ik dacht ook een vrouw te zien, maar volgens eigen bijschrift staat hij daar te kijkenquote:Op dinsdag 17 november 2015 22:25 schreef golfer het volgende:
[..]
Volgens mij staat daar een vrouw op de foto met lang blond krullend haar in een staart?
Als dat Iwanius is dan moet ik mijn beeld van hem wel heel erg bijstellen gaan.
Blank past wel in mijn beeld. Slank stukken minder.quote:
Misschien was dat de dame die hem de rondleiding gaf?quote:Op dinsdag 17 november 2015 22:27 schreef computergirl het volgende:
ik dacht ook een vrouw te zien, maar volgens eigen bijschrift staat hij daar te kijken
ja kan ook, of zijn vrouw/vriendinquote:Op dinsdag 17 november 2015 22:31 schreef golfer het volgende:
[..]
Misschien was dat de dame die hem de rondleiding gaf?
O nee ik zie hem altijd voor me als een bolle pretneger. Sterker nog, in mijn hoofd is hij de tweelingbroer van de enige andere sigaarroker die ik in Rotterdam ken.quote:Op dinsdag 17 november 2015 22:30 schreef Vanyel het volgende:
[..]
Blank past wel in mijn beeld. Slank stukken minder.
Herman den Blijker, de grote vriend van Iwanius, is niet echt een pretneger.quote:Op dinsdag 17 november 2015 23:52 schreef DancingPhoebe het volgende:
O nee ik zie hem altijd voor me als een bolle pretneger. Sterker nog, in mijn hoofd is hij de tweelingbroer van de enige andere sigaarroker die ik in Rotterdam ken.
quote:Op dinsdag 17 november 2015 23:52 schreef DancingPhoebe het volgende:
[..]
O nee ik zie hem altijd voor me als een bolle pretneger. Sterker nog, in mijn hoofd is hij de tweelingbroer van de enige andere sigaarroker die ik in Rotterdam ken.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Verder vooral zo doorgaan met je geweldige recensies en het mysterie Iwanius in stand houden.
Ziet er goed uit, maar lijkt me wat weinig voor jou Iwanius, vind zelf een goede koffie na prima. Alleen hoort daar natuurlijk wel een likeurtje bij.quote:Op donderdag 19 november 2015 00:59 schreef Iwanius het volgende:
[ afbeelding ]
Waar?
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Restaurant Amarone.
Meent 72-A, 3011 JN Rotterdam.
Wat at / dronk je?
[ afbeelding ]
Geen champagne dit keer maar gewoon deze overheerlijke Amarone wijn
Een mooie helderrode wijn met een prachtig bouquet van o.a.kersen en aalbes?
Volle smaak in de mond die ook zachte tannines heeft. Lekker!
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Het gevulde glas i.c.m.de Amarone 'knabbels' en wat zuurdesem brood en een glaasje plat
[ afbeelding ]
Amarone amuse.Prima als starter.
[ afbeelding ]
Amarone "Steak Tartaar” met krokant spek, eidooiercrème, zilveruitjes, augurk, piccalilly, bitterbal van kalfszwezerik en Dijonmosterd-ijs. Lekker!
[ afbeelding ]
Ossenhaas “Rossini”, gebakken ganzenlever, gyoza gevuld met paddenstoelen en witte kool met eigen braadjus.
Lekker..alleen qua portionering vond ik het allemaal wel wat aan de magere kant.
[ afbeelding ]
Dessert bestaande uit o.a.kokos panna cotta, passievrucht schuim, pistache crunch en sorbetijs van mango.
Lekker,lekker,lekker.
[ afbeelding ]
Tja...het einde met een bakie 'pleur' en wat zoet. Eigenlijk vind ik dit voor een sterren-toko erg aan de zunige kant.Dit moet en kan beter
Amarone.
Impressies / Op of aanmerkingen
Restaurant Amarone is sedert het vertrek van Harrie Baas qua bezetting niet veel veranderd en dat houdt in dat er
in de bediening alleen wat meer jongere vrouwelijke(meisjes met paardenstaart) bediendes in pak rondlopen die
helaas in de praktijk weinig tot niets van de bereide gerechten afweten wanneer je dat vraagt. Ze kunnen dus alleen
maar opdreunen wat ze in de keuken is vertelt bij het uitserveren.
Ja leuk, deze huishoudelijke mededelingen: Hoe was het eten en dan de prijs-kwaliteit verhouding?
Die was prima in orde en vooral de wijnkaart met de diverse champagnes verbaasde mij erg. Voorbeeld: Een fles Louis Roederer Cristal 2002 kost in de winkel +/- 200? euro. Bij restaurant Amarone op de kaart 255,- euro. Dat is voor een
sterren-toko als Amarone heel erg schappelijk!
Cijfer
7,5 / 10
Na het eten ergens anders mijzelf even verwennen met wat cocktailtjes en een goede paffert.
Het was tenslotte woensdagavond.
Daarom heb ik ook een hoop flessen niet genomen omdatquote:Op maandag 16 november 2015 20:13 schreef Prego het volgende:
Leuk om zien dat sommige champagnes peperduur zijn in NY en hier in Frankrijk koop je dezelfde voor 18¤ omdat het bocht is
In de sterrenzaken wordt er wel een cc gevraagd bij reservering. Als je daar bent gaat men er vanuit dat je goed bent voor je geld en dan hoef je niet nog eens een 'garantie' te overleggen als je een dure fles wijn bestelt. Dat is toch wel iets wat typisch Amerikaans is. En nu we het wij het er toch over hebben:quote:Op maandag 16 november 2015 20:51 schreef gargamelnl het volgende:
@Iwanius:
Als je echt dure flessen drank bestelt, willen ze daar dan ook van te voren een reservation maken op je cc, zodat ze zeker weten dat je de totaal rekening van duizenden dollars ook kan betalen?
Als jij je een beetje had ingelezen dan weet je dat de hele anti-rook lobby ooit begonnen is in de Verenigde Staten en je daar nergens kan roken. (nee,ook niet op een algemeen terras en mocht je het wagen dan kijkt men je al verwijtend aan). Ik had dan ook alleen maar voor de sier elke keer een dikke paffert in mijn borstzak. Zelfs het op tafel leggen van een sigaar wordt daar als aanstootgevend gezien en 'not done'. Dus heb ik niet gerookt gedurende het verblijf aldaar.quote:Op maandag 16 november 2015 20:54 schreef derLudolf het volgende:
Ligt die blueberry dessert nou op een bord van piepschuim?
Waar is je sigaar trouwens?
naast het Nederlands. Daarnaast spreekt ze ook vloeiend Engels,Duits en Frans.quote:Op dinsdag 17 november 2015 03:36 schreef Tim86 het volgende:
Heerlijk leesvoer
En we weten weer wat meer over de mysterieuze Miep..Ze spreekt Russisch
• Wel gedaan maar geen foto van geschoten. Wel een klauw vol als je een broodje in zo een Joodse Deli bestelt.quote:Op dinsdag 17 november 2015 09:12 schreef robdriessen het volgende:
Wat een repo!
Maarreh...
- Naar een NYC deli geweest en geen lox of pastrami genomen? Iwanius toch!
- De mysterieuze Cronut nog ergens gevonden?
- Waar heb je je keuzes qua restaurants op gebaseerd? Kreeg je Norma's en Robert aangeraden? Gevonden in de Zagat?
- Hoe lang hebben jij en Miep gedaan over de fles madeira in Aureole?
- Die vodka kaart van de Russian Tea room, wat een allegaartje! 22 dollar voor een Russian Standard durven vragen Ketel One uit "Holland" En dan vrolijk Absolut en Ciroc (P. Diddy ) op de kaart, maar geen juweeltje als Snow Leopard. Mooie thee- en dessertkaart, dat dan weer wel.
- Le Bernardin! Jammer dat ie niet aan de verwachtingen voldeed. In ieder geval weer een ervaring rijker. En de volgende keer dat je Jonnie B. of Erik van L. tegenkomt kun je ze zeggen dat ze beter koken dan Eric R.
Ik kijk nu al uit naar je London review. Gokje: The Fat Duck?
Waar heb jij het in hemelsnaam over. Gaat dit over het eten of weer over onzinnige randverschijnselen want je valt weer in herhaling dat je het weer over andere zaken hebt dan het eten waar je weer niks over te melden hebt. Is het 'stook'uurtje weer begonnen?quote:Op dinsdag 17 november 2015 22:27 schreef computergirl het volgende:
ik dacht ook een vrouw te zien, maar volgens eigen bijschrift staat hij daar te kijken
Ik ken zat mensen die tegenwoordig allemaal aan de sigaar zijn.quote:Op dinsdag 17 november 2015 23:52 schreef DancingPhoebe het volgende:
O nee ik zie hem altijd voor me als een bolle pretneger. Sterker nog, in mijn hoofd is hij de tweelingbroer van de enige andere sigaarroker die ik in Rotterdam ken.
Meer kunst (schilderijen) maar eten(en drinken) is echt mijn ding. De rest vind ik niet meer belangrijk dus om concreetquote:Op woensdag 18 november 2015 16:30 schreef Accursius het volgende:
Mooie OP Iwa ben benieuwd naar je Londen verslag. Heb je trouwens ook een liefde voor mooie klokjes?
Als ik heel eerlijk ben is het idee leuk, maar ik ben altijd gewend om zelf de toko's uit te kiezen waar ik wil gaan eten gewoon omdat ik de meeste toko's wel geloof in wat ze allemaal beweren en na zoveel jaren geen zin meer heb om daar mijn zuurverdiende centjes aan uit te geven omdat ik al meestal weet wat ik kan verwachten. Dus om teleurstellingen tegen te gaan blijf ik er liever weg.quote:Op donderdag 19 november 2015 12:32 schreef robdriessen het volgende:
Iwanius, zou het een leuk idee zijn om jou en Miep een keer in de zoveel tijd 'op reportage' te mogen sturen? Een review op verzoek van de lezers, zeg maar? Kan via een lijstje waar men op kan stemmen, of je plukt uit een lijst met suggesties, etc. Ik zou bijvoorbeeld dolgraag een Iwanius review zien van het Wereldmuseum of Las Palmas Of als complete tegenhanger een tochtje met de Berenboot of Pannenkoekenboot
Dankjewel MK. Pas je een beetje op jezelf? En neem de adviezen van de mensen op FOK! die echt het beste met je voorhebben ter harte. Ik bedoel daarmee met name mensen als Golfer,Isefrim en LHO!quote:Op donderdag 19 november 2015 20:19 schreef mascara-klodder het volgende:
Leuk om te lezen Iwanius!
Oh je reactie op DancingPhoebe is wel wat fel hoor. Ik dacht door het onderschrift ook dat jij het was
Ik had me jou alleen niet als een vadsige neger voorgesteld
Ik red het wel hoor maar vind het gewoon jammer dat je zo overtrokken reageerde wat nieteens kwaad bedoeld wasquote:Op vrijdag 20 november 2015 04:49 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Dankjewel MK. Pas je een beetje op jezelf? En neem de adviezen van de mensen op FOK! die echt het beste met je voorhebben ter harte. Ik bedoel daarmee met name mensen als Golfer,Isefrim en LHO!
V.w.b.mijn reactie op DancingPhoebe was deze zeker niet hatelijk of verwijtend bedoelt hoor. In tegendeel. Ik dacht dat het een neutraal antwoord was gezien zijn opmerking.
Ben wel klaar met lieden die alleen maar langskomen om over onzin te zeiken i.p.v. het eten. Dus weg met die reacties!
On topic:
[ afbeelding ]
Ondanks het erg frisse en sombere hersftweer was het uitzicht weer prima.
Tja ik vind het Amerikaans systeem iets typisch Amerikaans. Heeft zijn voordelen maar ook nadelen en dat laatste noemde je al op nl. fake smile en alleen vanwege de mogelijke fooi extra aardig en welwillend doen. Als ik moet kiezen tussen personeel dat misschien nuchterder en eerlijker is maar er bijloopt alsof het hun niet kan schelen m.a.w jij bent overgeleverd aan de grillen en grollen van de bediening dan heb ik voor het moment dat ik er ben maar die 'fakeness'quote:Op donderdag 19 november 2015 19:11 schreef mytec het volgende:
Wat vind je trouwens van de fooi in de US vergeleken met Nederland? de service gerichtheid komt natuurlijk ook door de fooi, maar in de wat goedkopere toko's vond ik de service gerichtheid erg nep en oppervlakkig. Een beetje aardig doen en dan 20% verwachten.
Nou, die overtrokkenheid zoals jij dat noemt is een gevolg van gezeik,gewroet en doelbewuste sfeer verziekende reacties die niet van de ene op de andere dag begonnen zijn en nu al jaren bezig zijn aangevoerd door een welbekende mod en zijn kleine clubje van volgelingen (achter en voor de schermen) die ik sowieso allemaal ken.quote:Op vrijdag 20 november 2015 05:03 schreef mascara-klodder het volgende:
Ik red het wel hoor maar vind het gewoon jammer dat je zo overtrokken reageerde wat nieteens kwaad bedoeld was Ook op Mr.J.lo oid.
Dan doe je je eigen topic gewoon te kort.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Soms kan hoe raar het ook klinkt de rust en het bijbehorende genot soms ook in eigen land plaatsvinden zoals bijvoorbeeld een wandeling door een bos met al zijn geuren en geluiden. Kan erg rustgevend zijn om daarna na afloop ergens iets lekkers bij een haard te gaan drinken of eten.quote:Vind het echt leuk om vooral je buitenlandse eetavonturen te lezen.
Zal voor mij hoogstwaarschijnlijk niet haalbaar zijn. En dat hoeft ook niet.Amarone zijn lunches zijn leuk geprijsd vind ik voor een 1 sterren-toko. Voor pak'm beet ben je al met +/- 40 euro max. p.p.klaar als het een lunch is. ( Voor 3 gerechten + amuse 'gratis'.)quote:Heb nu wel mijn zinnen gezet op Amarone
Leuk om voor te sparen
Waar?
© FG restaurant
FG restaurant
Lloydstraat 204
3024 EA Rotterdam
Wat at / dronk je?
Moi is binnen dus "het feest kan beginnen" en de patron himself komt de
gekozen bubbelfles maar even openmaken want...het wordt weer zo een avond.
Deze fles is bekend van een eerder bezoek en goed bevallen dus....opnieuw nemen.
FG's nieuwe amuse bestaat uit een mousseline van o.a. aardappel i.c.m.tonijn, een krokantje en FG's Imperial Heritage kaviaar
die beter is in kwaliteit en smaak dan de Sevruga en de Ocietra kaviaar. Voortreffelijk en mooie presentatie!
Jeu...daar zijn ze weer de Canelé's met een eendenlevermousse. Dat i.c.m.
de zojuist ingeschonken champagne maakt dat de stemming er al goed in zit bij mij.
Twee mooie Château Mouton Rothschild en wel links 1975 en rechts 1985!
die gereed staan voor de avond!
En de chef himself komt ze ook even persoonlijk vasthouden en brengen.
Een 'chiladou' oester,parelgort die zwart gemaakt is i.c.m.inkt van de inktvis,Hollandaisesaus en wederom een lepeltje
FG's Imperial Heritage kaviaar. Dat i.c.m. de ingeschonken Château Mouton Rothschild 1985 maakt dat het een "to die for"
drank en spijzen combinatie is. Zuurdesem ernaast is om af en toe de smaak in de mond te neutraliseren want er is ook nog
champagne.(links)
Zaaalig deze coquilles i.c.m.een witte chocolade emulsion van knolselderij en o.a.geschaafde wintertruffel.
Chivitje? garing van kabeljauw i.c.m. Peruaanse kruiden,paksoi en kreeft.Heerlijk!
Heel bekend voor mij en iets compacter dan normaal: Mijn lievelingsgerecht de kreeft met o.a.een witte chocolade
emulsion van knolselderij, een jus van gerookt boter, bieslook,verjus, en afgemaakt met ditmaal FG's Imperial
Heritage kaviaar! Oh..."to die for"
Tja..het wordt bijna afgezaagd maar een avond is niet compleet zonder dat andere lievelingsgerecht en wel Wagyu A5 Beef!
(met daarachter een lang schaaltje met o.a. die witte chocolade emulsion van knolselderij i.c.m.o.a.geschaafde wintertruffel.
Tja..ook gewoon weer top in smaak!
Zo! even iets anders en wel dit simpele bord met o.a.stukjes appel,meloen,sinaasappel,peer overgoten in een lichte dessertwijn dressing.
Moi gaat naar buiten om even te paffen en of moi trek heeft in bovenstaande cognac?
"Uiteraard Harry,schenk maar in want geld moet rollen...wat zeg ik: "over de balk ermee"
zoals een enkeling verafschuwt."
En toen begon zoals bij het laatste bezoek opnieuw de ellende.
De chef vond dat het nog gezelliger moest worden en er werd dus een nieuw blik
FG's Imperial Heritage kaviaar voor mij neergezet i.c.m. twee nieuwe glazen met
champagne waarvan de 1 een Dom Ruinart Vintage Blanc uit 2004 bevatte en de
ander een Bollinger Spectre 007! Oh jee....pffff
FG's Imperial Heritage kaviaar! In smaak die tegen het boterachtige-romige aanzit
en vele malen beter is dan eerder genoemde Sevruga en de Ocietra kaviaar. Ook kun je
goed zien dat de kleur mooi licht is wat op een topkwaliteit duidt.
Jeu...gezellig zo met nog maar een blikje kaviaar want zoals in die chocoladekoekje reclame met wijlen
Bart de Graaf: "Zeg maar nee, dan krijg je er twee"
Jeu...en weer zijn champagne glazen bijgevuld (welke was nou wat?.ach who cares...just bubbels) en....nog maar
een blikje van dat 'zwarte goud.
Impressies / Op of aanmerkingen
Tja, de teksten onder de geplaatste foto's zeggen al genoeg en er is verder weinig aan toe te voegen
en wel dat het weer zo een avondje was die bol stond van culinair genot,verwennerij en gezelligheid.
Oh ja..en de rekening na afloop maar dat was wel het minste om je druk over te maken i.m.o.
Cijfer
9,5 / 10
[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 23-11-2015 17:05:43 ]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |