abonnement bol.com Unibet Coolblue
  Moderator / FOK!Fotograaf zondag 10 januari 2016 @ 17:00:08 #101
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_158988046
quote:
0s.gif Op zondag 10 januari 2016 16:48 schreef Lot_1 het volgende:

[..]

qtel, ik hoop dat plakkerig deeg niet hoort, want ik wilde dat recept ook als eerste uitproberen en heb een hekel aan plakkerig deeg :o
Ik weet het niet. Ik heb er 50 gram minder water in gedaan dan de vorige keer en wederom plakt het als ik weet niet wat. Ik vind een beetje plakkerig geen probleem, maar als ik er gewoon niets mee kan doen omdat het zo verschrikkelijk plakt houd het voor mij ook een beetje op.
pi_158990215
quote:
0s.gif Op zondag 10 januari 2016 16:15 schreef qltel het volgende:
Ik heb een vraag: hoort een zuurdesemdeeg zo verschrikkelijk plakkerig te zijn? Ik heb dit recept gebruikt, er bewust minder water in gedaan (aangezien water zorgt dat deeg plakt), meer keren gevouwen dan in de beschrijving staat (want dat schijnt te helpen), bij het vormen maar extra bloem toegevoegd en nog steeds lijkt het op de kaasfondue uit Asterix in Helvetia.

Zoiets dus:

[ afbeelding ]

(okee, beetje overdreven.. :) )

Leuk dat ik het moet vormen, maar het plakt overal aan waardoor vormen vrijwel niet mogelijk is. Doe ik iets verkeerd of hoort dit gewoon zo?
zuurdesem is veel plakkeriger dan doorsnee gist recept. Wordt ook soms alleen gevouwen ipv gekneed
pi_158990253
quote:
0s.gif Op zondag 10 januari 2016 16:48 schreef Lot_1 het volgende:

[..]

Dank je. Hij staat nu in de keuken, waar het overdag 21 graden is en 's nachts naar ongeveer 18 graden zakt. Is dat warm genoeg denk je?

Pompoensoep :9

qtel, ik hoop dat plakkerig deeg niet hoort, want ik wilde dat recept ook als eerste uitproberen en heb een hekel aan plakkerig deeg :o
had jij ook niet boek van Levine? Het recept op 124 was goed te doen als eerste desem
  zondag 10 januari 2016 @ 18:25:48 #104
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_158990259
Done:



1 tarwe/wit
1 met uit en zon gedroogde tomaatjes.
Drop you like an ill, bad habit
pi_158991452
quote:
1s.gif Op zondag 10 januari 2016 18:25 schreef computergirl het volgende:

[..]

had jij ook niet boek van Levine? Het recept op 124 was goed te doen als eerste desem
Nee, ik heb het boek niet. Ik denk erover om 'm voor mijn verjaardag te vragen. Dat is over een maandje ongeveer.
freedom is just another word for nothing left to lose
  Moderator / FOK!Fotograaf zondag 10 januari 2016 @ 19:14:42 #106
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_158991599
quote:
1s.gif Op zondag 10 januari 2016 18:23 schreef computergirl het volgende:

[..]

zuurdesem is veel plakkeriger dan doorsnee gist recept. Wordt ook soms alleen gevouwen ipv gekneed
Het kneden is geen probleem, daar heb ik een machine voor.. :)

Maar dit deeg was wederom zo plakkerig dat er vrijwel niets mee te beginnen was. Het vouwen ging nog wel aardig maar toen ik het wilde vormen plakte het overal aan vast. Ik heb het dus maar zo goed en zo kwaad een rolletje van gemaakt en dat in een blik gedaan en dat staat nu in de koelkast. Morgen maar eens bakken en kijken wat het wordt. Vandaar dat ik me afvraag of ik iets verkeerd doe.
pi_158992129
quote:
0s.gif Op zondag 10 januari 2016 19:09 schreef Lot_1 het volgende:

[..]

Nee, ik heb het boek niet. Ik denk erover om 'm voor mijn verjaardag te vragen. Dat is over een maandje ongeveer.
deze lijkt me ook wel een goede volr eerste poging? Heb ke ook gen rijsmandje voor nodig
http://uitdekeukenvanarde(...)erliner-knuppel.html
  Moderator / FOK!Fotograaf zondag 10 januari 2016 @ 19:52:36 #108
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_158992819
quote:
1s.gif Op zondag 10 januari 2016 19:30 schreef computergirl het volgende:

[..]

deze lijkt me ook wel een goede volr eerste poging? Heb ke ook gen rijsmandje voor nodig
http://uitdekeukenvanarde(...)erliner-knuppel.html
Dat recept van de bron zonder voordeeg _O-

quote:
505 g Weizenmehl 550
148 g Wasser
147 g Milch (3,5% Fett)
16 g Frischhefe
8 g Salz
Wat nu als je er per ongeluk 147 gram water en 148 gram melk in gooit? :)

Gründlich, dat wel. Ze zien er trouwens uit als de standaardbroodjes die alle bakkers hier in Duitsland verkopen. Interessant filmpje dus wel want het vormen gaat anders dan ik verwacht had. Ook eens gaan proberen dus.
Het is zo overigens een vrij standaard witbroodrecept met een deel melk in plaats van water waardoor het wat zachter blijft. Hydratatie zo'n 60% (58,41584158.. voor de Duitsers onder ons :P ).
  zondag 10 januari 2016 @ 19:56:02 #109
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_158992930
quote:
1s.gif Op zondag 10 januari 2016 13:14 schreef Joosie200 het volgende:

[..]

Ziet er en smaakt ongetwijfeld goed. O+

Welk type rijsmandjes gebruik je? Heb ooit in Duitsland twee gehaald van houtvezel, maar daar was ik niet echt tevreden mee. Wil nu wel eens rieten exemplaren proberen. En dan een ronde/langwerpige die precies aansluiten na de tweede rijs. Ik had er twee met een inhoud van 1 liter en met broden van 600/750 gram werkt dat niet.
Ik heb een broodbak set van http://www.weekendbakery.com/webshop/nl/8-banneton-riet met rieten mandjes, werkt fijn vind ik en ze zijn mooi :D
  zondag 10 januari 2016 @ 19:58:24 #110
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_158993011
quote:
0s.gif Op zondag 10 januari 2016 16:15 schreef Lot_1 het volgende:
Wow, Zo-is-dat, wat een prachtige broden! Heel mooi ingesneden ook. Gebruik je een lame daarvoor?
Ja had ik in diezelfde set als ik hierboven heb gezet.

Erg leuk om te hebben vond ik en t werkt mooi! *O*
pi_158993312
quote:
0s.gif Op zondag 10 januari 2016 19:52 schreef qltel het volgende:

[..]

Dat recept van de bron zonder voordeeg _O-

[..]

Wat nu als je er per ongeluk 147 gram water en 148 gram melk in gooit? :)

who cares? Ik geef een link naar recept van Levine, ik vroeg niet om analyse (aka gezeik) van alle genoemde bronnen. Kom zelf met iets beters dan. :O
  Moderator / FOK!Fotograaf zondag 10 januari 2016 @ 20:14:04 #112
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_158993540
quote:
1s.gif Op zondag 10 januari 2016 20:06 schreef computergirl het volgende:

[..]

who cares? Ik geef een link naar recept van Levine, ik vroeg niet om analyse (aka gezeik) van alle genoemde bronnen. Kom zelf met iets beters dan. :O
Sorry hoor, ik vond het gewoon grappig. Dit was zeker niet bedoeld als aanval ofzo en het recept van Levine is verder een prima recept. Alleen mijn landgenoten uit de bron overdrijven wat, naar mijn idee. Mijn excuses dat mijn bericht verkeerd overkwam, dat was niet de bedoeling.
  zondag 10 januari 2016 @ 20:33:49 #113
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_158994105
Nog een leuk fotootje misschien, dit waren m'n broodjes klaar voor de tweede rijs. Zijn ook de mandjes zichtbaar

pi_158994957
Achterste mandje is maat kleiner?
  zondag 10 januari 2016 @ 21:13:20 #115
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_158995377
quote:
1s.gif Op zondag 10 januari 2016 21:01 schreef computergirl het volgende:
Achterste mandje is maat kleiner?
Nee das perspectief :+ het lijkt wel zo zie ik ja! :D
pi_158995547
Ook niet meer deeg dan bij achterste? :@ :D
  zondag 10 januari 2016 @ 21:31:02 #117
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_158996071
quote:
1s.gif Op zondag 10 januari 2016 21:17 schreef computergirl het volgende:
Ook niet meer deeg dan bij achterste? :@ :D
Ik heb ze niet afgewogen dus zou kunnen! Maar het lijkt inderdaad zo op de foto :P
pi_159018139
Doe je er gewoon een plastic zak omheen? Ik ben altijd aan het prutsen met het gevormde deeg afgedekt laten rijzen. Meestal wordt het een constellatie met plasticfolie wat eerst óver bepaalde potjes heen gaat en daarna onder andere voorwerpen wordt gelegd. Met stokbroden is het helemaal een gedoe :D
freedom is just another word for nothing left to lose
  Moderator / FOK!Fotograaf maandag 11 januari 2016 @ 17:35:58 #119
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_159018676
Bij mij ligt het er een beetje aan. Vaak leg ik er bubbelfolie overheen (ik heb er speciaal een grote rol van aangeschaft die even breed is als een bakplaat). Maar soms met blikken stop ik ze ook wel in een pedaalemmerzak.
pi_159019039
quote:
0s.gif Op maandag 11 januari 2016 17:35 schreef qltel het volgende:
Bij mij ligt het er een beetje aan. Vaak leg ik er bubbelfolie overheen (ik heb er speciaal een grote rol van aangeschaft die even breed is als een bakplaat). Maar soms met blikken stop ik ze ook wel in een pedaalemmerzak.
Levine gebruikt ook vellen bubbeltjesfolie, werkte heel handig dus ik heb net ook een rol gekocht bij Bruna.
Voor beslagkom gebruiken sommige douchmutsjes, ik heb deze
https://www.deonlinedrogist.nl/toppits-quick-tops-p-21128.html
pi_159019498
Wegwerp douchemutsrn inderdaad! Is echt ideaal! En je hoeft ze heus niet na 1x weg te werpen :+
  Moderator / FOK!Fotograaf maandag 11 januari 2016 @ 18:24:05 #122
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_159019873
quote:
1s.gif Op maandag 11 januari 2016 17:51 schreef computergirl het volgende:

[..]

Levine gebruikt ook vellen bubbeltjesfolie, werkte heel handig dus ik heb net ook een rol gekocht bij Bruna.
Voor beslagkom gebruiken sommige douchmutsjes, ik heb deze [ afbeelding ]
https://www.deonlinedrogist.nl/toppits-quick-tops-p-21128.html
Die douchemutsen vind ik trouwens wel een briljant idee. Ook eens een doosje inslaan voor als het nodig is! ^O^
pi_159029710
He ja, handig :Y
freedom is just another word for nothing left to lose
pi_159095285
Vraagje: wanneer is een desem klaar om mee te bakken? Op sommige websites lees ik 'na 7 dagen' en op andere 'als je desem in een dag verdubbelt in volume'. Ik ben nu ongeveer anderhalve week bezig en hij rijst wel wat maar slechts ongeveer éénvijfde deel omhoog. Wat houden jullie aan?
freedom is just another word for nothing left to lose
pi_159095717
Kan de desem niet al teruggezakt zijn als je kijkt? Het blijft een soort opgaand-neergaand proces.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')