FOK!forum / Sport Algemeen / Hoe ver mag clubliefde gaan?
Elegantly Wasteddinsdag 7 november 2000 @ 19:49
Ik schrok toch wel even van het volgende bericht.
Mijn Italiaanse cluppie AS Napoli maakt een moeilijke start door in het begin van dit voetbalseizoen. Uit 4 wedstrijden 1 punt, ze zijn hekkensluiter van de Serie A. Ze hebben niet echt een goed elftal, geen beroemde namen en daar komt nog bij dat de transfer van publiekslieveling Gianfranco Zola wegens 'geldgebrek' niet doorging. Kortom: het gaat niet echt lekker. Dit zijn genoeg dingen om er als supporter flink de balen van te hebben.
Nu is bij de gespeelde thuiswedstrijden het halve stadion al gesloopt en de protesten worden steeds luider. Trainer Zeman heeft al aangeboden om op te stappen, maar het bestuur laat 'm niet gaan. Tot zover......

Zondag jl. krijgt de voorzitter van AS Napoli een telefoontje met de mededeling dat als er die dag niet gewonnen zou worden, hij het verlies erg duur zou betalen. Napoli verloor met 2-1.
Om kwart over zes gaat er een bom af in de tuin van de voorzitter!!
Gelukkig geen persoonlijk letsel, maar....ik kan dit niet geloven!!
Hoe ver gaat 'clubliefde'?
Het is natuurlijk Italië, dus je weet nooit of er supporters of 'zakelijke belangen' achter deze aktie schuilen, maar ik vind het te erg voor woorden.

Machieldinsdag 7 november 2000 @ 20:57
Alsof ze daarmee kunnen zorgen dat er gewonnen wordt Nee wat dit soort taferelen betreft ben ik blij dat we in het iets nuchterdere Nederland zitten...
DIGGERdinsdag 7 november 2000 @ 21:04
quote:
Op 07 november 2000 20:57 schreef Machiel het volgende:
Nee wat dit soort taferelen betreft ben ik blij dat we in het iets nuchterdere Nederland zitten...
Dat dacht je
Weet nog goed dat de oude Noord tribune in Den Haag in de fik stond ivm de grote ergernissen van de supporters alsmede vele incidenten waarbij bestuurskamer, businessruimte ect ect vernield werden.
Zuurtjedinsdag 7 november 2000 @ 21:12
quote:
Op 07 november 2000 21:04 schreef DIGGER het volgende:
Dat dacht je
Weet nog goed dat de oude Noord tribune in Den Haag in de fik stond ivm de grote ergernissen van de supporters alsmede vele incidenten waarbij bestuurskamer, businessruimte ect ect vernield werden.
Evenals een Wedstrijd in de Kuip. Feyenoord - Fortuna, waar bij tegenvallende resultaten de spelers een veilig heenkomen moesten zoeken door dat het publiek door de hekken heen was gegaan.

Maar ja, om nou een bom in de voorzitter zijn tuin te leggen dat is wel een beetje te.

DIGGERdinsdag 7 november 2000 @ 21:30
Eens ff wat opgezocht voor je Elegantly Wasted.

Check eens het nieuws op deze site. Veel Italiaans nieuws daar. Over de wedstrijd van Napoli van afgelopen weekend melden ze het volgende:

quote:
Napoli - Vicenza

After yet another defeat of SS Napoli, which, after only 5 fixtures is running towards relegation, someone throw a molotov cocktail in the garden of the former president and still involved in the management of Napoli, Mr. Ferlaino. The bomb heavily damaged a car parked in the garden, before being extinguished by some policemen on duty in front of the house.


Het was dus niet een bom, maar een molotov cocktail. maar dan nog, zeer ernstig idd.

Over de wedstrijd van Napoli 22 Oktober schrijven ze dit:

quote:
napoli - bologna

By Gideon Long

Dozens of Napoli followers hurled water bottles and stones at police when their side trailed 3-1 at home to Bologna shortly after halftime. Police responded with tear gas and the match was halted briefly to allow Bologna goalkeeper Gianluca Pagliuca to receive treatment to his stinging eyes. Many fans left the stadium well before the end of the game, which Napoli lost 5-1. Fighting between fans and police continued outside for the next hour as Bologna's small contingent of travelling supporters remained locked inside for their own safety (anyway, it wasn't them the target of the attack, but Napoli chairman, managers and players).
Police said around a dozen officers were injured and some 20 home supporters detained. Two helicopters continued to circle above the San Paolo stadium nearly two hours after the end of the tie.


