quote:
Op zondag 27 december 2015 04:12 schreef Iwanius het volgende:Even vooraf:
Ik post sowieso niet om te laten zien "jo.kijk mij eens en lekker puh" want dan was ik dit nooit opgestart en als het moet, mocht dit toch de indruk blijven,dan stoppen we er maar mee want alles is juist vanuit een onbevangen houding en gedachte gepost.
Dit is helaas hoe ik mijn eet escapades beleef. Dat het anders is dan dat de meesten gewend zijn,dat is wat anders,maar zoals je intussen al hebt kunnen zien is het niet alleen maar eten op top niveau maar ik eet ook genoeg simpel middels de welbekende bowls en ander voedsel die intussen al de revue zijn gepasseerd in het dagelijkse eet topic.
V.w.b. die Porsche zoals te zien in de vorige serie (ons uitje) is het inderdaad,als het al niet duidelijk was gezien de plek waar deze geparkeerd stond te weten voor FG zijn 2 sterren restaurant daar op de Loydstraat tegenover RTV Rijnmond) 1 van 'die bolle' zijn auto's. (we gingen toen ook met mijn auto dus parkeert hij de zijne voor zijn toko} Naast lekker eten is o.a. het hebben van mooie auto's ook een hobby van hem. Daarbij had ik al in een eerdere reactie al duidelijk gemaakt toen iemand mij iets vroeg over horloges, dat dure *bling* horloges en auto's mij helemaal niet interesseren en het eten (en ook kunst) met name mijn ding is. En dan nu een Porsche hebben zou dat gewoonweg tegenspreken.
Hier kun je een andere invalshoek zien van diezelfde parkeerplaats bij nacht!
Bon!
[
afbeelding ]
Ja klopt.Ik draai het nu even om want i.p.v achteraf te acclimatiseren doen we het nu vooraf!
[
afbeelding ]
Weet je wat? Van dat staan word je moe dus gaan we even zitten en kijken welke 'gekken' nog meer vanavond hier komen eten.[
afbeelding ]
Nou...(nu al teut van het glas Ruinart Brut gezien de bewegende foto )zullen we dan maar naar binnengaan en beginnen?[
afbeelding ]
Waar?[
afbeelding ]
[
afbeelding ]
© FG restaurant[
afbeelding ]
FG restaurantLloydstraat 204
3024 EA Rotterdam
Wat at / dronk je?[
afbeelding ]
Een glas champagne van Huize Ruinart Blanc de Blanc dit keer als begin
met gelijk 1 van de volgende flessen voor bij de opvolgende gerechten erbij.[
afbeelding ]
En zo wordt deze 1985 Lafite-Rothschild, Pauillac in FG stijl genuttigd.
(die fles ernaast is ook een speciale en wel een 1998 Domaine Léon Barral!
Maar daar kom ik later op!) Menigeen verkijkt zich hoe het vervolgens te
gebruiken want er is een foefje voor bij het schenken.[
afbeelding ]
Een favoriete starter voor mij en wel mini ijsjes met een sorbet van piccalilly en van die knettertjes die in
je mond een smaakexplosie geven. Gelijk per 3 en het werden er uiteindelijk 4 series van 3 voordat het
volgende gerecht werd uitgeserveerd.(dus 12 in totaal)[
afbeelding ]
En daar is een oude bekende qua amuse die ik de vorige keer ook had maar nu iets anders
merk ik. Het is een mousseline van o.a. aardappel i.c.m.tonijn, een krokantje en FG's
Imperial Heritage kaviaar maar met een rol van zalm gevuld met o.a. kreeft. Heerlijk![
afbeelding ]
Langoustines i.c.m.o.a.'zwarte' parelgort, knolselderij en FG's Imperial Heritage kaviaar. Oh...heerlijk![
afbeelding ]
Close-up van het zelfde gerecht maar dan alleen FG's Imperial Heritage kaviaar.
