FOK!forum / Flora & Fauna / [Centraal] Cavia's met foto's deel 41.
CherryLipsmaandag 28 december 2015 @ 13:33
Link naar het vorige topic: F&F / [Centraal] Cavia's met foto's deel 38.

Nuttige cavialinks:

Informatie:
- http://www.knoevel.net
- http://www.degrotecavia.nl
- http://www.caviarassen.nl

Caviafora, voor raad, advies en cavia's vinden
- http://www.caviagids.nl
- http://www.knoevel.nl/forum
- http://www.eccforum.nl
- http://www.nhdp.nl/caviaforum3

Caviashops:
- http://www.knoevelshop.nl (tip!)
- http://www.cafepress.com/cavycomic
- http://www.fretten.nl (let op, niet alles hier is geschikt voor cavia's, maar bv wel kooien en huisjes)

Caviaopvang:
- www.kuufke.com
- www.knoevel.net
- www.stichtingcavia.nl

Korte caviatips:

Huisvesting

- 1 cavia heeft een kooi van min 80x50 nodig. Twee cavia's 100x50. Per cavia kun je ongeveer 20 cm in totaal erbij meten. Altijd geldt: hoe meer ruimte, hoe beter.
- Op de bodem moet een laag bodembedekking. Niet geschikt zijn kattengrind, stro en kranten. Wel geschikt zijn o.a. zaagsel, aubiose, beukensnippers, houtkorrels en hemparade.
- Het hok moet op een tochtvrije plaats in huis staan. Niet direct tegen een verwaming aan. Liefst op een verhoging, omdat anders álles wat beweegt direct boven de diertjes gebeurt. Omdat de grootste vijand van wilde cavia's van boven komt (de roofvogel), worden cavia's erg schrikachtig hierdoor.
- De meest geschikte en meest voorkomende kooien zijn dunabakken (met doorzichtige plastic bovenkap) en traliekooien (onder plastic, boven tralies). De ondergrond van het hok mag niet uit tralies bestaan, maar uit egaal materiaal (zoals kunststof of hout), omdat tralies de pootjes kunnen beschadigen.

Inrichting

- In het hok kan een nachthuisje staan. Het ligt helemaal aan het baasje of de cavia hier schuw van blijft. Als je ze er regelmatig uithaalt wennen ze vanzelf. Omdat cavia's prooidieren zijn voelen ze zich veilig in een huisje.
- Een cavia heeft een zwaar etensbakje nodig wat niet om kan klappen.
- Een drinkflesje, liefst met een inhoud van 300 ml of groter.
- Hooi is een primaire levensbehoefte en moet altijd in het hok aanwezig zijn. Dit kan los op de bodem of bv in een hooibal.
- een knaagsteen hoort NIET in een caviakooi thuis. Deze levert verhoogde risico's op blaasproblemen op. Om aan te knagen bieden takken van wilgenbomen of fruitbomen een uitkomst.
- Speelgoed is niet nodig. Cavia's spelen niet graag, ze verwonden zich makkelijk aan klein speelgoed.

Eten en drinken

- Het hardvoer bestaat uit voer verrijkt met vitamine C. Bekende merken voor caviakorrel zijn Kasper Faunafoods, Garvo, Teurlings en Hope Farms (deze laatste is het meest verkrijgbaar in dierenwinkels en zeer geschikt). Gemengd voer is bijvoorbeeld van XtraVital, Gerty guinea pig of Evert.
- Aanvullend op het hardvoer heeft een cavia altijd hooi nodig: nooit mag dit ontbreken in de kooi. Vrijwel ieder verkrijgbaar hooi is geschikt. Er bestaat ook kruidenhooi dat gegeven kan worden. Let wel op dat als je terug wilt stappen op normaal (goedkoper) hooi, sommige cavia's te verwend zijn en er minder van eten.
- Een cavia is gek op groenvoer en dient hier iedere dag wat van te krijgen. Vitamine C rijke groentes als witlof en paprika zijn geschikt. Andere groentes (slechts een greep uit de mogelijkheden) zijn andijvie, komkommer, winterpeen, bospeen (mét loof), spinazie, tomaat, suikermais en peterselie. Goedkoper (maar minder vitamine C rijk) zijn gras en paardenbloembladeren. Koolsoorten mogen wel, maar met mate, omdat hier snel gasvorming door ontstaat.
- Snoepjes (yoghurtdrops, knaagstengels;) zijn overbodig, maar moge met mate gegeven worden.
- Cavia's drinken na hun eerste 4 weken moedermelk niets anders meer dan schoon water. Gooi hier geen vitamine C druppels in: de vitamine C vervliegt razendnsel en je houdt vies drinkwater over. Geef liever iedere dag een vitamine C tabletje, zoals Roter met citroensmaak en Kruidvat met sinaasappelsmaak (gewoon voor mensen).

Cavia's

- Mannetjes heten beren, vrouwtjes heten zeugen.
- Een cavia kan tussen de 4 (gemiddeld) en 8 (hoogbejaard) jaar oud worden
- Een normaal gewicht voor een pasgeboren cavia licht tussen de 60 en de 130 gram. Een volwassen zeug weegt gemiddeld tussen de 900 en 1500 gram, een beer tussen de 1000 en 1600 gram. Dit varieert echt enorm per cavia: het gewicht moet gewoon bij het dier passen.
- Cavia's zijn vanaf 4 weken vruchtbaar (zowel beren als zeugen). Zij zijn dan echter nog véél te jong om al in verwachting te raken. Zeugjes mogen pas gedekt worden rond de 5 maanden met een minimaal gewicht van ca. 700 gram. Ook moeten zij voor hun eerste jaar een nestje gehad hebben, in verband met het verharden van het bekken.
- Cavia's leven graag in een groep. Wie cavia's gaat aanschaffen, wordt dan ook geadviseerd altijd minimaal twéé dieren aan te schaffen.
- Een goede combinatie is twee zeugen, twee beren (óf allebei jong, óf één oud en één jong, maar zelden tot nooit twee oude beren die niet eerder samenzaten) of een gecastreerde beer bij een zeug. Meer beren bij 1 of meer zeugen gaat vrijwel altijd fout.

Geslachten

Een duidelijke site met veel voorbeeldfoto's is http://cavyspirit.com/sexing.htm . Kijk daar als je twijfelt over het geslacht van je cavia.

Gedrag

- Cavia' staan bekend om hun vrolijke geluid, dat ook wel whiepen genoemd wordt. Een duidelijke engelstalige site waar alle geluiden en betekenissen opstaan is http://www.treenspigs.com/fun/media.html .
- Cavia’s die net gekoppeld zijn vertonen vaak dominantiegedrag. Dit lijkt op het gedrag dat een beer naar een zeug vertoond wanneer hij haar wil berijden. Dit gedrag bestaat voornamelijk uit lange, lage 'prrrrrrrrts' laten horen, wiebelen met het achterwerk en het berijden van de andere cavia('s). Dit gedrag kan, als uiting van dominantie, óók bij zeugjes voorkomen.
- Zeker beertjes willen soms wel eens ruzie maken en mopperen op elkaar, vooral in het begin of als ze sterk zeugjes ruiken. Beren kun je altijd samen laten zitten totdat er bloed vloeit. Ze kunnen aardig wat verdragen, en een beetje happen is ook niet verkeerd als ze elkaar nog moeten leren kennen, maar als er wondjes ontstaan is het het teken dat dit duo niet samengaat.
- Cavia's hebben vaak 'de gekke vijf minuten', wat ook wel popcornen wordt genoemd. Hierbij rennen ze door het dolle heel rondjes door het hok, waarbij het zaagsel alle kanten op vliegt. Dit is geen gek gedrag, dit is alleen maar een teken dat ze het naar hun zin hebben.
- Cavia's eten hun eigen keutels. Dit is normaal: in de keutels blijven nuttige voedingsstoffen achter die pas bij een tweede keer opgenomen worden door het lichaam.

Wanneer naar de dierenarts?

Cavia's zijn kampioen in pijn verbergen. Vaak merk je pas dat ze ziek zijn als ze écht al behoorlijk ziek zijn. Hou afwijkend gedrag nauwlettend in de gaten! Een zieke cavia kan de volgende symptomen hebben:

- Stil in een hoekje zitten, weinig geluid maken, slecht reageren op omgeving.
- De vacht staat omhoog
- Troebele oogjes, vieze neus (verkoudheid)
- Eén oogje vochtig met een blauw waasje (ontsteking, makkelijk te verhelpen met een zalfje)
- De cavia valt af. Altijd belangrijk om in de gaten te houden: afvallen gebeurt NOOIT zonder reden. Tot 20 gram is het niet zorgwekkend, gaat het harder en niet meer omhoog is er vaak een diepliggender probleem.
- De cavia eet niet meer of minder.
- De cavia heeft diarree, stinkende keutels of juist helemaal geen ontlasting meer.
- De cavia piept of kreunt bij het plassen, en/of heeft een rood gekleurd plasje (blaas of nierproblemen)
- De cavia heeft vreemde bultjes of bobbels.
- De huid is droog, schilferig en/of vertoond wondjes (schurft/schimmel)
- Er zitten witte of zwarte stippen in de vacht (luis)

Bij ieder gedrag dat je niet herkent van je cavia is contact met de DA voor ten minste telefonisch overleg geen overbodige luxe.
CherryLipsmaandag 28 december 2015 @ 13:34
https://www.medicanimal.n(...)uinea-Pig/p/I0001636

Science Selective in de aanbieding bij MedicAnimal, 10 kilo voor 30 euro plus 3 euro verzendkosten (bij bestellingen onder de 35 euro).
NijntjesUkmaandag 28 december 2015 @ 13:38
Ik was vanmorgen helemaal in de stress, Saartje was 40 gram lichter dan vorige week. :o
Daarna ontbijt gegeven en toen ze uitgegeten was nogmaals gewogen. Zat er weer circa 20 gram bij. _O-
4EverBlackEyedmaandag 28 december 2015 @ 13:44
Ik weeg ze bijna nooit (meer)
Al maak ik me wel wat zorgen om Neuf die een beetje mager is.
Ze eet wel als een bouwvakker :{

@CL
Ik vond het ook best een fikse stijging van 32 naar 40
Maar heb nog geen goedkoper alternatief kunnen vinden -O-
CherryLipsmaandag 28 december 2015 @ 13:45
Ik ga ze pas wegen als ik het niet vertrouw :@
NijntjesUkmaandag 28 december 2015 @ 13:50
Ik weeg ze wekelijks :@
Ben nogal een stresskip..

Die van mij krijgen Gerty, gemengd met Selective.

Een vriendin gaf mij gister een "ijsje" voor mn meisjes. Ze waren niet enthousiast.

168u88m.jpg

Eerst wilde Lexie nog even de photobomb uithangen..

15dubuv.jpg :')

[ Bericht 28% gewijzigd door NijntjesUk op 28-12-2015 13:57:02 ]
CherryLipsmaandag 28 december 2015 @ 13:58
Wat grappig :D
Ik had ze laatst een taartje gegeven, met zo'n keiharde bodem. In de bovenste kooi ligt de bodem nog, Otje knaagt dat ding in een paar dagen weg dus misschien dat zij die ook wel kwijt.
4EverBlackEyedmaandag 28 december 2015 @ 17:49
Ik denk dat als ik mijn dames zoiets zou geven dat ze eraan snuffelen en me dan aankijken zo van: waar blijft het echte eten?
Totaal niet verwend, die monsters ...

Hebben jullie ook dat als je cavia's een paar dagen achter elkaar hetzelfde groenvoer geeft, dat ze het dan niet meer opeten? Of met lange tanden :')
droppusmaandag 28 december 2015 @ 17:50
quote:
1s.gif Op maandag 28 december 2015 13:50 schreef NijntjesUk het volgende:
Ik weeg ze wekelijks :@
Ben nogal een stresskip..

Die van mij krijgen Gerty, gemengd met Selective.

Een vriendin gaf mij gister een "ijsje" voor mn meisjes. Ze waren niet enthousiast.

[ afbeelding ]

Eerst wilde Lexie nog even de photobomb uithangen..

[ afbeelding ] :')
Lijken wel sprinkles op een softijsje. Discodip. :P
droppusmaandag 28 december 2015 @ 17:51
quote:
1s.gif Op maandag 28 december 2015 17:49 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Ik denk dat als ik mijn dames zoiets zou geven dat ze eraan snuffelen en me dan aankijken zo van: waar blijft het echte eten?
Totaal niet verwend, die monsters ...

Hebben jullie ook dat als je cavia's een paar dagen achter elkaar hetzelfde groenvoer geeft, dat ze het dan niet meer opeten? Of met lange tanden :')
Klopt, behalve andijvie, dat word echt naar binnengewerkt. Moet ze echt niet loslaten bij een andijvieboer, want die gaat dan failliet. :P
NijntjesUkmaandag 28 december 2015 @ 18:14
Dat valt wel mee eigenlijk, ze krijgen elke dag witlof, puntpaprika en andijvie en dat gaat nagenoeg schoon op.
4EverBlackEyedmaandag 28 december 2015 @ 18:23
quote:
0s.gif Op maandag 28 december 2015 17:51 schreef droppus het volgende:

[..]

Klopt, behalve andijvie, dat word echt naar binnengewerkt. Moet ze echt niet loslaten bij een andijvieboer, want die gaat dan failliet. :P
,
"Andijvieboer failliet door losgeslagen cavia's."
:')
4EverBlackEyedmaandag 28 december 2015 @ 18:24
Hm
Ik zou ze wel elke dag andijvie kunnen geven
Of sla...
CherryLipsmaandag 28 december 2015 @ 19:02
quote:
1s.gif Op maandag 28 december 2015 17:49 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Ik denk dat als ik mijn dames zoiets zou geven dat ze eraan snuffelen en me dan aankijken zo van: waar blijft het echte eten?
Totaal niet verwend, die monsters ...

Hebben jullie ook dat als je cavia's een paar dagen achter elkaar hetzelfde groenvoer geeft, dat ze het dan niet meer opeten? Of met lange tanden :')
Ja, tijdje geleden was de paprika in de aanbieding bij de groenteboer op de markt, na drie dagen moesten ze het niet meer. En het is echt niet zo dat ik ze er heel veel van gaf (want ik eet het zelf ook). De rode gaat nog maar de groene en gele zijn ze snel zat.
Soms hebben ze ook een hekel aan witlof. Dat krijgen ze elke ochtend en soms is er een periode dat het s avonds nog niet op is.
En als ik ze te vaak winterpeen geef, hoeven ze het op een gegeven moment ook niet meer.
Andijvie krijgen ze elke avond en dat gaat er nog wel goed in. Soms laten ze de harde witte kern liggen.
4EverBlackEyedmaandag 28 december 2015 @ 19:06
quote:
1s.gif Op maandag 28 december 2015 19:02 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Ja, tijdje geleden was de paprika in de aanbieding bij de groenteboer op de markt, na drie dagen moesten ze het niet meer. En het is echt niet zo dat ik ze er heel veel van gaf (want ik eet het zelf ook). De rode gaat nog maar de groene en gele zijn ze snel zat.
Soms hebben ze ook een hekel aan witlof. Dat krijgen ze elke ochtend en soms is er een periode dat het s avonds nog niet op is.
En als ik ze te vaak winterpeen geef, hoeven ze het op een gegeven moment ook niet meer.
Andijvie krijgen ze elke avond en dat gaat er nog wel goed in. Soms laten ze de harde witte kern liggen.
Spruitjesschillen gaan er de eerste keer wel goed in, maar de tweede dag niet meer. Tenzij ik een uitgekiend voerbeleid uitrol :{

Cavia's die een hekel hebben aan witlof _O-
Notorious_Roymaandag 28 december 2015 @ 19:28
Spruitjes :r

Dat vind ik zelf al ranzig. Dan ga ik dat ook niet voeren aan een cavia :D
4EverBlackEyedmaandag 28 december 2015 @ 19:32
Ik vind het heerlijk ! :@
Dus de cavia's moeten het ook maar heerlijk vinden :')

Ik bedenk me nu dat komkommer er ook onbeperkt ingaat
droppusmaandag 28 december 2015 @ 23:10
Spruitjes, lekker man :D. En ze eten het hier prima mee wat dat betreft.
Paprika is na 3 dagen ook goed geweest. Al vinden ze de rode op een of andere
manier minder lekker. Ze krijgen iedere dag wel andijvie en dat gaat ook altijd
als eerste op. Maakt niet uit wat er bij ligt.

Had ze laatst andijvie en spinazie gegeven en een stukje appel.
Sjechovdinsdag 29 december 2015 @ 09:30
Komkommer en sla gaan er hier altijd zo in.
Worteltjes liggen wat lastiger. Het groen is zo weg, maar de rest?
Paprika vinden ze ook wel aardig, maar dat geef ik expres niet te veel (anders moeten ze het niet meer).
Met lof en kool ben ik heel voorzichtig. De DA heeft ons gezegd dat bij te veel (wanneer is dat?) ze verstopt kunnen raken.

In de zomer lopen ze lekker buiten op het gras in de ren en dan maaien ze dat mooi kort.
Soms "hooi" ik zelf ook wel eens.
Vinden ze lekkerder dat het goedje van de dierenwinkels :')

Ach met mate moet van alles kunnen toch?
CherryLipsdinsdag 29 december 2015 @ 10:20
Lof? Witlof? Volgens mij is dat juist hartstikke goed voor ze. Zit veel vitamine C in.
Boerenkool, bloemkool, broccoli, spruitjes, sperziebonen en nog wat dingen zouden voor gasbuik kunnen zorgen, maar dat schijnt ook weer achterhaald te zijn. Als ik zo op degrotecavia.nl lees kunnen ze het ook van fruit en de combinatie groente en fruit krijgen.
Sjechovdinsdag 29 december 2015 @ 11:19
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 10:20 schreef CherryLips het volgende:
Lof? Witlof? Volgens mij is dat juist hartstikke goed voor ze. Zit veel vitamine C in.
Boerenkool, bloemkool, broccoli, spruitjes, sperziebonen en nog wat dingen zouden voor gasbuik kunnen zorgen, maar dat schijnt ook weer achterhaald te zijn. Als ik zo op degrotecavia.nl lees kunnen ze het ook van fruit en de combinatie groente en fruit krijgen.
Broccoli, spruitjes en sperziebonen krijgen ze hier ook wel als we het eten.
Sja lof. Er zijn meerdere dierenartsen die het afraden. Soms geven we het wel, maar daardoor wel beperkt.
CherryLipsdinsdag 29 december 2015 @ 11:21
Ze krijgen bij mij een stronk witlof per dag per kooi _O-
Ik geef ze dan weer absoluut geen broccoli, sperziebonen of spruitjes. Nou ja, soms een roosje van een roosje broccoli.
Zo zie je maar weer, al die meningen. Net zoals het beste merk brokjes en of ze nu wel of niet een vitamine c-pil nodig hebben, elke dierenarts zegt wat anders.

Ze krijgen bij mij nu wel weer elke dag een half pitje vitamine c van Roter, de suikervrije. Ollie neemt ze nu ook aan, nog niet zo enthousiast als de rest, maar toch. Otje staat al op de rand te wachten als ik het potje pak, maar die staat bij elke scheet te schooien.
Sjechovdinsdag 29 december 2015 @ 13:44
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 11:21 schreef CherryLips het volgende:
Ze krijgen bij mij een stronk witlof per dag per kooi _O-
Ik geef ze dan weer absoluut geen broccoli, sperziebonen of spruitjes. Nou ja, soms een roosje van een roosje broccoli.
Zo zie je maar weer, al die meningen. Net zoals het beste merk brokjes en of ze nu wel of niet een vitamine c-pil nodig hebben, elke dierenarts zegt wat anders.

Ze krijgen bij mij nu wel weer elke dag een half pitje vitamine c van Roter, de suikervrije. Ollie neemt ze nu ook aan, nog niet zo enthousiast als de rest, maar toch. Otje staat al op de rand te wachten als ik het potje pak, maar die staat bij elke scheet te schooien.
Wij hebben juist nog nooit vitamine C (of iets anders) bijgegeven.
Zonder dat zijn ze hier altijd oud geworden :)
CherryLipsdinsdag 29 december 2015 @ 13:54
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 13:44 schreef Sjechov het volgende:

[..]

Wij hebben juist nog nooit vitamine C (of iets anders) bijgegeven.
Zonder dat zijn ze hier altijd oud geworden :)
Ja dit bedoel ik nou, de één zegt dit en de ander zegt dat, nog een keer ruzie gehad op het caviaforum omdat ik een andere mening had. vriendin van me geeft haar cavia's gewoon gemengd knaagdiervoer dat ze ook aan de hamster geeft en de eerste is dus vorige week ineens doodgegaan na 4,5 jaar, wat ik best een mooie leeftijd vind.
Die van mij krijgen vitamine c en Science Selective (nou ja, SS sinds een jaar dan) en er zijn er al twee doodgegaan op 3-jarige leeftijd, of nog niet eens.
Oscar.dinsdag 29 december 2015 @ 14:14
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 13:54 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Ja dit bedoel ik nou, de één zegt dit en de ander zegt dat, nog een keer ruzie gehad op het caviaforum omdat ik een andere mening had. vriendin van me geeft haar cavia's gewoon gemengd knaagdiervoer dat ze ook aan de hamster geeft en de eerste is dus vorige week ineens doodgegaan na 4,5 jaar, wat ik best een mooie leeftijd vind.
Die van mij krijgen vitamine c en Science Selective (nou ja, SS sinds een jaar dan) en er zijn er al twee doodgegaan op 3-jarige leeftijd, of nog niet eens.
Sommige caafs houden het nou eenmaal langer uit dan andere ;(
4EverBlackEyeddinsdag 29 december 2015 @ 14:29
quote:
4s.gif Op dinsdag 29 december 2015 14:14 schreef donald_dick het volgende:

[..]

Sommige caafs houden het nou eenmaal langer uit dan andere ;(
Eens.. Sommige caafs zijn erfelijk belast of externe factoren .. Of een combi daarvan ..

Ze krijgen hier 1x per dag een vit c pilletje, eigenlijk gewoon een soort snoepje. Via (groen)voer krijgen ze voldoende vit c binnen. Noir drukt haar neus door de tralies, Oreo gaat bijna op haar kop staan en Neuf .. Tja, die kijkt met een schuin oog naar me, terwijl ze het pilletje uit mijn hand grist.
Je weet maat nooit ...
CherryLipsdinsdag 29 december 2015 @ 14:40
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 december 2015 14:29 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Eens.. Sommige caafs zijn erfelijk belast of externe factoren .. Of een combi daarvan ..

Ze krijgen hier 1x per dag een vit c pilletje, eigenlijk gewoon een soort snoepje. Via (groen)voer krijgen ze voldoende vit c binnen. Noir drukt haar neus door de tralies, Oreo gaat bijna op haar kop staan en Neuf .. Tja, die kijkt met een schuin oog naar me, terwijl ze het pilletje uit mijn hand grist.
Je weet maat nooit ...
Zelfs Schaap komt naar me toe gerend als ik de pilletjes geef :D Als ze het niet lusten dan ga ik ook niet lopen proppen hoor. Ollie moest hem niet maar ik bleef hem wel elke dag voorhouden, en nu pakte ie hem ineens aan.
4EverBlackEyeddinsdag 29 december 2015 @ 14:59
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 14:40 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Zelfs Schaap komt naar me toe gerend als ik de pilletjes geef :D Als ze het niet lusten dan ga ik ook niet lopen proppen hoor. Ollie moest hem niet maar ik bleef hem wel elke dag voorhouden, en nu pakte ie hem ineens aan.
Neuf vindt het wel lekker, maar af en toe gedraagt ze zich echt achterlijk :')
Ze komt soms met haar voorpootjes op m'n hand voor het pilletje. Het is maar net hoe haar pet staat.

Heb jij al wat gehoord over je bestelling bij medic animal?
CherryLipsdinsdag 29 december 2015 @ 15:03
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 december 2015 14:59 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Neuf vindt het wel lekker, maar af en toe gedraagt ze zich echt achterlijk :')
Ze komt soms met haar voorpootjes op m'n hand voor het pilletje. Het is maar net hoe haar pet staat.

Heb jij al wat gehoord over je bestelling bij medic animal?
Nee :o
4EverBlackEyeddinsdag 29 december 2015 @ 15:06
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 15:03 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Nee :o
Ik ben ongeduldig ;(
Sjechovwoensdag 30 december 2015 @ 10:13
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 13:54 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Ja dit bedoel ik nou, de één zegt dit en de ander zegt dat, nog een keer ruzie gehad op het caviaforum omdat ik een andere mening had. vriendin van me geeft haar cavia's gewoon gemengd knaagdiervoer dat ze ook aan de hamster geeft en de eerste is dus vorige week ineens doodgegaan na 4,5 jaar, wat ik best een mooie leeftijd vind.
Die van mij krijgen vitamine c en Science Selective (nou ja, SS sinds een jaar dan) en er zijn er al twee doodgegaan op 3-jarige leeftijd, of nog niet eens.
Wij hebben vorig jaar onze oude cavia in moeten laten slapen.
Ze was bijna 6.
Nu lopen er 2 hier.
De jongste wordt overmorgen 2 en de oudste is 3,5.
2 echte dames :)
CherryLipswoensdag 30 december 2015 @ 10:26
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 december 2015 15:06 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Ik ben ongeduldig ;(
Nog steeds niks ;(
CherryLipswoensdag 30 december 2015 @ 10:33
Had het misschien beter bij Bol kunnen bestellen :P

http://www.bol.com/nl/p/s(...)kg/9200000010743063/
Notorious_Roywoensdag 30 december 2015 @ 11:10
quote:
0s.gif Op woensdag 30 december 2015 10:33 schreef CherryLips het volgende:
Had het misschien beter bij Bol kunnen bestellen :P

http://www.bol.com/nl/p/s(...)kg/9200000010743063/
Jammer, alleen de 10kg. De 1,5 is met 12,49 erg duur :{
droppuswoensdag 30 december 2015 @ 11:59
Gisteren met de caafs op bed. Luke heeft nogal de neiging om een gekozen richting uit te gaan en gaat er dan ook voor.

Alleen lag ik voor die richting , dus moest hem steeds tegen houden, want anders viel hij naar beneden.

Eind resultaat. Door hem steeds te moeten pakken zat hij boven op mijn rug. En Frodo vond onder mijn kin een goede verstop plek.

Volgens mij zit ik onder de plak bij mijn cavias.
4EverBlackEyedwoensdag 30 december 2015 @ 14:30
quote:
0s.gif Op woensdag 30 december 2015 10:26 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Nog steeds niks ;(
Ik ook niet :') ergens volgend jaar krijgen we bericht of zo ... :')
4EverBlackEyedwoensdag 30 december 2015 @ 14:31
quote:
0s.gif Op woensdag 30 december 2015 11:59 schreef droppus het volgende:
Gisteren met de caafs op bed. Luke heeft nogal de neiging om een gekozen richting uit te gaan en gaat er dan ook voor.

Alleen lag ik voor die richting , dus moest hem steeds tegen houden, want anders viel hij naar beneden.

Eind resultaat. Door hem steeds te moeten pakken zat hij boven op mijn rug. En Frodo vond onder mijn kin een goede verstop plek.

Volgens mij zit ik onder de plak bij mijn cavias.
Hebben ze al een mooi halsbanden voor je uitgezocht ? ;)
4EverBlackEyedwoensdag 30 december 2015 @ 14:31
Noir ligt hier steeds in de hangmat, de andere twee moeten er niks van hebben :')
droppuswoensdag 30 december 2015 @ 16:44
quote:
1s.gif Op woensdag 30 december 2015 14:31 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Hebben ze al een mooi halsbanden voor je uitgezocht ? ;)
Nog niet, zolang het maar geen roze is :P.
droppuswoensdag 30 december 2015 @ 16:44
quote:
1s.gif Op woensdag 30 december 2015 14:31 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Noir ligt hier steeds in de hangmat, de andere twee moeten er niks van hebben :')
Ik denk niet dat Noir dat heel erg vind ;)
4EverBlackEyedwoensdag 30 december 2015 @ 17:31
quote:
0s.gif Op woensdag 30 december 2015 16:44 schreef droppus het volgende:

[..]

Ik denk niet dat Noir dat heel erg vind ;)
Nee klopt, ze hebben nu ook weer de slaapmuts ( soort theemuts )
Daar zie je ze heerlijk in slapen, want lekker warm en zacht
kniftyhookerwoensdag 30 december 2015 @ 18:26
Breek even in:
Het voer was voor mijn levering niet op voorraad. Maar mijn schoonmaak spray sturen ze wel alvast.
droppuswoensdag 30 december 2015 @ 19:24
quote:
1s.gif Op woensdag 30 december 2015 17:31 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Nee klopt, ze hebben nu ook weer de slaapmuts ( soort theemuts )
Daar zie je ze heerlijk in slapen, want lekker warm en zacht
Dat doet het meestal wel. Frodo kruipt dan ook vaak tegen me aan. Lekker warm en zacht :') .
droppuswoensdag 30 december 2015 @ 19:25
quote:
0s.gif Op woensdag 30 december 2015 18:26 schreef kniftyhooker het volgende:
Breek even in:
Het voer was voor mijn levering niet op voorraad. Maar mijn schoonmaak spray sturen ze wel alvast.
Zolang de verzendkosten, maar eenmalig zijn.
kniftyhookerwoensdag 30 december 2015 @ 19:40
Daar ga ik wel vanuit.
Factuur is al betaald met ideal en ik heb zelf niet gevraagd voor een deel levering.
Komt vast helemaal goed, en gelukkig heb ik net een nieuwe zak aangebroken dus mijn dames zitten voorlopig nog niet zonder. :-)
NijntjesUkwoensdag 30 december 2015 @ 20:05
@droppus.. zitten we dat niet allemaal n beetje? :P

Hoe reageren jullie caafs op vuurwerk? Hier interesseert het ze geen klap..
Notorious_Roywoensdag 30 december 2015 @ 20:08
quote:
0s.gif Op woensdag 30 december 2015 20:05 schreef NijntjesUk het volgende:

Hoe reageren jullie caafs op vuurwerk? Hier interesseert het ze geen klap..
Ik leef in een redelijk rustig dorp, er is nauwelijks echt lawaai. Beest slaapt gewoon door.
Mubassiewoensdag 30 december 2015 @ 20:09
quote:
0s.gif Op woensdag 30 december 2015 20:05 schreef NijntjesUk het volgende:
@droppus.. zitten we dat niet allemaal n beetje? :P

Hoe reageren jullie caafs op vuurwerk? Hier interesseert het ze geen klap..
Hier zitten ze allemaal buiten, maar boeit ze niet :)

Ik heb nog een zeugje op het punt van bevallen staan, hoop niet dat het invloed heeft.
droppuswoensdag 30 december 2015 @ 21:50
quote:
0s.gif Op woensdag 30 december 2015 20:05 schreef NijntjesUk het volgende:
@droppus.. zitten we dat niet allemaal n beetje? :P

Hoe reageren jullie caafs op vuurwerk? Hier interesseert het ze geen klap..
Ja best wel. Kunnen zo een praatgroep starten :P.

Hier reageren ze in hun hok er niet op, alleen als ze buiten zitten, maar dat is meer opkijken dan echt schrikken. Luke is niet echt bang te noemen, van mij is hij sowieso niet onder de indruk. Frodo is wat dat betreft wel panischer en zit het liefst onder dingen. Wilgenbruggen, kleedjes, in mij pyama (heb er een paar speciaal voor die piepzakken), enz.
droppuswoensdag 30 december 2015 @ 21:51
quote:
1s.gif Op woensdag 30 december 2015 20:09 schreef Mubassie het volgende:

[..]

Hier zitten ze allemaal buiten, maar boeit ze niet :)

Ik heb nog een zeugje op het punt van bevallen staan, hoop niet dat het invloed heeft.
Zal toch wel meevallen, neem aan dat er voldoende verstop plek is toch :).
Ligt denk ik ook waar je woont. Als ik sommige bommen hoor die hier in Tilburg afgaan :') .
Stelletje vuurwerk paupers hier.
CherryLipswoensdag 30 december 2015 @ 22:11
quote:
1s.gif Op woensdag 30 december 2015 17:31 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Nee klopt, ze hebben nu ook weer de slaapmuts ( soort theemuts )
Daar zie je ze heerlijk in slapen, want lekker warm en zacht
Die van mij mollen die dingen -O- ze mochten er alleen onder toezicht gebruik van maken. Verleden tijd, want m'n moeder heeft ze weggegooid omdat ze ranzig en kapot waren.
CherryLipswoensdag 30 december 2015 @ 22:12
quote:
0s.gif Op woensdag 30 december 2015 19:40 schreef kniftyhooker het volgende:
Daar ga ik wel vanuit.
Factuur is al betaald met ideal en ik heb zelf niet gevraagd voor een deel levering.
Komt vast helemaal goed, en gelukkig heb ik net een nieuwe zak aangebroken dus mijn dames zitten voorlopig nog niet zonder. :-)
Heb je er zelf naar gevraagd? Ik heb het wel binnen een week of twee nodig anders mag ik zo'n dure losse zak halen :P
CherryLipswoensdag 30 december 2015 @ 22:13
Die van mij zijn als de dood voor vuurwerk. Nu valt het dit jaar enorm mee met de knallen, maar net ging er ergens wat af en kwamen ze hun huisje pas weer uit toen ik de voerbak bijvulde. Want eten enzo.
droppusdonderdag 31 december 2015 @ 00:48
Eten is altijd het toverwoord :).
Mubassiedonderdag 31 december 2015 @ 07:58
quote:
0s.gif Op woensdag 30 december 2015 21:51 schreef droppus het volgende:

[..]

Zal toch wel meevallen, neem aan dat er voldoende verstop plek is toch :).
Ligt denk ik ook waar je woont. Als ik sommige bommen hoor die hier in Tilburg afgaan :') .
Stelletje vuurwerk paupers hier.
Heb haar zo lang even apart gezet in het schuurtje (naar binnen halen is geen optie ivm temperatuurverschil), komt wel goed..
4EverBlackEyeddonderdag 31 december 2015 @ 22:28
quote:
0s.gif Op woensdag 30 december 2015 20:05 schreef NijntjesUk het volgende:
@droppus.. zitten we dat niet allemaal n beetje? :P

Hoe reageren jullie caafs op vuurwerk? Hier interesseert het ze geen klap..
Leuke woordspeling :')

Hier gaat het gewone cavialeven gewoon door
Eten, slapen, eten, slapen
Af en toe een: "huh, wat was dat ?"
En dat was het dan

Live report: Neuf en Noir eten hooi en Oreo slaapt
4EverBlackEyeddonderdag 31 december 2015 @ 22:32
quote:
0s.gif Op woensdag 30 december 2015 18:26 schreef kniftyhooker het volgende:
Breek even in:
Het voer was voor mijn levering niet op voorraad. Maar mijn schoonmaak spray sturen ze wel alvast.
Hm
Ik heb hier alleen maar een bevestiging gehad dat ik betaald heb en dat het in bestelling was.
Verder radiostilte vanuit Medic Animal :{
4EverBlackEyeddonderdag 31 december 2015 @ 22:34
quote:
1s.gif Op woensdag 30 december 2015 22:11 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Die van mij mollen die dingen -O- ze mochten er alleen onder toezicht gebruik van maken. Verleden tijd, want m'n moeder heeft ze weggegooid omdat ze ranzig en kapot waren.
_O- onder toezicht

Ze mogen er van mij alleen in als ze loslopen
Als ik de muts in het hok zet dan is ie binnen no time onder gepiest :r
NijntjesUkdonderdag 31 december 2015 @ 22:35
quote:
1s.gif Op donderdag 31 december 2015 22:28 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Leuke woordspeling :')

Hier gaat het gewone cavialeven gewoon door
Eten, slapen, eten, slapen
Af en toe een: "huh, wat was dat ?"
En dat was het dan

Live report: Neuf en Noir eten hooi en Oreo slaapt
Ehhh, dat was niet eens expres. :s)

Live report: Lexie kruipt net het slaapgedeelte in en Saar ligt in de bak te relaxen (of slapen, geen idee).
droppusvrijdag 1 januari 2016 @ 11:56
Allemaal de beste wensen. :)
CherryLipsvrijdag 1 januari 2016 @ 13:15
Ik zag net dat Knofje steeds een van haar voorpootjes van de grond houdt :{ ik mag er gewoon aankomen en ik zie er ook niks raars aan, het is niet dik.
droppusvrijdag 1 januari 2016 @ 16:22
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 januari 2016 13:15 schreef CherryLips het volgende:
Ik zag net dat Knofje steeds een van haar voorpootjes van de grond houdt :{ ik mag er gewoon aankomen en ik zie er ook niks raars aan, het is niet dik.
Misschien gekneusd? Ook niks te zien aan de onderkant, dat er misschien een sneetje in zit?
Iig naar de arts gaan.
4EverBlackEyedvrijdag 1 januari 2016 @ 16:55
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 januari 2016 11:56 schreef droppus het volgende:
Allemaal de beste wensen. :)
Jij ook !

+ Luke en Frodo
NijntjesUkvrijdag 1 januari 2016 @ 17:11
Idd, geen sneetje? En ze piept niet als je erin knijpt? Dan zou ik t even afwachten, misschien op n scherp stukje hooi gaan staan.

Voor iedereen hier de beste wensen en voor jullie caafs alle groenten die ze zich wensen. ;)
CherryLipsvrijdag 1 januari 2016 @ 17:39
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 januari 2016 16:22 schreef droppus het volgende:

[..]

Misschien gekneusd? Ook niks te zien aan de onderkant, dat er misschien een sneetje in zit?
Iig naar de arts gaan.
Nee geen bloed, niet rood of dik, helemaal niks. Ik heb haar ondertussen al wel een paar keer op de rand van de voerbak zien staan. Ik mag er ook gewoon aankomen, dus ik kijk het even aan. Het is een grote haarbal dus het is lastig te zien of ze er nu op staat of als een hondje omhoog houdt.
CherryLipszondag 3 januari 2016 @ 00:01
Ik zit nu al een uurtje aan de laptop aan de eettafel en de cavia's zitten nu al een uur te wachten op eten :') Elke keer als ik opsta gaan ze fluiten en ze staan ook allemaal tegen het glas aan :')
Ollie kijkt wel een beetje psychotisch, ik schrik me altijd wild van hem. Beetje Anthony Hookins in Silence of The Lambs.
Notorious_Royzondag 3 januari 2016 @ 00:14
quote:
0s.gif Op zondag 3 januari 2016 00:01 schreef CherryLips het volgende:
Ik zit nu al een uurtje aan de laptop aan de eettafel en de cavia's zitten nu al een uur te wachten op eten :') Elke keer als ik opsta gaan ze fluiten en ze staan ook allemaal tegen het glas aan :')
Ollie kijkt wel een beetje psychotisch, ik schrik me altijd wild van hem. Beetje Anthony Hookins in Silence of The Lambs.
Herkenbaar, ik ga meestal overstag en geef dan een klein stukje wortel ofzo :@

Toen ik vanavond stond te koken was meneer ook constant in de hoek van de kooi zijn staarwedstrijd aan het houden.
CherryLipszondag 3 januari 2016 @ 00:16
quote:
10s.gif Op zondag 3 januari 2016 00:14 schreef Notorious_Roy het volgende:

[..]

Herkenbaar, ik ga meestal overstag en geef dan een klein stukje wortel ofzo :@

Toen ik vanavond stond te koken was meneer ook constant in de hoek van de kooi zijn staarwedstrijd aan het houden.
:D

Soms ben ik in de onderste kooi iets aan het doen, daar zitten Otje en Knofje. Dan kijk ik om de een of andere reden even op en kijk ik recht in de ogen van Ollie in de bovenste verdieping. Ik schrik me dan wild :@
CherryLipszondag 3 januari 2016 @ 00:21
Ik draai me om en kijk naar de zombie-cavia's achter me, op een meter afstand, alsof ze wachten op hun dagelijkse portie hersenen, begint Schaap ineens keihard te fluiten. Ik vraag nog 'wat is er nou?' en toen begonnen ze allemaal.
Ik hou van ze echt. Jammer dat ze zo stinken enzo, maar mijn hemel :')
Notorious_Royzondag 3 januari 2016 @ 00:23
quote:
0s.gif Op zondag 3 januari 2016 00:16 schreef CherryLips het volgende:

[..]

:D

Soms ben ik in de onderste kooi iets aan het doen, daar zitten Otje en Knofje. Dan kijk ik om de een of andere reden even op en kijk ik recht in de ogen van Ollie in de bovenste verdieping. Ik schrik me dan wild :@
_O-

Prachtig :D
droppuszondag 3 januari 2016 @ 01:26
Lol als we niks meer van Cherrylips horen, dan weten we nu waarom.
Zombie / Hannibal cavia Ollie is dan de schuldige _O- .

The holy handgranate werkt op killer konijnen, dus misschien ook op killer caafs.
Vast eentje aanschaffen ;).

Idd lollig als er een begint en je zegt iets tegen ze dat ze massaal harder gaan :P.
NijntjesUkzondag 3 januari 2016 @ 08:47
Kwam er überhaupt maar geluid uit Saartje. ;(
NijntjesUkzondag 3 januari 2016 @ 10:35
Inmiddels zijn ze gewassen en heb ik hier twee hot-piggies (zitten opgerold in een handdoek) aan de witlof.
Als ze boos konden kijken, zouden ze het doen.
Overigens doet Saartje altijd een gsm na die op trillen staat als ik haar aan het wassen ben (en n tijdje erna ook nog). Doen die van jullie dat ook?

[ Bericht 32% gewijzigd door NijntjesUk op 03-01-2016 10:47:19 ]
Mubassiezondag 3 januari 2016 @ 20:16
quote:
1s.gif Op zondag 3 januari 2016 10:35 schreef NijntjesUk het volgende:
Inmiddels zijn ze gewassen en heb ik hier twee hot-piggies (zitten opgerold in een handdoek) aan de witlof.
Als ze boos konden kijken, zouden ze het doen.
Overigens doet Saartje altijd een gsm na die op trillen staat als ik haar aan het wassen ben (en n tijdje erna ook nog). Doen die van jullie dat ook?
Bij sommigen als ik te dichtbij kom :D

Het wordt nu echt hoog tijd, zelden zo'n dikke zeug gehad haha.,

b9ao9OY.jpg

Ik verwacht ze al een week..

Oh dit is trouwens " het verschoonkooitje", gebruik ik alleen om ze even in te zetten als ik de hokken uit doe.
Guppyzondag 3 januari 2016 @ 20:36
Jij hebt best regelmatig nestjes. Wat doe je met de kleintjes?

Geen kritiek of zo he, ik ben oprecht benieuwd :)
Mubassiezondag 3 januari 2016 @ 20:47
quote:
0s.gif Op zondag 3 januari 2016 20:36 schreef Guppyfriend het volgende:
Jij hebt best regelmatig nestjes. Wat doe je met de kleintjes?

Geen kritiek of zo he, ik ben oprecht benieuwd :)
Af en toe gaat er eens eentje weg, maar de meeste houd ik zelf. Ik heb de ruimte en vind het prachtig.

Dit is voorlopig wel het laatste nestje anders moet ik weer uit gaan breiden :D

Je moet ze eens horen als ik de achtertuin in kom en met wat plastic ritsel :D
De buurvrouw vroeg een tijdje geleden wat voor vogeltjes wij in de tuin hebben _O-
NijntjesUkzondag 3 januari 2016 @ 20:48
_O-
droppuszondag 3 januari 2016 @ 21:04
quote:
1s.gif Op zondag 3 januari 2016 10:35 schreef NijntjesUk het volgende:
Inmiddels zijn ze gewassen en heb ik hier twee hot-piggies (zitten opgerold in een handdoek) aan de witlof.
Als ze boos konden kijken, zouden ze het doen.
Overigens doet Saartje altijd een gsm na die op trillen staat als ik haar aan het wassen ben (en n tijdje erna ook nog). Doen die van jullie dat ook?
Sommige maken gewoon geen geluid. Dat ook gehad. Als ze maar lief zijn, toch? :)

Ik zie ze ook al zo zitten in die doeken ;)

2lbf4aa.jpg

Dat trillen als een gsm wel meegemaakt ja, maar niet bij de huidige die ik heb.
Als ik ze al in het badje deed dan was alles eromheen ook echt nat :{ .
Guppyzondag 3 januari 2016 @ 21:06
quote:
1s.gif Op zondag 3 januari 2016 20:47 schreef Mubassie het volgende:

[..]

Af en toe gaat er eens eentje weg, maar de meeste houd ik zelf. Ik heb de ruimte en vind het prachtig.

Dit is voorlopig wel het laatste nestje anders moet ik weer uit gaan breiden :D

Je moet ze eens horen als ik de achtertuin in kom en met wat plastic ritsel :D
De buurvrouw vroeg een tijdje geleden wat voor vogeltjes wij in de tuin hebben _O-
Ooooh wat leuk dat je ze allemaal kunt houden! Ik heb nooit nestjes van dieren, ten eerste omdat ik vind dat de asiels al vol genoeg zitten, maar ten tweede ook omdat ik helemaal geen dieren kan wegdoen :')
droppuszondag 3 januari 2016 @ 21:06
quote:
1s.gif Op zondag 3 januari 2016 20:47 schreef Mubassie het volgende:

[..]

Af en toe gaat er eens eentje weg, maar de meeste houd ik zelf. Ik heb de ruimte en vind het prachtig.

Dit is voorlopig wel het laatste nestje anders moet ik weer uit gaan breiden :D

Je moet ze eens horen als ik de achtertuin in kom en met wat plastic ritsel :D
De buurvrouw vroeg een tijdje geleden wat voor vogeltjes wij in de tuin hebben _O-
Dat is iig een flinke buik. Dat duurt nooit lang meer. Ben jij ook altijd benieuwd wat eruit komt?
Ik merk altijd dat ieder nestje er anders uitziet en echt een mix van caafs kan zijn.

vogeltjes :P.
droppuszondag 3 januari 2016 @ 21:08
quote:
0s.gif Op zondag 3 januari 2016 21:06 schreef Guppyfriend het volgende:

[..]

Ooooh wat leuk dat je ze allemaal kunt houden! Ik heb nooit nestjes van dieren, ten eerste omdat ik vind dat de asiels al vol genoeg zitten, maar ten tweede ook omdat ik helemaal geen dieren kan wegdoen :')
Dat laatste ook gehad met een ex, huis vol met cavia's...
Was niet handig.
Guppyzondag 3 januari 2016 @ 21:09
quote:
0s.gif Op zondag 3 januari 2016 21:08 schreef droppus het volgende:

[..]

Dat laatste ook gehad met een ex, huis vol met cavia's...
Was niet handig.
Daarom neem ik dus geen nestjes... Ik zou echt een hoarder worden :@
Mubassiezondag 3 januari 2016 @ 21:16
quote:
0s.gif Op zondag 3 januari 2016 21:06 schreef droppus het volgende:

[..]

Dat is iig een flinke buik. Dat duurt nooit lang meer. Ben jij ook altijd benieuwd wat eruit komt?
Ik merk altijd dat ieder nestje er anders uitziet en echt een mix van caafs kan zijn.

vogeltjes :P.
Ja je kunt er echt niks van zeggen. Wel leuk.. :D Zo heb ik soms echt hele mooie, maar ook wel eens echt een lelijkerd gehad haha

Behalve als het mis gaat zoals de laatste keer. Complete nestje (6) doodgeboren. Dan voel je je toch wel even klote.
NijntjesUkzondag 3 januari 2016 @ 21:43
quote:
0s.gif Op zondag 3 januari 2016 21:04 schreef droppus het volgende:

[..]

Sommige maken gewoon geen geluid. Dat ook gehad. Als ze maar lief zijn, toch? :)

Ik zie ze ook al zo zitten in die doeken ;)

[ afbeelding ]

Dat trillen als een gsm wel meegemaakt ja, maar niet bij de huidige die ik heb.
Als ik ze al in het badje deed dan was alles eromheen ook echt nat :{ .
Lief is ze zeker. O+

Die foto's _O-

Ik was ze in de wasbak in de keuken, dus het valt mee hier qua nattigheid. Saar vindt geföhnd worden heerlijk, Lexie moest er niks van hebben (zie mn Instagram).
droppuszondag 3 januari 2016 @ 21:50
quote:
0s.gif Op zondag 3 januari 2016 21:09 schreef Guppyfriend het volgende:

[..]

Daarom neem ik dus geen nestjes... Ik zou echt een hoarder worden :@
Het is ook allemaal superschattig enzo, jammer dat het niet praktisch is. Gelukkig denk jij er wel over na. Ik heb meegemaakt dat, dat niet gebeurde en ik ingrijpen moest. Beter voor de beestjes ook :).

