abonnement Unibet Coolblue
pi_157776143
Ik zit net ff voor het eerst sinds een jaar ofzo naar South Park te kijken. Wow, een heel seizoen over hetzelfde onderwerp?

Maar ik kwam het niet alleen daar tegen. In de wereld van computer-programmeurs speelt het blijkbaar ook. Laatst nog met een dikke rel met een vooraanstaande ontwikkelaar van de Linux-kernel die is opgestapt...

"PC", "micro-agressions"... en hoort "liberal" er niet ook bij...

Goed, heb ik iets gemist, heb ik onder een steen geleefd? :@
pi_157777326
Wat?
pi_157777816
Socialisten vinden de uitwerking van vrijheid van meningsuiting niet zo prettig dus dat moet nodig aan ban worden gelegd.
pi_157778820
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 november 2015 00:19 schreef loni55 het volgende:
Wat?
Dat is dus mijn vraag ja.

Een paar weken geleden hoorde ik voor het eerst hier wat over. Ik ben gaan Google'n en dacht eerst dat het iets binnen de computernerd-wereld was. Met "Gamergate", "SJW"/"social justice warriors", een coup op 4chan als ik het goed begrijp, een vrouw die uit de Linux-kernel-ontwikkeling stapt omdat de communicatiesfeer te ruw en dus te "vrouwonvriendelijk" is, het opheffen van de afdeling in Panama van het internationale verband van computerspelletjesontwikkelaars nadat de voorzitter ervan op een zwarte lijst was geplaatst omdat 'ie vrouwonvriendelijke twitter-accounts had gevolgd. Eric Raymond, een van de leiders van de open-source-beweging, kwam omgekeerd onlangs met het advies dat je als man op een tech-conferentie beter nooit alleen kan zijn, en al helemáál maar beter nooit alleen met een vrouw in dezelfde ruimte kan zijn, als je niet ineens als verkrachter wil worden bestempeld. En ik wilde me voor Github aanmelden en vroeg me af of het een goed idee was om een profielfoto in te stellen, en kwam al gauw uit op artikelen "Bijdragen aan open-source-projecten van zwarte mensen worden veel vaker verworpen dan bijdragen van blanken". Op techsites werd vaak wel gezegd van "Is dit eindelijk de Linux-distributie die m'n oma ook zou kunnen gebruiken?" maar dat is dus tegenwoordig ook weer male-supremacy én leeftijdsdiscriminatie.

"Wat?" was wat ik toen dacht. Maar goed, nerd-gedoe dus, dacht ik.

Maar nu zie ik dus dat South Park er ook vol bovenop springt. Met weer nieuwe kreten die ik moest google'n ("check your privilige" enzo.). En waarom koppelen ze het stereotype van sportschoolbezoekers die proteïneshakes drinken eraan? Wat heeft dat er nou weer mee te maken?

Dus inderdaad:

Wat!?

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 24-11-2015 08:24:30 ]
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')