abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_158461254
registreer om deze reclame te verbergen
2181902-452-500.jpg

quote:
Geschiedenis

V&D, voor 2007 ook bekend als Vroom & Dreesmann, is een Nederlands warenhuis en is eigendom van investeringsmaatschappij Sun European Partners (onderdeel van Sun Capital Partners). V&D is in 1887 opgericht door Willem Vroom en Anton Dreesmann. Het eerste filiaal bevond zich aan de Weesperstraat in Amsterdam. Vroom & Dreesmann heeft heden ten dage 62 filialen, verspreid over heel Nederland.


Aan het einde van de 19e eeuw waren er twee succesvolle zakenlieden in Amsterdam actief: Willem Vroom en Anton Dreesmann. Beiden hadden manufacturenzaken en waren Rooms-Katholiek. Vroom trouwde in 1883 met een zuster (Francisca Tombrock) van de vrouw (Helena Tombrock) van Dreesmann, wat hen zwagers maakte.

Dreesmann, en later ook Vroom, gebruikte in zijn winkel een voor die tijd ongebruikelijke strategie: lage en vaste prijzen tegen contante betaling. In die tijd was het namelijk gebruikelijk dat men altijd korting kreeg.

Aanvankelijk werkten Vroom en Dreesmann alleen samen op het gebied van inkopen, maar in 1887 leidde dit tot een verregaande samenwerking en de oprichting van het bedrijf Vroom & Dreesmann. Hun eerste zaak werd geopend aan de Weesperstraat. Vroom hield zich vooral bezig met de financiŽle zaken en de administratie, terwijl Dreesmann de inkoop en verkoop leidde.

V&D groeide snel en de beide ondernemers woonden al snel met hun families in panden aan de Amsterdamse grachten. Er werden in een hoog tempo nieuwe filialen in het hele land geopend: Rotterdam (1892), Den Haag (1893), Nijmegen (1895), Arnhem (1896), Haarlem (1896) en Utrecht (1898), Venlo (1912).

Aan het begin van de 20e eeuw werden alle filialen stuk voor stuk omgezet in NV's, maar de aandelen bleven in handen van de familie.

De keten maakte deel uit van hetzelfde concern als de Bijenkorf na een fusie tussen de moederbedrijven KBB (Koninklijke Bijenkorf Beheer) en Vendex (V&D) onder de naam Vendex KBB (later Maxeda). V&D werd (inclusief La Place) vervolgens in 2010 verkocht aan de huidige eigenaar: Sun European Partners (onderdeel van Sun Capital Partners).

Gedeeltes uit http://nl.wikipedia.org/wiki/V%26D
quote:
19 januari

Alle werknemers van V&D moeten salaris inleveren. Het gaat om ''een structurele salarisbijdrage van 5,8 procent'' die per 1 februari wordt doorgevoerd.
V&D schrapt verder vijftig van de 450 arbeidsplaatsen op het service center in Amsterdam. Dat maakt het warenhuisconcern maandag bekend.

De maatregelen zijn volgens het bedrijf nodig ''om te kunnen concurreren met nieuwe aanbieders en de groeiende onlinemarkt''. Daarvoor moeten kosten structureel omlaag.

Naast het loonoffer streeft V&D ook naar verdere versobering van de arbeidsvoorwaarden. De vakbonden en ondernemingsraad zijn over de maatregelen geÔnformeerd, aldus een woordvoerster.

Huurcontracten

Het bedrijf kondigt verder aan te gaan heronderhandelen over alle huurcontracten. Het doel is de huurlasten permanent te verlagen. V&D heeft 63 vestigingen in Nederland.

"Dit alles is nodig om de strategie van V&D te continueren en aan te laten sluiten bij de huidige trends en de marktontwikkelingen", aldus waanemend ceo Don Roach.

V&D leed in 2013 een nettoverlies van 42 miljoen euro op een omzet van 619 miljoen euro. Cijfers over 2014 zijn nog niet beschikbaar.

Het concern maakt ook bekend John van der Ent per 1 maart 2015 tot nieuwe ceo te benoemen. Van der Ent was eerder directeur van Etam Groep en werkte ooit als bedrijfsleider bij V&D. Hij volgt Jacob de Jonge op, die in augustus vorig jaar plotseling vertrok. Roach nam hierop tijdelijk het roer over.

Buiten proportie

Martijn den Heijer, beestuurder bij CNV Dienstenbond, noemt de loonmaatregel "buiten proportioneel". Bovendien biedt het volgens hem "geen enkele structurele oplossing voor de problemen waar V&D mee kampt."

Hoewel de vakbondsman begrijpt dat er ingegrepen moet worden bij het warenhuis, zegt hij enorm geschrokken te zijn van de manier waarop. ''Het genoemde percentage is astronomisch en is een ramp voor het personeel, zeker voor de mensen in de lage loonschalen. Bovendien biedt het de werknemers geen enkele zekerheid op behoud van werk", aldus Den Heijer.

http://www.nu.nl/ondernem(...)laris-inleveren.html
quote:
27 januari

Ruim honderd medewerkers van V&D stappen naar de rechter vanwege de salarisverlaging die hen is opgelegd door hun werkgever.
Dat bevestigt FNV-bestuurder Niels Suijker dinsdag na berichtgeving van de Volkskrant.

Volgens FNV-bestuurslid Niels Suijker gaat "een overgrote meerderheid van de leden zeker procederen tegen deze eenzijdige maatregel van V&D".

Dat werd maandagavond duidelijk tijdens verschillende bijeenkomsten die in het land georganiseerd waren voor de medewerkers. Deze week staan ook nog bijeenkomsten op de planning in Utrecht, Deventer, Rotterdam en Weert.

Suijker verwacht dan ook nog meer aanmeldingen. Hij wil vanuit de bond een collectieve procedure gaan regelen. Die zal wel pas opgestart worden als de loonstrookjes van volgende maand op de deurmat liggen. Het loonoffer bij V&D wordt per 1 februari doorgevoerd.

Loonstrookjes

De medewerkers zijn van plan om direct na het ontvangen van de loonstrookjes van februari de gang naar de rechter te maken. De vakbonden De Unie, FNV en CNV, waar de medewerkers bij aangesloten zijn, lieten weten juridische ondersteuning te verlenen. Mogelijk wordt een collectieve zaak aangespannen.

Alle medewerkers van V&D moeten per 1 februari 5,8 procent van hun salaris inleveren. Verder schrapt het bedrijf 50 van de 450 arbeidsplaatsen op het service center in Amsterdam.

Volgens de warenhuisketen zijn de maatregelen nodig "om te kunnen concurreren met nieuwe aanbieders en de groeiende onlinemarkt". Daarvoor moeten kosten structureel omlaag. V&D wil naast het korten van de medewerkers ook dat de huurlasten omlaag gaan.

V&D, eigendom van de investeringsmaatschappij Sun Capital, draait al een paar jaar met verlies. In 2013 liep het nettoverlies op tot 42 miljoen euro op een omzet van 619 miljoen euro. Cijfers over 2014 zijn nog niet bekend.

http://www.nu.nl/ondernem(...)e-lager-salaris.html
quote:
30 januari

Vastgoedeigenaar IEF Capital neemt juridische stappen tegen warenhuis V&D. Het bedrijf eist dat V&D vier toplocaties ontruimt als er geen huur betaald wordt. Het gaat om panden in Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Maastricht.

De huur wordt door V&D meestal voor de eerste van de maand betaald. Vandaag is de huur niet overgemaakt naar in ieder geval drie eigenaren van samen meer dan vijftien panden. V&D liet eerder al weten niet van zins te zijn de huur de komende maanden over te maken. Het bedrijf staat er slecht voor en vroeg ook werknemers al om een loonoffer.

"Enige oplossing"

IEF Capital heeft de afgelopen week een voorstel gedaan waarbij V&D vierkante meters inlevert in ruil voor huurverlaging. De vastgoedeigenaar laat weten dat de Amerikaanse aandeelhouder van V&D die afspraak niet ziet zitten.

In een verklaring schrijft het bedrijf: "IEF Capital betreurt dit zeer en ziet geen andere oplossing dan in een kort geding ontruiming van haar winkels te vorderen. Het financiŽle belang is erg groot voor IEF Capital en zij wenst zo snel mogelijk in staat te zijn de panden aan andere partijen te verhuren om de schade voor IEF Capital zoveel mogelijk te beperken."

V&D is teleurgesteld over de stap van IEF Capital.

"Buitenproportionele vraag"

Ook andere eigenaren willen net als IEF Capital komende week juridische stappen ondernemen als betaling uitblijft. De eigenaar van Elizen Vastgoed eist dat V&D zijn verplichtingen nakomt: "Wij hebben ons in ons bijna 50-jarige bestaan nog nooit geconfronteerd gezien met zo'n buitenproportionele vraag."

Komende week komen eigenaren van panden waar V&D in huist bijeen om te praten over hoe ze met de opstelling van het warenhuis kunnen omgaan.

http://nos.nl/artikel/2016351
quote:
Facts & Figures

V&D bestaat sinds 1887 en is inmiddels uitgegroeid tot een begrip. Met 63 vestigingen op A-locaties, een webshop, ruim tienduizend medewerkers, een warenhuisbreed assortiment met meer dan 4.000 shop-in-shops en per jaar zo’n 100 miljoen bezoekers is V&D het grootste warenhuis van Nederland.

1887 Oprichting V&D met Vroom & Dreesmann ‘Magazijn de zon’ in Amsterdam
1927 V&D introduceert eerste huis-aan-huis magazine van Nederland
1972 Oprichting Vendex
1987 Oprichting La Place
1999 Fusie met KBB, ontstaan van Vendex KBB
2004 Investeerdersgroep (waaronder KKR, Alpinvest, Permira) nieuwe eigenaar Vendex KBB
2006 Naamswijziging van Vendex KBB naar Maxeda
2007 Start rebranding V&D
2008 Start vd.nl
2010 Nieuwe eigenaar van V&D: Sun European Partners
2011 Start bouw nieuw distributiecentrum te Nieuwegein
2012 125 jaar V&D
2013 Opening 63ste V&D vestiging, V&D Vlaardingen
2014 Start V&D Blog

Aantal vestigingen: 63 en een webshop
Aantal werknemers: 10.000
Aantal distributiecentra: 1
Aantallen bezoekers per jaar: 10 miljoen bezoekers
Aantal A-merken shop-in-shops: meer dan 4.000 merken
Aantal La Place Restaurants, La Place Cafť’s en La Place Express: ruim 250

http://www.vd.nl/content_page.jsf?page=algemeen_factsfigures_page
The gravest, most persistent sin of mankind lies in not treating everyone as an individual - Mark Helprin
pi_158461265
Om een idee te krijgen hoe goedkoop je buiten de deur kunt eten in Japan:

20h2der.jpg

6.44 euro, incl. BTW.
The gravest, most persistent sin of mankind lies in not treating everyone as an individual - Mark Helprin
pi_158461281
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 08:26 schreef Lyrebird het volgende:
Om een idee te krijgen hoe goedkoop je buiten de deur kunt eten in Japan:

[ afbeelding ]

6.44 euro
Ik hoop het maar, daar ga ik over een paar maanden naartoe.
Tap tap tap
  woensdag 23 december 2015 @ 08:28:31 #4
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_158461283
registreer om deze reclame te verbergen
On Topic dan maar
quote:
V&D krijgt uitstel van betaling
HILVERSUM -

De rechtbank in Amsterdam heeft warenhuisconcern V&D uitstel van betaling verleend. De directie had de surseance dinsdag aangevraagd, met goedkeuring van de raad van commissarissen. Kees van de Meent en Hanneke De Coninck Smolders zijn aangesteld als bewindvoerders. Dat maakte V&D woensdag bekend.

De surseance betreft de hele groep, dus warenhuizen en restaurantketen La Place.

V&D raakte begin dit jaar in zwaar weer, als gevolg van grote verliezen vorig jaar. Daarop kondigde het bedrijf aan dat het de lonen van het personeel en de huren van de winkels wilde verlagen. Dat leidde tot maandenlange conflicten met vakbonden en eigenaren van de winkelpanden van de keten. Met een groot deel van de verhuurders werd uiteindelijk een huurverlaging afgesproken. De vakbonden stapten naar de rechter en die stak een stokje voor de loonsverlaging. In plaats daarvan kwam er een reorganisatie die vierhonderd banen kost.

Maandag werd duidelijk dat V&D ook dit jaar verlieslijdend is.
http://www.telegraaf.nl/d(...)_van_betaling__.html
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_158461302
Vraagje: als er vandaag uitstel van betaling wordt aangevraagd,kan je dan nog cadeaukaarten inwisselen? -O-
Somebody that I used to know
  woensdag 23 december 2015 @ 08:30:30 #6
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158461304
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 08:26 schreef Lyrebird het volgende:
Om een idee te krijgen hoe goedkoop je buiten de deur kunt eten in Japan:

[ afbeelding ]

6.44 euro, incl. BTW.
En hier betaal je dan een godsvermogen voor sushi _O-
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
pi_158461305
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 08:26 schreef Lyrebird het volgende:
Om een idee te krijgen hoe goedkoop je buiten de deur kunt eten in Japan:

[ afbeelding ]

6.44 euro, incl. BTW.
Hoe blijven ze dan zo slank. Of verdienen ze daar ook enorm weinig?
pi_158461308
Bijzonder triest voor alle werknemers dat ze dit op 23 december moeten horen. Wat een beroerde kerst zullen een hoop mensen hebben.

Over het (aankomende) faillissement kan ik kort zijn: logisch en verwacht.

Het hele concept van V&D is al jaren over de datum, de panden te duur, het personeel te oud en de collectie te oubollig. Niemand gaat toch meer naar een warenhuis voor een paar pennen en een onderbroek?
pi_158461313
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 08:30 schreef Postbus100 het volgende:
Vraagje: als er vandaag uitstel van betaling wordt aangevraagd,kan je dan nog cadeaukaarten inwisselen? -O-
Daar zou ik sowieso niet te lang meer mee wachten, maar uitstel van betaling is al verleend.
  woensdag 23 december 2015 @ 08:31:30 #10
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158461317
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 08:30 schreef Postbus100 het volgende:
Vraagje: als er vandaag uitstel van betaling wordt aangevraagd,kan je dan nog cadeaukaarten inwisselen? -O-
De winkels blijven (voorlopig?) nog open, dus zou verwachten van wel. Maar zou niet te lang wachten _O-
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
pi_158461320
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 08:30 schreef Coritchando het volgende:
Bijzonder triest voor alle werknemers dat ze dit op 23 december moeten horen. Wat een beroerde kerst zullen een hoop mensen hebben.
Precies dit. ;(
pi_158461327
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 08:30 schreef Postbus100 het volgende:
Vraagje: als er vandaag uitstel van betaling wordt aangevraagd,kan je dan nog cadeaukaarten inwisselen? -O-
Dat zal het eerste zijn wat niet meer geaccepteerd zal worden (want geen cash). Zou dus snel inleveren.
  woensdag 23 december 2015 @ 08:33:06 #13
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_158461330
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 08:30 schreef Postbus100 het volgende:
Vraagje: als er vandaag uitstel van betaling wordt aangevraagd,kan je dan nog cadeaukaarten inwisselen? -O-
Denk het niet, maar eerlijk, nu nog V&D cadeaubonnen hebben, was het niet duidelijk het afgelopen jaar dat je die kwijt moest raken?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_158461331
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 08:30 schreef Postbus100 het volgende:
Vraagje: als er vandaag uitstel van betaling wordt aangevraagd,kan je dan nog cadeaukaarten inwisselen? -O-
Ik meen mij van andere faillissementen te herinneren dat die per direct ongeldig verklaard worden. Geen idee of dat nu ook het geval is. Ik zou als ik jouw was zogauw de winkel opengaat deze proberen in te wisselen, misschien dat het nog lukt omdat de instructies niet goed aankomen bij de medewerkers.
pi_158461340
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 08:26 schreef Lyrebird het volgende:
Om een idee te krijgen hoe goedkoop je buiten de deur kunt eten in Japan:

[ afbeelding ]

6.44 euro, incl. BTW.
Ik heb in Singapore en IndonesiŽ voor de helft van dat geld gegeten. En nog uitgebreider dan wat jij op de foto laat zien. Ik vind Japan niet goedkoop.
pi_158461349
Misschien moet de overheid ingrijpen, die panden kun je kopen voor ong 100miljoen
10.000uitkeringen a1000 euro is 10 miljoen met 10 maanden dus al winstgevend.
  woensdag 23 december 2015 @ 08:36:34 #17
152519 opgebaarde
met de handen gevouwen
pi_158461359
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 08:30 schreef Coritchando het volgende:.

Over het (aankomende) faillissement kan ik kort zijn: logisch en verwacht.
Maar niemand buiten de top van de V&D had het in de beste maand van het jaar verwacht
  woensdag 23 december 2015 @ 08:37:24 #18
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158461369
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 08:35 schreef hoas het volgende:
Misschien moet de overheid ingrijpen, die panden kun je kopen voor ong 100miljoen
10.000uitkeringen a1000 euro is 10 miljoen met 10 maanden dus al winstgevend.
Zijn huurpanden :)
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
pi_158461376
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 08:35 schreef hoas het volgende:
Misschien moet de overheid ingrijpen, die panden kun je kopen voor ong 100miljoen
10.000uitkeringen a1000 euro is 10 miljoen met 10 maanden dus al winstgevend.
Structurele veranderingen kosten ook geld en die zijn nodig om V&D weer winstgevend te maken. Qua reputatie lijkt het me nog het lastigst.
  woensdag 23 december 2015 @ 08:38:12 #20
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_158461381
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 08:30 schreef Postbus100 het volgende:
Vraagje: als er vandaag uitstel van betaling wordt aangevraagd,kan je dan nog cadeaukaarten inwisselen? -O-
Ja.
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
pi_158461383
quote:
1s.gif Op woensdag 23 december 2015 08:36 schreef opgebaarde het volgende:

[..]

Maar niemand buiten de top van de V&D had het in de beste maand van het jaar verwacht
Kerst is enorm tegengevallen. Veel problemen met de nieuwe website ook...
  woensdag 23 december 2015 @ 08:38:38 #22
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_158461385
quote:
1s.gif Op woensdag 23 december 2015 08:36 schreef opgebaarde het volgende:

[..]

Maar niemand buiten de top van de V&D had het in de beste maand van het jaar verwacht
Ze hadden het ook gewoon op 2 januari moeten doen.
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
pi_158461392
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 08:26 schreef Lyrebird het volgende:
Om een idee te krijgen hoe goedkoop je buiten de deur kunt eten in Japan:

[ afbeelding ]

6.44 euro, incl. BTW.
Ook weer niet bizar goedkoop. Heb in China wel eens zo'n maaltijd gehad voor pakweg 1,50 Euro.
  woensdag 23 december 2015 @ 08:39:40 #24
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_158461395
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 08:35 schreef hoas het volgende:
Misschien moet de overheid ingrijpen, die panden kun je kopen voor ong 100miljoen
10.000uitkeringen a1000 euro is 10 miljoen met 10 maanden dus al winstgevend.
Nee, lijkt mij geen goed idee.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_158461404
Treurig maar verwacht.. Het lijstje crisisslachtoffers wordt langer en langer. Vele winkelketens gingen hen voor, vele zullen volgen.
I didn't say it would be easy. I just said it would be the truth.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')