Twee vind ik nu ook zat, qua ruimte, tijd en geld :).
droppuszondag 3 januari 2016 @ 21:53
quote:
1s.gif Op zondag 3 januari 2016 21:16 schreef Mubassie het volgende:

[..]

Ja je kunt er echt niks van zeggen. Wel leuk.. :D Zo heb ik soms echt hele mooie, maar ook wel eens echt een lelijkerd gehad haha

Behalve als het mis gaat zoals de laatste keer. Complete nestje (6) doodgeboren. Dan voel je je toch wel even klote.
Lol lelijke cavia :P.

Altijd klote als ze doodgeboren zijn. Zes nooit meegemaakt, maar dat lijkt me inderdaad echt super naar. Het enige wat je dan kunt bedenken is dat het de natuur is.

Bij deze caaf ziet het er iig goed flink uit. Ik ben benieuwd naar de foto's ;) :D.
droppuszondag 3 januari 2016 @ 21:55
quote:
1s.gif Op zondag 3 januari 2016 21:43 schreef NijntjesUk het volgende:

[..]

Lief is ze zeker. O+

Die foto's _O-

Ik was ze in de wasbak in de keuken, dus het valt mee hier qua nattigheid. Saar vindt geföhnd worden heerlijk, Lexie moest er niks van hebben (zie mn Instagram).
Zo zien ze er meestal wel uit na een was beurt, zoals op die foto.
En ze voelen zich dan vast verraden :P.

Dat föhnen ja, daar maak je het meestal dan wel weer goed mee. Uitzonderingen daar gelaten ;).
NijntjesUkzondag 3 januari 2016 @ 21:57
Hier ook, maar dan vanaf de schouders.. dus n enorm koppie met haar (want mijn dames hebben een enorme baard (8> ) en dan ineens zeiknat en "slank" (want de haren plat door het water).

Saar gaat er altijd goed voor liggen, die kijkt om als ik stop met föhnen. :s)
4EverBlackEyedmaandag 4 januari 2016 @ 13:59
Zelfs langhaartje Neuf was ik eigenlijk nooit
Vroeger deed ik dat wel, met speciale caafshampoo of babyshampoo en dan maar droog föhnen. :')

Mijn caafjes zijn vervelend vandaag, schooien om voedsel, maar eten het niet op :{
Eerst het oude opeten, daarna krijgen jullie pas nieuw voer hoor :(

[ Bericht 0% gewijzigd door 4EverBlackEyed op 04-01-2016 14:04:35 ]
4EverBlackEyedmaandag 4 januari 2016 @ 14:05
@CL al iets gehoord van Medic Animal ? :')
CherryLipsmaandag 4 januari 2016 @ 14:08
quote:
1s.gif Op maandag 4 januari 2016 14:05 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
@CL al iets gehoord van Medic Animal ? :')
Nope :{ Zal ik eens mailen?
CherryLipsmaandag 4 januari 2016 @ 14:09
Ik heb nu ook caaf van vriendin te leen nu ze zes weken met vakantie is. Beestje laat zich nog niet zien maar alle groente is op. Maar blijkbaar had ie vorig jaar ofzo een abces op de rug, dat heeft ze zelf schoongemaakt, en er zit ook gewoon haar overheen, maar als je hem aait, voel je nog wel een verdikking zitten.
4EverBlackEyedmaandag 4 januari 2016 @ 14:16
quote:
0s.gif Op maandag 4 januari 2016 14:09 schreef CherryLips het volgende:
Ik heb nu ook caaf van vriendin te leen nu ze zes weken met vakantie is. Beestje laat zich nog niet zien maar alle groente is op. Maar blijkbaar had ie vorig jaar ofzo een abces op de rug, dat heeft ze zelf schoongemaakt, en er zit ook gewoon haar overheen, maar als je hem aait, voel je nog wel een verdikking zitten.
Als het echt een abces is geweest en er zit nog een verdikking dan is de kans groot dat het er weer een is / wordt.

Mag je er wel aan zitten zonder dat de cavia pijn heeft ?
CherryLipsmaandag 4 januari 2016 @ 14:18
quote:
1s.gif Op maandag 4 januari 2016 14:16 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Als het echt een abces is geweest en er zit nog een verdikking dan is de kans groot dat het er weer een is / wordt.

Mag je er wel aan zitten zonder dat de cavia pijn heeft ?
Hij laat zich sowieso niet door me aaien, hij is daarna z'n huisje in gegaan en ik heb hem niet meer gezien :') Ik had niet het idee dat hij er pijn aan had.
Heb écht geen zin om met andermans cavia naar de dierenarts te moeten :') Hij staat hier sinds gisteravond.
CherryLipsmaandag 4 januari 2016 @ 14:24
Ik heb hem net even gevangen, er zit een open puntje in waat een klein beetje witte troep uitkomt.
Godsamme :') Ze is nog niet weg dus ik zal haar even sms'en. Z'n zaakje is ook heel erg opgezwollen, ik zei nog 'wat een enorme ballen', maar daar zit volgens mij ook iets verstopt hoor :{
4EverBlackEyedmaandag 4 januari 2016 @ 14:27
quote:
0s.gif Op maandag 4 januari 2016 14:08 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Nope :{ Zal ik eens mailen?
Ben wel benieuwd wat de reactie is. Ik wacht het nog heel even deze week af, en dan neem ik contact op. Bij mij heeft het toch geen haast :')
4EverBlackEyedmaandag 4 januari 2016 @ 14:27
quote:
0s.gif Op maandag 4 januari 2016 14:24 schreef CherryLips het volgende:
Ik heb hem net even gevangen, er zit een open puntje in waat een klein beetje witte troep uitkomt.
Godsamme :') Ze is nog niet weg dus ik zal haar even sms'en. Z'n zaakje is ook heel erg opgezwollen, ik zei nog 'wat een enorme ballen', maar daar zit volgens mij ook iets verstopt hoor :{
Ahww arm caafje .. Die zal zich niet heel lekker voelen
CherryLipsmaandag 4 januari 2016 @ 14:39
quote:
1s.gif Op maandag 4 januari 2016 14:27 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Ahww arm caafje .. Die zal zich niet heel lekker voelen
Neuh hij bunkert als een malle, maar ik voel me zo'n mieperd :') Ik heb hem één dag in huis en merk al allemaal dingen waarmee ik zelf naar de dierenarts gegaan zou zijn, maar aan de andere kant heb ik ook geen zin om zes weken voor een beestje te zorgen dat van alles gaat mankeren. Ik heb haar al ge-sms't dus ze kan nu wel voorspellen dat ik van de week bij de dierenarts zit met hem :') Al wilde ze er niet te veel aan laten sleutelen zoals ik met Pieter heb gedaan. Geen geldkwestie, maar ze vindt het gewoon zielig en onnodig. Maar een verstopte anaalzak en een abces vallen daar toch niet onder?
Guppymaandag 4 januari 2016 @ 15:17
quote:
0s.gif Op maandag 4 januari 2016 14:39 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Neuh hij bunkert als een malle, maar ik voel me zo'n mieperd :') Ik heb hem één dag in huis en merk al allemaal dingen waarmee ik zelf naar de dierenarts gegaan zou zijn, maar aan de andere kant heb ik ook geen zin om zes weken voor een beestje te zorgen dat van alles gaat mankeren. Ik heb haar al ge-sms't dus ze kan nu wel voorspellen dat ik van de week bij de dierenarts zit met hem :') Al wilde ze er niet te veel aan laten sleutelen zoals ik met Pieter heb gedaan. Geen geldkwestie, maar ze vindt het gewoon zielig en onnodig. Maar een verstopte anaalzak en een abces vallen daar toch niet onder?
Een verstopte anaalzak kun je op zich makkelijk zelf verhelpen, als de dierenarts je een keer laat zien hoe het moet. Ook wel handig om zelf te kunnen ;) Een abces is een ander verhaal...
4EverBlackEyedmaandag 4 januari 2016 @ 15:23
quote:
0s.gif Op maandag 4 januari 2016 14:39 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Neuh hij bunkert als een malle, maar ik voel me zo'n mieperd :') Ik heb hem één dag in huis en merk al allemaal dingen waarmee ik zelf naar de dierenarts gegaan zou zijn, maar aan de andere kant heb ik ook geen zin om zes weken voor een beestje te zorgen dat van alles gaat mankeren. Ik heb haar al ge-sms't dus ze kan nu wel voorspellen dat ik van de week bij de dierenarts zit met hem :') Al wilde ze er niet te veel aan laten sleutelen zoals ik met Pieter heb gedaan. Geen geldkwestie, maar ze vindt het gewoon zielig en onnodig. Maar een verstopte anaalzak en een abces vallen daar toch niet onder?
Met een abces zou ik wel naar de da gaan en wat GF zegt: als de da laat zien hoe je zelf de anaalzak kan behandelen, is dat ook een uitkomst. Ik geloof dat zoiets wel recividerend is bij beertjes.

Oh gelukkig heeft hij nog wel eetlust :D
Goede graadmeter voor caven.

Ik heb bericht van MA
Ze gaan het in delen opsturen :|W
CherryLipsmaandag 4 januari 2016 @ 15:30
M'n caaf vroegah had het ook, m'n moeder maakte het toen meestal schoon maar denk niet dat ze daar nog voor te porren is :') Ik las ook dat gecastreerde beertjes er minder snel last van hadden, gelukkig maar voor Ollie.

Ook apart, ze noemt het 'de dikke' en 'de bolle' maar volgens mij is hij een stuk lichter dan mijn lichtste zeugje.
CherryLipsmaandag 4 januari 2016 @ 15:31
Ik heb nog geen antwoord van MA, maar als ze het in delen gaan opsturen doet het me denken aan die ene opdrachtgever van me die betalingen in delen ging overmaken, dat was ook het begin van het eind.
4EverBlackEyedmaandag 4 januari 2016 @ 15:51
quote:
0s.gif Op maandag 4 januari 2016 15:30 schreef CherryLips het volgende:
M'n caaf vroegah had het ook, m'n moeder maakte het toen meestal schoon maar denk niet dat ze daar nog voor te porren is :') Ik las ook dat gecastreerde beertjes er minder snel last van hadden, gelukkig maar voor Ollie.

Ook apart, ze noemt het 'de dikke' en 'de bolle' maar volgens mij is hij een stuk lichter dan mijn lichtste zeugje.
Ik kreeg van de fokker van Oreo te horen dat Neuf en Noir erg groot waren :')
Nu is Oreo ook wel een slagje kleiner, maar bijv Rex cavia's zijn nog groter
4EverBlackEyedmaandag 4 januari 2016 @ 15:52
quote:
0s.gif Op maandag 4 januari 2016 15:31 schreef CherryLips het volgende:
Ik heb nog geen antwoord van MA, maar als ze het in delen gaan opsturen doet het me denken aan die ene opdrachtgever van me die betalingen in delen ging overmaken, dat was ook het begin van het eind.
Hm, weer op zoek naar de goedkoopste aanbieder van ss..
CherryLipsmaandag 4 januari 2016 @ 15:57
quote:
1s.gif Op maandag 4 januari 2016 15:51 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Ik kreeg van de fokker van Oreo te horen dat Neuf en Noir erg groot waren :')
Nu is Oreo ook wel een slagje kleiner, maar bijv Rex cavia's zijn nog groter
Pieter ook, 'nog een goed gewicht hoor, 1300 gram.'
'Hij was 1600.'
'O. Maar dat is dan wel weer te zwaar.'
CherryLipsmaandag 4 januari 2016 @ 15:57
hebben ze bij Zooplus geen goed betaalbaar voer?
4EverBlackEyedmaandag 4 januari 2016 @ 16:14
quote:
0s.gif Op maandag 4 januari 2016 15:57 schreef CherryLips het volgende:
hebben ze bij Zooplus geen goed betaalbaar voer?
Bij zooplus verkopen ze per 1,5 kg
Voor een bundel (2x 1,5) betaal je 16,99
Normaal 17,99
Komt neer op 5,66 per kg

Bij Medic Animal betaal je voor 10kg 39,90
Dat komt neer op 3,99 per kg
CherryLipsmaandag 4 januari 2016 @ 16:15
Maar andere goede merken? Anders stap ik weer terug op Kasper :')
4EverBlackEyedmaandag 4 januari 2016 @ 17:02
quote:
0s.gif Op maandag 4 januari 2016 16:15 schreef CherryLips het volgende:
Maar andere goede merken? Anders stap ik weer terug op Kasper :')
Hm daar heb ik me niet zo n verdiept ..
Jammer is dat er zoveel belasting zit op caviavoer in vergelijking met konijnenvoer

Ik zal tzt eens achterhalen hoeveel de dierenarts rekent voor een zak ss
Dat was een paar jaar geleden 40 euro oid ..
4EverBlackEyedmaandag 4 januari 2016 @ 17:59
De dames hebben hier weer hun pedicure gehad en ik knip standaard in het leven van Noir (zwarte cavia, zwarte nagels) :{
Guppymaandag 4 januari 2016 @ 18:06
quote:
1s.gif Op maandag 4 januari 2016 17:02 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Hm daar heb ik me niet zo n verdiept ..
Jammer is dat er zoveel belasting zit op caviavoer in vergelijking met konijnenvoer

Ik zal tzt eens achterhalen hoeveel de dierenarts rekent voor een zak ss
Dat was een paar jaar geleden 40 euro oid ..
Konijnen zijn geen gezelschapsdieren, als het om voer gaat ;) cavia's wel.

quote:
0s.gif Op maandag 4 januari 2016 17:59 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
De dames hebben hier weer hun pedicure gehad en ik knip standaard in het leven van Noir (zwarte cavia, zwarte nagels) :{
Helpt het om iemand een zaklamp onder de nageltjes te laten houden? Dan kun je misschien meer van het leven zien.
Oscar.maandag 4 januari 2016 @ 18:17
quote:
0s.gif Op maandag 4 januari 2016 18:06 schreef Guppyfriend het volgende:

[..]

Konijnen zijn geen gezelschapsdieren, als het om voer gaat ;) cavia's wel.

[..]

Helpt het om iemand een zaklamp onder de nageltjes te laten houden? Dan kun je misschien meer van het leven zien.
en hoe wil je dan knippen :P
Guppymaandag 4 januari 2016 @ 18:19
quote:
1s.gif Op maandag 4 januari 2016 18:17 schreef donald_dick het volgende:

[..]

en hoe wil je dan knippen :P
Daarom moet er ook iemand helpen :D één iemand houdt de lamp vast, de ander knipt
4EverBlackEyedmaandag 4 januari 2016 @ 18:21
quote:
0s.gif Op maandag 4 januari 2016 18:06 schreef Guppyfriend het volgende:

[..]

Konijnen zijn geen gezelschapsdieren, als het om voer gaat ;) cavia's wel.

[..]

Helpt het om iemand een zaklamp onder de nageltjes te laten houden? Dan kun je misschien meer van het leven zien.
Yup die vallen weer onder een andere categorie ..

Ik zal het eens proberen, alleen zijn die nageltjes echt zwart -zwart ;(
4EverBlackEyedmaandag 4 januari 2016 @ 18:22
En Neuf krijgt echt kurkentrekker -nagels als ik het niet regelmatig bij hou. :')
Guppymaandag 4 januari 2016 @ 18:23
quote:
0s.gif Op maandag 4 januari 2016 18:21 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Yup die vallen weer onder een andere categorie ..

