outoftheblue | zondag 20 december 2015 @ 14:59 |
Mijn gasfornuis is het duurste object in mijn keuken (heel blij mee), maar mijn pannen zijn nog steeds goedkope rommel. Ik wil graag een nieuwe koekenpan, zodat ik eindelijk eens een mooi stukje vlees en/of vis op mijn bord kan leggen ![]() Ik mag voor 45 euro iets uitzoeken bij deze webwinkel. Hebben jullie tips? | |
Catch22- | zondag 20 december 2015 @ 15:04 |
Is een goede grillpan geen betere optie? En een koekenpan van de IKEA? | |
Mylene | zondag 20 december 2015 @ 15:27 |
CUL | |
golfer | zondag 20 december 2015 @ 16:19 |
Semi-profi koekenpan zal je voor die prijs niet kunnen krijgen. | |
Catch22- | zondag 20 december 2015 @ 16:20 |
Profs koken met koper toch? | |
golfer | zondag 20 december 2015 @ 16:22 |
Vaak wel. Maar ook met echt staal of gietijzer. | |
habitue | zondag 20 december 2015 @ 16:35 |
http://www.fonq.nl/produc(...)ekenpan-28-cm/47245/ Dit is een hele goede zware koekenpan. | |
outoftheblue | zondag 20 december 2015 @ 18:01 |
Ja, ik heb pannen voorbij zien komen voor 100 euro of meer. Dat gaat mij iets boven mijn pet, maar voor 45 euro moet ook wel iets leuks te vinden zijn lijkt mij. Ik ben die pannen van de Blokker, die ik na 2 jaar weg kan gooien, helemaal zat. Bedankt voor de link! Ik ben benieuwd naar koken met staal of gietijzeren pannen. Mijn vriend wil niet dat ik ze koop, want die laat er alles in aanbranden zegt hij ![]() | |
Weltschmerz | zondag 20 december 2015 @ 19:34 |
Profi's zijn juist helemaal niet duur. Een euro of 25 voor de grotere maten. Klopt, dat is een semiprofessionele. De consumentenlijn van DeBuyer en die is bijna 2x zo duur als de profi, volgens mij omdat consumenten niet willen geloven dat je voor een paar tientjes een hele goede pan hebt. Je hebt er een prima pan aan hoor, je betaalt alleen teveel omdat het veel goedkoper kan. | |
golfer | zondag 20 december 2015 @ 20:24 |
Waar? | |
Pietverdriet | zondag 20 december 2015 @ 22:08 |
Horeca groothandel | |
Weltschmerz | maandag 21 december 2015 @ 00:00 |
http://www.horecastyle.nl(...)materiaal/plaatstaal | |
golfer | maandag 21 december 2015 @ 01:45 |
thanx. | |
outoftheblue | maandag 21 december 2015 @ 20:30 |
Ik kwam ook nog dit filmpje tegen. Handig. | |
ASSpirine | dinsdag 22 december 2015 @ 13:01 |
Heb ondertussen al enkele van. De kleine en tevens meest gebruikte heeft al een mooie donkere patina laagje. Heeft wel een tijd geduurd voordat ik het zo mooi kreeg. | |
Pietverdriet | dinsdag 22 december 2015 @ 13:10 |
in de rvs pannen bakken ze maar ff geen eitje zie ik | |
Weltschmerz | dinsdag 22 december 2015 @ 13:34 |
Je kunt er ook een middagje voor uittrekken en met een keukenrol een heel dun laagje lijnzaadolie aanbrengen, dat laten walmen, afkoelen en dan het volgende dunne laagje, zodat je na 10 keer een mooie gladde donkere laag hebt. Maar dat afkoelen tussendoor kost veel tijd, dus dat kun je er het beste meteen 4 tegelijk doen. Het is ook prettiger met de ramen tegen elkaar open. | |
ASSpirine | dinsdag 22 december 2015 @ 14:42 |
Hbe ik al eerder gedaan. Het enige verschil is dat ik de pan niet had laten afkoelen... Misschien wel moeten doen. Zou dat het verschil maken? Wat als ik geforceerd ga afkoelen? Want na eerste keer gebruik en afwassen was er een schilfer van de "patina laag" eraf gekomen... Dus was het voor niets geweest. | |
Weltschmerz | dinsdag 22 december 2015 @ 15:09 |
Ik wilde me er destijds in verdiepen, maar toen werd het me allemaal een beetje te scheikundig en metallurgisch, en ben ik maar afgegaan op degenen die het meest grondig overkwamen, alsof die het wel begrepen. Vandaar ook de lijnzaadolie. En vandaar ook het laten afkoelen tussendoor. Ik snap het zelf niet, ik doe mensen na die het pretenderen te snappen en die en dusdanig grondig verhaal hebben dat ik ze geloof. Mijn koekenpan is nog steeds super mooi en glad, mijn hapjespan/wok/sauteuse is hier en daar patina kwijt door inwerking van zuren, en een vriend van me heeft er een deuk ingetrokken door de gaspit 'om te bouwen' naar een soort steekvlam voor zeer plaatstelijke hele grote hitte. Maar die doet het ook nog prima. Dus ik zou het of zo laten en weer vanzelf een laag laten opbouwen, of hem helemaal van zijn patina ontdoen en er de tijd voor nemen om het helemaal goed te doen en een supergladde laag op te bouwen. | |
outoftheblue | dinsdag 22 december 2015 @ 19:33 |
Je kan er inderdaad een hele studie van maken. Ik heb gister met veel plezier de filmpjes van deze man bekeken. Er gaat een wereld voor me open ![]() https:// youtu.be/MwFtcilsZls | |
wiskundenoob | zondag 27 december 2015 @ 21:57 |
Waarom worden deze pannen niet al te meteen ingebrand? | |
Pietverdriet | zondag 27 december 2015 @ 22:13 |
Dat is een goede vraag. | |
Catch22- | zondag 27 december 2015 @ 22:15 |
Het antwoord issss Dan kan de klant zelf bepalen hoe hij dat doet | |
Weltschmerz | maandag 28 december 2015 @ 10:05 |
Dat heb ik me ook wel eens afgevraagd. Voornamelijk omdat het profi's zijn denk ik, voor vaklieden is het niet zo heel raar om hun eigen gereedschap naar eigen wens te maken. Er is ook niet al jaren één methode die de juiste is, dus dan kun je dat de klant lekker zelf laten kiezen. Voor koks is het ook veel minder gedoe dan voor de consument, die kopen er 10 tegelijk en zetten ze in zo'n oven met een hoge capaciteit terwijl ze het eten voor de avond gaan voorbereiden, professionele afzuigkap aan maakt het ook al een stuk prettiger dan je in open keuken thuis. Misschien speelt ook mee dat anders die anti-aanbaklaag voor de consumentenmarkt getest en gecertificeerd zou moeten worden, maar ook het werk alleen zou het veel duurder maken, terwijl zo'n kok dat er gewoon even bij doet. Bijkomend voordeel is in ieder geval dat als je het zelf doet je ook even na moet denken over wat je doet en dus hoe je ermee om moet gaan. Als je ze kant en klaar verkoopt krijg je toch mensen die er afwasmiddel op gebruiken of citroensap in doen en dan komen klagen bij de winkel. Ik ga de laag gewoon even herstellen met de keukendeur open en de afzuigkap aan nadat een vriend van me met de kerst van de aanbaksels een sausje met citroen ging maken. | |
marielle33 | donderdag 7 januari 2016 @ 13:23 |
nou dat inbranden hier ook nu geprobeerd met mn debuyer, als ik zo kijk hoe het behoort te zijn en hoe de mijne is gedaan (half gestipt net als je en stukjes wel en niet.... ) ieder geval geen egaal donkerbruin/zwart vlak. ik heb hem 1x ingebrand en de rest dat zal hij waarschijnlijk doen met gebruik. ik was hem na gebruik met heet water, bleek er laatst nog wat afwasmiddel in de borstel te zitten grrrr naja toen even met n ingevet laagje weer even heet laten worden. van het weekend eens pannenkoeken bakken kijken wat t doet, bij alles gebruik ik er n scheut olie en soms n blokje boter in dus er bakt niet veel aan... ja mn eieren laatst wel al met al tot nu gaat het goed alleen als we qua inbranden kijken hoe de pan eruit ziet... klopt t niet helemaal ![]() ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 7 januari 2016 @ 14:50 |
Heb je hem goed geschrobt met afwasmiddel en heet water voordat je hem inbrande? | |
marielle33 | donderdag 7 januari 2016 @ 15:41 |
ja wel met afwasmiddel gewassen geloof ik ja, maar ik heb geen de buyer mineralB he dus geen bijenwas die ik eraf moet schrobben ( ik snap namelijk niet waarom ik zo'n 10-20 euro meer moet neertellen voor een laag bijenwas die je er vervolgens als een idioot af moet schrobben...) ik heb de gewone carbone plus dus met wel een soort fabriekslaagje maar die zou met was afwasmiddel en heet water zo weg zijn geloof ik... | |
Weltschmerz | donderdag 7 januari 2016 @ 15:49 |
Die overweging deel ik. Je moet wel even goed schrobben denk ik. Voor een glad resultaat moet je helemaal opnieuw beginnen denk ik. Maar dat kan altijd nog, ook als je hem nu even probeert te herstellen. | |
marielle33 | donderdag 7 januari 2016 @ 15:53 |
haha ja u is het verschil bij de mineral b pannen geloof ik ook nog een soort ... siliconen? laag onderaan de steel ofzo? en een bijenlogootje (die ik niet eens mooi vind...) haha ieder geval ik heb de gewone... oke dus gewoon... met afwasmiddel goed schrobben en dan opnieuw inbranden.... wilde van het weekend pannenkoeken bakken met spinazie dus nog een vrij nattige versie ook.... vrees dat die gaan aanbakken als ik die pan nu ga herstellen ![]() ik dacht dat hij met gewoon door blijven gebruiken vanzelf een egale bruine laag zou krijgen ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door marielle33 op 07-01-2016 16:00:01 ] | |
Fer | vrijdag 8 januari 2016 @ 20:46 |
Inbranden, afkoelen, handwassen, niet wassen, opnieuw inbranden. Nou ik bedank ervoor. DeMeyere 18/10 RVS wok en koekenpan. Kost wat, maar wordt altijd weer schoon en kan voor de rest van mijn leven iedere dag in de vaatwasser. | |
Pietverdriet | vrijdag 8 januari 2016 @ 22:55 |
Hoe bakt daar een spiegeleitje in? | |
Fer | vrijdag 8 januari 2016 @ 22:57 |
Gaat lekker, met knapperige randjes. Maar ik overweeg nog een anti aanbak erbij te kopen, voor eitjes en vis. |