"to die for". en vooral niet te weinig! [
afbeelding ]
FG's Bresse duif met o.a.foie gras en een krokantje.Lekker![
afbeelding ]
[
afbeelding ]
Een 3 voudige portie van mijn lievelingsgerecht en wel de bekende de kreeft met o.a.een witte chocolade emulsion van knolselderij,
een jus van gerookt boter, bieslook,verjus, en afgemaakt met ditmaal FG's Imperial Heritage kaviaar! Wat op de laatste foto te zien is,
is een kreeft-krab combinatie met wat FG's Imperial Heritage kaviaar er bovenop. Lijkt van dichtbij erg op de hersenpan van zo
een Alien monster uit de saga Aliens met Sigorney Weaver. [
afbeelding ]
FG's Macadamia met o.a.vanille,mango,choco en suikerkrokantje! Lekker en verrassend![
afbeelding ]
Jeu...restanten van de 1985 Lafite-Rothschild, Pauillac en Huize Ruinart Blanc de Blanc
champagne i.c.m. FG's lekkere slushpuppy! (mango-perzik) en op de achtergrond de
welbekende FG suikerspin met allerlei zoetigheidjes er in. En toen dacht ik klaar te zijn maar zoals gewoonlijk begon dus de 'ellende' weer
want die 'bolle''kwam mij gezelschap houden dus:
[
afbeelding ]
*boem*...de tafel moest weer vol en dan eerst met deze 'gezonde' en frisse limonade.
Daarna speciale grote wijnglazen aan laten rukken voor de 2de fles en wel de 1998
Domaine Léon Barral! [
afbeelding ]
En gelijk alle topkazen uit het assortiment in verschillende vormen op tafel want...
"zo heurt 't" als je zo een topwijn gaat drinken. Tast toe Iwanius...
Tja...en als wij weer zo een dolle avond hebben dan doen wij allemaal weleens
gekke dingen en is zo een topwijn ook maar erg relatief.Impressies / Op of aanmerkingenNou..het wordt bijna standaard want alles wat gezegd moest worden is al gezegd
onder de verschillende foto's en het was wederom een te gekke en gezellige maar
ook weer kostbare avond daar aan de Lloydstraat 204. Nu vakantie en we zien elkaar
in 2016!
Cijfer
9 / 10
Volgens mij zat je aan precies hetzelfde tafeltje als datgene waar ik een paar dagen voor kerst zat
En aangezien ik meen dat jij geen bezwaar hebt tegen reviews in je topic ben ik maar zo vrij...
Verwennerij hoor! Ik snap wel dat dit een van je favoriete restaurants is. Vriendelijke ontvangst (we arriveerden een half uur te laat ivm het verkeer
Werd totaal geen probleem van gemaakt).
En daarna door met zeven gangen.
Dat ijsje als amuse: to die for!
Ik koos voor het vegetarische menu, de rest van mijn tafel voor de vleesvariant.
Wat ik at: teveel om op te noemen en ook geen foto's gemaakt maar denk aan diverse bereidingen van kool, artisjok, pompoen etc. Heerlijk!
Met uitzondering van het gerechtje met truffelmacaroni, scharrelei en bladgoud. Dat had voor mij een kazige ondertoon (ik houd echt niet van kaas) en de structuur van de macaroni lag niet fijn in de mond.
Mijn gezelschap koos voor de kaaswagen (mooie keuzes, op maat gemaakt voor iedereen en royale porties!), ik houd niet van kaas dus vroeg een extra dessert.
Vergelijkbaar met jouw dessert van macademia, maar dan met kokos, choclade en mango. Dit alles gevangen in een tuille. Nom!
'Die dikke' kwam ook nog kort babbelen bij het 'Bourgondische tafeltje' en prompt kwam de bediening vragen wat we van hem wilden drinken. Toch sympathiek, als je helemaal uit het zuiden komt
Uiteindelijk kwamen de suikerspin en vervolgens de rekening, en bij de uitgang zagen we dat het al 1.30 uur was
Mochten wij nog anderhalf uur naar huis rijden
Maar gezelligheid kent geen tijd, en dat geldt ook voor FG. Toffe avond was het.
en ik maar uitkijken naar een tafeltje waar de bediening af en aan loopt en vanwaar dikke sigarenrook opsteeg Edit: vergeet ik nog de eervolle vermelding voor de 'signature' deconstructed Bloody Mary die aan tafel bereid werd. Compleet showtje met droogijs en alles, maar het belangrijkste was de smaak en die was onovertroffen. Zelfs degene in mijn gezelschap die tomaten haat had geen opmerking over het toastje met tomaat, basilicum en feta wat het drankje completeerde.
[ Bericht 1% gewijzigd door Cat-astrophe op 27-12-2015 21:32:23 ]