abonnement Unibet Coolblue
pi_159883725
quote:
1s.gif Op zaterdag 13 februari 2016 10:32 schreef Molo het volgende:
Venkel plakken erin is lekker, of dille
Venkel zeker. En wat witte wijn . Ik kan selderij ook wel waaarderen daarbij.
Whatever...
pi_159883854
quote:
14s.gif Op zaterdag 13 februari 2016 10:23 schreef RingBewoner het volgende:
Vanmiddag Forel halen en vanavond klaarmaken in de oven. Nog goeden tips hier? Uiteraard gaan we gebruik maken van citroen, zout, ui, knoflook en wat andere specerijen.
Mijdt de zalmforel en maak hem klassiek Frans: Amandelsnippers roosteren, forel zouten en peperen aan de binnenkant, bloem aan de buitenkant, evt eerst insmeren met een beetje honing, bakken in boter, platte peterselie, de amandelen, citroensap en evt zest er overheen en klaar.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zaterdag 13 februari 2016 @ 13:44:35 #178
343196 RingBewoner
In het echt ben ik grappiger
pi_159884171
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 februari 2016 13:26 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Mijdt de zalmforel en maak hem klassiek Frans: Amandelsnippers roosteren, forel zouten en peperen aan de binnenkant, bloem aan de buitenkant, evt eerst insmeren met een beetje honing, bakken in boter, platte peterselie, de amandelen, citroensap en evt zest er overheen en klaar.
We doen hem toch echt in de oven ;).
UI Made bij VanilleKwark.
pi_159884200
quote:
14s.gif Op zaterdag 13 februari 2016 13:44 schreef RingBewoner het volgende:

[..]

We doen hem toch echt in de oven ;).
Dat kan, maar ik heb ze liever á point. Vergeet trouwens niet de wangen op te eten.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zaterdag 13 februari 2016 @ 13:59:02 #180
343196 RingBewoner
In het echt ben ik grappiger
pi_159884517
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 februari 2016 13:45 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]
Vergeet trouwens niet de wangen op te eten.
Is dat een grapje?
UI Made bij VanilleKwark.
  zaterdag 13 februari 2016 @ 14:21:47 #181
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_159884922
quote:
14s.gif Op zaterdag 13 februari 2016 13:59 schreef RingBewoner het volgende:

[..]

Is dat een grapje?
Dat is een delicatesse, no kidding.

In de oven en vullen met mix van amandelbloem, boter en amandelschaafsel en dan plakjes citroen erop is ook heerlijk. Als je dan eventueel wat over hebt kun je dat de volgende dag zo op toast eten :9~
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zaterdag 13 februari 2016 @ 14:27:27 #182
343196 RingBewoner
In het echt ben ik grappiger
pi_159885054
quote:
1s.gif Op zaterdag 13 februari 2016 14:21 schreef Molo het volgende:

[..]

Dat is een delicatesse, no kidding.

In de oven en vullen met mix van amandelbloem, boter en amandelschaafsel en dan plakjes citroen erop is ook heerlijk. Als je dan eventueel wat over hebt kun je dat de volgende dag zo op toast eten :9~
Dan gaan wij de wangen zeker eens proberen ^O^. Bedankt voor die tip!
UI Made bij VanilleKwark.
  zaterdag 13 februari 2016 @ 14:35:34 #183
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_159885243
quote:
14s.gif Op zaterdag 13 februari 2016 10:23 schreef RingBewoner het volgende:
Vanmiddag Forel halen en vanavond klaarmaken in de oven. Nog goeden tips hier? Uiteraard gaan we gebruik maken van citroen, zout, ui, knoflook en wat andere specerijen.
Ik vind forel gevuld met noordzee garnalen uit de oven ook erg lekker, of zout en peper, door de bloem halen en dan in ruim (geklaarde) boter bakken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 13 februari 2016 @ 14:39:47 #184
343196 RingBewoner
In het echt ben ik grappiger
pi_159885325
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 februari 2016 14:35 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik vind forel gevuld met noordzee garnalen uit de oven ook erg lekker, of zout en peper, door de bloem halen en dan in ruim (geklaarde) boter bakken
Die tip met garnalen ga ik even over nadenken ^O^. Bakken gaan we vanavond echt niet doen ;)
UI Made bij VanilleKwark.
pi_159885544
quote:
1s.gif Op zaterdag 13 februari 2016 13:11 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Als je echt geintersseerd bent lers je: Harold mcgee, over eten en koken.

Hij legt in zijn boek de basis van alle processen in je eten uit tijdens het koken, bakken, braden. Waarom een beetje zuur helpt bij pocheren of waarom jenmet een hogere pH meer baksmaak krijgt.
Dank u. Staat op het lijstje.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_159891555
quote:
14s.gif Op zaterdag 13 februari 2016 14:27 schreef RingBewoner het volgende:

[..]

Dan gaan wij de wangen zeker eens proberen ^O^. Bedankt voor die tip!
Bij heel veel vissen is het wangvlees het mooiste. Het is een beetje wat de sot-l'y-laisse voor de kip is, ook al zo'n klein stukje. Kibbeling is eigenlijk ook van kabeljauwwangen.

quote:
0s.gif Op zaterdag 13 februari 2016 14:52 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Dank u. Staat op het lijstje.
Dat is een fijn boek ja, het sluit prima aan bij je ergernis. Die deel ik ook wel een beetje, het moet zus en het moet zo, maar de vraag waarom dan? Welk effect wil je er precies mee bereiken en hoe werkt het, die vragen blijven vaak onbeantwoord. Ook bij hele basale dingen, neem zus en zo'n pan, zet het vuur lager, voeg op het laatst dit toe, waarom, wat doet het? Daarom vind ik Heston Blumenthal ook leuk.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_159892305
quote:
2s.gif Op maandag 8 februari 2016 09:28 schreef Karstman het volgende:

[..]

Deze opmerking bracht mij deze site: http://www.cookingforengineers.com/ in herinnering. Vind je vast leuk.
Daarnet even vluchtig doorgekeken. En inderdaad, die is leuk. Waarvoor dank. Aan de kookfavorieten toegevoegd.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_159894870
Beste Piet :) weet jij heel toevallig hoe de botercrème van Cupcake-chic gemaakt wordt? Die is onwijs lekker. Ik heb wel recepten voor botercrème maar ben altijd benieuwd hoe ze die van hen maken. Kwam er voorheen vaak en had het kunnen vragen maar ik kom er nu helaas nooit meer in de buurt :'( mogelijk weet jij het ook niet omdat je in Duitsland woont maar niet geschoten is altijd mis he :)
pi_159894907
Mocht iemand anders het weten dan is mijn dank uiteraard ook grenzeloos groot _O_
  zaterdag 13 februari 2016 @ 21:41:19 #190
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_159895528
Iets in mij zegt dat Piet zoiets nog nooit gemaakt heeft :+
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_159896471
O :) tis ook wel een vergezochte vraag denk ik :@ maar ik heb de stoute schoenen toch maar aangetrokken. Hopelijk weet dan wellicht iemand anders het. Die crème (wel van de red velvet cupcakes trouwens) is zo zalig dat ik er 's nachts voor wakker gemaakt kan worden. Maar beter maak ik 'm zelf :D
  zondag 14 februari 2016 @ 14:46:28 #192
343196 RingBewoner
In het echt ben ik grappiger
pi_159909552
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 februari 2016 19:29 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Bij heel veel vissen is het wangvlees het mooiste. Het is een beetje wat de sot-l'y-laisse voor de kip is, ook al zo'n klein stukje. Kibbeling is eigenlijk ook van kabeljauwwangen.

Het was heerlijk _O_
UI Made bij VanilleKwark.
  zondag 14 februari 2016 @ 15:13:38 #193
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_159910445
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 februari 2016 21:18 schreef empa1010 het volgende:
Beste Piet :) weet jij heel toevallig hoe de botercrème van Cupcake-chic gemaakt wordt? Die is onwijs lekker. Ik heb wel recepten voor botercrème maar ben altijd benieuwd hoe ze die van hen maken. Kwam er voorheen vaak en had het kunnen vragen maar ik kom er nu helaas nooit meer in de buurt :'( mogelijk weet jij het ook niet omdat je in Duitsland woont maar niet geschoten is altijd mis he :)
Geen idee, maar wil je een recept voor botercreme?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 14 februari 2016 @ 15:14:23 #194
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_159910471
quote:
1s.gif Op zaterdag 13 februari 2016 21:41 schreef Molo het volgende:
Iets in mij zegt dat Piet zoiets nog nooit gemaakt heeft :+
Ik weet geeneens wat cupcake chic is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_159910649
quote:
1s.gif Op zondag 14 februari 2016 15:14 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik weet geeneens wat cupcake chic is.
Een winkel'keten' die de allerlekkerste cupcakes verkoopt. En dan vooral de red velvet botercrème, daar blijf je echt in :) ik heb wel recepten, maar hoe maak je de allerbeste... Maak 'm nu met melk, bloem, boter en suiker en wat vanille-extract. Heb jij een super-recept? :D
  zondag 14 februari 2016 @ 15:37:06 #196
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_159911149
quote:
0s.gif Op zondag 14 februari 2016 15:20 schreef empa1010 het volgende:

[..]

Een winkel'keten' die de allerlekkerste cupcakes verkoopt. En dan vooral de red velvet botercrème, daar blijf je echt in :) ik heb wel recepten, maar hoe maak je de allerbeste... Maak 'm nu met melk, bloem, boter en suiker en wat vanille-extract. Heb jij een super-recept? :D
Kom ik van de week ff op terug
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_159916698
Dank je :)
pi_159916878
quote:
0s.gif Op zondag 14 februari 2016 19:05 schreef empa1010 het volgende:
Dank je :)
Vraag het anders hier ook even: CUL / Het grote Baktopic (voor bakfoto's, -vragen en -tips) #26.
pi_159921173
quote:
0s.gif Op zondag 14 februari 2016 15:20 schreef empa1010 het volgende:

[..]

Een winkel'keten' die de allerlekkerste cupcakes verkoopt. En dan vooral de red velvet botercrème, daar blijf je echt in :) ik heb wel recepten, maar hoe maak je de allerbeste... Maak 'm nu met melk, bloem, boter en suiker en wat vanille-extract. Heb jij een super-recept? :D
Om je botercrème wat op te leuken: zout naar smaak en slagroom ipv melk. En het vanille-extract maakt heel veel uit. Waarschijnlijk gebruiken ze in die winkel een paar goede aroma's en dat kun je zelf thuis niet zomaar kopiëren.

Voor botercrème wil je denk ik een vanille-extract dat redelijk clean is en niet te rokerig... Maar juist een beetje caramellig en wat meer romig (lactony heet dat).
Whatever...
pi_159930178
quote:
Dank je :) die kende ik nog niet.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')