Venkel zeker. En wat witte wijn . Ik kan selderij ook wel waaarderen daarbij.quote:Op zaterdag 13 februari 2016 10:32 schreef Molo het volgende:
Venkel plakken erin is lekker, of dille
Mijdt de zalmforel en maak hem klassiek Frans: Amandelsnippers roosteren, forel zouten en peperen aan de binnenkant, bloem aan de buitenkant, evt eerst insmeren met een beetje honing, bakken in boter, platte peterselie, de amandelen, citroensap en evt zest er overheen en klaar.quote:Op zaterdag 13 februari 2016 10:23 schreef RingBewoner het volgende:
Vanmiddag Forel halen en vanavond klaarmaken in de oven. Nog goeden tips hier? Uiteraard gaan we gebruik maken van citroen, zout, ui, knoflook en wat andere specerijen.
We doen hem toch echt in de oven .quote:Op zaterdag 13 februari 2016 13:26 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Mijdt de zalmforel en maak hem klassiek Frans: Amandelsnippers roosteren, forel zouten en peperen aan de binnenkant, bloem aan de buitenkant, evt eerst insmeren met een beetje honing, bakken in boter, platte peterselie, de amandelen, citroensap en evt zest er overheen en klaar.
Dat kan, maar ik heb ze liever á point. Vergeet trouwens niet de wangen op te eten.quote:Op zaterdag 13 februari 2016 13:44 schreef RingBewoner het volgende:
[..]
We doen hem toch echt in de oven .
Is dat een grapje?quote:Op zaterdag 13 februari 2016 13:45 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Vergeet trouwens niet de wangen op te eten.
Dat is een delicatesse, no kidding.quote:
Dan gaan wij de wangen zeker eens proberen . Bedankt voor die tip!quote:Op zaterdag 13 februari 2016 14:21 schreef Molo het volgende:
[..]
Dat is een delicatesse, no kidding.
In de oven en vullen met mix van amandelbloem, boter en amandelschaafsel en dan plakjes citroen erop is ook heerlijk. Als je dan eventueel wat over hebt kun je dat de volgende dag zo op toast eten
Ik vind forel gevuld met noordzee garnalen uit de oven ook erg lekker, of zout en peper, door de bloem halen en dan in ruim (geklaarde) boter bakkenquote:Op zaterdag 13 februari 2016 10:23 schreef RingBewoner het volgende:
Vanmiddag Forel halen en vanavond klaarmaken in de oven. Nog goeden tips hier? Uiteraard gaan we gebruik maken van citroen, zout, ui, knoflook en wat andere specerijen.
Die tip met garnalen ga ik even over nadenken . Bakken gaan we vanavond echt niet doenquote:Op zaterdag 13 februari 2016 14:35 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik vind forel gevuld met noordzee garnalen uit de oven ook erg lekker, of zout en peper, door de bloem halen en dan in ruim (geklaarde) boter bakken
Dank u. Staat op het lijstje.quote:Op zaterdag 13 februari 2016 13:11 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Als je echt geintersseerd bent lers je: Harold mcgee, over eten en koken.
Hij legt in zijn boek de basis van alle processen in je eten uit tijdens het koken, bakken, braden. Waarom een beetje zuur helpt bij pocheren of waarom jenmet een hogere pH meer baksmaak krijgt.
Bij heel veel vissen is het wangvlees het mooiste. Het is een beetje wat de sot-l'y-laisse voor de kip is, ook al zo'n klein stukje. Kibbeling is eigenlijk ook van kabeljauwwangen.quote:Op zaterdag 13 februari 2016 14:27 schreef RingBewoner het volgende:
[..]
Dan gaan wij de wangen zeker eens proberen . Bedankt voor die tip!
Dat is een fijn boek ja, het sluit prima aan bij je ergernis. Die deel ik ook wel een beetje, het moet zus en het moet zo, maar de vraag waarom dan? Welk effect wil je er precies mee bereiken en hoe werkt het, die vragen blijven vaak onbeantwoord. Ook bij hele basale dingen, neem zus en zo'n pan, zet het vuur lager, voeg op het laatst dit toe, waarom, wat doet het? Daarom vind ik Heston Blumenthal ook leuk.quote:
Daarnet even vluchtig doorgekeken. En inderdaad, die is leuk. Waarvoor dank. Aan de kookfavorieten toegevoegd.quote:Op maandag 8 februari 2016 09:28 schreef Karstman het volgende:
[..]
Deze opmerking bracht mij deze site: http://www.cookingforengineers.com/ in herinnering. Vind je vast leuk.
Het was heerlijkquote:Op zaterdag 13 februari 2016 19:29 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Bij heel veel vissen is het wangvlees het mooiste. Het is een beetje wat de sot-l'y-laisse voor de kip is, ook al zo'n klein stukje. Kibbeling is eigenlijk ook van kabeljauwwangen.
Geen idee, maar wil je een recept voor botercreme?quote:Op zaterdag 13 februari 2016 21:18 schreef empa1010 het volgende:
Beste Piet weet jij heel toevallig hoe de botercrème van Cupcake-chic gemaakt wordt? Die is onwijs lekker. Ik heb wel recepten voor botercrème maar ben altijd benieuwd hoe ze die van hen maken. Kwam er voorheen vaak en had het kunnen vragen maar ik kom er nu helaas nooit meer in de buurt mogelijk weet jij het ook niet omdat je in Duitsland woont maar niet geschoten is altijd mis he
Ik weet geeneens wat cupcake chic is.quote:Op zaterdag 13 februari 2016 21:41 schreef Molo het volgende:
Iets in mij zegt dat Piet zoiets nog nooit gemaakt heeft
Een winkel'keten' die de allerlekkerste cupcakes verkoopt. En dan vooral de red velvet botercrème, daar blijf je echt in ik heb wel recepten, maar hoe maak je de allerbeste... Maak 'm nu met melk, bloem, boter en suiker en wat vanille-extract. Heb jij een super-recept?quote:Op zondag 14 februari 2016 15:14 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik weet geeneens wat cupcake chic is.
Kom ik van de week ff op terugquote:Op zondag 14 februari 2016 15:20 schreef empa1010 het volgende:
[..]
Een winkel'keten' die de allerlekkerste cupcakes verkoopt. En dan vooral de red velvet botercrème, daar blijf je echt in ik heb wel recepten, maar hoe maak je de allerbeste... Maak 'm nu met melk, bloem, boter en suiker en wat vanille-extract. Heb jij een super-recept?
Vraag het anders hier ook even: CUL / Het grote Baktopic (voor bakfoto's, -vragen en -tips) #26.quote:
Om je botercrème wat op te leuken: zout naar smaak en slagroom ipv melk. En het vanille-extract maakt heel veel uit. Waarschijnlijk gebruiken ze in die winkel een paar goede aroma's en dat kun je zelf thuis niet zomaar kopiëren.quote:Op zondag 14 februari 2016 15:20 schreef empa1010 het volgende:
[..]
Een winkel'keten' die de allerlekkerste cupcakes verkoopt. En dan vooral de red velvet botercrème, daar blijf je echt in ik heb wel recepten, maar hoe maak je de allerbeste... Maak 'm nu met melk, bloem, boter en suiker en wat vanille-extract. Heb jij een super-recept?
Dank je die kende ik nog niet.quote:Op zondag 14 februari 2016 19:12 schreef Bleie het volgende:
[..]
Vraag het anders hier ook even: CUL / Het grote Baktopic (voor bakfoto's, -vragen en -tips) #26.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |