abonnement Unibet Coolblue
pi_158924746
Ik heb met de uitleg uit het boek van Levine een Excellbestandje gemaakt met de berekeningen erin. Hoef ik alleen maar het gewicht uit een recept in te voeren, en dan het gewenste totaal op te geven, en dan komen de nieuwe hoeveelheden eruit. Werkt alleen niet met cups en zo. Dat is echt bloedirritant. Ik heb wel een goede set met theelepeltjes, en ook cups trouwens, maar voor afwegen van deeg vind ik dat echt vervelend.

Ik heb nu trouwens een potje biologische gist van het merk Smaakt gekocht, maar dat lijkt bijna niet te werken. Heeft iemand er ervaring mee? Eerst oplossen in lauw water hielp wel wat, maar niet echt veel.
  vrijdag 8 januari 2016 @ 12:09:29 #77
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_158925134
Ik haat recepten die met theelepels, etc werken. Zet er gewoon grammen in
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_158926076
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 januari 2016 11:53 schreef Bleie het volgende:
Ik heb met de uitleg uit het boek van Levine een Excellbestandje gemaakt met de berekeningen erin. Hoef ik alleen maar het gewicht uit een recept in te voeren, en dan het gewenste totaal op te geven, en dan komen de nieuwe hoeveelheden eruit. Werkt alleen niet met cups en zo. Dat is echt bloedirritant. Ik heb wel een goede set met theelepeltjes, en ook cups trouwens, maar voor afwegen van deeg vind ik dat echt vervelend.

broodrecepten met cups veeg ik mijn billen mee af :{w
  Moderator / FOK!Fotograaf vrijdag 8 januari 2016 @ 14:21:55 #79
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_158928142
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 januari 2016 12:09 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik haat recepten die met theelepels, etc werken. Zet er gewoon grammen in
Tja, Amerikanen... :)
pi_158932846
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 januari 2016 11:53 schreef Bleie het volgende:
Ik heb met de uitleg uit het boek van Levine een Excellbestandje gemaakt met de berekeningen erin. Hoef ik alleen maar het gewicht uit een recept in te voeren, en dan het gewenste totaal op te geven, en dan komen de nieuwe hoeveelheden eruit.
Wat handig ;) zou je die niet willen delen?
pi_158932954
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 januari 2016 16:56 schreef Trusten het volgende:

[..]

Wat handig ;) zou je die niet willen delen?
er zit in OP ook een excel met bakkerspencentages
https://docs.google.com/s(...)EvFg0/htmlview?pli=1
Nog van Maximus
pi_158952655
Wat doen jullie met bloem wat over de datum is? :@
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
  zaterdag 9 januari 2016 @ 09:52:59 #83
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_158952665
Gewoon gebruiken, tenzij beestjes, eventueel beetje meer water erbij (want vaak droger dan vers)
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_158952671
Ziet er nog goed uit , zonder beestjes. Ook al is het een jaar over de datum kan ik het toch nog gebruiken toch?
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
  zaterdag 9 januari 2016 @ 09:55:40 #85
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_158952692
Deden ze vroeger ook gewoon hoor, lijkt me geen probleem als je voor jezelf bakt
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_158952729
Vroeger hadden ze geen tht idd :P
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
pi_158960697
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 januari 2016 16:56 schreef Trusten het volgende:

[..]

Wat handig ;) zou je die niet willen delen?
Jawel hoor, als iemand me uitlegt hoe ik hem anoniem kan delen met jullie.
pi_158966116




Zaden en pitten desem brood, meteen eentje aangesneden en ze zijn weer erg lekker! O+
  zaterdag 9 januari 2016 @ 20:05:43 #89
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_158966160
En erg mooi!
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_158966221
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 januari 2016 20:03 schreef Zo-is-dat het volgende:
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Zaden en pitten desem brood, meteen eentje aangesneden en ze zijn weer erg lekker! O+
wow!
pi_158966591
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 januari 2016 16:28 schreef Bleie het volgende:

[..]

Jawel hoor, als iemand me uitlegt hoe ik hem anoniem kan delen met jullie.
Waar heb je hem nu staan, Google docs oid? Wellicht gewoon de excel uploaden via mijnbestand.nl ofzo?
  Moderator / FOK!Fotograaf zaterdag 9 januari 2016 @ 21:00:20 #92
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_158967915
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 januari 2016 20:03 schreef Zo-is-dat het volgende:
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Zaden en pitten desem brood, meteen eentje aangesneden en ze zijn weer erg lekker! O+
Wow, mooi brood en een erg mooie korst!
  zondag 10 januari 2016 @ 12:45:51 #93
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_158981124
phew niks in huis, kijken of het lukt om nog 2 broden./broodjes te bakken
Drop you like an ill, bad habit
pi_158981795
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 januari 2016 20:03 schreef Zo-is-dat het volgende:
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Zaden en pitten desem brood, meteen eentje aangesneden en ze zijn weer erg lekker! O+
Ziet er en smaakt ongetwijfeld goed. O+

Welk type rijsmandjes gebruik je? Heb ooit in Duitsland twee gehaald van houtvezel, maar daar was ik niet echt tevreden mee. Wil nu wel eens rieten exemplaren proberen. En dan een ronde/langwerpige die precies aansluiten na de tweede rijs. Ik had er twee met een inhoud van 1 liter en met broden van 600/750 gram werkt dat niet.
mag het weten
pi_158985861
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 januari 2016 20:22 schreef Trusten het volgende:

[..]

Waar heb je hem nu staan, Google docs oid? Wellicht gewoon de excel uploaden via mijnbestand.nl ofzo?
Op dropbox. Mijnbestand bestaat niet meer, zie ik, en via wetransfer kan ik het niet hier op de site krijgen, volgens mij. Ik kan nog wel even zoeken. Kan anders ook per mail, als geīnteresseerden me een dm/pm sturen.

Ook aardig wat gebakken dit weekend:
Levines brood met pitten en zaden heeft de tweede rijs vannacht in de koelkast gedaan. Stortte een beetje in, en niet veel ovenrijs meer, maar het kruim zag er toch prima uit. En het smaakt heerlijk.





En, ook van Levine (maar van de site) brood met zongedroogde tomaat en pompoenpitten, voor bij de soep vanavond. Pas net uit de oven, dus nog niet aangesneden.

  Moderator / FOK!Fotograaf zondag 10 januari 2016 @ 16:15:16 #96
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_158986651
Ik heb een vraag: hoort een zuurdesemdeeg zo verschrikkelijk plakkerig te zijn? Ik heb dit recept gebruikt, er bewust minder water in gedaan (aangezien water zorgt dat deeg plakt), meer keren gevouwen dan in de beschrijving staat (want dat schijnt te helpen), bij het vormen maar extra bloem toegevoegd en nog steeds lijkt het op de kaasfondue uit Asterix in Helvetia.

Zoiets dus:



(okee, beetje overdreven.. :) )

Leuk dat ik het moet vormen, maar het plakt overal aan waardoor vormen vrijwel niet mogelijk is. Doe ik iets verkeerd of hoort dit gewoon zo?
pi_158986652
Wow, Zo-is-dat, wat een prachtige broden! Heel mooi ingesneden ook. Gebruik je een lame daarvoor?

Het kruim is mooi Blije! Wat voor soep eet je erbij?

Mijn desem doet na 6 dagen niet zoveel meer. Hij groeit maar een paar millimeter boven het elastiekje. Gewoon doorgaan? Zou het beter zijn als ik twee keer per dag ga voeren? En dan dezelfde hoeveelheden of minder per keer?

Hoe 'hoort' een zuurdesem zich gewoonlijk te gedragen?
freedom is just another word for nothing left to lose
pi_158986893
quote:
0s.gif Op zondag 10 januari 2016 16:15 schreef Lot_1 het volgende:
Wow, Zo-is-dat, wat een prachtige broden! Heel mooi ingesneden ook. Gebruik je een lame daarvoor?

Het kruim is mooi Blije! Wat voor soep eet je erbij?

Mijn desem doet na 6 dagen niet zoveel meer. Hij groeit maar een paar millimeter boven het elastiekje. Gewoon doorgaan? Zou het beter zijn als ik twee keer per dag ga voeren? En dan dezelfde hoeveelheden of minder per keer?

Hoe 'hoort' een zuurdesem zich gewoonlijk te gedragen?
gewoon doorgaan, 1X per dag. Die van mij had ook opstartproblemen maar kwam goed.
Probeer hoogstens eens te kijken of je nu een plekje in huis hebt met de beste temperatuur voor de puberende desem
pi_158986989
quote:
0s.gif Op zondag 10 januari 2016 16:15 schreef Lot_1 het volgende:
Wow, Zo-is-dat, wat een prachtige broden! Heel mooi ingesneden ook. Gebruik je een lame daarvoor?

Het kruim is mooi Blije! Wat voor soep eet je erbij?

Mijn desem doet na 6 dagen niet zoveel meer. Hij groeit maar een paar millimeter boven het elastiekje. Gewoon doorgaan? Zou het beter zijn als ik twee keer per dag ga voeren? En dan dezelfde hoeveelheden of minder per keer?

Hoe 'hoort' een zuurdesem zich gewoonlijk te gedragen?
Pompoensoep, vandaar dat ik graag een brood wilde met pompoenpitten.
pi_158987654
quote:
1s.gif Op zondag 10 januari 2016 16:23 schreef computergirl het volgende:

[..]

gewoon doorgaan, 1X per dag. Die van mij had ook opstartproblemen maar kwam goed.
Probeer hoogstens eens te kijken of je nu een plekje in huis hebt met de beste temperatuur voor de puberende desem
Dank je. Hij staat nu in de keuken, waar het overdag 21 graden is en 's nachts naar ongeveer 18 graden zakt. Is dat warm genoeg denk je?

Pompoensoep :9

qtel, ik hoop dat plakkerig deeg niet hoort, want ik wilde dat recept ook als eerste uitproberen en heb een hekel aan plakkerig deeg :o
freedom is just another word for nothing left to lose
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')