Denk dat bij Napoli het verwachtingspatroon van de supporters erg hoog is en lastig is voor de club om aan te voldoen. Na het vertrek van 'pluisje' is het natuurlijk hard bergafwaarts gegaan daar, met zelfs degradatie en een ik meen 2 (anders 3) jarig verblijf in de Serie B. Nu staan ze weer in de Serie A, hebben ze 1 van de mooiste en grootste stadions van heel Italie en wil het op het veld maar niet lukken. Voor de fans is dat bijzonder frustrerend, want er kan in potentie zo veel, maar er komt tot nu toe nog niks uit.

En de haat die de Napolitanen hebben tegen de grote clubs uit het Noorden is groot, heel groot. Beetje vergelijkbaar met Marseille en hun haat jegens PSG. En met Marseille wil het momenteel ook voor geen meter meer lukken en ook daar Gebeuren akelige dingen momenteel op en naast het veld mbt de fanatieke fans (en die hebben ze in Marseille heel veel, 1 van de grootste Ultra kernen van Europa).

Wat ik wel opvallend vind: Napoli is van vroeger uit, zeg de laatste 15 jaar, niet een club met nou zo'n grote geschiedenis betreffende hooliganisme en supportersgeweld. Die discutabele eer gaat toch op zeker naar Atalanta met in hun spoor clubs als Brescia, Vicenza en Fiorentina.

Maar waar onvrede is, veel onvrede, daar steken dit soort dingen de kop op. Heel droevig, want het werkt natuurlijk alleen maar averechts en alleen daarom al zou je kunnen zeggen dat het te ver gaat, want clubliefde gaat al te ver als je je club schade berokkent (op welke manier dan ook), en dat is wat momenteel in Napels gebeurt. En de manier waarop is dan alleen maar een vergrotende trap van droevigheid.

Oosthoekdinsdag 7 november 2000 @ 21:37
De enige oplossing begint steeds meer in de richting van afschaffing van voetbal te schuiven... Helaas is dit waarschijnlijk niet te realiseren...
DIGGERdinsdag 7 november 2000 @ 21:42
Het is slechts een afspiegeling van de maatschappij, ergo: afschaffen van het voetbal zal niks oplossen, dan wordt de agressie wel weer op een andere negatieve manier geuit.

Mijns inziens moeten clubs veel meer investeren in supportersbegeleiding, stewards etc.

Machieldinsdag 7 november 2000 @ 23:21
quote:
Op 07 november 2000 21:04 schreef DIGGER het volgende:
Dat dacht je
Weet nog goed dat de oude Noord tribune in Den Haag in de fik stond ivm de grote ergernissen van de supporters alsmede vele incidenten waarbij bestuurskamer, businessruimte ect ect vernield werden.
Tuurlijk komen er ook hier sporadisch incidenten voor maar molotov cocktails in de tuin van de voorzitter is nog net ff erger en zal hier toch minder snel gebeuren denk ik.
Dylan Dogwoensdag 8 november 2000 @ 14:35
Éen woord: Camorra.
Machielwoensdag 8 november 2000 @ 14:57
Leg uit k ben niet zo goed in me talen
Elegantly Wastedwoensdag 8 november 2000 @ 20:37
quote:
Op 08 november 2000 14:35 schreef Dylan Dog het volgende:
Éen woord: Camorra.
Dat is de Napolitaanse mafia.

In de eerste berichten werd er over een bom gesproken (wij Italianen overdrijven graag) maar het blijkt idd een molotov cocktail te zijn geweest. Ook niet normaal natuurlijk. De camorra heeft (ben ik bang) toch wel een grote vinger in de pap, ik ben benieuwd wanneer de heer Ferlaino zwicht....

Bugvrijdag 10 november 2000 @ 21:09
quote:
Op 08 november 2000 20:37 schreef Elegantly Wasted het volgende:
Dat is de Napolitaanse mafia.

In de eerste berichten werd er over een bom gesproken (wij Italianen overdrijven graag) maar het blijkt idd een molotov cocktail te zijn geweest. Ook niet normaal natuurlijk. De camorra heeft (ben ik bang) toch wel een grote vinger in de pap, ik ben benieuwd wanneer de heer Ferlaino zwicht....


Ik dacht altijd dat de maffia toch wel aardig voorzien was wat betreft de financien. Kunnen zij de club dan niet financieel bijstaan?? Met de aankoop van een paar goede spelers moet je toch uit de degradatiezone kunnen komen.
DIGGERdinsdag 14 november 2000 @ 01:52
Nou Zeman is iig vandaag ontslagen en vervangen door Mondonico, ex-trainer van Torino, het kleine broertje van Juve.

Hoop voor je dat het nu beter wordt EW.

[Dit bericht is gewijzigd door DIGGER op 14-11-2000 01:55]

Elegantly Wasteddinsdag 14 november 2000 @ 22:15
Zeman ontslagen jah....
Alsof het aan de trainer lag. Misschien dat dit de boel wakker schudt maar ik blijf mijn twijfels houden. Het is in Napels in ieder geval het gesprek van de dag.
Er blijkt namelijk voldoende geld te zijn om een paar goede aankopen te doen omdat AS Napoli voor een aanzienlijk bedrag de televisierechten heeft verkocht (waarvoor dank!). Alleen, dit geld wordt dus niet uitgegeven. Er staat gewoon een minder dan middelmatig elftal op het veld, en daarmee red je het niet in de Serie A. Waarom er niet goed is ingekocht aan het begin van het seizoen is mij een raadsel, maar het laatste woord is hierover nog niet gezegd. Let wel; het zijn Italianen
DIGGERmaandag 20 november 2000 @ 03:10
Nou Elegantly Wasted, 0-0 thuis tegen het sterk uit de seizoensstartblokken geschoten Atalanta is niet eens zo'n gek resultaat. In ieder geval zijn ze nu van die hatelijke laatste plek af...
Elegantly Wastedzondag 3 december 2000 @ 19:54
JAAAAA!!!!

Eindelijk, eerste winst van het seizoen is binnen! Tegen Bari 1-0 gewonnen.
De beelden die ik gezien heb zagen er goed uit. Er staat tenminste weer een verdediging. Nu de rest nog.

Minpuntje is toch wel dat de grensrechter geraakt is door iets wat van de tribunes gegooid werd, waardoor hij even k.o. ging.
Ik weet ook niet precies wat er met de supporters van Napoli aan de hand is, ze komen steeds weer negatief in 't nieuws.

DIGGERzondag 3 december 2000 @ 21:16
quote:
Op 03 december 2000 19:54 schreef Elegantly Wasted het volgende:

Minpuntje is toch wel dat de grensrechter geraakt is door iets wat van de tribunes gegooid werd, waardoor hij even k.o. ging.


haha wat zeg je dit leuk Maar goed, ik heb bij FCDH een grensrechter wel eens een schoot hagel in z'n poten zien krijgen en das niet echt leuk nee en dat zijn dit soort dingen in z'n algemeenheid niet.

Maar over het voetbal: Ik zat er dus juist aan te denken dit topicje van je omhoog te halen, was alleen aan het eten. Maar de zege was netjes maar meer dan dat: brood nodig. zeker daar het tegen mede degradatiekandidaat Bari was. Ondanks de zege staat Napoli nog steeds in de degradatiezone, dus ze zijn er nog lang niet, maar er begint langzaam aan een stijgende lijn in te zitten. Maar ben blij voor je dat het met je Italiaanse clubje langzaam aan beter gaat EW.

Elegantly Wastedzondag 3 december 2000 @ 23:12
quote:
Op 03 december 2000 21:16 schreef DIGGER het volgende:

Maar de zege was netjes maar meer dan dat: brood nodig. zeker daar het tegen mede degradatiekandidaat Bari was.


Volgende week staat de kraker tegen Brescia op het programma. (Die doen 't ook al zo lekker).

Nee, het is nu al spannend in de onderste regionen van de Serie A

DIGGERdinsdag 5 december 2000 @ 05:41
quote:
Op 03 december 2000 19:54 schreef Elegantly Wasted het volgende:

Minpuntje is toch wel dat de grensrechter geraakt is door iets wat van de tribunes gegooid werd, waardoor hij even k.o. ging.
Ik weet ook niet precies wat er met de supporters van Napoli aan de hand is, ze komen steeds weer negatief in 't nieuws.


Met als resultaat nu dat ze als straf 1 wedstrijd niet in hun eigen San Paulo stadion mogen spelen.
Elegantly Wasteddinsdag 5 december 2000 @ 20:18
Ook dat nog
Kleintjevrijdag 8 december 2000 @ 12:43
Reacties van Digger en Zuurtje
Dat dacht je
Weet nog goed dat de oude Noord tribune in Den Haag in de fik stond ivm de grote ergernissen van de supporters alsmede vele incidenten waarbij bestuurskamer, businessruimte ect ect vernield werden.
---------------------------------------------

Evenals een Wedstrijd in de Kuip. Feyenoord - Fortuna, waar bij tegenvallende resultaten de spelers een veilig heenkomen moesten zoeken door dat het publiek door de hekken heen was gegaan.

---------------------------------------------

Sjonge jonge, lijkt wel of je trots op zoiets moet zijn.

Sorry dat het er vanmorgen op lijkt alsof ik jullie twee erg moet hebben, maar ik vind dat jullie ook wel erg bot kunnen reageren.

Denk dat we met voetbal en meerdere sporten toch eens wat vaker moeten denken aan een spelletje. Oké, een spelletje waar veel geld in omgaat, maar volgens mij worden wij er geen van allen zelf rijker van!
LEKKER BELANGRIJK

Party-poopervrijdag 8 december 2000 @ 12:45
Zolang het hersenloze volk alleen elkaar de hersenpan inslaat en geen onschuldigen erbij betrekt, let them be. Opgeruimd staat netjes.
Machielvrijdag 8 december 2000 @ 14:35
Totdat er een vader met z'n zoontje toevallig in terrecht komt... En de vernielingen die de types die mekaar willen bevechten maken niet te vergeten Dus let them be? echnie.
DIGGERvrijdag 8 december 2000 @ 14:40
quote:
Op 08 december 2000 12:43 schreef Kleintje het volgende:

Sjonge jonge, lijkt wel of je trots op zoiets moet zijn.


Ik gaf alleen maar aan dat dit ook in het 'nuchtere Nederland' gebeurt en niet alleen bij AS Napoli oid.

Btw als je geinteresseerd bent: Ik heb het complete jaarverslag van het CIV inmiddels in me mailbox liggen.

Kielefmaandag 11 december 2000 @ 01:56
Ik heb hulp nodig. Gisteren was er een topic: Voetbal. Daar stond ADO
Den Haag. Mijn serieuze vraag is: Wat betekent ADO?
DIGGERmaandag 11 december 2000 @ 02:08
Alles Door Oefening
Rosa Evitadinsdag 12 december 2000 @ 13:23
quote:
Op 11 december 2000 01:56 schreef Kielef het volgende:
Ik heb hulp nodig. Gisteren was er een topic: Voetbal. Daar stond ADO
Den Haag. Mijn serieuze vraag is: Wat betekent ADO?
Is een typefoutje...
Moet zijn: ASO DenHaag

* Rosa Evita kijkt vanonder haar oogwimpers even naar DIGGER...niet meteen WEER zo fel reageren skatjuh...tis maar een grapje...

Machieldinsdag 12 december 2000 @ 13:53
Dat is het jammere hij reageert nooit zo fel op ons eerder andersom
DIGGERdinsdag 12 december 2000 @ 15:44
Roos

Voor EW: Napoli is in beroep gegaan tegen de straf, woensdag doet de Italiaanse tuchtcommissie uitspraak. Mocht de straf blijven staan, dan zal Napoli de wedstrijd tegen Reginna (dus een nu al cruciale) op ander terrein moeten spelen...

Rosa Evitadinsdag 12 december 2000 @ 15:47
quote:
Op 12 december 2000 13:53 schreef Machiel het volgende:
Dat is het jammere hij reageert nooit zo fel op ons eerder andersom
Ehm....weet jij veel
met een naar DIGGER
Machieldinsdag 12 december 2000 @ 16:48
Nee ik weet niet zo veel maar dat wel online dan
DIGGERvrijdag 15 december 2000 @ 05:52
Hmmm EW, weet niet of je dit toevallig al gehoord/vernomen had, maar donderdagavond, voorafgaand aan de return in de Italiaanse beker tussen Inter (had uit met 6-1 verloren) en Parma heeft een of andere gek bij het binnenrijden van de spelersbus van Inter een molotov cocktail op de bus gegooid. De (kleine) brand die ontstond was gelukkig snel geblust en er waren geen gewonden of zo, maar dit soort zaken, van de gekke echt.....
Machielvrijdag 15 december 2000 @ 13:29
Schrijft Digger om bijna 6 uur 's morgens, over sportfreaks gesproken
Elegantly Wastedzaterdag 16 december 2000 @ 02:20
quote:
Op 15 december 2000 05:52 schreef DIGGER het volgende:

donderdagavond, voorafgaand aan de return in de Italiaanse beker tussen Inter (had uit met 6-1 verloren) en Parma heeft een of andere gek bij het binnenrijden van de spelersbus van Inter een molotov cocktail op de bus gegooid.


Dit soort dingen bedoel ik dus
Het zijn maar een paar regeltjes die in de krant staan maar.......HALLO!!!! EEN MOLOTOV COCKTAIL!!! Op je 'eigen' spelersbus!

Het klinkt heel eng, maar ik ben bang dat het gewoon een kwestie van tijd is voordat zogenaamde supporters, leden van hun voetbalclub (van managers tot spelers) iets ernstigs aandoen omdat het niet goed gaat met de club. Van die Zuid-Amerikaanse toestanden zeg maar....

Ik hou (of eigenlijk steeds meer hield) heel erg van het spelletje voetbal.......spelletje ja.
Maar niet ten koste van alles.

Machielzaterdag 16 december 2000 @ 23:32
Gaat nu ook lekker in Den Bosch!

Er is er een overleden door een politiekogel vreselijk natuurlijk maar dat ze dan denken dat ze ineens alles kunnen maken bah Beetje scholen en huizen in de brand steken zijn ze gek geworden wellicht? Nee als dit zo door gaat haak ik af...

Fannetjezaterdag 16 december 2000 @ 23:36
Ja idd Machiel, helemaal met je eens.
Dit gaat echt te ver!
Citroendonderdag 21 december 2000 @ 15:25
quote:
Op 07 november 2000 23:21 schreef Machiel het volgende:
Tuurlijk komen er ook hier sporadisch incidenten voor maar molotov cocktails in de tuin van de voorzitter is nog net ff erger en zal hier toch minder snel gebeuren denk ik.
Na tegenvallende resultaten van de FCU in het begin van het seizoen zijn de rutien van het huis van de voorzitter Hans Herremans en van de technisch directeur Han Berger eruit gegooit.
Vorig jaar na de 4-1 nederlaag bij MVV werd de toenmalige trainer Mark Wotte dusdanig bedreigd dat hij door politie ontzet moest worden. Hij kon niet in de bus stappen en pas ergens op de snelweg kon hij vanuit een politieauto in de spelrsbus stappen.
Weer een andere wedstrijd zijn de rutien van onze eigen spelersbus eruit gegooit door de tegenvallende resultaten.
Dave v/d Bergh is ernstig bedreigd omdat hij als @#$t*rd@##*r een penalty miste tegen @j@x...
En zo kan ik nog wel ff doorgaan. Het gebeurd dus in Nederland ook...
DIGGERzondag 7 januari 2001 @ 19:20
* DIGGER geeft Elegantly Wasted een dikke Omdat haar cluppie vandaag toch maar mooi in het Olympische wist te winnen van het 'grote' Lazio

Voor het eerst is Napoli uit de degradatiezone en nu ze Edmundo van Vasco da Gama gehuurd hebben hoop ik voor je dat het alleen maar beter gaat met ze EW. Maar vandaag was iig erg kewl, je weekend kan niet meer stuk, dacht ik zo.

Machielzondag 7 januari 2001 @ 20:55
Hier blijft het gelukkig net iets vaker bij dreigen Citroen.
Elegantly Wastedzondag 7 januari 2001 @ 23:29
quote:
Op 07 januari 2001 19:20 schreef DIGGER het volgende:

Voor het eerst is Napoli uit de degradatiezone en nu ze Edmundo van Vasco da Gama gehuurd hebben hoop ik voor je dat het alleen maar beter gaat met ze EW. Maar vandaag was iig erg kewl, je weekend kan niet meer stuk, dacht ik zo.


Ach, laten we er dan ook maar een super week van maken. Deze week wordt er (als het goed is) meer bekend over de mogelijke terugkeer van Diego Maradona bij Napoli.
Het bestuur van Napoli is er nog niet helemaal uit, ze vinden hem te onervaren om hem als manager te laten fungeren. Misschien is dat wel zo, maar voor de club en zijn fans zou het gevoelsmatig van heel groot belang kunnen zijn.

Nu zit ik gewoon nog even na te genieten.....

Elegantly Wastedmaandag 8 januari 2001 @ 21:34
Grrr!!

Rellen voor, tijdens en na de wedstrijd.
En niet zo'n beetje ook

We beginnen zo'n beetje het uitschot van de Italiaanse supporters te worden zo

DIGGERmaandag 8 januari 2001 @ 21:58
Sowieso een 'lekker' weekendje in Italie, maar met Lazio - Napoli wel als (negatieve) uitschieter op dat gebied ja.

ff van een van me favo Ultra sites afgeplukt:

7th January 2001

LAZIO - NAPOLI

Fans fought with each other and police, resulting in 20 people being taken to hospital and scores of others injured inside and outside Rome's main stadium.
The violence started when Napoli fans vandalized two city buses taking them from the train station to Stadio Olimpico, smashing windows and damaging roofs and doors. Outside the stadium, Napoli and Lazio fans scuffled and a Napoli fan was stabbed in the thigh, the ANSA news agency said. The injured Napoli fan was treated at a hospital and released.
A police officer broke his leg trying to restrain ticketless Napoli fans just before kickoff. Once the game began, fans on both sides clashed with police and threw objects on the field. Police waded into the crowd, swinging clubs at taunting fans. By the time it was over, about 100 spectators received first aid and at least 20 more had been sent to the hospital with broken bones and bruises.
After Napoli's surprising 2-1 victory, Lazio fans threw bottles at police outside the stadium and set fire to a car with a Naples license plate.

Another report:

About 3,000 arrived in Rome from Naples for this fixture. Troubles began already at Neaples station as the Napoli fans, most of them without tickets, neither for the train nor for the match, engaged in a battle with the escorting OB, with a result of 12 cops injured by flares, coins and bottles thrown at them.
At their arrival some Napoli fans tried to get in contact with Lazio fans, leading to other short scuffles and heavy damage of 4 coaches arriving from Neaples, which the police escort forced to pass just in front of the Lazio end, and of 2 city busses that brought fans from the railway station to the stadium.
Also a Neaples fans was stabbed in the thigh from a group of Lazio lads. Shortly before the kick off a long hurl of flares and other missiles between Naples and Lazio fans ended with the police operating some charges, with Napoli fans opposing a strong resistance. Again at the end of the match, some Lazio fans tried to wait the Neaples fans at the exit of the away sector, but police charged them back. The final balance says a total of 32 injured during the day. CCTV and police footages will probably lead to a big amount of bans in the next few days/weeks.

7th January 2001

PARMA-REGGINA

After the 0-2 defeat suffered from Parma against Reggina, last team in Serie A at present, a big group of Parma Boys seiged the stadium entrance for more than two hours. The first players that tried to get out of the ground were forced to stay inside as fans were throwing flares and coins. Some lads managed to enter the press room and tried to attack the steward guarding the changing rooms and a scuffle broke out. Finally police had to intervene and a baton charged the crowd, clearing up the area and letting the team's coach to leave the stadium.

7th January 2001

VITERBESE - CATANIA

A few minutes before the end of this 3rd div. match a Catania's lad entered the pitch and punched in the neck of the opponents goalkeeper. Luckily the player didn't suffer heavy damages, though the match had to be stopped for some minutes in order to give assistance to the keeper. The lad then managed to return on the terraces and disappear into the crowd.

6th January 2001

JUVENTUS - FIORENTINA

More than 4,000 made the trip to Torino for this heartfelt match. During the escorted trip from the railway station to the stadium, Fiorentina hools repeatedly tried to get in contact with the Juve lads. A McDonald restaurant near the stadium was assaulted and the Fiorentina mobs battled a lot with the escorting OB. In the meanwhile a Juve mob waiting for the opponents was charged by police with batons and teargas in order to clear the forecourt. Inside the stadium some charges were made into the away supporters end in order to stop the throwing of flares and missiles.


Mja lekker weekendje daaro in Italie.

Wat me trouwens opvalt is de verspreiding van het Hooliganisme daaro. Vroeger waren het slechts enkele clubs die grote problemen hadden, Atalanta, Brescia, Fiorentina en Vicenza, dan had je alles wel zo'n beetje gehad. Dat waren de gewelddadige lui. Die gasten van Lazio (niet voor niet Mussolini's club) waren voornamelijk zwaar racistisch (nu nog overigens) en niet zo zeer gewelddadig.

Maar de afgelopen paar jaren heeft het geweld daar zich enorm uitgebreid, clubs als Roma, Milan, Parma, Inter, Bari, ze hebben er nu allemaal mee te maken. Gaat iig niet de goeie kant op daar en idd Elegantly Wasted, jouw cluppie is de laatste tijd kwa supportersgeweld wel erg vaak negatief in het nieuws...helaas...

[Dit bericht is gewijzigd door DIGGER op 08-01-2001 22:00]

DIGGERmaandag 15 januari 2001 @ 22:28
Daar gaat ie weer voor Elegantly Wasted, vanaf dezelfde site weer:

14th January 2001

VERONA - NAPOLI

Trouble broke out before the match when Napoli ultras clashed with police. After the match there was more indicents when Verona ultras clashed with police as they tried to get near the Napoli ultras. For the first time at a football match in Italy Verona hools used gas masks to combat the tear gas that was used by the police. The masks had originally been taken to the match by Verona fans as a joke to wind up Napoli Ultras but were then used during the trouble with the police.

Deze keer zal alleen de meeste aandacht wel uitgaan naar die Ultra's van Hellas Verona, vanwege hun gebruik van die gasmaskers.

Elegantly Wastedmaandag 22 januari 2001 @ 00:23
Wéér verloren

Mét Edmundo

Mét 2(!) ruziemakende voorzitters

Nee, 't gaat best lekker zo!

DIGGERmaandag 22 januari 2001 @ 15:01
quote:
Op 22 januari 2001 00:23 schreef Elegantly Wasted het volgende:

Mét Edmundo


Die al in de 41e minuut gewisseld werd...
Elegantly Wastedmaandag 22 januari 2001 @ 21:12
Ja, vast omdat-ie een wereldpartij aan 't spelen was. Ik heb nog geen 'vakbladen' kunnen lezen, maar het is weer kommer en kwel aan de voet van de Vesuvius.....**zucht**
DIGGERwoensdag 24 januari 2001 @ 04:14
Nou Elegantly Wasted, ben je er klaar voor?

OK komt ie weer:

Allereerst maar ff over Lazio: Die speelden zaterdag al, thuis tegen Inter. Afgezien van het gebruikelijke uitjoelen van donkere spelers van de tegenpartij (Vaste prik daaro bij Lazio) was er namelijk een opmerkelijk iets: Op de tribune hing een enorm groot spandoek met een doodswens richting de scheidsrechter van dienst, de scheidsrechter die vorig jaar een enorme blunder in het nadeel van Lazio maakte wat ze toen bijna de titel kostte. Op het spandoek stond dit geschreven: "DE SANTIS (naam van de betreffende scheidsrechter), SPORT JUSTICE ACQUITTED YOU, BUT WE SENTENCE YOU...TO DEATH"
FL 37.500 was de boete van de Italiaanse voetbalbond voor dit 'geintje'

Verder werd Milan - AS Roma ontsierd door hevige rellen tijdens en na de wedstrijd, die aanhielden tot na middernacht, waren er rellen bij Atalanta - Fiorentina (dat viel gezien de reputatie der beider fans wel te verwachten) en bij Vicenza - Brescia (ook geen fans die bekend staan als lieverdsjes van beide clubs)

Hier ff een klein plaatje van scenes op de tribune van San Siro zondagavond:

En dan Napoli....

Napoli heeft, voor de 2e keer dit seizoen, een ban te pakken. Ze moeten wederom een wedstrijd spelen in een ander stadion dan San Paulo, naar aanleiding van ongeregeldheden afgelopen weekend in de thuiswedstrijd tegen Udinese. Een fan gooide gedurende de wedstrijd een stuk vuurwerk op het veld wat zo enorm hard knalde dat de spelers compleet gedesorienteerd op het veld stonden voor enkele minuten. Het betreft overigens de thuiswedstrijd tegen Fiorentina van 4 februari, die nu in Palermo zal plaats vinden. Napoli gaat niet tegen de sanctie in beroep.

Voor wat completere verhalen moet je maar weer op http://website.lineone.net/%7Eview4/news.html kijken.

ow, vind net nog een interessante site: http://www.xs4all.nl/~elio/napolien.htm ff wat nieuwtjes plaatsen dan voor je:

Suspected thigh strain for Edmundo - Brazilian star Edmundo suffered an injury after 40 minutes of the match against Udinese. According to Napoli's doctor Lino Russo, it will be possible to know how serious the injury is only in a couple of days. Edmundo could miss the two difficult away matches against Roma and Juventus.

En het goede nieuws van vandaag: Napoli Brazilian striker Edmundo today did undergo medical tests that confirmed his thigh strain. The player will be probably available for Fiorentina clash.

Dan nog wat slecht nieuws: Nicola Amoruso didn't like the boos from the Napoli fans and wants to leave. His agent, Antonio Caliendo, called Gigi Pavarese, 'His will to play here is over. We should sell him'.

Ach, laat ik dan eindigen met een mooie foto uit de historie:

Elegantly Wastedzondag 28 januari 2001 @ 17:36
Hmmm... dan toch maar weer een update over hoe het AS Napoli vandaag is vergaan, ik heb nog geen berichten gehoord over eventuele rellen of i.d.

AS Roma - AS Napoli 3-0

Het was een moeilijke dag vandaag voor me want AS Roma is toch wel mijn 2e favoriete club van de Serie A, en Roma kon de 3 punten heel hard gebruiken want ze voelen de hete adem van Juventus al in hun nek. Maar als ik dan toch moest kiezen, liever 3 punten voor AS Napoli. Heel veel schade heeft AS Napoli vandaag niet opgelopen want alles wat in de buurt van AS Napoli stond heeft ook verloren.
Behalve Brescia, die speelt 1-1 gelijk tegen AC Milan, K*t Milanezen! Ze zijn echt nergens goed voor

DIGGERdinsdag 20 februari 2001 @ 04:45
Van Onefootball.com

Edmundo hit with £100,000 fine

Monday 19th February 2001

Brazilian star Edmundo has been handed a £100,000 fine by Napoli for leaving the San Paolo stadium before the end of Sunday's 1-0 win over Internazionale after being substituted.

The controversial forward, who was playing in a withdrawn role behind leading striker David Bellucci, was infuriated when coach Emiliano Mondonico replaced him with Oscar Magoni with 33 minutes still to play.

Edmundo made his displeasure clear, swearing at his boss as he stormed off the pitch. He disappeared into the dressing-room area and had left the ground by the time his team-mates had wrapped up the three points.

Mondonico has always insisted that he can keep the temperamental hit-man in check. In an exclusive interview with onefootball.com last month, he said: "I may be a traditionalist in footballing terms, but I resent the implication that in doing so I don't let players behave like individuals. "Edmundo is one of the most talented footballers in the world. He knows how to win, sometimes he just does things his own way. I can accept that and I don't think fitting him into a team context will be a problem. Some managers like robots. Not me. "A guy like him needs to have the entire team at his service. I can accept that and that is how we're going to play."

But with Napoli desperate to pick up points in their fight to avoid a swift relegation back to Serie B, Edmundo is proving to be a luxury the southern side can ill afford. President Giorgio Corbelli, who spent £32 million to clear the club's debts in exchange for a 50 per cent stake last year, bowed to fans' demands for a big name and splashed out on the former Fiorentina forward.

Corbelli's use of buzzwords like merchandising, marketing, revenue streams, and turnover did not inspire the fans' trust – all they wanted was a high-profile signing, and now they have one.

DIGGERwoensdag 21 februari 2001 @ 18:47
En hier nog een interessant stukje voor je EW: www.onefootball.com/index.phtml?page=fullstory&newsid=75375
BobRooneydonderdag 15 augustus 2002 @ 15:59
Afgelopen zomer speelde hij met Italië nog op het WK, over enkele weken begint hij bij Fiorentina 1926. In de Serie C2. Bovendien gaat hij tien keer minder verdienen dan afgelopen seizoen. 'Geen probleem', meent Angelo Di Livio echter.

De 36-jarige middenvelder zette donderdag zijn handtekening bij de opvolger van het failliete Fiorentina, de ploeg waarvan hij het afgelopen seizoen nog aanvoerder was. De ploeg degradeerde en kreeg vanwege financiële problemen zelfs geen licentie voor de Serie B.

Angelo Di Livio toont zich nu loyaal aan de stad die hem veel heeft gegeven. Het feit dat er van zijn voorheen nog riante salaris nauwelijks iets overblijft, interesseert hem niet. 'Er zijn in het leven belangrijkere zaken dan geld', aldus Di Livio. 'Ik wil niet herinnerd worden als de aanvoerder van een gedegradeerde en failliete club. Florence heeft veel aan me gegeven. Dit is de manier om wat terug te betalen.

Afgelopen zaterdag strikte de nieuwe club met oud-international Pietro Vierchowod ook al een trainer van naam.

clubliefde ....damm

golferdonderdag 15 augustus 2002 @ 16:18
Mooi staaltje onvervalst topickicken.