Ik zal het eens proberen, alleen zijn die nageltjes echt zwart -zwart ;(
Zo lastig, onze cavia had dat ook, zwart, incl de kurkentrekkernagels... Een lampje van een telefoon werkte bij ons het beste, die zijn lekker fel.
droppusdinsdag 5 januari 2016 @ 17:55
Deed de nagels van Bolleke altijd zelf, ook zwart-zwart, behalve 1 (voor) pootje, dat was een wit sokje. Nooit in het leven geknipt. Gewoon goed ingeschat altijd. Knipte de anderen ook eerst, dan is er enigszins een idee tot hoever je gemiddeld mag knippen. Lampje is eronder is ook een goed idee idd. Of gewoon naar de arts, maar dat is weer prijzig.
Notorious_Roydinsdag 5 januari 2016 @ 18:48
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 januari 2016 17:55 schreef droppus het volgende:
Deed de nagels van Bolleke altijd zelf, ook zwart-zwart, behalve 1 (voor) pootje, dat was een wit sokje. Nooit in het leven geknipt. Gewoon goed ingeschat altijd. Knipte de anderen ook eerst, dan is er enigszins een idee tot hoever je gemiddeld mag knippen. Lampje is eronder is ook een goed idee idd. Of gewoon naar de arts, maar dat is weer prijzig.
Nou, heb de nagels een keer laten knippen bij de DA, en die knipte gewoon in het leven :D Niet heel ernstig verder, maar wel een teken voor mij dat ik het ook prima zelf kan.
CherryLipsdinsdag 5 januari 2016 @ 19:04
Als ik elke keer met schaap naar de dierenarts moet voor de nagels, krijg ik haar waarschijnlijk weer in een doosje mee terug. Dat trekt haar rikketik echt niet.
CherryLipsdinsdag 5 januari 2016 @ 19:04
O, en heb verzendbevestiging van het voer, ben benieuwd.
CherryLipsdinsdag 5 januari 2016 @ 21:22
Oppascaaf begint te ontdooien, heb hem in twee dagen één keer gezien maar hij staat nu steeds met z'n pootjes oo de tralies ergens op te wachten, zo zielig. Hij wil niet geaaid of opgepakt worden dus ik geef hem nu maar steeds vreten :')
4EverBlackEyeddinsdag 5 januari 2016 @ 21:29
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 januari 2016 19:04 schreef CherryLips het volgende:
O, en heb verzendbevestiging van het voer, ben benieuwd.
Ik heb vandaag het eerste gedeelte gekregen
Morgen doos nr 2
:')

Als ze nu 1 dag gewacht hadden, kon het in 1x mee

Dpd is vervelend, want ze komen tussen 8 en 17 ... :{
Mubassiewoensdag 6 januari 2016 @ 09:09
Vannacht is ons zeugje eindelijk bevallen van een gezonde drieling *O*

Zal vanavond wat foto's maken.
CherryLipswoensdag 6 januari 2016 @ 13:12
06.01.2016 12:50 Veenendaal (NL)
Afleverpoging was niet succesvol

Ja, ideetje, moet je aanbellen -O-
Notorious_Roywoensdag 6 januari 2016 @ 14:30
quote:
0s.gif Op woensdag 6 januari 2016 13:12 schreef CherryLips het volgende:
06.01.2016 12:50 Veenendaal (NL)
Afleverpoging was niet succesvol

Ja, ideetje, moet je aanbellen -O-
Zo irritant. Net als zo'n briefje in de bus: 'we hebben je gemist'. Heel vreemd op je vrije dag.
4EverBlackEyedwoensdag 6 januari 2016 @ 20:14
quote:
0s.gif Op woensdag 6 januari 2016 13:12 schreef CherryLips het volgende:
06.01.2016 12:50 Veenendaal (NL)
Afleverpoging was niet succesvol

Ja, ideetje, moet je aanbellen -O-
"Het is maar een suggestie." :')
Heel vreemd, ook omdat jij thuis werkt.

Ik heb mijn bestelling binnen *O* Gelukkig afgeleverd bij de onderburen. Het scheelt dat mijn onderburen bijna altijd thuis zijn.

quote:
1s.gif Op woensdag 6 januari 2016 09:09 schreef Mubassie het volgende:
Vannacht is ons zeugje eindelijk bevallen van een gezonde drieling *O*

Zal vanavond wat foto's maken.
Gefeliciteerd ! Altijd leuk, babycaafjesfoto's
Mubassiewoensdag 6 januari 2016 @ 21:44
Hij is niet heel duidelijk..

7qw4BGX.jpg

Ze maken het goed! Eentje had een teentje teveel, heb ik inmiddels verwijderd.

Wel apart deze donkere kleuren, moeder is grijs/zilver en vader bruin/wit.
4EverBlackEyedwoensdag 6 januari 2016 @ 21:47
quote:
1s.gif Op woensdag 6 januari 2016 21:44 schreef Mubassie het volgende:
Hij is niet heel duidelijk..

[ afbeelding ]

Ze maken het goed! Eentje had een teentje teveel, heb ik inmiddels verwijderd.

Wel apart deze donkere kleuren, moeder is grijs/zilver en vader bruin/wit.
Baby caafjes O+

Zijn het zeugjes of beertjes?
CherryLipswoensdag 6 januari 2016 @ 22:04
Die linker O+ ik wil knuffelen O+
Sjechovwoensdag 6 januari 2016 @ 22:30
:@
NijntjesUkwoensdag 6 januari 2016 @ 22:39
O+
Notorious_Roywoensdag 6 januari 2016 @ 22:46
quote:
1s.gif Op woensdag 6 januari 2016 21:44 schreef Mubassie het volgende:
Hij is niet heel duidelijk..

[ afbeelding ]

Ze maken het goed! Eentje had een teentje teveel, heb ik inmiddels verwijderd.

Wel apart deze donkere kleuren, moeder is grijs/zilver en vader bruin/wit.
Ik blijf het mooi vinden dat ze gewoon direct klaar zijn. Ze worden alleen groter, en verder niet :D O+

Die rechter is favoriet! Chocolade met caramel :D
Sjechovwoensdag 6 januari 2016 @ 22:57
Prachtige beestjes!
CherryLipsdonderdag 7 januari 2016 @ 00:12
quote:
19s.gif Op woensdag 6 januari 2016 22:46 schreef Notorious_Roy het volgende:

[..]

Ik blijf het mooi vinden dat ze gewoon direct klaar zijn. Ze worden alleen groter, en verder niet :D O+

Die rechter is favoriet! Chocolade met caramel :D
En het is net alsof de kop en pootjes al volgroeid zijn :D
Mubassiedonderdag 7 januari 2016 @ 00:36
Geslachten weet ik nog niet.. Ga morgen even kijken.. Meestal doe ik dat pas wat later dan weet ik het zeker.

Ik zal morgen eens al onze cavia's op de foto zetten :)
CherryLipsdonderdag 7 januari 2016 @ 10:13
Straks als het goed is nieuwe afleverpoging voor het voer. Ben benieuwd.

edit: binnen *O* Ongerustheid om niks dus, las op FB van de week ook allemaal verhalen van mensen die niets van ze hadden ontvangen.

[ Bericht 62% gewijzigd door CherryLips op 07-01-2016 11:22:33 ]
Mubassiedonderdag 7 januari 2016 @ 12:53
Hier de foto's van al onze cavia's :)
Heb even vlug een hokje in elkaar gezet voor de foto's

Alleen blijven ze natuurlijk niet stil zitten..

Nog eentje van de ukkies.. Het zijn trouwens 2 zeugjes en 1 beertje (zwarte)
jax0JTA.jpg

Lunchtijd!
WLADpDE.jpg

Moeder van de 3 is de zilver/grijze bovenaan
ZkXIwfP.jpg

En dit zijn onze 3 beren, de middelste is vader.
XfVG5E7.jpg

WO1viWm.jpg
CherryLipsdonderdag 7 januari 2016 @ 12:57
Gaat dat goed zo, die beren samen :o
Notorious_Roydonderdag 7 januari 2016 @ 12:57
Eten die kleintjes eigenlijk ook al direct groente enzo?
Mubassiedonderdag 7 januari 2016 @ 12:58
Tijdje terug waren we in de dierentuin.. Ik geloof dat dit in Emmen was. (we zijn er in zoveel geweest :p)

Wil ik ook _O-

XavKvZ2.jpg
Mubassiedonderdag 7 januari 2016 @ 12:58
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2016 12:57 schreef CherryLips het volgende:
Gaat dat goed zo, die beren samen :o
Ik heb er 2 bij elkaar, dat gaat goed. De derde heb ik alleen even voor de foto erbij gezet
Mubassiedonderdag 7 januari 2016 @ 12:59
quote:
19s.gif Op donderdag 7 januari 2016 12:57 schreef Notorious_Roy het volgende:
Eten die kleintjes eigenlijk ook al direct groente enzo?
Nee, drinken nog bij moeders.. Knabbelen alleen een beetje aan het hooi
CherryLipsdonderdag 7 januari 2016 @ 13:22
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2016 12:58 schreef Mubassie het volgende:
Tijdje terug waren we in de dierentuin.. Ik geloof dat dit in Emmen was. (we zijn er in zoveel geweest :p)

Wil ik ook _O-

[ afbeelding ]
Zo, zie die ene even hoog zitten :o
4EverBlackEyeddonderdag 7 januari 2016 @ 21:10
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2016 10:13 schreef CherryLips het volgende:
Straks als het goed is nieuwe afleverpoging voor het voer. Ben benieuwd.

edit: binnen *O* Ongerustheid om niks dus, las op FB van de week ook allemaal verhalen van mensen die niets van ze hadden ontvangen.
Ze hebben tot nu toe nog netjes geleverd
4EverBlackEyeddonderdag 7 januari 2016 @ 21:12
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2016 12:58 schreef Mubassie het volgende:
Tijdje terug waren we in de dierentuin.. Ik geloof dat dit in Emmen was. (we zijn er in zoveel geweest :p)

Wil ik ook _O-

[ afbeelding ]
Ik wil ook zo'n hok, alleen komen er dan meer cavia's bij waarschijnlijk :')

Of een caviaflat
CherryLipsdonderdag 7 januari 2016 @ 22:04
Ik had een geweldige coronet in bilthoven gezien, ik was op slag verliefd O+ maar ik wil juist minderen met de monsters, twee of drie is eigenlijk wel een mooi aantal. En nu is ze gereserveerd ;(
4EverBlackEyeddonderdag 7 januari 2016 @ 22:17
Mijn drietal is still going strong, zonder al te veel da - kosten (even keihard afkloppen).
Ik mag pas een nieuwe als er hier eentje overlijdt.
4EverBlackEyeddonderdag 7 januari 2016 @ 22:25
Oke, correctie; mijn vriend mag er eentje uitkiezen :')
Dus dat wordt een US teddy zwart- wit of zilver agouti.
Oscar.donderdag 7 januari 2016 @ 22:51
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2016 12:57 schreef CherryLips het volgende:
Gaat dat goed zo, die beren samen :o
ik had ook 4 beertjes en dat ging prima. Maar die waren of al vanaf jongs af aan bij elkaar, of kwamen heel jong bij de rest. Alleen dan ging het bij mij goed, omdat ze dan ook de pikorde in stand kunnen houden. Dat is helaas niet altijd leuk voor de nieuweling voor een weekje, maar so be it.

De pikorde wordt trouwens bij mij voor altijd bepaald, zelf al weegt het alfabeertje zo'n 400 gram minder dan het betamannetje :P
4EverBlackEyeddonderdag 7 januari 2016 @ 22:58
Hier dezelfde ervaring: even een weekje onrustig en daarna gaat het prima.

Totdat de kudde bronstig wordt. :{
droppusvrijdag 8 januari 2016 @ 11:26
quote:
1s.gif Op woensdag 6 januari 2016 21:44 schreef Mubassie het volgende:
Hij is niet heel duidelijk..

[ afbeelding ]

Ze maken het goed! Eentje had een teentje teveel, heb ik inmiddels verwijderd.

Wel apart deze donkere kleuren, moeder is grijs/zilver en vader bruin/wit.
Mooie caafs. Gefeliciteerd idd :D.

Lol bij cavia's kan er alles uitkomen. Dat maakt het zo leuk, een nestje. Zou mooi zijn als dat bij mensen ook zo was. Zou een hoop discriminatie schelen.
CherryLipsvrijdag 8 januari 2016 @ 11:28
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2016 22:58 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Hier dezelfde ervaring: even een weekje onrustig en daarna gaat het prima.

Totdat de kudde bronstig wordt. :{
Schaap is echt een kutbeest wat dat betreft, die duldt geen andere zeugjes en vooral tegen Otje is ze heel wreed. Tegen Knofje was ze ook niet altijd aardig, maar toch. Otje is ook een beetje apart, die wil alleen maar bij anderen liggen en lief zijn. Alleen toen ik ze laatst wilde koppelen, liep ze wel naar Ollie te pikken. Terwijl Ollie wel de baas is over Schaap.
Ik snap het niet meer.
Knofje is gewoon Zwitserland. Die was in het begin wel gemeen tegen Otje maar nu gewoon de baas. En als Otje wordt lastig gevallen, gaat ze piepend en slap in een hoekje liggen :')
droppusvrijdag 8 januari 2016 @ 11:31
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2016 12:53 schreef Mubassie het volgende:
Hier de foto's van al onze cavia's :)
Heb even vlug een hokje in elkaar gezet voor de foto's

Alleen blijven ze natuurlijk niet stil zitten..

Nog eentje van de ukkies.. Het zijn trouwens 2 zeugjes en 1 beertje (zwarte)
[ afbeelding ]

Lunchtijd!
[ afbeelding ]

Moeder van de 3 is de zilver/grijze bovenaan
[ afbeelding ]

En dit zijn onze 3 beren, de middelste is vader.
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Aaww zoveel leuke caafs bij elkaar. En die kleintjes erbij. Ze lijken idd niet erg op de ouders.
CherryLipsvrijdag 8 januari 2016 @ 11:32
Bij goudhamsters heb je soms ook van die toverbalnestjes O+
droppusvrijdag 8 januari 2016 @ 11:34
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2016 13:22 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Zo, zie die ene even hoog zitten :o
Das de uitkijk :D.
CherryLipsvrijdag 8 januari 2016 @ 11:38
quote:
10s.gif Op vrijdag 8 januari 2016 11:34 schreef droppus het volgende:

[..]

Das de uitkijk :D.
Ik heb wel vaker gezien dat cavia's ergens op springen, zoals huisjes en wilgenbruggetjes. Ik sta nu al vol verbazing te kijken als er eentje enthousiast uit de kittenbak springt (groot succes trouwens, ik leg er elke dag een dikke laag hooi in en laatst zaten ze er met z'n tweeën in).
droppusvrijdag 8 januari 2016 @ 11:40
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2016 22:58 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Hier dezelfde ervaring: even een weekje onrustig en daarna gaat het prima.

Totdat de kudde bronstig wordt. :{
Dan zijn het net een partij ongestelde vrouwen bij elkaar :P.

Sorry ik kon het niet laten :P :D.
CherryLipsvrijdag 8 januari 2016 @ 11:42
quote:
12s.gif Op vrijdag 8 januari 2016 11:40 schreef droppus het volgende:

[..]

Dan zijn het net een partij ongestelde vrouwen bij elkaar :P.

Sorry ik kon het niet laten :P :D.
Geeft niet, vrouwen zijn gewoon krengen.
droppusvrijdag 8 januari 2016 @ 11:47
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 januari 2016 11:28 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Schaap is echt een kutbeest wat dat betreft, die duldt geen andere zeugjes en vooral tegen Otje is ze heel wreed. Tegen Knofje was ze ook niet altijd aardig, maar toch. Otje is ook een beetje apart, die wil alleen maar bij anderen liggen en lief zijn. Alleen toen ik ze laatst wilde koppelen, liep ze wel naar Ollie te pikken. Terwijl Ollie wel de baas is over Schaap.
Ik snap het niet meer.
Knofje is gewoon Zwitserland. Die was in het begin wel gemeen tegen Otje maar nu gewoon de baas. En als Otje wordt lastig gevallen, gaat ze piepend en slap in een hoekje liggen :')
Otje is dus een beetje een lobbus. Helaas is er altijd eentje die onderaan staat in de pikorde. Het ligt dan ook aan de andere hoe ze erop reageren.

Kan het zijn dat Ollie misschien paar gedrag vertoont? Want de dames vroeger haalde dan ook uit naar de beer als ze dat beuh waren. Ook de laagste in rang.
droppusvrijdag 8 januari 2016 @ 11:50
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 januari 2016 11:38 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Ik heb wel vaker gezien dat cavia's ergens op springen, zoals huisjes en wilgenbruggetjes. Ik sta nu al vol verbazing te kijken als er eentje enthousiast uit de kittenbak springt (groot succes trouwens, ik leg er elke dag een dikke laag hooi in en laatst zaten ze er met z'n tweeën in).
Luke zit er ook vaak bovenop. Frodo ook wel eens maar minder. Daarentegen zit Luke graag ergens boven op. Zels al zijn pootjes in mijn gezicht gehad.
droppusvrijdag 8 januari 2016 @ 11:57
quote:
6s.gif Op vrijdag 8 januari 2016 11:42 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Geeft niet, vrouwen zijn gewoon krengen.
Er zijn genoeg lieve vrouwen gelukkig. Die krengen is gewoon filteren en dikke vinger ernaar.

Zelfde als bij mannen. De meeste zijn aardig, maar er zit altijd wel een a-hole ertussen.

Merk dat, dat bij cavia's net zo werkt. Net als alle kuddedieren. Alleen zijn mensen dan vaak geraffineerder.
CherryLipsvrijdag 8 januari 2016 @ 12:04
quote:
1s.gif Op vrijdag 8 januari 2016 11:47 schreef droppus het volgende:

[..]

Otje is dus een beetje een lobbus. Helaas is er altijd eentje die onderaan staat in de pikorde. Het ligt dan ook aan de andere hoe ze erop reageren.

Kan het zijn dat Ollie misschien paar gedrag vertoont? Want de dames vroeger haalde dan ook uit naar de beer als ze dat beuh waren. Ook de laagste in rang.
Ja Otje geeft hem ook vrij snel een gouden douche :D Maar ook als ze gewoon naast elkaar zaten te eten :D
droppusvrijdag 8 januari 2016 @ 13:34
Lol gouden douche :D . Zal het dat wel zijn dan denk ik. De beer die ik had kreeg dat van alle dames wel eens. Aan de andere kant, als er eten was, dan hij eerst en ze moesten echt niet aan zijn eten komen. Dat werd dan hardhandig afgestraft.

Soms was de gouden douche mis en kreeg ik het dus voor mijn kiezen :') . Aan de andere kant taggede die beer de dames ook. En dat ruikt niet altijd lekker. Het grappige was dat hij alle vrouwen in huis pakte. Dus ook mijn toenmalige vriendin :P. Terwijl hij dat bij mij weer niet deed.
CherryLipsvrijdag 8 januari 2016 @ 13:48
Misschien kwam het ook door het eten. Ollie zit met Schaap in een kooi en hij bepaalt wanneer ze mag eten.
Toen ik van de week de kooien ging schoonmaken en ze even met z'n allen op een handdoek zette met een bak voer, wilde Ollie weer als eerste eten. En je moet niet tussen Otje en haar eten komen.
droppusvrijdag 8 januari 2016 @ 16:04
Ik kan daar volkomen inkomen. Iemand anders aan je eten laten, kan niet he :P.

Net in de dierenwinkel een nieuwe zak voer gehaald en er zat echt een heel lief klein pluizig
caafje, helemaal tegen een konijntje aan. Echt helemaal ertegen aan gedrukt. Was zo snoetzig om te zien. Wou het caafje bijna meenemen, maar dat zal vast niet gaan met die 2 wildebrassen hier.

Ging nog een beetje piepen ook, omdat ik de zak voer al in mijn hand had O+ .
CherryLipsvrijdag 8 januari 2016 @ 16:10
Het hooi is in de aanbieding bij de Intratuin, maar dat is wel weer een stukje rijden en ik ben ontzettend lui vandaag :')
12 kilo voor 6,80 ofzo.
droppusvrijdag 8 januari 2016 @ 16:28
Hoeft toch niet iedere aanbieding af te gaan? Dan gebruik je meer benzine dan dat je bespaart.
Gewoon lekker lui zijn :D.
CherryLipsvrijdag 8 januari 2016 @ 16:30
quote:
7s.gif Op vrijdag 8 januari 2016 16:28 schreef droppus het volgende:
Hoeft toch niet iedere aanbieding af te gaan? Dan gebruik je meer benzine dan dat je bespaart.
Gewoon lekker lui zijn :D.
Maar het hooi is wel bijna op :P Dus ik moet sowieso vandaag of morgen even de hort op.
droppusvrijdag 8 januari 2016 @ 16:32
Dan is het geen keus he ;). Geen plek dichterbij waar ze hooi verkopen?
Of bestellen bij zooplus. Dat is wel ultiem lui dan :P.

Ach ben ook lui op het moment hoor. Zou zo kunnen gaan dutten. Net als mijn caafs
op het moment. Die beestjes hebben soms goede ideeën :P.
CherryLipsvrijdag 8 januari 2016 @ 16:41
quote:
10s.gif Op vrijdag 8 januari 2016 16:32 schreef droppus het volgende:
Dan is het geen keus he ;). Geen plek dichterbij waar ze hooi verkopen?
Of bestellen bij zooplus. Dat is wel ultiem lui dan :P.

Ach ben ook lui op het moment hoor. Zou zo kunnen gaan dutten. Net als mijn caafs
op het moment. Die beestjes hebben soms goede ideeën :P.
Bij Zooplus en Pet's Place moet je voor minimaal 25 euro bestellen ofzo, dat wordt me iets te gortig. Ach, hier in de buurt kan ik ook wel hooi halen en bij m'n ouders staat volgens mij ook een zak, maar vond het een mooie aanbieding :)
droppusvrijdag 8 januari 2016 @ 17:36
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 januari 2016 16:41 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Bij Zooplus en Pet's Place moet je voor minimaal 25 euro bestellen ofzo, dat wordt me iets te gortig. Ach, hier in de buurt kan ik ook wel hooi halen en bij m'n ouders staat volgens mij ook een zak, maar vond het een mooie aanbieding :)
25 euro. Damn. Dat is idd wel erg gortig.

Op die manier kun je gelijk langs je ouders. Zijn ze ook weer blij om je te zien :D.
Het was zeker een prachtige aanbieding ;) .
NijntjesUkvrijdag 8 januari 2016 @ 19:47
Ik kom altijd ruimschoots aan die 25 euro... :@
CherryLipsvrijdag 8 januari 2016 @ 20:02
Ja het lukt mij ook wel maar het is beter van niet ;)
droppusvrijdag 8 januari 2016 @ 20:32
Ik neem aan per maand, want ik betaal meestal 20 euro per maand aan hooi, zaagsel en voer.

Het duurste is eigenlijk het groenvoer wat erin 'verdwijnt'.

Hoe meer caafs hoe duurder natuurlijk. Dit is voor 2.
CherryLipsvrijdag 8 januari 2016 @ 21:20
Ik wil helemaal niet weten wat ze per maand kosten :D
NijntjesUkvrijdag 8 januari 2016 @ 22:04
Ik ook niet haha.
Er gaat sowieso voor 3 euro per week aan gemengde sla in. Dan nog witlof, andijvie, puntpaprika, romaanse sla, komkommer en diverse andere dingen en fruit in. En in t seizoen nog verse maïs.
En dan nog voer e.d. :s)

@droppus, niet perse per maand. Ik bestel maar n keer of 4 per jaar bij zooplus. En dan met name tarwe-aren, gedroogde appel, groene haver en gemengde kruidenmengsels.
droppusvrijdag 8 januari 2016 @ 22:14
Lol wou al zeggen. Het maakt me ook niet uit wat ze kosten, ze krijgen het toch wel.

Zonder cavia kan ik niet hoor. Heb de hugs van ze wel nodig. En het geluid thuis ook. Lijkt me anders zo eenzaam.
CherryLipsvrijdag 8 januari 2016 @ 22:14
Kruiden bestel ik bij dierenkruiden.nl of dieza.nl. Alleen het gedroogde maisblad is bij beide toko's niet leverbaar, dat is wel jammer want mijn lading is al op en ze doen er een moord voor.
NijntjesUkvrijdag 8 januari 2016 @ 22:18
Ik vind bij dierenkruiden de verzendkosten best hoog (omdat ik vaak niet zoveel in 1 keer wil bestellen omdat ze maar met zn 2tjes zijn). Dieza ken ik niet.
CherryLipsvrijdag 8 januari 2016 @ 22:35
Dieza is net iets duurder geloof ik. De verzendkosten zijn wel hoog, ik bestel ook niet zo vaak, vooral nu het maisblad overal op is ben ik minder geneigd om een bestelling te plaatsen voor alleen wat peterselie en dille.
NijntjesUkvrijdag 8 januari 2016 @ 22:42
Ik koop dille regelmatig vers (lang leve de markt in Rotterdam, dan is t feest hier. w/
droppuszaterdag 9 januari 2016 @ 00:23
Mosterd dille saus, lekker :D.
Zullen ze wel niet mogen hebben. :P.

Ze liggen nu lekker te dutten. Ergens jammer dat het niet mogelijk is om met ze mee te slapen.

Vroeger wel zo een grote beer die boven op me lag te pitten. Moest dan echt moeite doen om wakker te blijven.
4EverBlackEyedzaterdag 9 januari 2016 @ 18:03
Noir ging altijd omstreeks 19.00 uur in de hangmat liggen, maar nu doet ze dat niet meer.

Ik denk dat ze het gehoord heeft :{
droppuszaterdag 9 januari 2016 @ 18:37
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 januari 2016 18:03 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Noir ging altijd omstreeks 19.00 uur in de hangmat liggen, maar nu doet ze dat niet meer.

Ik denk dat ze het gehoord heeft :{
Altijd om 19 uur. Dat is standvastig :D.
CherryLipszaterdag 9 januari 2016 @ 18:47
Zo'n ontzettend schattig tesseltje gezien in de dierenwinkel :o kon maar echt met moeite weglopen ;(
Hij was crème met een wit bekje en witte buikvlek, ik heb maar niet gevraagd of het een mannetje of vrouwtje was.
4EverBlackEyedzaterdag 9 januari 2016 @ 18:54
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 januari 2016 18:37 schreef droppus het volgende:

[..]

Altijd om 19 uur. Dat is standvastig :D.
Ja maar nu heeft ze ons gehoord dat we het daar over hebben gehad en nu doet ze het niet meer :')
droppuszaterdag 9 januari 2016 @ 19:43
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 januari 2016 18:47 schreef CherryLips het volgende:
Zo'n ontzettend schattig tesseltje gezien in de dierenwinkel :o kon maar echt met moeite weglopen ;(
Hij was crème met een wit bekje en witte buikvlek, ik heb maar niet gevraagd of het een mannetje of vrouwtje was.
Blijft moeilijk dan he. Had dat gisteren ook. Goed van je dat je het niet hebt meegenomen :).
Of ga je stiekem nog terug :P.
droppuszaterdag 9 januari 2016 @ 19:44
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 januari 2016 18:54 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Ja maar nu heeft ze ons gehoord dat we het daar over hebben gehad en nu doet ze het niet meer :')
Slimme caaf :P.

Volgens mij doen ze ook de hele dag wiskundige formules oplossen, daarom zijn ze soms zo sloom.

Wij weten dat gewoon niet.
4EverBlackEyedzaterdag 9 januari 2016 @ 19:50
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 januari 2016 19:44 schreef droppus het volgende:

[..]

Slimme caaf :P.

Volgens mij doen ze ook de hele dag wiskundige formules oplossen, daarom zijn ze soms zo sloom.

Wij weten dat gewoon niet.
_O-

Vandaar dat mini-brilletje en labjasje
droppuszaterdag 9 januari 2016 @ 20:01
2e4hjf8.jpg
NijntjesUkzaterdag 9 januari 2016 @ 20:02
Die van mij kunnen ook klok kijken.. zo knap. :s)
droppuszaterdag 9 januari 2016 @ 20:03
Dat plaatje kan ook the eleventh Doctor as guinea pig zijn :D. :P
droppuszaterdag 9 januari 2016 @ 20:04
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 januari 2016 20:02 schreef NijntjesUk het volgende:
Die van mij kunnen ook klok kijken.. zo knap. :s)
Doen ze goed ;). Houden ze een eigen systeem aan?
NijntjesUkzaterdag 9 januari 2016 @ 21:09
Ja. Rond drie uur worden ze onrustig, want dan is het tijd voor andijvie.
En als ze 's avonds op schoot/de bank zitten, worden ze dat rond 10 uur, want dan willen ze weer de bak in.
CherryLipszaterdag 9 januari 2016 @ 21:10
Als ik s avonds de tv uitdoe, weten ze dat ze andijvie krijgen.
NijntjesUkzaterdag 9 januari 2016 @ 21:25
Best warm zo..

https://www.instagram.com/p/BAVONr3gsae/
droppuszaterdag 9 januari 2016 @ 22:44
quote:
Zo die zitten lekker. :D. Ik denk niet dat je het koud krijgt zo nee :D
Sjechovzaterdag 9 januari 2016 @ 22:57
Zelf gekweekt plantje.
In no-time kort gesnoeid 😎
11.JPG
Sjechovzaterdag 9 januari 2016 @ 23:00
Onze haarbal:
15.JPG
4EverBlackEyedzaterdag 9 januari 2016 @ 23:23
Ik heb geen vaste voertijdstippen voor de cavia's :D
"Oh bakje leeg."
*bijvuld
CherryLipszaterdag 9 januari 2016 @ 23:52
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 januari 2016 23:00 schreef Sjechov het volgende:
Onze haarbal:
[ afbeelding ]
O+
CherryLipszaterdag 9 januari 2016 @ 23:53
Ik geef altijd eerst de bovenste kooi eten omdat ik altijd in een deuk lig hoe ze in de onderste kooi helemaal gek worden :')
VERGEET ONS NIET! HIER BEN IK! HALLO!
4EverBlackEyedzondag 10 januari 2016 @ 00:49
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 januari 2016 23:53 schreef CherryLips het volgende:
Ik geef altijd eerst de bovenste kooi eten omdat ik altijd in een deuk lig hoe ze in de onderste kooi helemaal gek worden :')
VERGEET ONS NIET! HIER BEN IK! HALLO!
Gaan ze dan ook rennen en met de voorpootjes tegen de kooi?
droppuszondag 10 januari 2016 @ 02:34
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 januari 2016 23:00 schreef Sjechov het volgende:
Onze haarbal:
[ afbeelding ]
Je moet ze ook van de stroom kabels weghouden :P.

Leuke caafs :D.

Hoe heten ze?
droppuszondag 10 januari 2016 @ 02:36
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 januari 2016 23:53 schreef CherryLips het volgende:
Ik geef altijd eerst de bovenste kooi eten omdat ik altijd in een deuk lig hoe ze in de onderste kooi helemaal gek worden :')
VERGEET ONS NIET! HIER BEN IK! HALLO!
Hahaha net of je ze ooit zou vergeten. Het is wel grappig om te zien :D.
NijntjesUkzondag 10 januari 2016 @ 10:07
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 januari 2016 23:53 schreef CherryLips het volgende:
Ik geef altijd eerst de bovenste kooi eten omdat ik altijd in een deuk lig hoe ze in de onderste kooi helemaal gek worden :')
VERGEET ONS NIET! HIER BEN IK! HALLO!
_O-

@Sjechov, wat n knapperd! O+

Hier wordt Lexie hysterisch en Saartje zit heel rustig af te wachten.
CherryLipszondag 10 januari 2016 @ 10:13
quote:
1s.gif Op zondag 10 januari 2016 00:49 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Gaan ze dan ook rennen en met de voorpootjes tegen de kooi?
Ja, otje gaat soms helemaal uit dr plaat. Andersom ook wel hoor, als ze onderin eerder krijgen, dan wordt schaap ongeduldig, maar niet zoals Otje. En nu krijgt de logeercavia eerst, dat mag natuurlijk niet.
Sjechovzondag 10 januari 2016 @ 16:39
quote:
10s.gif Op zondag 10 januari 2016 02:34 schreef droppus het volgende:

[..]

Je moet ze ook van de stroom kabels weghouden :P.

Leuke caafs :D.

Hoe heten ze?
Onze zwarte dame is Punk, want die heeft een kuif op haar koppie.
De andere, sja, eigenlijk is dat een Punker, maar die heet Muffin :')
droppusmaandag 11 januari 2016 @ 11:22
quote:
1s.gif Op zondag 10 januari 2016 10:13 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Ja, otje gaat soms helemaal uit dr plaat. Andersom ook wel hoor, als ze onderin eerder krijgen, dan wordt schaap ongeduldig, maar niet zoals Otje. En nu krijgt de logeercavia eerst, dat mag natuurlijk niet.
Hahahaha, owjee een ander krijgt eerst :P. En geduld, tja dat kennen we niet.
droppusmaandag 11 januari 2016 @ 11:26
quote:
0s.gif Op zondag 10 januari 2016 16:39 schreef Sjechov het volgende:

[..]

Onze zwarte dame is Punk, want die heeft een kuif op haar koppie.
De andere, sja, eigenlijk is dat een Punker, maar die heet Muffin :')
Eentje later erbij gekomen? Leuk die namen zo, verwarrend voor visite, altijd een bonus :D.
Sjechovmaandag 11 januari 2016 @ 13:23
quote:
7s.gif Op maandag 11 januari 2016 11:26 schreef droppus het volgende:

[..]

Eentje later erbij gekomen? Leuk die namen zo, verwarrend voor visite, altijd een bonus :D.
We hadden Punk eerst. Zij is bijna 2.
Als maatje hebben we Muffin erbij genomen.
Dat gaat gelukkig heel goed.
4EverBlackEyedmaandag 11 januari 2016 @ 18:40
quote:
10s.gif Op maandag 11 januari 2016 11:22 schreef droppus het volgende:

[..]

Hahahaha, owjee een ander krijgt eerst :P. En geduld, tja dat kennen we niet.
Geduld? Kan je dat eten?
droppusdinsdag 12 januari 2016 @ 11:27
Gisteren was het weer houd Luke bij dag. Even rustig zitten is er niet bij. En meneer nog protesteren ook.
NijntjesUkdinsdag 12 januari 2016 @ 16:17
Vandaag naar de markt in Rotterdam geweest. Resultaat; bak gemengde sla, dille, munt, spinazie, snijbiet en aardbeien voor de dames. *O*
Mubassiedinsdag 12 januari 2016 @ 18:04
Hopen op een goed voorjaar, weer lekker zelf groente kweken voor de beestjes :)
NijntjesUkdinsdag 12 januari 2016 @ 18:14
Ja dat ook. En hopen dat de slakken het niet lekker vinden. :+
Mubassiedinsdag 12 januari 2016 @ 18:27
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 januari 2016 18:14 schreef NijntjesUk het volgende:
Ja dat ook. En hopen dat de slakken het niet lekker vinden. :+
Daar hebben wij nooit last van gelukkig (zuidoost Brabant)
droppusdinsdag 12 januari 2016 @ 19:58
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 januari 2016 18:14 schreef NijntjesUk het volgende:
Ja dat ook. En hopen dat de slakken het niet lekker vinden. :+
http://www.ah.nl/allerhan(...)ken-met-kruidenboter

:D :P :*
NijntjesUkdinsdag 12 januari 2016 @ 20:47
Eeeewww :N
NijntjesUkdinsdag 12 januari 2016 @ 21:21
Saartje piept trouwens soms bij het plassen. :{
Ze vreet als een bootwerker en de urine is 'schoon'. Toch naar de dierenarts?
Oscar.dinsdag 12 januari 2016 @ 21:23
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 januari 2016 21:21 schreef NijntjesUk het volgende:
Saartje piept trouwens soms bij het plassen. :{
Ze vreet als een bootwerker en de urine is 'schoon'. Toch naar de dierenarts?
Ik ga pas na een dag of 2 dan.
CherryLipswoensdag 13 januari 2016 @ 17:17
Oppascaaf krijgt standaard gemengd knaagdiervoer maar hij eet er helemaal niet van :{ Vriendin zei dat ie de bak wel leegat, maar hij raakt het amper aan. Hij eet verder wel alle andere zooi die ik in de kooi leg, hij krijgt meer groente dan mijn eigen monsters samen, maar ik heb er maar wat brokjes van SS en kruiden bij gedaan :{
Hij zit de hele tijd alleen maar alleen, soms zie ik hem dagenlang amper en soms staat ie enorm te schooien en te piepen en dat vind ik zielig ;(
droppuswoensdag 13 januari 2016 @ 18:20
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 januari 2016 21:21 schreef NijntjesUk het volgende:
Saartje piept trouwens soms bij het plassen. :{
Ze vreet als een bootwerker en de urine is 'schoon'. Toch naar de dierenarts?
Drinkt ze ook meer dan normaal? Dan kan het iets met de niertjes zijn.
droppuswoensdag 13 januari 2016 @ 18:24
quote:
0s.gif Op woensdag 13 januari 2016 17:17 schreef CherryLips het volgende:
Oppascaaf krijgt standaard gemengd knaagdiervoer maar hij eet er helemaal niet van :{ Vriendin zei dat ie de bak wel leegat, maar hij raakt het amper aan. Hij eet verder wel alle andere zooi die ik in de kooi leg, hij krijgt meer groente dan mijn eigen monsters samen, maar ik heb er maar wat brokjes van SS en kruiden bij gedaan :{
Hij zit de hele tijd alleen maar alleen, soms zie ik hem dagenlang amper en soms staat ie enorm te schooien en te piepen en dat vind ik zielig ;(
Kan de oppas caaf niet af en toe met een van de andere buiten de kooi? Hij eet iig wel goed. En schooien lukt dus ook wel. Ik neem aan dat als hij thuis is meer vertrouwd is en het wat makkelijker heeft.
droppuswoensdag 13 januari 2016 @ 18:25
aaawww Frodo is zo lekker aan het slapen. Wou ze er net uitvissen, maar ik laat hem maar even liggen. Ligt er zo snoetzig erbij O+ .
NijntjesUkwoensdag 13 januari 2016 @ 18:39
@droppus, water is te min voor mijn dames van stand. :') (oftewel ze drinken nooit, maar halen hun vocht uit de berg groenten die ze krijgen).
droppuswoensdag 13 januari 2016 @ 18:44
quote:
0s.gif Op woensdag 13 januari 2016 18:39 schreef NijntjesUk het volgende:
@droppus, water is te min voor mijn dames van stand. :') (oftewel ze drinken nooit, maar halen hun vocht uit de berg groenten die ze krijgen).
Lol dat is erg verwend. Ze drinken niet veel, maar ze drinken hier wel. Ook iemand gekend die de cavia's spa blauw gaf.
CherryLipswoensdag 13 januari 2016 @ 19:19
quote:
0s.gif Op woensdag 13 januari 2016 18:24 schreef droppus het volgende:

[..]

Kan de oppas caaf niet af en toe met een van de andere buiten de kooi? Hij eet iig wel goed. En schooien lukt dus ook wel. Ik neem aan dat als hij thuis is meer vertrouwd is en het wat makkelijker heeft.
Nee, ik durf hem niet bij de anderen te zetten, het is een beertje. Ik heb stiekem wat van m'n eigen voer door zijn voer gemengd, al wilde z'n baasje dat niet omdat ze had gelezen dat wisselen van voer slecht voor ze was (die van mij kregen een tijdje geleden drie soorten door elkaar heen, maar goed, zij geeft haar cavia's sperziebonen en bloemkool en dat zou ik dan weer niet doen). Wil gewoon haar wensen respecteren maar ik wil hem ook beter laten eten.
NijntjesUkwoensdag 13 januari 2016 @ 19:26
Of met een afscheiding ertussen even laten loslopen? Heb ik ook weleens gedaan met een logeercaaf. Kwist voorheen niet dat ze zo hard kunnen rennen. :D

@droppus; Spa blauw? :X
Daar trek ik de grens hoor. Saar wil wel graag meedrinken als ik kruidenthee drink. :{
droppusdonderdag 14 januari 2016 @ 10:06
Ze kunnen heel hard rennen als het moet. Met een afscheiding ertussen kunnen ze wel aan elkaar snuffelen enzo.

Het spa water gebeuren was in Antwerpen. Wat daar uit de kraan komt, dat zou ik ook niet drinken.

Dat mee drinken had ik ook met een flesje bier. Had nog wat over na een feestje. Dus lekker op de bank, filmpje op, caafjes erbij. Dat flesjes werd gewoon beklommen. Maar weggezet, liever niet dat ze wat binnen krijgen.
NijntjesUkdonderdag 14 januari 2016 @ 10:24
Ja kijk, dat zei je er niet bij. ;) Ik spoel daar na het tandenpoetsen ook met bronwater. :D
CherryLipsdonderdag 14 januari 2016 @ 10:27
Er zijn in NL ook mensen die zo'n waterzuiveraar voor ze gebruiken, of spa blauw geven, vanwege blaasproblemen.
droppusvrijdag 15 januari 2016 @ 08:02
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2016 10:24 schreef NijntjesUk het volgende:
Ja kijk, dat zei je er niet bij. ;) Ik spoel daar na het tandenpoetsen ook met bronwater. :D
Dat was ook wel de norm ja :P. Verder wel een mooie stad, Antwerpen.
droppusvrijdag 15 januari 2016 @ 08:15
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2016 10:27 schreef CherryLips het volgende:
Er zijn in NL ook mensen die zo'n waterzuiveraar voor ze gebruiken, of spa blauw geven, vanwege blaasproblemen.
Dat hoeft hier in NL helemaal niet. Het kraanwater is hier van heel hoge kwaliteit.

http://www.optimalegezond(...)nwater-in-nederland/

https://www.salusi.nl/ver(...)ronwater-kraanwater/
NijntjesUkvrijdag 15 januari 2016 @ 10:53
Soms piept ze wel, soms niet. Twijfel toch wat te doen nu..

Denk dat ik t weekend afwacht. Ben maandag vrij, dus kan dan sowieso langs.
droppusvrijdag 15 januari 2016 @ 13:27
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 januari 2016 10:53 schreef NijntjesUk het volgende:
Soms piept ze wel, soms niet. Twijfel toch wat te doen nu..

Denk dat ik t weekend afwacht. Ben maandag vrij, dus kan dan sowieso langs.
Als je je echt zorgen maakt gewoon vanavond gaan. Anders loop je je het hele weekend er druk over te maken. Ook al zou het eventueel niks zijn, maakt dat niks uit. Jij ziet iets wat het beestje normaal gesproken niet doet en wil daar toch een verklaring voor.
Notorious_Royvrijdag 15 januari 2016 @ 19:16
Kom je thuis na een tweedaags werkbezoek in het buitenland keert meneer z'n kont toe als je de kooi open doet. Nou, dan geen wortel he! :(
NijntjesUkvrijdag 15 januari 2016 @ 19:38
quote:
1s.gif Op vrijdag 15 januari 2016 13:27 schreef droppus het volgende:

[..]

Als je je echt zorgen maakt gewoon vanavond gaan. Anders loop je je het hele weekend er druk over te maken. Ook al zou het eventueel niks zijn, maakt dat niks uit. Jij ziet iets wat het beestje normaal gesproken niet doet en wil daar toch een verklaring voor.
Vanavond ging niet lukken ivm werk. Ze vreet nog steeds voor tien gelukkig. Nu net thuis, dus weet nog niet of ze nog piept bij het plassen.

@Roy, _O-
Inmiddels wel n wortel gegeven?
droppusvrijdag 15 januari 2016 @ 21:12
quote:
10s.gif Op vrijdag 15 januari 2016 19:16 schreef Notorious_Roy het volgende:
Kom je thuis na een tweedaags werkbezoek in het buitenland keert meneer z'n kont toe als je de kooi open doet. Nou, dan geen wortel he! :(
Hij is boos op je. Zolang alleen. Ik zou die wortel geven om het goed te maken :P.
droppusvrijdag 15 januari 2016 @ 21:14
quote:
1s.gif Op vrijdag 15 januari 2016 19:38 schreef NijntjesUk het volgende:

[..]

Vanavond ging niet lukken ivm werk. Ze vreet nog steeds voor tien gelukkig. Nu net thuis, dus weet nog niet of ze nog piept bij het plassen.

@Roy, _O-
Inmiddels wel n wortel gegeven?
Zolang ze eten is het vaak wel goed. Dan word het toch maandag? Mits ze nog piept tijdens.
NijntjesUkvrijdag 15 januari 2016 @ 21:26
Psies.
Ze wordt gewoon graag gevoerd ook op schoot. Is wel fijn, want zo kan ik goed inschatten hoeveel ze eet.
Conclusie: 1 aardbei, 1 druif, 4 takjes dille, 1 tak snijbiet en bijna 3 handen gemengde sla. :Y)
droppuszaterdag 16 januari 2016 @ 15:37
Dat is wel makkelijk idd.

Net met de jongens gespeeld. Resultaat: grote kras in mijn nek. Dat was Luke natuurlijk. Frodo is de rust zelve.
4EverBlackEyedzaterdag 16 januari 2016 @ 16:49
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 januari 2016 21:26 schreef NijntjesUk het volgende:
Psies.
Ze wordt gewoon graag gevoerd ook op schoot. Is wel fijn, want zo kan ik goed inschatten hoeveel ze eet.
Conclusie: 1 aardbei, 1 druif, 4 takjes dille, 1 tak snijbiet en bijna 3 handen gemengde sla. :Y)
Geef je haar weleens bleekselderij ? Dat zorgt ervoor dat ze meer gaan plassen (vochtafdrijvend) en zorgt er zo voor dat de blaas "schoon" wordt. Nadeel is dat je de caviaplas wel erg ruikt :')
NijntjesUkzondag 17 januari 2016 @ 10:59
Bedankt voor de tip! Gisteren meteen gekocht, maar ze is er geen fan van.

Vanmorgen Lexie's kont geknipt (want vies en stinky ;(). Ze schreeuwde moord en brand alsof er in haar velletje geknipt werd. Saar kwam meteen uit het slaapgedeelte gerend om te inspecteren wat er aan de hand was. :')

[ Bericht 0% gewijzigd door NijntjesUk op 17-01-2016 13:16:34 ]
droppuszondag 17 januari 2016 @ 12:31
Sommigen doen ook net alsof ze zwaar gemarteld worden bij het minste geringste.

Wel dapper dat ze komt kijken. Doen ze ook niet allemaal.
4EverBlackEyedzondag 17 januari 2016 @ 13:10
Bij de dierenarts ook: het is meteen duidelijk dat er een caafje behandeld wordt. :P

@nijntje jammer dat ze de bleekselderij niet zo lekker vindt, nu zit jij ermee :') bij mij vinden ze de blaadjes het lekkerste
NijntjesUkzondag 17 januari 2016 @ 13:18
Ach, ik lust t wel met pindakaas. ;)

Saar kwam echt aangestormd ^O^
droppuszondag 17 januari 2016 @ 18:14
w70ivb.jpg
NijntjesUkzondag 17 januari 2016 @ 18:22
_O-
Sjechovzondag 17 januari 2016 @ 20:53
Lekker relaxen bij de baas 😎 16.JPG

17.JPG
NijntjesUkzondag 17 januari 2016 @ 22:25
Lekker knus O+

Saar piept soms wel, soms niet. Ik bel morgenochtend wel even naar de dierenarts.
4EverBlackEyedzondag 17 januari 2016 @ 22:33
Ik snap cavia-logica niet.
Deur van de koelkast open: * er rolt nog net geen tumbleweed voorbij
Vlees bakken en wc doortrekken: whieeeep whieeep !

8)7
NijntjesUkmaandag 18 januari 2016 @ 12:15
Kennen cavia's überhaupt logica? :P
Ik ga vanmiddag met Saar naar de dierenarts.
CherryLipsmaandag 18 januari 2016 @ 12:23
Andere logica: ik moet keihard niezen, geen reactie. Ik trek een bakje tupperware open, keutels vliegen me om de oren.
NijntjesUkmaandag 18 januari 2016 @ 12:26
_O-

Heeft iemand nog tips hoe ik haar nu met deze kou kan vervoeren? (Heb nu een plaid in een tas gedaan, transportbox erin, daar weer een handdoek in). Ik moet namelijk een stukje lopen, dan met ov en weer stukje lopen.
Notorious_Roymaandag 18 januari 2016 @ 12:27
quote:
0s.gif Op maandag 18 januari 2016 12:26 schreef NijntjesUk het volgende:
_O-

Heeft iemand nog tips hoe ik haar nu met deze kou kan vervoeren? (Heb nu een plaid in een tas gedaan, transportbox erin, daar weer een handdoek in). Ik moet namelijk een stukje lopen, dan met ov en weer stukje lopen.
Gewoon als een rollade in een handdoek? Zoiets:
large.jpg
NijntjesUkmaandag 18 januari 2016 @ 12:32
Lol, leuke foto.
Dat was ik idd van plan.
CherryLipsmaandag 18 januari 2016 @ 12:39
Ik wikkel de boel ook altijd in handdoeken (caaf + transportbox).
Sjechovmaandag 18 januari 2016 @ 13:35
Wij pakken ze ook altijd lekker in en nemen een schone mee voor de terug weg 😏
NijntjesUkmaandag 18 januari 2016 @ 17:46
Daar had ik niet aan gedacht. Maar is n goede tip voor de volgende keer. Khad nog wel een kruik in de transportbox gedaan. :@

Ze heeft een blaasontsteking.
Op mijn verzoek is er ook n röntgenfoto gemaakt en daarop was niks te zien. *O*
Khad urine meegenomen en daar zat geen gruis in. :)
Nu n weekje antibiotica en dan volgende week weer even urine laten nakijken.
droppusmaandag 18 januari 2016 @ 18:28
quote:
0s.gif Op zondag 17 januari 2016 20:53 schreef Sjechov het volgende:
Lekker relaxen bij de baas 😎 [ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Da's heel relaxed :D
droppusmaandag 18 januari 2016 @ 18:32
quote:
0s.gif Op maandag 18 januari 2016 17:46 schreef NijntjesUk het volgende:
Daar had ik niet aan gedacht. Maar is n goede tip voor de volgende keer. Khad nog wel een kruik in de transportbox gedaan. :@

Ze heeft een blaasontsteking.
Op mijn verzoek is er ook n röntgenfoto gemaakt en daarop was niks te zien. *O*
Khad urine meegenomen en daar zat geen gruis in. :)
Nu n weekje antibiotica en dan volgende week weer even urine laten nakijken.
Dan is het iig zo opgelost en niks al te ernstig aan de hand :). Goed warm inpakken is altijd handig. Meestal is trouwens koud niet funest, maar tocht. Al is een caaf uit een warme binnen omgeving in de kou buiten introduceren ook geen goed idee. Maar hier in de Oliemeulen (mini dierenpark) zitten ze het hele jaar buiten zonder problemen, wel met de mogelijkheid om naar binnen te kunnen natuurlijk.
droppusmaandag 18 januari 2016 @ 18:32
Cavia;s met logica? Is dat wel logisch?
NijntjesUkmaandag 18 januari 2016 @ 18:54
Zou hun vacht zich daar niet ook aan aanpassen (zoals bij konijnen)?
Ik ben blij dat het 'maar' een blaasontsteking is iig.

De dierenarts was helemaal verbaasd dat ik urine mee had. :)
Saar had flink de pest in, die heeft 1 keer op de behandeltafel geplast, 1 keer ernaast en 1 keer op mij. ;(
droppusmaandag 18 januari 2016 @ 23:36
Van de website 'De grote cavia' :

Cavia's kunnen goed tegen de kou, maar dat betekent niet dat je ze zomaar naar buiten kunt doen. Als je je cavia's buiten wilt huisvesten, dan moet je daar in het voorjaar mee beginnen. Cavia's hebben ruim een half jaar de tijd nodig om te wennen aan het buiten leven en aan de langzaam dalende temperaturen. Ze gaan dan een dikkere vacht ontwikkelen, maar daar moeten ze uiteraard wel de tijd voor hebben.

Cavia's die buiten wonen, moeten beschermd zijn tegen vocht, tocht en kou. Dat laatste mag misschien raar overkomen, want cavia's die buiten wonen, kunnen toch tegen de kou? Ze kunnen echter alleen tegen de kou als ze warm kunnen zitten. Een cavia buiten op het grasveld in de winter gaat dood omdat hij niet warm kan worden en zich niet op kan warmen. Er zijn cavia's die gewoon in de sneeuw naar buiten gaan en dat geweldig vinden, maar dat kunnen ze alleen maar doen als ze een hok hebben waar ze in op kunnen warmen. En dat hok moet dus beschermd zijn tegen vocht, tocht en kou.

Dat binnenhok moet dus warm zijn. Dat bereik je door het goed te isoleren. Een hok buiten zetten, zoals bijvoorbeeld een konijnenhok, en er wat isolatiemateriaal omheen doen zoals je zou doen bij een binnenhok, kan echter niet bij een buitenhok. Een binnenhok voor de buiten wonende cavia moet namelijk geheel afgesloten zijn van de buitenwereld. Er mag wel een tussenstuk zijn zodat de cavia naar buiten kan, naar de ren, maar het binnenhok moet dermate warm zijn dat de cavia's niet ziek kunnen worden van de kou.

Een oplossing voor de buiten wonende cavia, is een schuur isoleren en daar zowel een binnenhok als een buitenhok in maken. Het binnenhok is dan extra geïsoleerd en de cavia kan vanuit het binnenhok naar het buitenhok dat alsnog in de schuur zit. In het buitenhok is de temperatuur iets lager dan in het binnenhok. Vanuit het buitenhok kan de cavia dan echt naar buiten, naar de ren.
CherryLipsdinsdag 19 januari 2016 @ 09:38
Hoe heb je in godesnaam die urine opgevangen :o
Oscar.dinsdag 19 januari 2016 @ 10:35
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 januari 2016 09:38 schreef CherryLips het volgende:
Hoe heb je in godesnaam die urine opgevangen :o
je kan op de buik van een cavia drukken en dan spuit het eruit.

True story, je wilt niet weten wanneer het gebeurde
Notorious_Roydinsdag 19 januari 2016 @ 12:53
......


Dude. :X
NijntjesUkdinsdag 19 januari 2016 @ 13:19
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 januari 2016 09:38 schreef CherryLips het volgende:
Hoe heb je in godesnaam die urine opgevangen :o
Niet door op haar buik te drukken iig. :')
Ik heb haar gewoon op het aanrecht gezet met iets te eten en toen gewacht tot ze had geplast. Daarna met een schoon medicijnspuitje opgezogen en in een leeg potje gedaan.
droppusdinsdag 19 januari 2016 @ 17:08
quote:
4s.gif Op dinsdag 19 januari 2016 10:35 schreef donald_dick het volgende:

[..]

je kan op de buik van een cavia drukken en dan spuit het eruit.

True story, je wilt niet weten wanneer het gebeurde
Nu wel :P }) :D
droppusdinsdag 19 januari 2016 @ 17:09
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 januari 2016 13:19 schreef NijntjesUk het volgende:

[..]

Niet door op haar buik te drukken iig. :')
Ik heb haar gewoon op het aanrecht gezet met iets te eten en toen gewacht tot ze had geplast. Daarna met een schoon medicijnspuitje opgezogen en in een leeg potje gedaan.
Deze onthoud ik, mocht het (hoop het niet) een keer nodig zijn. :)
4EverBlackEyeddinsdag 19 januari 2016 @ 21:22
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 januari 2016 09:38 schreef CherryLips het volgende:
Hoe heb je in godesnaam die urine opgevangen :o
Wat ik doe is de caaf apart zetten in een doosje met een plastic zak als ondergrond en dan de urine opzuigen met een spuitje zonder naald.
NijntjesUkdinsdag 19 januari 2016 @ 23:20
Dat had ook gekund, maar dan had Saar voornamelijk een natte kont gehad, vermoed ik (want lang haar). Nu loopt ze een paar stappen naar achteren, plast en loopt weer iets naar voren.

Iemand nog tips hoe je er (relatief) eenvoudig medicatie in krijgt? Het lukt wel, maar niet zonder kleerscheuren. :N
Sjechovwoensdag 20 januari 2016 @ 09:40
Wij hebben ook 1 langhaar.
We zorgen er echt voor dat alle haren goed geknipt blijven.
In het begin hadden we het echt iets te lang waardoor de vacht vaak vochtig was van het plassen.
Nu door onze kappers kwaliteiten is dat probleempje wel de kop ingedrukt :)
4EverBlackEyedzaterdag 23 januari 2016 @ 15:05
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 januari 2016 23:20 schreef NijntjesUk het volgende:
Dat had ook gekund, maar dan had Saar voornamelijk een natte kont gehad, vermoed ik (want lang haar). Nu loopt ze een paar stappen naar achteren, plast en loopt weer iets naar voren.

Iemand nog tips hoe je er (relatief) eenvoudig medicatie in krijgt? Het lukt wel, maar niet zonder kleerscheuren. :N
Middels een spuitje zonder naald ?

Hier gewoon de caaf vastklemmen en spuitje tot aan de kiezen
4EverBlackEyedzaterdag 23 januari 2016 @ 15:08
Er is iets raars aan de hand, noir heeft een superzachte vacht ineens. Alsof ze gewassen is met wasverzachter :') ze is normaal al zacht, maar nu extra zacht


Hoop niet dat dit komt door hormonale veranderingen komt.
CherryLipsvrijdag 29 januari 2016 @ 11:47
Nou, ik kan vanmiddag weer bij de dierenarts terecht, je ziet Otje duidelijk ademen. Niet de hele tijd, maar ik zag het dinsdag voor het eerst, woensdag is het me niet opgevallen, en gisteravond en vandaag weer. Ze heeft geen piepende ademhaling voor zover ik kan horen, ze eet, maar ze wil echt helemaal niets van me weten. Ik heb gewoon het algehele idee dat ze niet lekker in haar velletje zit, al is dat eigenlijk al zo sinds Pieter dood is, dus ik dacht dat het daardoor kwam. Ze staan niet meer fluitend te schooien bij het glas sinds hij dood is. Maar ik weet niet of ze depri is of ziek :')
CherryLipsvrijdag 29 januari 2016 @ 11:47
quote:
0s.gif Op maandag 18 januari 2016 17:46 schreef NijntjesUk het volgende:
Daar had ik niet aan gedacht. Maar is n goede tip voor de volgende keer. Khad nog wel een kruik in de transportbox gedaan. :@

Ze heeft een blaasontsteking.
Op mijn verzoek is er ook n röntgenfoto gemaakt en daarop was niks te zien. *O*
Khad urine meegenomen en daar zat geen gruis in. :)
Nu n weekje antibiotica en dan volgende week weer even urine laten nakijken.
Hoe is het nu? Is de blaasontsteking over?
NijntjesUkvrijdag 29 januari 2016 @ 20:34
Lief dat je t vraagt!
Tis gelukkig over. :)

Wat zei de dierenarts?
CherryLipszaterdag 30 januari 2016 @ 11:29
Ze ademde wel geforceerd maar ze at nog en was levendig, geen verhoging en geen reutel dus geen indicatie voor AB.
Maar vanmorgen zat ze stil in een hoekje en wilde ze niet eten en je ziet de neusgaten helemaal meegaan met ademen, dus ik zit nu weer bij het spreekuur te wachten tot ik ooit aan de beurt ben.
NijntjesUkzaterdag 30 januari 2016 @ 11:53
Arme Otje (en daardoor ook arme jij). -O-
CherryLipszaterdag 30 januari 2016 @ 12:47
Het is dr hartje ;( ze doen hun best voor haar maar ik denk niet dat ik daar nog levend thuis krijg.
Ik ga even keihard in een kussen janken.
Guppyzaterdag 30 januari 2016 @ 18:15
Cherry... Ik vind het zo erg voor je ;(
NijntjesUkzaterdag 30 januari 2016 @ 18:36
Jeetje wat n kutnieuws. ;(
CherryLipszaterdag 30 januari 2016 @ 18:43
Ik had vanmiddag nog een update gehad dat net iets beter met haar ging, maar nu zit ik eigenlijk te wachten hoe het nu gaat en of ze moet blijven, en of ze dan niet moet eten ofzo ;( want dan zit ze daar helemaal alleen ;( ;(
CherryLipszaterdag 30 januari 2016 @ 20:12
Ik was helemaal ongerust want ik had nog niks gehoord. Dus ik nog even bellen, maar ze ging vanavond om een uur of tien nog even kijken en dan had ze me sowieso gebeld. Ja weet ik veel.
Maar toen ze om zes uur wegging ging het nog wel goed met Otje, ze had weer veel geplast en ze had goede, grote keutels en ze had haar brokjes en kruiden gegeven. Ze zat er relaxed bij, als ze een beetje gestrest was en niet at, was het misschien beter om haar toch op te halen, naar haar vertrouwde omgeving, maar ja, dan heeft ze weer geen zuurstof ;(
NijntjesUkzaterdag 30 januari 2016 @ 20:47
Gelukkig had ze iig goed gegeten. Sterkte met afwachten. :{
CherryLipszaterdag 30 januari 2016 @ 22:23
Ik werd net nog even gebeld voor de nacht, ze blijft nog vannacht want ze was nog benauwder dan vanmiddag. Ze plaste wel goed na het plasmiddel en ze had ook wat van de witlof gegeten, maar ze raakte steeds in de stress als het hok werd opengemaakt en dan werd ze meteen benauwd ;(
Meestal houden ze ze 24 uur in zo'n kooi en dan moet er verbetering optreden dus hopelijk is het morgenochtend beter ;(
Meestal kunnen ze hartfalen wel oppakken met medicijnen, elke dag een drankje met een spuitje, maar ze moeten eerst zorgen dat ze niet meer zo benauwd is en dat het vocht achter de longen enzo weg is ;(

En ondertussen heeft Knofje die bij Otje in de kooi zat amper van de witlof en spinazie van vanmorgen gegeten, dus heb ik ollie erbij gezet. Ik weet niet of ze het leuk vindt :')
Nu zit schaap alleen maar die heeft Asperger dus ik weet niet of die nu gaat potten. Die wijven kunnen niet bij elkaar dus dat is ook jammer.

Wat een gehannes. Dat ze nog niet uitgestorven zijn.
4EverBlackEyedzondag 31 januari 2016 @ 09:33
Arm Otje ;(

Je treft het niet CL :{
Notorious_Royzondag 31 januari 2016 @ 09:50
Arme caafs ;( Sterkte CL!
NijntjesUkzondag 31 januari 2016 @ 11:34
Is er nog nieuws?
CherryLipszondag 31 januari 2016 @ 15:59
Ik heb haar vanmorgen opgehaald maar het gaat echt niet goed, ze is zo benauwd en ellendig. Ik denk dat ik haar van de week in laat slapen als er geen verbetering is. Ik heb medicijnen voor haar hart en om vocht af te drijven, die krijgt ze vanavond, maar ze kan geen stress aan, dan gaat ze schokken zei de DA. Maar zo is ook geen leven. Ze ligt alleen maar in haar huisje, ze voelt koud aan. Ik heb een warm flesje in het huisje gelegd en een dikke pluk hooi, verwarming aan.
Ik wil Otje niet kwijt ;( M'n lievelingetje ;(

En net hoorde ik ook een reuteltje ;(
4EverBlackEyedzondag 31 januari 2016 @ 16:52
Heel veel succes ;(
Trustenzondag 31 januari 2016 @ 17:28
Sterkte CherryLips!
CherryLipsdinsdag 2 februari 2016 @ 10:25
Ik ga zo Otje waarschijnlijk in laten slapen en niemand kan met me mee ;(

edit: ik heb haar toch weer meegekregen, ik wil toch in ieder geval kunnen zeggen dat ik alles geprobeerd heb :@ . Dus nu heeft ze sterke antibiotica gehad en ik moet haar beter warmhouden, handdoeken op de verwarming leggen en dan in het hok (dat ik daar zelf niet op gekomen ben). Ze ruikt heel zurig uit haar bekje en er komt ook snot of troep uit haar neusje, dat vond hij wel apart.

[ Bericht 59% gewijzigd door CherryLips op 02-02-2016 12:15:39 ]
4EverBlackEyeddinsdag 2 februari 2016 @ 20:33
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 februari 2016 10:25 schreef CherryLips het volgende:
Ik ga zo Otje waarschijnlijk in laten slapen en niemand kan met me mee ;(

edit: ik heb haar toch weer meegekregen, ik wil toch in ieder geval kunnen zeggen dat ik alles geprobeerd heb :@ . Dus nu heeft ze sterke antibiotica gehad en ik moet haar beter warmhouden, handdoeken op de verwarming leggen en dan in het hok (dat ik daar zelf niet op gekomen ben). Ze ruikt heel zurig uit haar bekje en er komt ook snot of troep uit haar neusje, dat vond hij wel apart.
Zit ze nu alleen thuis of zijn er ook nog andere caafs bij?
CherryLipsdinsdag 2 februari 2016 @ 21:09
Ze zit nu alleen, Knofje liet haar niet met rust. Knofje is not amused :')
4EverBlackEyeddinsdag 2 februari 2016 @ 21:25
quote:
1s.gif Op dinsdag 2 februari 2016 21:09 schreef CherryLips het volgende:
Ze zit nu alleen, Knofje liet haar niet met rust. Knofje is not amused :')
Ik merk het gelijk als een van de caven hier niet lekker is, dan wordt er gelijk naar de macht gegrepen enzo..
CherryLipsdinsdag 2 februari 2016 @ 21:47
Otje was sowieso altijd al de lul :')
4EverBlackEyeddinsdag 2 februari 2016 @ 21:50
Ik kan niet echt goed zien wie hier de hoogste in rangorde is eigenlijk :')
CherryLipswoensdag 3 februari 2016 @ 17:29
En dicht