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_161464023
War heerlijk tourniquet! Ottolenghi en dan ook nog Nopi! O+ O+

Ik vind de kosten best wel meevallen eigenlijk :@ incl twee drankjes. Heb ook 1 keer bij ottolenghi gegeten (niet Nopi) en je weet dat t geen eetcafe is :9
  zaterdag 16 april 2016 @ 10:03:47 #233
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_161464039
In je uppie voor die gerechten? Ik vind het een hoop geld.
Ziet er heerlijk uit hoor, maar ben het eens met de scheve verhouding kwaliteit/geld
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_161464238
39 pond voor alleen.. best veel maar het restaurant heeft een goede naam.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_161464258
Nee ok, maar meer dan 2 knabbels en een toetje is het ook niet... Je hebt niet echt een volwaardige maaltijd op.... Maar goed je weet bij dit soort restaurants waar je voor kiest.
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
  zaterdag 16 april 2016 @ 10:24:28 #236
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_161464351
Londen is toch sowieso belachelijk duur?
Dus de hotspots helemaal.
pi_161464414
^^ Londen is schreeuwend duur inderdaad. Ziet er goed uit! Ik ben vorig jaar bij Ottolenghi Spittalfields geweest. Niet goedkoop maar ik vond het het geld echt wel waard, lekker eten en fijne atmosfeer.
I'm not troubled or sad, I'm just ready for bed.
pi_161464424
In hoeverre is die service charge "optional"? Is er gewoon al bij opgeteld.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_161464463
London valt best mee hoor. Ligt er helemaal aan waar je gaat eten. Voor paar pond kun je al een hele goede Indiase curry krijgen bijvoorbeeld.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  zaterdag 16 april 2016 @ 10:35:51 #240
389984 zeefje
Allesvergetend
pi_161464502
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 april 2016 10:29 schreef Bart2002 het volgende:
In hoeverre is die service charge "optional"? Is er gewoon al bij opgeteld.
Dat vraag ik mij ook af.

Is dat de norm in engeland? Een fooi er bij optellen?
I like the way you look at me with those beautiful eyes
pi_161464531
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 april 2016 10:35 schreef zeefje het volgende:

[..]

Dat vraag ik mij ook af.

Is dat de norm in engeland? Een fooi er bij optellen?
Dat ontneemt ons de optie om 5 cent voor straf te tippen. :)

http://www.thisismoney.co(...)rge-restaurants.html

We followed suit. I paid by card, and asked for the service charge to be taken off. This was met by disapproval and sighs by the waiter, but it had to be done. Instead, we just left a £2 cash tip - more than a reasonable amount considering the wait and quality of the meal.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_161464550
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 april 2016 10:35 schreef zeefje het volgende:

[..]

Dat vraag ik mij ook af.

Is dat de norm in engeland? Een fooi er bij optellen?
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 april 2016 10:29 schreef Bart2002 het volgende:
In hoeverre is die service charge "optional"? Is er gewoon al bij opgeteld.
Je kunt ervoor kiezen 'm niet te betalen, maar dat doet natuurlijk niemand. Dat de "service charge" op de rekening staat is vrij normaal in Londen, als dat niet zo is staat er met grote letters "Service Not Included". :P
  zaterdag 16 april 2016 @ 10:43:35 #243
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_161464568
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 april 2016 10:32 schreef habitue het volgende:
London valt best mee hoor. Ligt er helemaal aan waar je gaat eten. Voor paar pond kun je al een hele goede Indiase curry krijgen bijvoorbeeld.
Dat telt niet.
  zaterdag 16 april 2016 @ 11:02:03 #244
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_161464785
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 april 2016 10:24 schreef RobinOok het volgende:
Londen is toch sowieso belachelijk duur?
Dus de hotspots helemaal.
ik vond London ook altijd duur, tot ik in Dublin kwam
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_161465330
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 april 2016 10:43 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Dat telt niet.
Ik was in Londen minder kwijt gemiddeld voor een keer uiteten dan in Nl. Het hogere segment is in London wel heel erg duur.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  zaterdag 16 april 2016 @ 11:46:22 #246
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_161465405
Vertel, wat at je er?

Wacht, ik open een topic. Voor we op ons kop krijgen.

[ Bericht 45% gewijzigd door RobinOok op 16-04-2016 11:56:31 ]
pi_161466522
Het lijkt me een leuk restaurant om van alles wat te kunnen proeven als je met een grotere groep bent. Dan zou ik die prijzen ook best wel willen betalen. Maar in je eentje drie van die fritters wegeten voor 11,50 pond is inderdaad wel erg veel.
  zaterdag 16 april 2016 @ 13:21:47 #248
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_161466905
Totaal is dus rond de ¤50? Voor een keertje zou ik dat geen probleem vinden, maar dan moet het wel bijzonder zijn.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_161501822
Net bij De Mangerie geweest.

Nasi was koud.
Garnalen waren rauw van binnen
Kroepoek smakeloos
40 minuten gewacht
Andere kregen hun bestelling eerder terwijl ze pas later bestelde

Deze toko kreeg hele goede recensies, maar voor mij viel het in ieder geval heel erg tegen, en het was zonde van het geld

Ben het wezen afhalen dus, als ik het daar op m`n bord had gezien had ik m`n geld terug gevraagd.
Rauwe Garnalen :')
  zondag 17 april 2016 @ 19:21:51 #250
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_161502344
Wij gingen naar Loos en na 30 minuten zijn we weggegaan. Hadden wel snel een menu gekregen, maar daarna nul aandacht. Dat beloofde niet veel goeds voor de rest van de avond en we wilden gewoon een hapje eten, niet een hele avond tafelen. Toedelejokie.

Daarna gegeten bij Karakter en dat was tof. Waren we een keer eerder geweest en toen niet zo tevreden (voornamelijk over de achterlijk kleine hoeveelheden op het bord), maar nu was het allemaal helemaal prima.



1. Zachtgegaarde makreel in een pittige tomatensaus met teveel dingetjes. Waaronder een hard stukje pulpo, een zurige brok olijf en zwart olijvenkruim. Saus met een stuk brood helemaal opgelepeld.
2. Rilette van eend met rabarber (rabarber niet geproefd). Met kaaskoekje met truffel (geen truffel geproefd) En radijs en lambada aardbei. Jammer, die aardbei en ik hou van rilette op brood, niet zo. Maar evengoed lekker.
3. Kabeljauw met popcorn in een bloempot. Met saus en groenten. Weet niet meer wat. :-)
4. Varkenslende (beetje te rauw van binnen, maar we leven nog) met stukje buikspek. De puree van oeraardappel was ronduit vies, de eclair met stukjes witte asperges eigenlijk ook niet zo goed.

En toch heb ik lekker gegeten. En de wijnen waren superleuk en met veel enthousiasme ingeschonken. Ik geef Karakter een 8,3.

[ Bericht 4% gewijzigd door RobinOok op 17-04-2016 19:42:42 ]
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')