quote:Op woensdag 20 januari 2016 11:25 schreef CaLeX het volgende:
Toevallig van de week een fles gehad van een maat die zelf geen whiskey lust, zijn Schotse schoonvader werkt 'in de whiskey'.
Blijkt ook een NAS te zijn (moest wel ff googlen op de term hier).
Speyburn Bradan Orach, vind hem erg lekker en ook wel goed voor de portemonnee.
quote:Op woensdag 20 januari 2016 22:03 schreef CrashO het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
Whiskey
[ afbeelding ]
Whisky
En wat is hier de boodschap achter?quote:Op woensdag 20 januari 2016 22:52 schreef Quir het volgende:
Ik wist niet dat dit dít soort topic zou worden.
[ afbeelding ]
Whisky > whiskeyquote:Op woensdag 20 januari 2016 22:53 schreef MadMaster het volgende:
[..]
En wat is hier de boodschap achter?
We hebben de Amerikaanse whiskey, de Schotse whisky en de Ierse whiskey nu gehad.quote:
Niet alsof jij geen 1000 afbeeldingen hebt gepost ofzo. Zeikerd.quote:Op woensdag 20 januari 2016 22:59 schreef MadMaster het volgende:
[..]
We hebben de Amerikaanse whiskey, de Schotse whisky en de Ierse whiskey nu gehad.
Meer smaken qua naamgeving/schrijfwijze zijn er niet, tenzij je nog een Canadese versie hebt.
Het is niet de bedoeling om dit topic vol te knallen met zo maar afbeeldingen...
Aangenaam kennis te maken.quote:Op woensdag 20 januari 2016 23:27 schreef emmyemmy het volgende:
[..]
Niet alsof jij geen 1000 afbeeldingen hebt gepost ofzo. Zeikerd.
Ja. Ierse whiskey, we get the point. Ga niet zeiken over 1 afbeelding als je er zelf 1000 post.quote:Op woensdag 20 januari 2016 23:41 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Aangenaam kennis te maken.
Mijn afbeeldingen zijn met reden, niet zo maar...
Als je in Ierland besmet wordt met het virus draag je de e meequote:Op woensdag 20 januari 2016 22:03 schreef CrashO het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
Whiskey
[ afbeelding ]
Whisky
Wel 6 afbeeldingen van diverse onafhankelijke bottelingen in één post.quote:Op woensdag 20 januari 2016 23:58 schreef emmyemmy het volgende:
[..]
Ja. Ierse whiskey, we get the point. Ga niet zeiken over 1 afbeelding als je er zelf 1000 post.
Kneus.
Hou nou maar op gast, ga terug on topic.quote:Op donderdag 21 januari 2016 11:04 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Wel 6 afbeeldingen van diverse onafhankelijke bottelingen in één post.
Tellen is moeilijk, niet te veel drinken...
Maar wat is jouw inhoudelijk bijdrage aan dit topic?
Als je normaal geen CS drinkt druppels water toevoegen tot je er wel mee kan dealen. Als je wil opbouwen kun je steeds minder water toevoegen als je hem drinkt, dan wen je er iets geleidelijker aan.quote:Op donderdag 21 januari 2016 11:25 schreef CaLeX het volgende:
boeiende discussie
OT, collega kende de Speyburn niet dus had een sample flesje voor hem gevuld. Kreeg ik het flesje terug met een Gelngoyne cask strength 58.7% gevuld
[ afbeelding ]
Voor mij nog iets te heftig
Jouw op je mierenneukerige gezeik wijzen, in een dood topic op iemand zeiken om 1 plaatje, kom op zegquote:Op donderdag 21 januari 2016 11:04 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Wel 6 afbeeldingen van diverse onafhankelijke bottelingen in één post.
Tellen is moeilijk, niet te veel drinken...
Maar wat is jouw inhoudelijk bijdrage aan dit topic?
Dat was nou net mijn bedoeling van mijn eerdere opmerking, dus prima!quote:Op donderdag 21 januari 2016 11:53 schreef Quir het volgende:
[..]
Hou nou maar op gast, ga terug on topic.
En wat is jouw favoriete whisky?quote:Op donderdag 21 januari 2016 11:55 schreef emmyemmy het volgende:
[..]
Jouw op je mierenneukerige gezeik wijzen, in een dood topic op iemand zeiken om 1 plaatje, kom op zeg
Ik vind lagavulin 16 wel lekker.quote:Op donderdag 21 januari 2016 11:58 schreef MadMaster het volgende:
[..]
En wat is jouw favoriete whisky?
Een smokehead dus.quote:Op donderdag 21 januari 2016 11:59 schreef emmyemmy het volgende:
[..]
Ik vind lagavulin 16 wel lekker.
Caol Ila 12 ook wel.
Ja heb er wel wat water aan toegevoegd, werd het wel wat beter vanquote:Op donderdag 21 januari 2016 11:53 schreef Quir het volgende:
Als je normaal geen CS drinkt druppels water toevoegen tot je er wel mee kan dealen. Als je wil opbouwen kun je steeds minder water toevoegen als je hem drinkt, dan wen je er iets geleidelijker aan.
Wat versta je onder actief?quote:Op donderdag 21 januari 2016 11:55 schreef MadMaster het volgende:
Hoe lang zijn de hier aanwezigen al actief bezig met whisky?
Jaar of 7. Uitstapjes gehad naar rum en cognac maar het was toch niet hetzelfde.quote:Op donderdag 21 januari 2016 11:55 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Dat was nou net mijn bedoeling van mijn eerdere opmerking, dus prima!
Even peilen:
Hoe lang zijn de hier aanwezigen al actief bezig met whisky?
Jaar of 8quote:Op donderdag 21 januari 2016 11:55 schreef MadMaster het volgende:
Even peilen:
Hoe lang zijn de hier aanwezigen al actief bezig met whisky?
Actief in de zin dat je een whisky dronk en dacht: Hé, dat is interessant, dat wil ik vaker, wil ik meer van weten, ga ik meer van aanschaffen...quote:Op donderdag 21 januari 2016 12:05 schreef CaLeX het volgende:
[..]
Wat versta je onder actief?
19-5-2015 dronk ik mijn eerste in de jamesson destileerderij
Nog geen jaar dus, moeten onszelf wel een beetje inhouden. Heb nu 4 flessen open staan en ben bang dat het een beetje richting de bieren gaat thuis (staan nu 40+ soorten te wachten in een kast )quote:Op donderdag 21 januari 2016 13:26 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Actief in de zin dat je een whisky dronk en dacht: Hé, dat is interessant, dat wil ik vaker, wil ik meer van weten, ga ik meer van aanschaffen...
Zoiets dus, zoals bij dus een whiskey bij Jameson...
Zelf ben ik nu 16 jaar met whisky bezig, in de ruimste zin des woords.
Ook na een bezoek aan een distilleerderij in Ierland, in dit geval Bushmills.
Mijn collectie én het aantal open flessen is ook iets groter geworden in die 16 jaar.quote:Op donderdag 21 januari 2016 14:24 schreef CaLeX het volgende:
[..]
Nog geen jaar dus, moeten onszelf wel een beetje inhouden. Heb nu 4 flessen open staan en ben bang dat het een beetje richting de bieren gaat thuis (staan nu 40+ soorten te wachten in een kast )
Oh ja die heb ik wel eens op. Best geinig spul maar ik ken beter bierquote:Op donderdag 21 januari 2016 14:53 schreef pipster het volgende:
Een vriend van mij brouwt deze.
http://www.muifelbrouwerij.nl/nl/speciaalbieren/beerskey
Persoonlijk vind ik andere bieren van hem lekkerder, maar hij verkoopt goed.
Volgens mij loop je wat achter met bijhouden. 1 sample. uhuh.quote:Op donderdag 21 januari 2016 15:56 schreef Karstman het volgende:
De collectie is in die jaren dan ook exponentieel gegroeid (zie linkje in de sig.)
Ja die ellendige la vol met samples moet ik nog eens invullen. Dat staat nu (bijna) allemaal in een excellsheet....quote:Op donderdag 21 januari 2016 16:28 schreef Boze_Appel het volgende:
[..]
Volgens mij loop je wat achter met bijhouden. 1 sample. uhuh.
Ik zie dat je A'bunadh batch 23 en 47 hebt - ik ben wel benieuwd, zit er echt een verschil in kwaliteit of is dat weer zo'n overtrokken uitspraak van vroeger-was-alles-beter? Ik heb hier de 47 en die is toch wel erg goed.quote:Op donderdag 21 januari 2016 16:59 schreef Karstman het volgende:
[..]
Ja die ellendige la vol met samples moet ik nog eens invullen. Dat staat nu (bijna) allemaal in een excellsheet....
Al was ik de laatste tijd niet zoveel aanwezig hier, ik drink wel gewoon door.quote:Op donderdag 21 januari 2016 11:55 schreef MadMaster het volgende:
Even peilen:
Hoe lang zijn de hier aanwezigen al actief bezig met whisky?
quote:Op zaterdag 23 januari 2016 13:25 schreef Cynix ® het volgende:
En, eerlijk is eerlijk, ik ben dan wel weer zo'n barbaar die bijna altijd een ijsklont in zijn goed gevulde glas laat vallen.
Haalt de scherpe kantjes er af en nipt lekker weg.
en ook nog een tumbler gebruiken?quote:Op zaterdag 23 januari 2016 13:25 schreef Cynix ® het volgende:
En, eerlijk is eerlijk, ik ben dan wel weer zo'n barbaar die bijna altijd een ijsklont in zijn goed gevulde glas laat vallen.
Haalt de scherpe kantjes er af en nipt lekker weg.
ik was even bang voor de dubbele zonde. Maar het valt mee.quote:Op zaterdag 23 januari 2016 14:03 schreef Cynix ® het volgende:
Nee, wel uit mooie tulpjes, oftewel Glencairn glazen, met of zonder voetje.
Maar eeh, ik las hier ook wel eens dat je Whisky vooral moet drinken zoals je het lekker vindt, met of zonder water of ijs.
Wat ik in ieder niet doe, is proberen er cola mee op te kalefateren, dat drink ik sowieso al bij hoge uitzondering, en dan alleen met Glen Talloch.
Ik vond vorige week in mijn vriezer een zak ijsklontjes die ik volgens mij in 2013 heb gemaaktquote:
Daar is inmiddels al het water wel uit...quote:Op zaterdag 23 januari 2016 14:45 schreef CrashO het volgende:
[..]
Ik vond vorige week in mijn vriezer een zak ijsklontjes die ik volgens mij in 2013 heb gemaakt
Of het ligt aan maar het lijkt erop alsof ze in films/series steeds vaker whisk(e)y neat drinken.quote:Op zaterdag 23 januari 2016 14:43 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
ik was even bang voor de dubbele zonde. Maar het valt mee.
Op zich eens met hoe je hetzelf wilt drinken maar veel mensen denken dat het hoort met ijs en zo'n raar glas door films.
Heb je teveel Jessica Jones gekeken de laatste tijd ;Pquote:Op zaterdag 23 januari 2016 14:55 schreef Boze_Appel het volgende:
[..]
Of het ligt aan maar het lijkt erop alsof ze in films/series steeds vaker whisk(e)y neat drinken.
Ik vind de 47 uitzonderlijk goed als de laatste 10 ofzo batches bekijkt. Of de 23 echt beter is weet ik niet, hij is nog dicht . Ik heb wel eens oudere batches geproefd en de smaakt varieert wel wat maar over het algemeen is de kwaliteit hoog. Ik denk als je ze naast elkaar zet dat je het verschil wel proeft maar ik zou bij deze niet willen zweren dat ouder beter is.quote:Op vrijdag 22 januari 2016 20:25 schreef Quir het volgende:
[..]
Ik zie dat je A'bunadh batch 23 en 47 hebt - ik ben wel benieuwd, zit er echt een verschil in kwaliteit of is dat weer zo'n overtrokken uitspraak van vroeger-was-alles-beter? Ik heb hier de 47 en die is toch wel erg goed.
Macallan heeft volgens mij gewoon betaald aan Suitsquote:Op zaterdag 23 januari 2016 14:55 schreef Boze_Appel het volgende:
[..]
Of het ligt aan maar het lijkt erop alsof ze in films/series steeds vaker whisk(e)y neat drinken.
quote:Op zaterdag 23 januari 2016 16:45 schreef Sapstengel het volgende:
Ron Swanson drinkt altijd Lagavulin
[ afbeelding ]
Uit een tumbler.quote:Op zaterdag 23 januari 2016 16:45 schreef Sapstengel het volgende:
Ron Swanson drinkt altijd Lagavulin
[ afbeelding ]
Ik heb helemaal niets met die Swanson kerel en denk niet dat zijn personage op deze manier een goed publiek naar de Lagavulin trekt.quote:Op zaterdag 23 januari 2016 16:45 schreef Sapstengel het volgende:
Ron Swanson drinkt altijd Lagavulin
[ afbeelding ]
Jep, hij loopt goed. Ik hoop dat ze de kwaliteit hoog blijven houden. Heb de 47 overigens gekozen met iene-miene-mutte dus ik ben blij dat ik de goede keuze heb gemaakt.quote:Op zaterdag 23 januari 2016 16:09 schreef Karstman het volgende:
[..]
Ik vind de 47 uitzonderlijk goed als de laatste 10 ofzo batches bekijkt. Of de 23 echt beter is weet ik niet, hij is nog dicht . Ik heb wel eens oudere batches geproefd en de smaakt varieert wel wat maar over het algemeen is de kwaliteit hoog. Ik denk als je ze naast elkaar zet dat je het verschil wel proeft maar ik zou bij deze niet willen zweren dat ouder beter is.
Ik zit me trouwens te bedenken dat ik die batch 23 6,5 jaar geleden kado heb gekregen. We zijn nu bij batch 52 zag ik. Dat betekent 29 batches in 6,5 jaar uitgebracht, dat is aardig doorproduceren
Hahahquote:Op zaterdag 23 januari 2016 19:42 schreef Quir het volgende:
[..]
Ik heb helemaal niets met die Swanson kerel en denk niet dat zijn personage op deze manier een goed publiek naar de Lagavulin trekt.
Voel je vrij om je nader te verklaren.quote:
Dat de 20cl flesjes bestaan weet ik zeker, maar niet of ze daadwerkelijk sets van verschillende expressies hebben. Meestal hebben ze die flesjes (als ze verkocht worden in ieder geval) alleen van de meest verkochte.quote:Op zondag 24 januari 2016 11:04 schreef polariteit het volgende:
Leuk een topic over Whiskie
Ik drink nu ongeveer een jaar of 3 met wat meer regelmaat whisky. Toen ik nog studeerde een keer Jantje Wandelaar geprobeerd, maar dat was niet goed bevallen. De enige keren daarna dat ik whiskie dronk was in een Irish coffee
Tot ik +- 3 jaar geleden een Glenfiddich 12 kreeg, en die bevalde wel heel goed. Al snel kregen we ook een Glenlivet 12, en ik was eigenlijk verbaast over de verschillen. Daar wilde ik meer van weten, dus binnen een half jaar hadden we een klantenkaart van de G&G en kwamen er nog een Cardhu 12, Dalwhinne 15 en Dimple.
Inmiddels 2 jaar verder en heb ik in totaal nog 9 flessen staan waaronder 3x Talisker, 3x Bowmore, Glenlivet 18, Fourroses single barrel en nog een dimple. Ik heb gemerkt dat het heel erg afhankelijk is van het moment wat voor whiskie ik het lekkerst vind smaken. Het ene moment vind ik het rokerige van de Talisker 10 of Bowmore 12 heerlijk, het volgende moment heb ik veel liever het houterige en zoetige van de 4Roses bourbon.
De 3x Talisker en 3x Bowmore zijn 6x flesjes van 20cl uit 2 proefpakketjes. Iemand een idee waar of nog meer merken dit aanbieden? ik vind het een handige manier om de range van een merk te proeven
Glenrothes heeft ze, Benromach, Lagavulin, Glenlivet, Glenfiddich, Auchentoshan, Bruichladdich, Balvenie in ieder geval ook en dan heb je nog de diverse zgn. combi-sets (verschillende distilleerderijen bij elkaar, veelal van Diageo)...quote:Op zondag 24 januari 2016 11:26 schreef Quir het volgende:
[..]
Dat de 20cl flesjes bestaan weet ik zeker, maar niet of ze daadwerkelijk sets van verschillende expressies hebben. Meestal hebben ze die flesjes (als ze verkocht worden in ieder geval) alleen van de meest verkochte.
Balvenie ook, ja? Heb je een idee van waar die te verkrijgen zijn?quote:Op zondag 24 januari 2016 11:40 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Glenrothes heeft ze, Benromach, Lagavulin, Glenlivet, Glenfiddich, Auchentoshan, Bruichladdich, Balvenie in ieder geval ook en dan heb je nog de diverse zgn. combi-sets (verschillende distilleerderijen bij elkaar, veelal van Diageo)...
quote:Op zondag 24 januari 2016 13:03 schreef Quir het volgende:
[..]
Balvenie ook, ja? Heb je een idee van waar die te verkrijgen zijn?
Vorige week zelf gemaakt met een budget blend en Glenfiddich 125th Anniversary als float. Goddelijk.quote:* 80 ml blended Scotch whiskey (for instance: Chivas Regal 12 or Pig's Nose)
* 30 ml lemon juice
* 15 ml honey syrup (3 parts honey to 1 part hot water)
* 15 ml sweetened ginger juice (4 parts fresh ginger juice to 3 parts granulated cane sugar)
Shaken on ice, fine strained.
Float 10 ml Islay whiskey (Laphroig 10, Ardbeg, anything peaty), and garnish with a slice of candied ginger if available, substitute with fresh ginger if not.
Dat je opmerking óntzettend snobistisch overkomt.quote:Op zaterdag 23 januari 2016 22:38 schreef Quir het volgende:
[..]
Voel je vrij om je nader te verklaren.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |