Lijkt mij duidelijk een vertaald recept. Men heeft volume naar gram omgerekend voor de vloeistoffen.quote:Op zondag 10 januari 2016 19:52 schreef qltel het volgende:
[..]
Dat recept van de bron zonder voordeeg
[..]
Wat nu als je er per ongeluk 147 gram water en 148 gram melk in gooit?
Gründlich, dat wel. Ze zien er trouwens uit als de standaardbroodjes die alle bakkers hier in Duitsland verkopen. Interessant filmpje dus wel want het vormen gaat anders dan ik verwacht had. Ook eens gaan proberen dus.
Het is zo overigens een vrij standaard witbroodrecept met een deel melk in plaats van water waardoor het wat zachter blijft. Hydratatie zo'n 60% (58,41584158.. voor de Duitsers onder ons ).
En? .quote:Op zaterdag 16 januari 2016 13:20 schreef computergirl het volgende:
Ik ben weer een zuurdesem aan het bakken. Eerste zuurdesem recept uit boek Levine weer alleen met meer volkoren.
Had alleen zout er te vroeg doorgedaan en niet gelezen dat ik meer vocht moest toevoegen bij meer volkoren. en de planning met 2x vouwen match niet met sportmoment op de zaterdagochtend.
Ben benieuwd, nu voor eerst ook mijn plastic batard rijsmandje in gebruik.
Update:
Rijsmandje wilde brood niet loslaten, eindresultaat is minder dramatisch als verwacht toen ik hem in de oven schoof. Nu nog afwachten hoe hij smaakt
[ link | afbeelding ]
hmmm, nou ach. Toch iets te veel fouten gemaakt in recept gok ik en tweede rijs niet helemaal ok.quote:
ja dat deel wat je anders zou weggooien. Dus hup brood bakken!quote:Op zondag 17 januari 2016 15:05 schreef BobbyMcGee het volgende:
Ik heb last van beginnersstress voor het bakken van mijn eerste desembrood
Alsie buiten de koelkast staat en ik 'm gewoon dagelijks voer, kan ik dan een deel desem direct gebruiken? Of moet ik 'm nog vaker verversen oid? Ik gebruik dit recept
Ik ben nu maangchi's bread-rolls aan het maken ter compensatie. Leuk deegje Nog een uur rijzen en dan kan het de oven in.
die smaken horen voor mijn gevoel eerder in een muffin of zo, maar het ziet er zeker goed uitquote:Op zondag 17 januari 2016 18:22 schreef Trusten het volgende:
Had zin om nog meer te bakken dus nog een chocolade-koffiebrood gebakken naar recept van Levine
[ afbeelding ]
Kan me wel voorstellen, het is dat ik hem al eens op had. Echter het brood is helemaal niet zo zoet ofzo dus lijkt qua structuur niet op cake o.i.d.quote:Op zondag 17 januari 2016 18:29 schreef computergirl het volgende:
[..]
die smaken horen voor mijn gevoel eerder in een muffin of zo, maar het ziet er zeker goed uit
Je bent niet de enige. Zuurdesem en ik zijn ook geen vrienden meer..quote:Op zaterdag 23 januari 2016 09:34 schreef computergirl het volgende:
En vandaag verder met zuurdesem semolina brood met sesam, net het deeg gemengd. Nu even in de koelkast en na de sportschool en boodschappengedoetjes weer verder
Update:
Meh. Zuurdesem en ik kunnen niet goed met elkaar overweg. Zo van boven lijkt het nog wat maar bijna zo plat als pannekoek
[ link | afbeelding ]
Hm, beton is wel jammer.quote:Op zaterdag 23 januari 2016 22:33 schreef computergirl het volgende:
Is wel jammer mijn eerste desem was de beste en smaakte beslist naar meer.
Het baksel van vandaag is beton met lekkere korst
Wat is er met jouw zuurdesem misgegaan qtel?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |