abonnement Unibet Coolblue
pi_160281224
Meer slagroom inderdaad, op het laatst een klontje boter kan ook lekker zijn, en dat mag gezouten boter zijn.
pi_160281653
Officieel is fudge karamel gemaakt met suiker en gecondenseerde melk. Fudge bevat veel melk.

Caramelsaus maak je met room.

Boter kan trouwens overal bij. En natuurlijk maakt iedereen zijn eigen variant die misschien wel tussen.fudge en caramel inzit...
Whatever...
pi_160281808
quote:
0s.gif Op donderdag 18 februari 2016 09:58 schreef Lot_1 het volgende:
Ik had het Gordon Ramsey filmpje ook gekeken. Maar ik heb de indruk dat mijn keukenmachine niet goed genoeg bij het ei komt als ik maar 2 dooiers gebruik. Dus gisteren had ik het geprobeerd met de mixer, en dat ging wel beter maar uiteindelijk is het toch geschift. Mijn eieren waren koud, en ik gebruik goedkope/matige mosterd, dus daar zou het aan kunnen liggen. Maar ik hoor het al, het is in elk geval een stuk ingewikkelder dan ik dacht. Ik hoorde altijd dingen als 'mayonaise is zo simpel te maken, dat ga je toch niet kopen' :o . En het spreekt me ook wel erg aan om iets zelf te maken als je er zo weinig ingrediënten voor nodig hebt, maar ik denk dat ik nog één keer de staafmixer-optie probeer en het opgeef als dat ook niet lukt :6 :+

Ha, die Heston :D Leuk filmpje!
Eieren hoeven sowieso niet in de koelkast. En voor mayo moet je echt gaan voor Dijon. Heeft te maken met het soort mosterdzaad dat is gebruikt. Is niet eens duur ofzo. Dijon van maille is voor mijn sjiekste mayo voldoende. Marne doet het ook maar die vind ik minder lekker.
Whatever...
pi_160284455
quote:
0s.gif Op donderdag 18 februari 2016 09:58 schreef Lot_1 het volgende:
Mijn eieren waren koud
Alle ingrediënten moeten op dezelfde temperatuur zijn.
Zo wil het verhaal tenminste. Daarmee beginnen zodat je die factor alvast uitsluit.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zondag 28 februari 2016 @ 15:04:00 #255
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_160284670
quote:
0s.gif Op zondag 28 februari 2016 13:17 schreef Spanky78 het volgende:
Officieel is fudge karamel gemaakt met suiker en gecondenseerde melk. Fudge bevat veel melk.

Caramelsaus maak je met room.

Boter kan trouwens overal bij. En natuurlijk maakt iedereen zijn eigen variant die misschien wel tussen.fudge en caramel inzit...
maar bij mij werd t ook fudgeachtig. Gewoon met room gemaakt ook
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
  zondag 28 februari 2016 @ 15:10:14 #256
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_160284826
quote:
0s.gif Op zondag 28 februari 2016 12:58 schreef RobinOok het volgende:
Gewoon meer slagroom of ander vocht en het wordt vloeibaarder.
K bedoel niet dat t zo een harde karamel word dat je krijgt wanneer je puur suiker met water karameliseert he..maar bij mij word t fudge .


Maar met meer room wordt t nog lichter van kleur wel hè. Op t tweede plaatje zie je dat t vrij licht is. Ik heb zelf juist eerder t idee dat er minder room in moet om t stroperige te krijgen.
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
  zondag 28 februari 2016 @ 16:12:50 #257
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_160286866
Dan luister je toch niet en doe je lekker wat je zelf denkt?
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_160286975
Late reactie. Nog bedankt voor de adviezen.
quote:
0s.gif Op woensdag 17 februari 2016 20:56 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Goed gedaan. Wat dingen die ik zou aanpassen volgende keer:

- Niet je klassieke stoof verpesten met chocola. Bewaar dat voor een leuk mexicaans gerecht, mole of een echte chili con carne of zo. Rode bessen lijkt me dan wel weer een leuke twist, lekker fris/zurig en ook Nederlands ingredient.

- Geen nootmuskaat toevoegen tot vlak voor serveren. Nootmuskaat verliest heel gauw zijn smaak. Gebruik bij voorkeur hele nootmuskaatnoten die je raspt met zo een raspje, blijft eeuwig goed. Ik heb er een speciaal raspje voor.
Piet zal zeker zeggen dat je geen nootmuskaat maar foeli moet gebruiken. Dit omdat Piet spontaan tot een hoogtepunt komt als hij het woord foelie ziet staan of ook maar denkt aan de geur van foelie. In dit gerecht misstaat foelie zeker niet overigens.
Peper voeg ik ook niet toe tijdens het bakken van het vlees, maar daarna als je het gaat stoven, de peper kan verbranden tijdens het bakken.

-Vlees eerst bestuiven met wat bloem voor je het bakt helpt om en wat meer gebonden saus te krijgen en beter dichtgeschroeid vlees, maar het is niet noodzakelijk.
quote:
1s.gif Op woensdag 17 februari 2016 22:59 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Past wat mij betreft het best in een wat rijkere stoofpot. Iets met veel knoflook en kruiderij. Zeker geen hele reep, gewoon een klein stukje!
Ondanks alle moeite was mn stoofpotje echt gewoon niet te eten. Het vlees was enorm taai en droog.

Zou het liggen aan dat 2 uur sudderen niet lang genoeg is? Of had ik de runderlappen wellicht niet in stukken moeten snijden voordat ik het in de pan gooide? Waar zou het aan kunnen liggen? Dit was de eerste keer ooit dat ik iets stoofde in m'n studentenkeukentje. :P Iedereen vond het matig. :'(
  zondag 28 februari 2016 @ 16:24:39 #259
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_160287318
quote:
14s.gif Op zondag 28 februari 2016 16:16 schreef Kaas- het volgende:
Zou het liggen aan dat 2 uur sudderen niet lang genoeg is?
Ja.
pi_160287735
Je moet net zo lang stoven tot het vlees mals is. Ik stoof het soms wel 7 uur.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  zondag 28 februari 2016 @ 16:59:48 #261
63722 z80
I fink you freaky
pi_160288461
quote:
14s.gif Op zondag 28 februari 2016 16:16 schreef Kaas- het volgende:
Late reactie. Nog bedankt voor de adviezen.

[..]

[..]

Ondanks alle moeite was mn stoofpotje echt gewoon niet te eten. Het vlees was enorm taai en droog.

Zou het liggen aan dat 2 uur sudderen niet lang genoeg is? Of had ik de runderlappen wellicht niet in stukken moeten snijden voordat ik het in de pan gooide? Waar zou het aan kunnen liggen? Dit was de eerste keer ooit dat ik iets stoofde in m'n studentenkeukentje. :P Iedereen vond het matig. :'(
Na 2 uur is het vlees net warm. Sudderen kost tijd. Veel tijd. Hier staat riblap of Zoervleisj 8 uur of meer op. Het vlees moet van ellende uit elkaar vallen.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
pi_160291441
Het in stukken snijden waardoor niet al het vlees een vetrand heeft staat er dus volledig los van? Bedankt in elk geval, de volgende keer begin ik veel eerder.
  zondag 28 februari 2016 @ 18:55:39 #263
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_160291666
quote:
1s.gif Op zondag 28 februari 2016 18:46 schreef Kaas- het volgende:
Het in stukken snijden waardoor niet al het vlees een vetrand heeft staat er dus volledig los van? Bedankt in elk geval, de volgende keer begin ik veel eerder.
Gewoon altijd een dag van tevoren maken. Dan kom je nooit in tijdnood.
Bovendien is stooflvlees na een dag in de koelkast altijd lekkerder.
  zondag 28 februari 2016 @ 19:44:46 #264
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_160293045
quote:
1s.gif Op zondag 28 februari 2016 16:12 schreef Molo het volgende:
Dan luister je toch niet en doe je lekker wat je zelf denkt?
ik wist niet dat advies vragen ook betekent dat je het moet opvolgen? Ik probeer gewoon het verschil tussen die 2 soorten karamel duidelijk te krijgen. Ik heb t idee dat ze mijn vraag niet helemaal snappen. Dit omdat mijn karamel wel goed vloeibaar is zodra het van het vuur komt maar het tijdens afkoelen pas steviger word. Maar ik zal t iig proberen.
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
  Moderator zondag 28 februari 2016 @ 19:48:07 #265
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_160293184
quote:
0s.gif Op zondag 28 februari 2016 16:59 schreef z80 het volgende:

[..]

Het vlees moet van ellende uit elkaar vallen.
Dit.
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_160294260
quote:
0s.gif Op zondag 28 februari 2016 18:55 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Gewoon altijd een dag van tevoren maken. Dan kom je nooit in tijdnood.
Bovendien is stooflvlees na een dag in de koelkast altijd lekkerder.
Zo is het.
Whatever...
pi_160294426
quote:
10s.gif Op zondag 28 februari 2016 19:44 schreef madeliefff het volgende:

[..]

ik wist niet dat advies vragen ook betekent dat je het moet opvolgen? Ik probeer gewoon het verschil tussen die 2 soorten karamel duidelijk te krijgen. Ik heb t idee dat ze mijn vraag niet helemaal snappen. Dit omdat mijn karamel wel goed vloeibaar is zodra het van het vuur komt maar het tijdens afkoelen pas steviger word. Maar ik zal t iig proberen.
Het is niet zo ingewikkeld. Als je te veel vocht hebt verdampt dan krijg je dat. Er moet dus wat water bij. Fudge is met gecondenseerde melk en caramel met slagroom. Met weinig vocht wordt alles stevig.
Whatever...
pi_160302593
Ook lekker, met stoofvlees tegelijk ook stoofpeertjes maken en voor serveren beetje Sap toevoegen aan het vlees daarna goed warmen :Y eventueel stoofpeertjes tegelijk serveren
hardcoholic
  User die het meest klaagt 2022 maandag 29 februari 2016 @ 03:41:30 #269
414785 sirdanilot
pi_160305346
quote:
14s.gif Op zondag 28 februari 2016 16:16 schreef Kaas- het volgende:
Late reactie. Nog bedankt voor de adviezen.

[..]

[..]

Ondanks alle moeite was mn stoofpotje echt gewoon niet te eten. Het vlees was enorm taai en droog.

Zou het liggen aan dat 2 uur sudderen niet lang genoeg is? Of had ik de runderlappen wellicht niet in stukken moeten snijden voordat ik het in de pan gooide? Waar zou het aan kunnen liggen? Dit was de eerste keer ooit dat ik iets stoofde in m'n studentenkeukentje. :P Iedereen vond het matig. :'(
Wat zonde zeg. Je had het veel langer moeten stoven. Waarom niet even nood advies gevraagd hier? ;)

Als je gewoon goedkope riblappen uit de super gebruikt, moet je rekenen op minstens 4u. Nu vind ik de 8u die wordt genoemd hier wel héél overdreven, na 4u is het bij mij altijd wel mals. 8u is meer voor dingen als echte ossenstaart en zo.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  maandag 29 februari 2016 @ 07:51:35 #270
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_160306460
Ieder rund is anders, maar stoven van sudderlappen, 2-4 uur.
Gemakkelijkste is gewoon op tijd beginnen ermee, en proeven
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 29 februari 2016 @ 08:52:02 #271
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_160306836
quote:
0s.gif Op zondag 28 februari 2016 20:22 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Het is niet zo ingewikkeld. Als je te veel vocht hebt verdampt dan krijg je dat. Er moet dus wat water bij. Fudge is met gecondenseerde melk en caramel met slagroom. Met weinig vocht wordt alles stevig.
K had suiker samen met water opgezet wel maar zal t met meer water proberen
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
  maandag 29 februari 2016 @ 08:58:40 #272
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_160306885
quote:
1s.gif Op maandag 29 februari 2016 08:52 schreef madeliefff het volgende:

[..]

K had suiker samen met water opgezet wel maar zal t met meer water proberen
Nee, je begrijpt het verkeerd.
Je maakt eerst caramel door suiker met een beetje water op te zetten, dan als je caramelsaus klaar is kan je de dikte beinvloeden door dan water of room toe te voegen. Meer water aan het begin heeft geen zin.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 29 februari 2016 @ 10:16:12 #273
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_160307972
quote:
1s.gif Op maandag 29 februari 2016 08:58 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee, je begrijpt het verkeerd.
Je maakt eerst caramel door suiker met een beetje water op te zetten, dan als je caramelsaus klaar is kan je de dikte beinvloeden door dan water of room toe te voegen. Meer water aan het begin heeft geen zin.
o zo
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
pi_160324628
quote:
0s.gif Op maandag 29 februari 2016 10:16 schreef madeliefff het volgende:

[..]

o zo
Gewoon luisteren naar Piet, dan komt het zeker goed. Zelden kom je mensen tegen met zoveel kennis. Ook niet onder professionals.
Whatever...
pi_160636315
Ik heb een vraagje. Ik maak regelmatig zelf tomatensaus voor de pasta.
Ik twijfel altijd of ik de tomaten moet ontvellen en de pitjes moet verwijderen. Bij sommige tomaten lossen de velletjes op in de saus, bij andere worden het net rubberen vellen. Wat raad je aan qua tomaten soort, ontvellen en pitjes verwijderen
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')