abonnement Unibet Coolblue
pi_159289847
quote:
2s.gif Op donderdag 21 januari 2016 20:14 schreef Franny_G het volgende:
Moppert:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Fijn zo'n duidelijke omschrijving Franny. Voor mij zou de tijd van nietsdoen en afwachten ook voorbij zijn op een gegeven moment. Waar is de ib-er, begeleider, directie? Eens aan wat deuren rammelen. Je mag kritisch zijn, en dit lijkt me zo'n situatie
Met een meidenkwartet
  Licht Ontvlambaar donderdag 21 januari 2016 @ 20:35:57 #102
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_159290176
Ik zou er als ouder ook niet gelukkig van worden als mijn kind stelselmatig op de gang gezet zou worden, passend onderwijs of niet...
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
  donderdag 21 januari 2016 @ 20:46:41 #103
37150 livelink
keek op mijn week ( © DJ11)
pi_159290581
Ik denk dat we het er allemaal wel over eens zijn dat dit geen passend onderwijs is. Als het goed is, zou school toch al wel aan de gang moeten zijn met advies, ondersteuning en handelingsplannen en dergelijke. Zonder dat ze in details kunnen treden natuurlijk, zullen ze toch zeker met een verhaal moeten komen. Nu lijkt het voor de andere ouders kennelijk net alsof er niks gebeurt, maar dat kan ik toch nauwelijks geloven.
Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is.
pi_159290621
Ik zou als ouders ook eens het gesprek aangaan. Nu is er voor beide partijen geen goede oplossing.
Het verschil tussen een 7 en 4 jarige is ook wel groot.

Hier bij de tandarts vandaag ook een röntgenfoto van het gebit van oudste. Jammer genoeg ook een gaatje. Dus even terugkomen om dat op te lossen en de achterste kiezen te sealen.
Leuk ook om te zien hoe de tanden eronder te zien zijn op zo'n foto. Helaas net zo'n kleine kaak als papa/mama en beppe, dus tzt krijgen we nog wel eens problemen met de hoektanden..
pi_159292119
Hier probeer ik voor feestjes E5 tot E7,50 aan te houden. En als ze nou echt iets heel leuks vinden en het is 8 of 9 euro, dan wil ik daar evt ook nog wel in meegaan, maar daar ligt dan ook wel de grens.

Jongste heeft binnenkort een feestje waar het kindje heel graag een groter cadeautje wil hebben, maar eens kijken of we met meer mensen samen iets kunnen kopen, toch iets groter budget :). Tot nu toe 1 ouder enthousiast... ben benieuwd.
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_159297311
bedankt voor de tips, omdat het een van de eerste kindjes is dat 5 wordt, heb ik nog geen houvast en weet ik ook nog niet wat andere ouders doen

ben benieuwd hoe het verder gaat en wie bij wie op het feestje mag komen....volgens mij beginnen ze nu al met "jij mag wel op mijn feestje en jij lekker niet"....

ik zag hier ook een jongetje uit de klas de afgelopen dagen twee keer op de "denkstoel" zitten toen ik mijn zoontje kwam ophalen, en dat bij twee verschillende juffen....ik was mij eerst helemaal niet bewust dat er zo een stoel ueberhaupt bestond...volgens mijn zoontje had deze jongen ook iemand getrapt...sommige overblijfkinderen gingen naast de stoel staan en hem nog extra uitdagen...., ik weet nog niet wat ik ervan moet vinden en hoe ernstig het is, ik vind het ook lastig de juf hierop aan te spreken, mijn zoon vertelt wel wat van school, maar nog niet echt heel uitgebreide verhalen,
ze hebben ook een antipest programma op school, maar ik weet niet of ze daar bij de kleintjes al wat mee doen...als ik terug denkt aan mijn eigen schooltijd, dan hadden wij ook van die "stoute" jongens in de klas, maar waar is de grens? ik denk toch dat ze bepaalde dingen onder elkaar moeten oplossen en zelfs weerbaar moeten zijn/ worden, maar aan de ander kant kunnen kinderen ook heel gemeen zijn en ziet een juf niet alles...lastig....het eigen kind thuis houden is in mijn ogen geen duurzame oplossing, hooguit een signaal aan de leerkrachten
misschien kun je met jij eigen kind de situaties doorspreken en samen bedenken hoe het kan reageren
  vrijdag 22 januari 2016 @ 08:08:10 #107
12734 amaranta
Alles Dasty!
pi_159299490
Nadenkstoeltje zal niet echt werken. Maar die kinderen die hem gaan uitdagen zijn zowaar nog fouter als je het mij vraagt.
pi_159299638
Ik zou er wel een opmerking over maken. Maar goed dat ben ik, ik maak namelijk overal opmerkingen over.
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
  vrijdag 22 januari 2016 @ 08:55:42 #109
413491 Vijzel
Lekker malen
pi_159299791
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 januari 2016 08:08 schreef amaranta het volgende:
Nadenkstoeltje zal niet echt werken. Maar die kinderen die hem gaan uitdagen zijn zowaar nog fouter als je het mij vraagt.
Ik vermoed dat de knul niet aan nadenken toe komt. En dat ie op het stoeltje kan bedenken dat ie voortaan moet schoppen als de juf niet kijkt.
  vrijdag 22 januari 2016 @ 09:06:32 #110
348178 NotTheSame
& Never Be The Same Again
pi_159299899
Ik zou, wat ook Vanyel aankaart, met alle ouders aan de bel trekken. Je staat immers niet alleen in je bevindingen en misschien bereik je meer als je een front vormt met de andere ouders.

Ik vind het overigens 'niet normaal' (maar ik ben dan ook niet onderwijstechnisch onderlegt) dat de ouders uit de groep het contact zouden moeten gaan leggen met de ouder van het andere kind over een situatie die zich binnen de schoolmuren afspeelt (voor zover ik kan lezen). Ik zou toch eerlijk gezegd eisen dat de school met een passende oplossing komt.

Maar goed, op dat gebied ben ik dan weer zoals Ticootje, ik heb ook op veel dingen op- en aanmerkingen ;) .

Verder gaat het hier prima. Ze doet het goed op school en begint langzaam uit d'r schulp te kruipen. De juffen hebben inmiddels ook al met eigen ogen gezien dat Draak groep 1 werkjes veel te makkelijk vind.
pi_159302193
Fijn dat draakje langzaam haar plekje vindt. Mooi dat de juffen ook zien dat ze meer kan. Ze kunnen hier vast beter op draakje inspelen dat bij het PSZ?
pi_159304535
Je hebt kinderen die gewoon stout zijn en heel vaak storend aanwezig zijn en je hebt misschien ook kinderen waar nog meer aan de hand is, die echt een probleem hebben....ik kan dat nog niet zo goed inschatten en kan mij wel voorstellen dat leerkrachten "iets" proberen met het kind, want ze hebben nog 21 andere kinderen in de groep...

ik hoor ook af en toe " ja, die heeft mij geduwd" of "die heeft met dingetjes gegooid" ...Mijn zoon is nu ook niet de grootste of sterkste in de klas....het is heel lastig dan van buitenaf iets over te zeggen, want ik weet niet wat er precies is gebeurd, voor hetzelfde heeft de een de ander uitgedaagd. Natuurlijk wil ik mijn kind verdedigen, maar ik kan niet overal bij zijn, ze moeten echt leren zelfs iets te verzinnen, hoe ze een situatie kunnen oplossen en hoe ze elkaar daarbij kunnen helpen of erop kunnen aanspreken, of dat ze naar de juf gaan. Onder jongetjes gaat het misschien nog hardhandiger aan toe in vergelijking met meisjes. En ze vergeten het ook weer snel, de volgende keer spelen ze dan weer samen.
  vrijdag 22 januari 2016 @ 13:54:39 #113
14811 Asyniur
Nu met 2 jommetjes <3
pi_159304771
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2016 22:38 schreef As1981 het volgende:
Ik denk dat er inderdaad veel ook met bouw/genen te maken heeft. Mijn kinderen zijn slechte fruit eters. De jongste eet ook slecht groente.
Toch zijn beide totaal niet dik en is de oudste zelfs wat mager.

Ik probeer ze goede keuzes mee te geven, maar echte beperkingen hebben we hier niet. Oudste lust geen zoet op brood en eet alleen hartig of een droge boterham.
Jongste heeft heel lang alleen maar chocopasta op brood gegeven, maar dat vond ik beter dan niks eten.

En hoewel ze vaak om een koekje/snoepje vragen en vaak ook krijgen, word er ook regelmatig om een boterham gevraagd.

Oudste eet tegenwoordig echt heel veel, maar blijft toch hangen op 17/17.5 kg bij 115 cm en 5,5 jaar.
Jongste blijft hangen bij 13/13.5 kg, bij 95 cm en bijna 3 jaar.

Drinken ook nooit over gediscussieerd. Oudste heeft heel lang elke dag Fristi gedronken. Ineens was dat klaar. Nu drinkt hij siroop aardig verdunt of water. Jongste drinkt hetzelfde als zijn grote broer.

Voor mijn kinderen lijkt het te werken dat wanneer ze de eigen keus/vrijheid krijgen met zo af en toe een beperking dat ze daar eigenlijk heel goed mee om kunnen gaan.
Zo mogen ze hier ook altijd hun tablet pakken. En meestal zorgt dat er voor dat ze er even kort op spelen, maar ook snel genoeg weer weg leggen.
Terwijl ik om mij heen vaak hoor dat ze het gebruik echt moeten beperken omdat ze er anders de hele dag op zitten. Ik vraag mij dat dan echt af, als ze altijd de keus hebben of dat dan ook blijft.
Precies dit dus.
Ze krijgen overigens structureel limonade mee naar school van mij (en bij de boterham melk) omdat ze dat beter (lees sneller) opdrinken. Thuis drinken ze wel weer meer water.
pi_159324458
Moppert :o
Ik zou daar ook niet blij van worden en ook wel van school verwachten dat er naar een oplossing wordt gezocht. School moet een veilig plaats zijn en dat is het zo niet.

quote:
0s.gif Op woensdag 20 januari 2016 07:33 schreef Deepfreeze het volgende:
Kyara, hoe gaat het met M op school?
Nog steeds heel goed. Dat wil zeggen, hij is met een hele lap tekst afgeleverd (ook nav contact met kdv) en het valt alleszins mee. Of er echt niks aan de hand is nog te vroeg maar hij gaat heel goed mee. Dus hopelijk gaat het bij hem net zoals met Christ. Hij vindt het in elk geval leuk en gaat graag naar school. Na de voorjaarsvakantie (die hier vroeg valt ivm Carnaval) willen we hele dagen. Maar dan moeten we nog even kijken of en hoe dat haalbaar is met luiers en zo.

Daan heeft al helemaal zijn draai gevonden?
pi_159324473
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 januari 2016 09:06 schreef NotTheSame het volgende:
Verder gaat het hier prima. Ze doet het goed op school en begint langzaam uit d'r schulp te kruipen. De juffen hebben inmiddels ook al met eigen ogen gezien dat Draak groep 1 werkjes veel te makkelijk vind.
Wat fijn! Hoop dat school hier ook een beetje op in kan en wil spelen.
pi_159326802
Kyara, wel fijn dat de start iets beter is de verwachting. Chris leert nog steeds een hoop bij en is nu 8. De kinderen om hem heen worden ook voorspelbaarder, meer dan bij de kleuters en nog meer dan op het kdv. Dat scheelt ook wel merk ik.

Daan doet het vliegend. Hij redt zich prima in de klas. Zelfstandig voor een beginner, vind ik. Als hij binnenkomt checkt hij eerst zijn plantje(en verzorgd deze als het nodig is), maakt zijn tafel schoon met een doekje, doet zijn sloffen aan, en gaat dan aan de slag met een werkje of in een speelhoek. Vraagt aan kindjes of ze mee willen spelen. Hij vraagt/zegt ook dingen tegen juf als het nodig is. Afgelopen woensdag ook met een jongetje mee naar huis om te spelen. Hij zit er echt op zijn plek daar.
Alleen wel al 4 keer een plasongelukje. 1 grote buiten omdat juf niet snel genoeg een grote kleuter had die even de weg kon wijzen (juf moest buiten blijven) en de andere 3 keer net te laat, een paar druppen. Maar hij trekt dan zijn eigen broek uit en haalt een nieuwe onderbroek uit zijn tas. Juf heeft nu wel gezegd dat hij het even tegen haar moet zeggen, anders zou ze het niet eens weten en kan ze de natte onderbroek in een zakje doen. De tweede keer lag de onderbroek nog op de wc en had hij zijn gewone broek over zijn blote billen aangedaan, kwam ik thuis pas achter. Beetje te zelfstandig in die situatie.
:P

Zijn hechtpleister+lijm van zijn kin zijn er gisteren afgevallen. Nu een mooi lijntje onder zijn kin. Zal je wel blijven zien, maar zo net onder zijn kin zie je dat niet echt tenzij hij zijn kin omhoog doet.
  maandag 25 januari 2016 @ 13:21:30 #117
37478 Luchtbel
Memories in progress
pi_159379553
Dat ik vroeger zei; 'Dat meisje met die blonde krullen. Dat is mijn dochter.'

pi_159380030
quote:
11s.gif Op maandag 25 januari 2016 13:21 schreef Luchtbel het volgende:
Dat ik vroeger zei; 'Dat meisje met die blonde krullen. Dat is mijn dochter.'

[ afbeelding ]
Hoe oud is ze nu dan? :o
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
  maandag 25 januari 2016 @ 13:41:03 #119
37478 Luchtbel
Memories in progress
pi_159380119
quote:
0s.gif Op maandag 25 januari 2016 13:38 schreef Ticootje het volgende:

[..]

Hoe oud is ze nu dan? :o
11,5 jaar vandaag.
pi_159380288
quote:
0s.gif Op maandag 25 januari 2016 13:41 schreef Luchtbel het volgende:

[..]

11,5 jaar vandaag.
wow..
Wanneer is dat gebeurd?
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
  maandag 25 januari 2016 @ 14:18:10 #121
37478 Luchtbel
Memories in progress
pi_159381246
quote:
0s.gif Op maandag 25 januari 2016 13:47 schreef Ticootje het volgende:

[..]

wow..
Wanneer is dat gebeurd?
Ergens tussen deze dag en vandaag? Pas maar op....

Ik vraag het me ook geregeld af. Voor het weekend kreeg ik een mailtje van d´r met een spaarplan. Ze wil graag een nieuwe fiets voor haar twaalfde verjaardag maar weet ook dat fietsen erg duur zijn. Dus had ze een spaarplan gemaakt zodat ze zelf ook een bedrag kan bijleggen maar ook nog geld heeft om leuke dingen met d´r vriendinnen te doen. Lief.

Maar ook zeer content met d'r blauwe haren dus.
pi_159381449
:D wat een dame al LB!
  maandag 25 januari 2016 @ 15:51:34 #123
12713 trui
enorm aantrekkelijk!
pi_159383897
quote:
11s.gif Op maandag 25 januari 2016 13:21 schreef Luchtbel het volgende:
Dat ik vroeger zei; 'Dat meisje met die blonde krullen. Dat is mijn dochter.'

[ afbeelding ]
prachtige bos haar. O+

en nu kun je dus zeggen: 'Dat meisje met die blauwe haren. Dat is mijn dochter.' :)
Wat verstandig, zo'n spaarplan! En 11,5 alweer, wow. Cato is ook al bijna 11. Het gaat te hard!
in de haak.
  maandag 25 januari 2016 @ 17:30:15 #124
36072 Susie
Hatsjikiedeeeeeeee!
pi_159386373
Wat stoer van dr, blauwe haren! Heel cool ^O^
Unlike those who hide the truth, i tell it like it is......
  maandag 25 januari 2016 @ 17:45:56 #125
37478 Luchtbel
Memories in progress
pi_159386722
quote:
0s.gif Op maandag 25 januari 2016 15:51 schreef trui het volgende:

[..]

prachtige bos haar. O+

en nu kun je dus zeggen: 'Dat meisje met die blauwe haren. Dat is mijn dochter.' :)
Wat verstandig, zo'n spaarplan! En 11,5 alweer, wow. Cato is ook al bijna 11. Het gaat te hard!
Er zit normaal nog wel slag in het haar. Dit was net na de verf en vele kammen.
Gaat het goed met Cato? Ook in groep 7 toch?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')