Dat is ook m'n idee jaquote:Op zaterdag 16 januari 2016 21:50 schreef robin007bond het volgende:
[..]
Waarom probeer je eerst niet een dual boot? Je kan je Windows HDD sowieso wel benaderen binnen iedere distributie.
Er zijn ook zat leuke games met een werkende port.quote:Op zaterdag 16 januari 2016 21:51 schreef d4v1d het volgende:
[..]
Gta san andreas is iig werkend te krijgen
1 | find -name test.txt | xargs vi |
1 | /usr/bin/xargs: vi: No such file or directory |
1 | find -name test.txt |
Wat wil je precies doen? Het gevonden bestand met vi openen?quote:Op zaterdag 16 januari 2016 22:34 schreef Rene_Froger het volgende:
Stel, ik heb de directory structuur:
/foo/bar/test.txt
En ik zit in de root directory.
Dus als ik het volgende doe:
[ code verwijderd ]
Dan krijg ik het volgende
[ code verwijderd ]
Maar de find geeft mij wel de juiste directory:
[ code verwijderd ]
Output:
./foo/bar/test.txt
Hoe pass ik de output naar de xargs?
vi `find -name test.txt` voor nu?quote:Op zaterdag 16 januari 2016 22:34 schreef Rene_Froger het volgende:
Stel, ik heb de directory structuur:
/foo/bar/test.txt
En ik zit in de root directory.
Dus als ik het volgende doe:
[ code verwijderd ]
Dan krijg ik het volgende
[ code verwijderd ]
Maar de find geeft mij wel de juiste directory:
[ code verwijderd ]
Output:
./foo/bar/test.txt
Hoe pass ik de output naar de xargs?
Da's idd een stuk beter idee dan je hele /home directory op een NTSF partitie te zetten.quote:Op zaterdag 16 januari 2016 21:43 schreef Jesse_ het volgende:
[..]
Symlinkjes in je ext /home naar een ntfs schijf voor dingen als documenten etc?
En /Foo/bar is in werkelijkheid niet stiekem een pad met de nodige spaties en/of moeilijke karakters?quote:Op zaterdag 16 januari 2016 22:34 schreef Rene_Froger het volgende:
Stel, ik heb de directory structuur:
/foo/bar/test.txt
En ik zit in de root directory.
Dus als ik het volgende doe:
[ code verwijderd ]
Dan krijg ik het volgende
[ code verwijderd ]
Maar de find geeft mij wel de juiste directory:
[ code verwijderd ]
Output:
./foo/bar/test.txt
Hoe pass ik de output naar de xargs?
Nee, ntfs gebruiken voor /home is geen goed idee. ntfs kent het rechtensysteem van linux niet en kan niet overweg met linux-specifieke zaken zoals symlinks e.d.quote:Op zaterdag 16 januari 2016 21:36 schreef d4v1d het volgende:
Wat is nou de beste manier om je bestanden tussen een windows en linux dual boot te delen? it zeker niet heel veel anders op dan een ntfs /home partitie?
* KomtTijd... de klok er weer even op gelijk zet:quote:Op vrijdag 15 januari 2016 22:18 schreef KomtTijd... het volgende:
Ja die zijn geweldig, dat is ook een belangrijke reden dat ik het spul gebruik. Maar ik vind het gewoon bespottelijk hoe ze iedere keer via oneerlijke concurrentie hun marktpositie verbeteren, en hun activiteiten in de wapenindustrie zint me ook niet echt.
quote:A 0-Day Local Privilege Escalation Bug Hits The Linux Kernel
CVE-2016-0728 is being made public today: a 0-day local privilege escalation vulnerability in the Linux kernel that's been present now for over three years.
This Linux kernel vulnerability affects millions of Linux servers and the researchers believe 66% of Android devices. This exploit can be done on any kernel since Linux 3.8 that was released back in 2012.
This exploit is possible due to a reference leak in the keyrings facility and the proof of concept code was able to gain root privileges. The code for gaining root access on affected kernels was released here and is less than 200 lines of code.
About the only good news out of this issue is that local access would be needed for Linux servers. However, in the Android space a malicious app could just as well take advantage of this vulnerability. SMEP/SMAP/SELinux enabled systems though appear safe.
A kernel patch is expected today for fixing this vulnerability, so make sure you update your Linux kernel ASAP. More details by the researchers via Perception-Point.io.
quote:Op dinsdag 19 januari 2016 11:48 schreef KomtTijd... het volgende:
[..]
* KomtTijd... de klok er weer even op gelijk zet:
http://tweakers.net/nieuw(...)ntel-processors.html
quote:Op dinsdag 19 januari 2016 17:53 schreef Posergoth6667 het volgende:
Even geen idee hoe ik het moet opzoeken.
Als ik in vi zit en tekst aan het typen ben in markdown taal, werkt alles gewoon netjes. Als ik daarna het bestand sluit en opnieuw open gaat hij meerdere regels samenvoegen. Dit vind ik echter ontzettend hinderlijk. Iemand een idee hoe ik hier van af kom? (ja ik kan het handmatig weer openklappen maar dat wil ik niet).
[ afbeelding ]
1 | let g:vim_markdown_folding_disabled = 1 |
Je bent geweldigquote:Op dinsdag 19 januari 2016 19:52 schreef robin007bond het volgende:
[..]
[ code verwijderd ]
in je .vimrc
Hangt van het project af, denk ik. Doorgaans moeten zulke dingen eerst gereviewd worden, en dat kan erg lang duren, want daar heeft niemand zin in.quote:Op woensdag 20 januari 2016 23:09 schreef Igen het volgende:
Zeg, heeft iemand ervaring hier met etiquette van open source?
Bij een bepaald project heb ik begin november een bug-report ingediend. Ik kreeg de suggestie de developers mailing list te schrijven of een pull-request te doen. Ik heb toen naar de mailing list geschreven en een bug-fix als PR ingediend.
Het is toen verwezen naar de maintainer van het betreffende stuk code, maar die laat niks van zich horen. Ik heb nog eens nagevraagd, een andere core ontwikkelaar heeft ook nog gevraagd of de maintainer het wil afhandelen of het aan iemand anders wil overdragen, maar nog steeds geen antwoord, nul, zelfs geen "ik heb geen tijd" of "ik vind het niet belangrijk" of zoiets. De maintainer commit trouwens wel af en toe nieuwe eigen dingen.
Ik vind dit een beetje gek. Wat kan ik nog proberen? Of ben ik te drammerig / ongeduldig?
Dat snap ik. Maar...quote:Op woensdag 20 januari 2016 23:22 schreef thabit het volgende:
[..]
Hangt van het project af, denk ik. Doorgaans moeten zulke dingen eerst gereviewd worden, en dat kan erg lang duren, want daar heeft niemand zin in.
Is het nou echt te veel gevraagd om daar kort antwoord op te geven? Maar het is ook niet netjes als ik te vasthoudend ben en daardoor Y openlijk in een slecht daglicht stel.quote:<core developer X> schreef 15 dagen geleden
@<core developer Y> zie je een gelegenheid om ernaar te kijken? Of zullen we iemand anders vragen.
Ik kan op zich wel uit ervaring vertellen dat ik zelf, in de tijd dat ik in mijn eentje een midden-groot OSS project (>1000 bugs/reqs in de tracker) onderhield, ik echt geen tijd of zin had om op alles in de tracker te antwoorden. Als ik een keer tijd had voor OSS dingetjes, dan wilde ik gewoon coden.quote:Op woensdag 20 januari 2016 23:09 schreef Igen het volgende:
maar nog steeds geen antwoord, nul, zelfs geen "ik heb geen tijd" of "ik vind het niet belangrijk" of zoiets. De maintainer commit trouwens wel af en toe nieuwe eigen dingen.
chrome komt bv uit een eigen apt repo. Daarom zal die daar wel staanquote:Op vrijdag 22 januari 2016 22:47 schreef Igen het volgende:
/opt is officieel voor programma's die geen onderdeel van de Unix/Linux-distributie zijn en extra zijn geļnstalleerd. Bijbehorende configuratie en data horen in /etc/opt en /var/opt te staan.
Zolang je niet buiten de package-manager van de distributie om software installeert, zou /opt trouwens dus eigenlijk leeg moeten zijn.
Dat was het eerste wat ik heb gedaan (met technische uitleg). De bug is toen bevestigd, en iemand verzocht me om een PR te openen.quote:Op donderdag 21 januari 2016 09:26 schreef thabit het volgende:
Hebben ze binnen dat project niet een of ander bugtrackingsysteem? Zo ja, dan zou ik zeker ook de bug daarop zetten.
Oh, ja, ik snap het ergens wel.quote:Op donderdag 21 januari 2016 09:49 schreef LintuxCx het volgende:
[..]
Ik kan op zich wel uit ervaring vertellen dat ik zelf, in de tijd dat ik in mijn eentje een midden-groot OSS project (>1000 bugs/reqs in de tracker) onderhield, ik echt geen tijd of zin had om op alles in de tracker te antwoorden. Als ik een keer tijd had voor OSS dingetjes, dan wilde ik gewoon coden.
Dat is niet heel sympathiek naar de contributors toe, da's helemaal waar, en zo af en toe deed ik ook wel mijn best, maar zo af en toe kreeg ik ook nog eens patches die OF voor functionaliteit waren die ik totaal niet boeiend vond, OF zo slordig waren dat ik geen zin had om ze op te ruimen (gewoon de coding style van het project volledig negeren, of van iemand die duidelijk nog nooit wat in C gedaan had).
Nou wil ik natuurlijk niet zeggen hiermee dat jouw patch matig zou zijn!Maar misschien heeft die maintainer, als hij/zij eens een keer een uurtje de tijd heeft, ook liever code schrijft. Maar dan zou het project misschien moeten proberen die persoon niet ook nog reviews te laten doen.
Hm ja, da's wel wat anders dan mijn hobbyprojectje (een instant messenger).quote:Op zaterdag 23 januari 2016 00:15 schreef Igen het volgende:
Oh, ja, ik snap het ergens wel.
Maar toch. Het is geen hobbyprojectje. Ze beweren dat er honderdduizenden gebruikers zijn, ze hebben een project-stichting met een budget van tienduizenden euro's, ze hebben een LTS-release voor bedrijfsmatige gebruikers en de meeste core-developers werken volgens mij als consultants om oplossingen gebaseerd op deze software te verkopen.
Wij zijn zo'n bedrijfsmatige gebruiker. En door de bug maakt het programma data aan die eerst door een externe module gerepareerd moet worden voordat het programma zelf deze data correct verder kan verwerken en conform de specificaties van onze opdrachtgever kan exporteren. Dat is irritant, dus ik wil het graag opgelost hebben.
Maar ik heb nog even in 'git blame' gekeken, en degene die mijn pr zou moeten reviewen is ook de originele auteur van de code waar het om gaat, en er is helemaal niemand anders geweest die ooit inhoudelijk aan die hele module iets heeft bijgedragen. Ik begin me af te vragen of er überhaupt iemand anders is die weet hoe het in elkaar steekt. Maar zo'n afhankelijkheid van één persoon is toch eigenlijk niet echt professioneel?
Weinig mis met Chromium en zit in bijna elke distro. Chrome op linux draaien heeft geen enkel voordeel tenzij je echt echt echt heel erg graag Google branding wil. Dat kan, maar de opties om te syncen zijn er ook gewoon in Chromium.quote:Op zaterdag 23 januari 2016 00:10 schreef robin007bond het volgende:
Brrrr.. Waarom Chrome? Doe dan op zijn minst Chromium.
Kan het niet zijn dat diegene het gewoon gemist heeft in de stroom van data?quote:Op zaterdag 23 januari 2016 00:15 schreef Igen het volgende:
[..]
Dat was het eerste wat ik heb gedaan (met technische uitleg). De bug is toen bevestigd, en iemand verzocht me om een PR te openen.
[..]
Oh, ja, ik snap het ergens wel.
Maar toch. Het is geen hobbyprojectje. Ze beweren dat er honderdduizenden gebruikers zijn, ze hebben een project-stichting met een budget van tienduizenden euro's, ze hebben een LTS-release voor bedrijfsmatige gebruikers en de meeste core-developers werken volgens mij als consultants om oplossingen gebaseerd op deze software te verkopen.
Wij zijn zo'n bedrijfsmatige gebruiker. En door de bug maakt het programma data aan die eerst door een externe module gerepareerd moet worden voordat het programma zelf deze data correct verder kan verwerken en conform de specificaties van onze opdrachtgever kan exporteren. Dat is irritant, dus ik wil het graag opgelost hebben.
Maar ik heb nog even in 'git blame' gekeken, en degene die mijn pr zou moeten reviewen is ook de originele auteur van de code waar het om gaat, en er is helemaal niemand anders geweest die ooit inhoudelijk aan die hele module iets heeft bijgedragen. Ik begin me af te vragen of er überhaupt iemand anders is die weet hoe het in elkaar steekt. Maar zo'n afhankelijkheid van één persoon is toch eigenlijk niet echt professioneel?
Mee eens.quote:Op zaterdag 23 januari 2016 02:49 schreef Boze_Appel het volgende:
[..]
Weinig mis met Chromium en zit in bijna elke distro. Chrome op linux draaien heeft geen enkel voordeel tenzij je echt echt echt heel erg graag Google branding wil. Dat kan, maar de opties om te syncen zijn er ook gewoon in Chromium.
Ik geef mijn gegevens maar al te graag aan een bedrijf in amerika gr grquote:Op zaterdag 23 januari 2016 00:10 schreef robin007bond het volgende:
Brrrr.. Waarom Chrome? Doe dan op zijn minst Chromium.
Jup. Kan ook met Chromium.quote:Op zaterdag 23 januari 2016 09:56 schreef d4v1d het volgende:
[..]
Ik geef mijn gegevens maar al te graag aan een bedrijf in amerika gr gr
Ik dacht dat het syncen van bladwijzers nirt in chromium kon. Maar lees in een post hierboven dat dat dat dus wel kan?
Deed dat het niet dan?quote:Op zaterdag 23 januari 2016 11:30 schreef thabit het volgende:
Doet YouTube het inmiddels in Chromium?
Uiteraard...quote:Op zaterdag 23 januari 2016 11:30 schreef thabit het volgende:
Doet YouTube het inmiddels in Chromium?
Volgens mij kun je dat prima doen. Ik heb vaak mijn partities vergroot of verkleind zonder wat te verliezen.quote:Op zaterdag 23 januari 2016 13:43 schreef Jesse_ het volgende:
Even een vraag:
Ik heb een SSD met twee partities, één met / en een andere met /home.
Nou wil ik mijn / graag wat gaan vergroten, ten koste van /home. (/ is op dit moment 20gig met nog zo'n 2 a 3 vrij, /home is 96gig met nog zo'n 75 vrij)
Kan ik gewoon booten met een livedisk en het e.e.a. met gparted aanpassen zonder data verlies? Of moet ik hier nog speciale maatregelen voor nemen?
Ik zou me eerder eens achter de oren krabben hoe het kan dat je root folder zo gigantisch veel data bevat, en of je niet beter een deel daarvan op een eigen partitie kan plaatsen..quote:Op zaterdag 23 januari 2016 13:43 schreef Jesse_ het volgende:
Even een vraag:
Ik heb een SSD met twee partities, één met / en een andere met /home.
Nou wil ik mijn / graag wat gaan vergroten, ten koste van /home. (/ is op dit moment 20gig met nog zo'n 2 a 3 vrij, /home is 96gig met nog zo'n 75 vrij)
Kan ik gewoon booten met een livedisk en het e.e.a. met gparted aanpassen zonder data verlies? Of moet ik hier nog speciale maatregelen voor nemen?
Sja wenselijk is het natuurlijk niet, maar ik denk niet dat je de illusie moet hebben dat dat bij andere software niet zou gebeuren. Het is enkel wat minder inzichtelijk als het niet op github staat.quote:Op zaterdag 23 januari 2016 00:15 schreef Igen het volgende:
[..]
Maar ik heb nog even in 'git blame' gekeken, en degene die mijn pr zou moeten reviewen is ook de originele auteur van de code waar het om gaat, en er is helemaal niemand anders geweest die ooit inhoudelijk aan die hele module iets heeft bijgedragen. Ik begin me af te vragen of er überhaupt iemand anders is die weet hoe het in elkaar steekt. Maar zo'n afhankelijkheid van één persoon is toch eigenlijk niet echt professioneel?
Hmm dat was ook niet onverstandig. Matlab is verantwoordelijk voor een derde van het ruimte gebruikquote:Op zaterdag 23 januari 2016 14:09 schreef KomtTijd... het volgende:
[..]
Ik zou me eerder eens achter de oren krabben hoe het kan dat je root folder zo gigantisch veel data bevat, en of je niet beter een deel daarvan op een eigen partitie kan plaatsen..
Oh, ja, die illusie heb ik zeker niet.quote:Op zaterdag 23 januari 2016 14:21 schreef KomtTijd... het volgende:
[..]
Sja wenselijk is het natuurlijk niet, maar ik denk niet dat je de illusie moet hebben dat dat bij andere software niet zou gebeuren. Het is enkel wat minder inzichtelijk als het niet op github staat.
De /opt/ directory is voor third-party applicaties die niet afhankelijk zijn dependencies. Ligt er maar net aan trouwens hoe je permissies zijn opgezet of hij de config files in /opt/ zet of gewoon in je home dir.quote:Op vrijdag 22 januari 2016 21:58 schreef d4v1d het volgende:
Draai nu linux mint. Ben even bezig met backups instellen.. Waar dient /opt nou voor?
Hier staat nu chrome, spotify, firefox en thunderbird in. Zijn dit nou enkel de installatiebestanden (excecutables, libraries etc..) of ook echt data zoals config files en user data? Is me niet helemaal duidelijk..
tl;dr is het handig om /opt/ mee te nemen in een backup?
Ik ga verder niet klagen over Access. Bij ons zijn veel dingen maatwerk. Als iemand op het idee zou komen om, ik noem maar wat, een PostgreSQL-database met een intranet-html-frontend ervan te maken dan weet ik wel bijna zeker dat die front-end dan al gauw een slechte kopie van Access zou worden.quote:Op zaterdag 23 januari 2016 14:46 schreef KomtTijd... het volgende:
Mja bij een vaginaproduct als access heb je nog best kans dat ze het "gefixt" hebben door gewoon ergens in de handleiding op te nemen dat een join maximaal zoveel voorwaarden mag hebben.
Is LibreOffice Base niet ook best aardig?quote:Op zaterdag 23 januari 2016 18:31 schreef Igen het volgende:
[..]
Ik ga verder niet klagen over Access. Bij ons zijn veel dingen maatwerk. Als iemand op het idee zou komen om, ik noem maar wat, een PostgreSQL-database met een intranet-html-frontend ervan te maken dan weet ik wel bijna zeker dat die front-end dan al gauw een slechte kopie van Access zou worden.
Neequote:Op zaterdag 23 januari 2016 18:41 schreef robin007bond het volgende:
[..]
Is LibreOffice Base niet ook best aardig?
Oeh, oké. Dat wist ik niet.quote:Op zaterdag 23 januari 2016 20:21 schreef Igen het volgende:
[..]
Nee
In Access kun je in twee tellen een databank in een gedeelde netwerkmap aanmaken waar meerdere gebruikers tegelijk veilig aan kunnen werken. Zonder dat je de IT-beheerder erbij hoeft te halen om iets op de server aan te passen. LibreOffice Base kan dat niet.
Dat doet me er niet toe. Ik heb ook een grafhekel aan word en excel, ondanks dat het wel de minst slechte office pakketten zijn. Heb gewoon een hekel aan dat soort managers-software in het algemeen.quote:Op zaterdag 23 januari 2016 18:31 schreef Igen het volgende:
[..]
Ik ga verder niet klagen over Access. Bij ons zijn veel dingen maatwerk. Als iemand op het idee zou komen om, ik noem maar wat, een PostgreSQL-database met een intranet-html-frontend ervan te maken dan weet ik wel bijna zeker dat die front-end dan al gauw een slechte kopie van Access zou worden.
Ik heb er vooral een hekel aan hoe word nooit doet hoe je het in je gedachte had dat je het wou hebbenquote:Op zaterdag 23 januari 2016 21:17 schreef KomtTijd... het volgende:
[..]
Dat doet me er niet toe. Ik heb ook een grafhekel aan word en excel, ondanks dat het wel de minst slechte office pakketten zijn. Heb gewoon een hekel aan dat soort managers-software in het algemeen.
Wat ik tegenwoordig doe. Ik schrijf mijn documenten in Markdown en converteer ze vervolgens met pandoc naar PDF (die daar weer indirect LateX voor gebruikt). Je kan zelfs citeren naar BibTeX bestanden.quote:Op zaterdag 23 januari 2016 23:08 schreef Igen het volgende:
Tex is soms wel handig. Je kan het bijvoorbeeld makkelijk in source control stoppen.
LaTeX is niet moeilijk, tenminste niet wat betreft de basisfuncties die je ook met Markdown kan doen. Daarvoor is TeX namelijk bedacht.quote:Op zaterdag 23 januari 2016 23:34 schreef robin007bond het volgende:
[..]
Wat ik tegenwoordig doe. Ik schrijf mijn documenten in Markdown en converteer ze vervolgens met pandoc naar PDF (die daar weer indirect LateX voor gebruikt). Je kan zelfs citeren naar BibTeX bestanden.
http://www.surefoss.org/p(...)pandoc-for-academia/
Nou ja, ik vind Markdown toch echt een fijner formaat om mee te werken. In de basis isquote:Op zaterdag 23 januari 2016 23:43 schreef Igen het volgende:
[..]
LaTeX is niet moeilijk, tenminste niet wat betreft de basisfuncties die je ook met Markdown kan doen. Daarvoor is TeX namelijk bedacht.
Wat lastiger in TeX is, is om alles goed in te stellen. Lettertypes, marges, positionering van plaatjes, afbreken van woorden op de goeie plek, formattering van de bibliografielijst, enz. En dat kan vast niet met Markdown.
VS-internationaal met dode toetsen?quote:Op zondag 24 januari 2016 21:04 schreef d4v1d het volgende:
hoe type je nou zo'n e met een streepjeIk krijg de juiste toetsenbordindeling maar niet gevonden
Nu heb ik andere quote tekens. Kan wel é doen.. Maar nu heb ik ¨¨¨¨ En dat zijn de verkeerde voor als je bv een shell scriptje wil tikkenquote:
Spatiebalk gebruiken. "+" = ¨, "+<spatie>="quote:Op zondag 24 januari 2016 21:26 schreef d4v1d het volgende:
[..]
Nu heb ik andere quote tekens. Kan wel é doen.. Maar nu heb ik ¨¨¨¨ En dat zijn de verkeerde voor als je bv een shell scriptje wil tikken
Dan spatie je je het leplazerus. Das ook zo kut van de Windows deadkeys.quote:Op zondag 24 januari 2016 21:30 schreef Igen het volgende:
[..]
Spatiebalk gebruiken. "+" = ¨, "+<spatie>="
Als je je dat aanleert kun je op Windows en Linux dezelfde toetsencombinaties gebruiken.
Moet je eens op bijv. een Duits toetsenbord "if (item[i]) { print '<html>'; }" proberen te typen. Dan zitten je vingers pas écht in de knoop. De spatie van dead-keys is in vergelijking daarmee echt een first-world-problem.quote:Op zondag 24 januari 2016 21:33 schreef KomtTijd... het volgende:
[..]
Dan spatie je je het leplazerus. Das ook zo kut van de Windows deadkeys.
Mijn autisme kan deze verandering niet aanquote:Op zondag 24 januari 2016 21:29 schreef KomtTijd... het volgende:
US met AltGr deadkeys
Niet zoals je gewend bent van Windows, maar die is dan ook moeilijk irritant.
Hłłł, vooruitgangquote:Op zondag 24 januari 2016 21:49 schreef d4v1d het volgende:
[..]
Mijn autisme kan deze verandering niet aan)
Waarom zou ik dat uberhaupt wķllen proberen? :p Vind al die spaties en de onvoorspelbaarheid van een gewone deadkeys indeling al ruimschoots irritant genoeg.quote:Op zondag 24 januari 2016 21:46 schreef Igen het volgende:
[..]
Moet je eens op bijv. een Duits toetsenbord "if (item[i]) { print '<html>'; }" proberen te typen. Dan zitten je vingers pas écht in de knoop. De spatie van dead-keys is in vergelijking daarmee echt een first-world-problem.
Sja 't is een veel gehoord "probleem" van overstappers. Alles moet wel beter zijn, maar mag tegelijkertijd niet anders zijn dan ze gewend zijn. En als het niet aan die strijdige eisen kan voldoen vindt men het kut.quote:Op zondag 24 januari 2016 21:59 schreef d4v1d het volgende:
[..]
Ja maar ik ben dit gewoon gewend![]()
ik spatie me nu de tyfus.
Amenquote:Op zondag 24 januari 2016 22:03 schreef KomtTijd... het volgende:
[..]
Sja 't is een veel gehoord "probleem" van overstappers. Alles moet wel beter zijn, maar mag tegelijkertijd niet anders zijn dan ze gewend zijn. En als het niet aan die strijdige eisen kan voldoen vindt men het kut.
En dan worden GNU/Linux-gebruikers de autisten genoemd.quote:Op zondag 24 januari 2016 22:03 schreef KomtTijd... het volgende:
[..]
Sja 't is een veel gehoord "probleem" van overstappers. Alles moet wel beter zijn, maar mag tegelijkertijd niet anders zijn dan ze gewend zijn. En als het niet aan die strijdige eisen kan voldoen vindt men het kut.
Ben je ookquote:Op zondag 24 januari 2016 22:50 schreef robin007bond het volgende:
[..]
En dan worden GNU/Linux-gebruikers de autisten genoemd.
quote:Op zondag 24 januari 2016 21:29 schreef KomtTijd... het volgende:
US met AltGr deadkeys
Niet zoals je gewend bent van Windows, maar die is dan ook moeilijk irritant.
quote:Op zondag 24 januari 2016 21:59 schreef d4v1d het volgende:
[..]
Ja maar ik ben dit gewoon gewend![]()
ik spatie me nu de tyfus.
quote:Op zondag 24 januari 2016 22:03 schreef KomtTijd... het volgende:
[..]
Sja 't is een veel gehoord "probleem" van overstappers. Alles moet wel beter zijn, maar mag tegelijkertijd niet anders zijn dan ze gewend zijn. En als het niet aan die strijdige eisen kan voldoen vindt men het kut.
quote:Op zondag 24 januari 2016 22:50 schreef robin007bond het volgende:
[..]
En dan worden GNU/Linux-gebruikers de autisten genoemd.
Het zijn altijd van Windhoos overgestapte gebruikers die nog vast blijven zitten aan hun oude gewoontes en niet eens de moeite nemen om helemaal van onderaan beginnen/zich aan te passen met een FLOSS.quote:
Ik had het heel bewust over overstappers in het algemeen.quote:Op maandag 25 januari 2016 22:41 schreef Igen het volgende:
* Igen mompelt iets over 'vast blijven zitten aan oude gewoonten' en systemd/sysvinit en gnome2/gnome3
Joh neem nou maar van mij aan, binnen de kortste keren zit je op al je Windows systemen ook altgr-deadkeys toetsenborden te installeren.quote:Op maandag 25 januari 2016 22:40 schreef d4v1d het volgende:
Het ergste is nog wel is dat de toetsencombinatie voor emo.gif vast zit in m'n handen. Dat wordt nog pittig om die eruit te krijgen
Ik had ook heel bewust niet specifiek van jou een post geciteerd.quote:Op dinsdag 26 januari 2016 10:10 schreef KomtTijd... het volgende:
[..]
Ik had het heel bewust over overstappers in het algemeen.
Denk 't ook hoorquote:Op dinsdag 26 januari 2016 10:12 schreef KomtTijd... het volgende:
[..]
Joh neem nou maar van mij aan, binnen de kortste keren zit je op al je Windows systemen ook altgr-deadkeys toetsenborden te installeren.
Userbases zijn ook gewoon conservatief over het algemeen en kunnen slecht tegen verandering.quote:Op maandag 25 januari 2016 22:41 schreef Igen het volgende:
* Igen mompelt iets over 'vast blijven zitten aan oude gewoonten' en systemd/sysvinit en gnome2/gnome3
Ach ik ook hoor.quote:Op dinsdag 26 januari 2016 22:56 schreef robin007bond het volgende:
Heel eerlijk gezegd doe ik het nog met de spaties mensen.
Niet lachen plz
Zolang ik kan typen vind ik het allemaal wel prima.quote:Op dinsdag 26 januari 2016 23:29 schreef Igen het volgende:
[..]
Ach ik ook hoor.
Het mooiste vind ik trouwens nog wel de toetsenborden die Sun had. Met een 'compose'-toets voor de accenten. Met een lampje erin dat gaat branden als je aan het compose-n bent.![]()
![]()
Sowieso, Cōmpųşe keyquote:Op dinsdag 26 januari 2016 23:29 schreef Igen het volgende:
Het mooiste vind ik trouwens nog wel de toetsenborden die Sun had. Met een 'compose'-toets voor de accenten. Met een lampje erin dat gaat branden als je aan het compose-n bent.![]()
![]()
Jaquote:
quote:Op woensdag 27 januari 2016 14:42 schreef thabit het volgende:
Voor binaire bestanden kan het handig zijn als je weet hoe de bytes uit bits zijn opgebouwd. Dat zie je bij een octale representatie wat beter dan bij een decimale. Overigens denk ik dat hexadecimaal wat gebruikelijker is dan octaal, maar goed.
1 | od -x ... |
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 | $ for type in {x,l,a,c}; do echo "++ od -${type}"; echo "hallo" | od -${type}; done ++ od -x 0000000 6168 6c6c 0a6f 0000006 ++ od -l 0000000 11473676689768 0000006 ++ od -a 0000000 h a l l o nl 0000006 ++ od -c 0000000 h a l l o \n 0000006 |
Dit gaat me nog een beetje boven de petquote:Op woensdag 27 januari 2016 18:58 schreef devzero het volgende:
En als je toch od aan het leren bent,
[ code verwijderd ]
en ja, dat is bash. Ik gebruik geen tcsh meer tegenwoordig.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |