Eieren hoeven sowieso niet in de koelkast. En voor mayo moet je echt gaan voor Dijon. Heeft te maken met het soort mosterdzaad dat is gebruikt. Is niet eens duur ofzo. Dijon van maille is voor mijn sjiekste mayo voldoende. Marne doet het ook maar die vind ik minder lekker.quote:Op donderdag 18 februari 2016 09:58 schreef Lot_1 het volgende:
Ik had het Gordon Ramsey filmpje ook gekeken. Maar ik heb de indruk dat mijn keukenmachine niet goed genoeg bij het ei komt als ik maar 2 dooiers gebruik. Dus gisteren had ik het geprobeerd met de mixer, en dat ging wel beter maar uiteindelijk is het toch geschift. Mijn eieren waren koud, en ik gebruik goedkope/matige mosterd, dus daar zou het aan kunnen liggen. Maar ik hoor het al, het is in elk geval een stuk ingewikkelder dan ik dacht. Ik hoorde altijd dingen als 'mayonaise is zo simpel te maken, dat ga je toch niet kopen' . En het spreekt me ook wel erg aan om iets zelf te maken als je er zo weinig ingrediënten voor nodig hebt, maar ik denk dat ik nog één keer de staafmixer-optie probeer en het opgeef als dat ook niet lukt
Ha, die Heston Leuk filmpje!
Alle ingrediënten moeten op dezelfde temperatuur zijn.quote:
maar bij mij werd t ook fudgeachtig. Gewoon met room gemaakt ookquote:Op zondag 28 februari 2016 13:17 schreef Spanky78 het volgende:
Officieel is fudge karamel gemaakt met suiker en gecondenseerde melk. Fudge bevat veel melk.
Caramelsaus maak je met room.
Boter kan trouwens overal bij. En natuurlijk maakt iedereen zijn eigen variant die misschien wel tussen.fudge en caramel inzit...
K bedoel niet dat t zo een harde karamel word dat je krijgt wanneer je puur suiker met water karameliseert he..maar bij mij word t fudge .quote:Op zondag 28 februari 2016 12:58 schreef RobinOok het volgende:
Gewoon meer slagroom of ander vocht en het wordt vloeibaarder.
quote:Op woensdag 17 februari 2016 20:56 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Goed gedaan. Wat dingen die ik zou aanpassen volgende keer:
- Niet je klassieke stoof verpesten met chocola. Bewaar dat voor een leuk mexicaans gerecht, mole of een echte chili con carne of zo. Rode bessen lijkt me dan wel weer een leuke twist, lekker fris/zurig en ook Nederlands ingredient.
- Geen nootmuskaat toevoegen tot vlak voor serveren. Nootmuskaat verliest heel gauw zijn smaak. Gebruik bij voorkeur hele nootmuskaatnoten die je raspt met zo een raspje, blijft eeuwig goed. Ik heb er een speciaal raspje voor.
Piet zal zeker zeggen dat je geen nootmuskaat maar foeli moet gebruiken. Dit omdat Piet spontaan tot een hoogtepunt komt als hij het woord foelie ziet staan of ook maar denkt aan de geur van foelie. In dit gerecht misstaat foelie zeker niet overigens.
Peper voeg ik ook niet toe tijdens het bakken van het vlees, maar daarna als je het gaat stoven, de peper kan verbranden tijdens het bakken.
-Vlees eerst bestuiven met wat bloem voor je het bakt helpt om en wat meer gebonden saus te krijgen en beter dichtgeschroeid vlees, maar het is niet noodzakelijk.
Ondanks alle moeite was mn stoofpotje echt gewoon niet te eten. Het vlees was enorm taai en droog.quote:Op woensdag 17 februari 2016 22:59 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Past wat mij betreft het best in een wat rijkere stoofpot. Iets met veel knoflook en kruiderij. Zeker geen hele reep, gewoon een klein stukje!
Ja.quote:Op zondag 28 februari 2016 16:16 schreef Kaas- het volgende:
Zou het liggen aan dat 2 uur sudderen niet lang genoeg is?
Na 2 uur is het vlees net warm. Sudderen kost tijd. Veel tijd. Hier staat riblap of Zoervleisj 8 uur of meer op. Het vlees moet van ellende uit elkaar vallen.quote:Op zondag 28 februari 2016 16:16 schreef Kaas- het volgende:
Late reactie. Nog bedankt voor de adviezen.
[..]
[..]
Ondanks alle moeite was mn stoofpotje echt gewoon niet te eten. Het vlees was enorm taai en droog.
Zou het liggen aan dat 2 uur sudderen niet lang genoeg is? Of had ik de runderlappen wellicht niet in stukken moeten snijden voordat ik het in de pan gooide? Waar zou het aan kunnen liggen? Dit was de eerste keer ooit dat ik iets stoofde in m'n studentenkeukentje. Iedereen vond het matig.
Gewoon altijd een dag van tevoren maken. Dan kom je nooit in tijdnood.quote:Op zondag 28 februari 2016 18:46 schreef Kaas- het volgende:
Het in stukken snijden waardoor niet al het vlees een vetrand heeft staat er dus volledig los van? Bedankt in elk geval, de volgende keer begin ik veel eerder.
ik wist niet dat advies vragen ook betekent dat je het moet opvolgen? Ik probeer gewoon het verschil tussen die 2 soorten karamel duidelijk te krijgen. Ik heb t idee dat ze mijn vraag niet helemaal snappen. Dit omdat mijn karamel wel goed vloeibaar is zodra het van het vuur komt maar het tijdens afkoelen pas steviger word. Maar ik zal t iig proberen.quote:Op zondag 28 februari 2016 16:12 schreef Molo het volgende:
Dan luister je toch niet en doe je lekker wat je zelf denkt?
Dit.quote:Op zondag 28 februari 2016 16:59 schreef z80 het volgende:
[..]
Het vlees moet van ellende uit elkaar vallen.
Zo is het.quote:Op zondag 28 februari 2016 18:55 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Gewoon altijd een dag van tevoren maken. Dan kom je nooit in tijdnood.
Bovendien is stooflvlees na een dag in de koelkast altijd lekkerder.
Het is niet zo ingewikkeld. Als je te veel vocht hebt verdampt dan krijg je dat. Er moet dus wat water bij. Fudge is met gecondenseerde melk en caramel met slagroom. Met weinig vocht wordt alles stevig.quote:Op zondag 28 februari 2016 19:44 schreef madeliefff het volgende:
[..]
ik wist niet dat advies vragen ook betekent dat je het moet opvolgen? Ik probeer gewoon het verschil tussen die 2 soorten karamel duidelijk te krijgen. Ik heb t idee dat ze mijn vraag niet helemaal snappen. Dit omdat mijn karamel wel goed vloeibaar is zodra het van het vuur komt maar het tijdens afkoelen pas steviger word. Maar ik zal t iig proberen.
Wat zonde zeg. Je had het veel langer moeten stoven. Waarom niet even nood advies gevraagd hier?quote:Op zondag 28 februari 2016 16:16 schreef Kaas- het volgende:
Late reactie. Nog bedankt voor de adviezen.
[..]
[..]
Ondanks alle moeite was mn stoofpotje echt gewoon niet te eten. Het vlees was enorm taai en droog.
Zou het liggen aan dat 2 uur sudderen niet lang genoeg is? Of had ik de runderlappen wellicht niet in stukken moeten snijden voordat ik het in de pan gooide? Waar zou het aan kunnen liggen? Dit was de eerste keer ooit dat ik iets stoofde in m'n studentenkeukentje. Iedereen vond het matig.
K had suiker samen met water opgezet wel maar zal t met meer water proberenquote:Op zondag 28 februari 2016 20:22 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Het is niet zo ingewikkeld. Als je te veel vocht hebt verdampt dan krijg je dat. Er moet dus wat water bij. Fudge is met gecondenseerde melk en caramel met slagroom. Met weinig vocht wordt alles stevig.
Nee, je begrijpt het verkeerd.quote:Op maandag 29 februari 2016 08:52 schreef madeliefff het volgende:
[..]
K had suiker samen met water opgezet wel maar zal t met meer water proberen
o zoquote:Op maandag 29 februari 2016 08:58 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, je begrijpt het verkeerd.
Je maakt eerst caramel door suiker met een beetje water op te zetten, dan als je caramelsaus klaar is kan je de dikte beinvloeden door dan water of room toe te voegen. Meer water aan het begin heeft geen zin.
Gewoon luisteren naar Piet, dan komt het zeker goed. Zelden kom je mensen tegen met zoveel kennis. Ook niet onder professionals.quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |