Waar: Nopi, Londen (upstairs), het restaurant van
Yotam Ottolenghi en Ramael Scully.
Wanneer: Zondagmiddag 3 april (lunch)
Wat at je:Ben al een tijdje fan van de kookboeken van Yotam Ottolenghi, dus toen ik 2 weken geleden in Londen was heb ik de kans genomen. Reserveren is aan te bevelen, ongeveer 2 weken van te voren. Heb helaas maar 3 gerechten geprobeerd, vanwege niet al te veel honger en de prijs. Heb het dus gehouden bij 2 (voor)gerechtjes en een dessert:
- Geroosterde aubergine met tamarinde-yoghurt, ingemaakte citroen en pistachenoten
- "Beignet" van aubergine en
manouri met kardemom-yoghurt
- Parelgerst en mout ijs met chocolade "aarde" en dadel-fudge saus
Impressie:Aan alles merk je dat het een goed restaurant is, maar toch is de vibe informeel, best prettig. Bij binnenkomst word je netjes door de maitre naar een tafel geleid. Water (plat of bubbels) en brood (met een heerlijke olijfolie van
Planeta) zijn van het huis en blijven zoals het hoort op tafel staan. Bediening is prettig en gaven de indruk behulpzaam te zijn bij alle eventuele vragen/verzoeken.
De inrichting is wit, hout en goud en de gouden "ring" is een terugkerend thema, zelfs op de waterfles! Een aantal koude gerechten komt van een buffet wat opgesteld staat bij de ingang, zoals mijn aubergine. Er is ook nog een benedenverdieping waar je met uitzicht op de keuken kunt eten aan een aantal grote tafels.
Wat foto's:
De buitenkant
Het buffet met de koude gerechten
Interieur
Menukaart
Heerlijk brood en olie
Roast aubergine, tamarind yoghurt, pickled lemon, pistachio
Courgette and manouri fritters, cardamom yoghurt
Flat white
Pearl barley and malt ice cream, chocolate soil, date fudge sauce
Mooie presentatie, zelfs van de rekening
Het eten was prima in orde en de smaken goed uitgebalanceerd. Al was de ingemaakte citroen behoorlijk aanwezig bij de aubergine (moet je van houden, ik vond het wel lekker fris). Ben wel heel benieuwd geworden naar de andere gerechten, zou die ook graag nog proberen. Het was dat ik nu alleen was, want het restaurant leent zich er prima voor om met een groep een aantal losse gerechten te bestellen en deze met elkaar te delen.
Kosten: ¤49 (inclusief de "optionele" fooi), met alleen een frisje en koffie wel stevig aan de prijs. Wel leuk om een keer te doen.
Cijfer: 7/10, vooral vanwege de toch wel wat scheve prijs/kwaliteit verhouding
[ Bericht 0% gewijzigd door Tourniquet op 15-04-2016 21:31:25 ]