Ik weet het niet. Ik heb er 50 gram minder water in gedaan dan de vorige keer en wederom plakt het als ik weet niet wat. Ik vind een beetje plakkerig geen probleem, maar als ik er gewoon niets mee kan doen omdat het zo verschrikkelijk plakt houd het voor mij ook een beetje op.quote:Op zondag 10 januari 2016 16:48 schreef Lot_1 het volgende:
[..]
qtel, ik hoop dat plakkerig deeg niet hoort, want ik wilde dat recept ook als eerste uitproberen en heb een hekel aan plakkerig deeg
zuurdesem is veel plakkeriger dan doorsnee gist recept. Wordt ook soms alleen gevouwen ipv gekneedquote:Op zondag 10 januari 2016 16:15 schreef qltel het volgende:
Ik heb een vraag: hoort een zuurdesemdeeg zo verschrikkelijk plakkerig te zijn? Ik heb dit recept gebruikt, er bewust minder water in gedaan (aangezien water zorgt dat deeg plakt), meer keren gevouwen dan in de beschrijving staat (want dat schijnt te helpen), bij het vormen maar extra bloem toegevoegd en nog steeds lijkt het op de kaasfondue uit Asterix in Helvetia.
Zoiets dus:
[ afbeelding ]
(okee, beetje overdreven.. )
Leuk dat ik het moet vormen, maar het plakt overal aan waardoor vormen vrijwel niet mogelijk is. Doe ik iets verkeerd of hoort dit gewoon zo?
had jij ook niet boek van Levine? Het recept op 124 was goed te doen als eerste desemquote:Op zondag 10 januari 2016 16:48 schreef Lot_1 het volgende:
[..]
Dank je. Hij staat nu in de keuken, waar het overdag 21 graden is en 's nachts naar ongeveer 18 graden zakt. Is dat warm genoeg denk je?
Pompoensoep
qtel, ik hoop dat plakkerig deeg niet hoort, want ik wilde dat recept ook als eerste uitproberen en heb een hekel aan plakkerig deeg
Nee, ik heb het boek niet. Ik denk erover om 'm voor mijn verjaardag te vragen. Dat is over een maandje ongeveer.quote:Op zondag 10 januari 2016 18:25 schreef computergirl het volgende:
[..]
had jij ook niet boek van Levine? Het recept op 124 was goed te doen als eerste desem
Het kneden is geen probleem, daar heb ik een machine voor..quote:Op zondag 10 januari 2016 18:23 schreef computergirl het volgende:
[..]
zuurdesem is veel plakkeriger dan doorsnee gist recept. Wordt ook soms alleen gevouwen ipv gekneed
deze lijkt me ook wel een goede volr eerste poging? Heb ke ook gen rijsmandje voor nodigquote:Op zondag 10 januari 2016 19:09 schreef Lot_1 het volgende:
[..]
Nee, ik heb het boek niet. Ik denk erover om 'm voor mijn verjaardag te vragen. Dat is over een maandje ongeveer.
Dat recept van de bron zonder voordeegquote:Op zondag 10 januari 2016 19:30 schreef computergirl het volgende:
[..]
deze lijkt me ook wel een goede volr eerste poging? Heb ke ook gen rijsmandje voor nodig
http://uitdekeukenvanarde(...)erliner-knuppel.html
Wat nu als je er per ongeluk 147 gram water en 148 gram melk in gooit?quote:505 g Weizenmehl 550
148 g Wasser
147 g Milch (3,5% Fett)
16 g Frischhefe
8 g Salz
Ik heb een broodbak set van http://www.weekendbakery.com/webshop/nl/8-banneton-riet met rieten mandjes, werkt fijn vind ik en ze zijn mooiquote:Op zondag 10 januari 2016 13:14 schreef Joosie200 het volgende:
[..]
Ziet er en smaakt ongetwijfeld goed.
Welk type rijsmandjes gebruik je? Heb ooit in Duitsland twee gehaald van houtvezel, maar daar was ik niet echt tevreden mee. Wil nu wel eens rieten exemplaren proberen. En dan een ronde/langwerpige die precies aansluiten na de tweede rijs. Ik had er twee met een inhoud van 1 liter en met broden van 600/750 gram werkt dat niet.
Ja had ik in diezelfde set als ik hierboven heb gezet.quote:Op zondag 10 januari 2016 16:15 schreef Lot_1 het volgende:
Wow, Zo-is-dat, wat een prachtige broden! Heel mooi ingesneden ook. Gebruik je een lame daarvoor?
who cares? Ik geef een link naar recept van Levine, ik vroeg niet om analyse (aka gezeik) van alle genoemde bronnen. Kom zelf met iets beters dan.quote:Op zondag 10 januari 2016 19:52 schreef qltel het volgende:
[..]
Dat recept van de bron zonder voordeeg
[..]
Wat nu als je er per ongeluk 147 gram water en 148 gram melk in gooit?
Sorry hoor, ik vond het gewoon grappig. Dit was zeker niet bedoeld als aanval ofzo en het recept van Levine is verder een prima recept. Alleen mijn landgenoten uit de bron overdrijven wat, naar mijn idee. Mijn excuses dat mijn bericht verkeerd overkwam, dat was niet de bedoeling.quote:Op zondag 10 januari 2016 20:06 schreef computergirl het volgende:
[..]
who cares? Ik geef een link naar recept van Levine, ik vroeg niet om analyse (aka gezeik) van alle genoemde bronnen. Kom zelf met iets beters dan.
Nee das perspectief het lijkt wel zo zie ik ja!quote:
Ik heb ze niet afgewogen dus zou kunnen! Maar het lijkt inderdaad zo op de fotoquote:Op zondag 10 januari 2016 21:17 schreef computergirl het volgende:
Ook niet meer deeg dan bij achterste?
Levine gebruikt ook vellen bubbeltjesfolie, werkte heel handig dus ik heb net ook een rol gekocht bij Bruna.quote:Op maandag 11 januari 2016 17:35 schreef qltel het volgende:
Bij mij ligt het er een beetje aan. Vaak leg ik er bubbelfolie overheen (ik heb er speciaal een grote rol van aangeschaft die even breed is als een bakplaat). Maar soms met blikken stop ik ze ook wel in een pedaalemmerzak.
Die douchemutsen vind ik trouwens wel een briljant idee. Ook eens een doosje inslaan voor als het nodig is!quote:Op maandag 11 januari 2016 17:51 schreef computergirl het volgende:
[..]
Levine gebruikt ook vellen bubbeltjesfolie, werkte heel handig dus ik heb net ook een rol gekocht bij Bruna.
Voor beslagkom gebruiken sommige douchmutsjes, ik heb deze [ afbeelding ]
https://www.deonlinedrogist.nl/toppits-quick-tops-p-21128.html
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |