abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 23 december 2015 @ 13:19:21 #251
62913 Blik
The one and Only!
pi_158466534
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 11:53 schreef gothic-blackie het volgende:
komen trouwens je Londen updates nog zo vlak voor kerst? kijk daar eigenlijk al sinds het begin van het topic naar uit en hoop elke keer dat je de update nu geeft :)
Ik verwacht als het topic vol is, zodat het een mooie nieuwe OP is :)
pi_158466646
quote:
99s.gif Op woensdag 23 december 2015 13:16 schreef Karina het volgende:
Leuk de review van de Roastroom Iwanius, kom er zo om de week langs met de bus (@Muted: op weg naar Amstel Tijgers) en vraag me elke keer af hoe het binnen is, had het idee dat het een simpel steakrestaurant was (zoals Los Gauchos bijvoorbeeld) eigenlijk omdat het bij de RAI zit. Maar het is net even 'netter' zo te zien.

En Visaandeschelde zit daar vlakbij, ook nooit geweest :')
visaandeschelde zit precies aan de overkant. Even hoofd omdraaien volgende keer in de bus
Roastroom heeft beneden een simpeler menu en uitstraling dan op eerste verdieping. Gezien de tafelkleden zat onze smulpaap boven :D
  Moderator woensdag 23 december 2015 @ 13:26:32 #253
9859 crew  Karina
Woman
pi_158466710
quote:
1s.gif Op woensdag 23 december 2015 13:23 schreef computergirl het volgende:

[..]

visaandeschelde zit precies aan de overkant. Even hoofd omdraaien volgende keer in de bus
Roastroom heeft beneden een simpeler menu en uitstraling dan op eerste verdieping. Gezien de tafelkleden zat onze smulpaap boven :D
Weet ik vandaar het 'zit daar vlakbij'. Kan dan alleen net niet naar binnen kijken :P

Ah dan had ik het toch redelijk ingeschat. Niet dat er iets mis is met Los Gauchos overigens, vroeger ging ik daar weleens eten, prima steak :9~
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
pi_158468191
Hoe ga je eigenlijk altijd terug naar huis of naar een volgende plek Iwanius met al die drank in je mik?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_158473370
Dit topic is geniaal!
pi_158489057
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 08:42 schreef Isegrim het volgende:
Deze ken ik ook maar toevallig omdat hij naast ons huis zijn toko voert. :+
Je gaat mij toch niet vertellen dat jullie tegenover FG Foodlabs in dat huizencomplex resideren?

quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 09:42 schreef Tinkepink het volgende:

Je weet niet hoeveel glazen hij leegdrinkt he ;)
Ik kan behoorlijk wat hebben hoor ondanks de leeftijd.

quote:
Vermoedelijk drinkt hij in zijn eentje geen hele flessen leeg en blijft er mogelijk zelfs wel eens een bodempje in een glas over.
Nou...tot voor een jaar of 10-20? terug waren 3 champagneflessen op 1 avond voor mij standaard. Wat zeg ik: Mijn record van het aantal champagneflessen op 1 avond leegdrinken(alleen dus!) is meer dan het dubbele van dat zelfs. Gelukkig eenmalig geweest zonder....te kotsen of zo. En de volgende ochtend weer gewoon vroeg wakker zonder kater waarvan akte!

Maar om terug te komen op je opmerking: Tegenwoordig drink ik helemaal niet zo veel en heb ik bijna altijd gezelschap of...er komt iemand langs die dan gewoon meedrinkt en dan is zo een fles snel leeg. Daarnaast bied ik altijd de maître een glas aan die meestal wordt geaccepteerd gewoon omdat ik meestal flessen bestel die niet de gemiddelde gast neemt. Daarnaast laat ik altijd wat in de fles over voor ik wegga. Is trouwens ook een oude fatsoensregel voor in de horeca die de meesten niet eens kennen anno 2015. Vroeger in de tijd van onze ouders (pre en Oorlogsjaren en daarna tot de jaren 70) toen de gemiddelde landgenoot nog met een hoed opliep was dit normaal dat je wanneer jij je dank wilde betuigen aan het restaurant en dan met name de bediening, dat je dan wat van je beste fles liet staan voor de bediening,in deze de maître. Geld achterlaten was voor plebs. Ik denk dat Golfer die tijd nog wel herinnert. Het wordt trouwens in een oud Geld bastion in Rotterdam in het restaurant nog steeds zo gedaan door de leden van de oude stempel.(oud geld)

Ik ben ook iemand die geen geld accepteert zoals dat in Nederland gewoon is bij bruiloften of verjaardagen. Ik vind dat goedkoop en onbehoorlijk tenzij daar uitdrukkelijk om gevraagd wordt. Je verzint maar een cadeau aangezien mijn standpunt is dat een cadeau persoonlijk moet zijn en geld is dat niet. Tis een alledaags betaalmiddel en meer niet. Een cadeau is iets persoonlijk en er zit een gedachte achter. Geld geef je gewoon en kan van jan en alleman komen. Ik ben ook iemand die erg van handgeschreven briefjes/teksten houdt omdat je daaruit veel kan opmaken hoe iemand is. Zelf had ik voor schrijven bijvoorbeeld op de lagere school waar ik netjes schrijven geleerd heb altijd een hoog cijfer.(was de tijd dat je een inktpotje in je lessenaar had) En ja,ik heb nog steeds een abonnement op een krant omdat ik papier wil voelen,ruiken,idem dito voor een boek. Dat lezen vanaf je scherm doe ik ook wel (Mobiel of iPad) maar dat is meer voor onderweg en om even snel te zien "wat ik nou weer wil " :D

quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 11:53 schreef gothic-blackie het volgende:
komen trouwens je Londen updates nog zo vlak voor kerst? kijk daar eigenlijk al sinds het begin van het topic naar uit en hoop elke keer dat je de update nu geeft :)
Geen slechte gedachte maar als je ziet zijn wij nog ver verwijderd van een nieuw topic (50 reacties verschil) dus ik denk niet dat we dat halen,tenzij nu iedereen massaal het opvult met reacties,en daarbij is de TT NYC-London en dan staat het een beetje raar als London er niet instaat. Maar het komt snel online,dus even fingers crossed voor de 'Christmas surprise' :s)

quote:
1s.gif Op woensdag 23 december 2015 14:28 schreef FutureFairytale het volgende:
Hoe ga je eigenlijk altijd terug naar huis of naar een volgende plek Iwanius met al die drank in je mik?
Rotterdam is niet zo groot als je praat over de ligging van mijn favoriete restaurants. Het is niet zo wijd verspreid als Amsterdam bijvoorbeeld waar alles vrij ver uit elkaar ligt. Meestal neem ik een taxi als ik de brug over moet en anders loop ik gewoon ( of ik pak een fiets),iets dat ik van oudsher gewend ben.

Goed!



Waar?









FG Noodlebar
Katshoek 33
3032 AE Rotterdam

Wat at / dronk je?


Met 'Miep' FG's eigen Laksa bowl nuttigen die daarna weg moest.



Als toetje FG's nieuwste creatie die zowel in aanzien als smaak "to die for"is.


Maar goed,Miep weg en ik dus alleen en wat doe je dan als smulpaap in zo'n geval?



Waar?






FG Food Labs
Katshoek 41
3032 AE Rotterdam

Wat at / dronk je?


Bubbels! alias 'party time' :') .........en we maken gewoon het beste ervan.



Even lekker knabbelen met wat zuurdesembrood en die overheerlijke Joselito Chorizo gesneden stukken. De chef had geen zin om mij een standaard klein schoteltje te geven zoals iedere gast normaliter krijgt bij bestelling,maar gaf mij maar gelijk een heel vel met de woorden: "als je meer wilt dan horen we het wel." Uiteraard naast de bubbels ook plat water erbij want de mond moet af en toe geneutraliseerd worden voor de smaak.



Kon het toch niet laten om weer in de keuken te komen koekeloeren en bij toeval tegen de voor mij gereedstaande gerechtjes aan te lopen. Ziet er goed uit maar nog niet af.


En zo issie af volgens de chef. En uiteraard niet 1 maar twee voor ondergetekende. *) "service"



De chef legt even uit aan twee gasten (“die volgens zegge het beste van het beste gewend zijn op culinair gebied" :') dat dit de enige echte Waygu A5 beef is en een portie ¤ 45,00 kost. Nou...de geweldenaren moesten er nog even over nadenken (logisch want ik had al de hele avond het idee dat ze erg veel blabla hadden en voor een dubbeltje op de eerste rang wilde zitten, met hun ene glas huiswijn waar ze tergend langzaam uitdronken de rest van de avond en refills afsloegen.) toen puntje bij paaltje kwam. _O- 1 wilde er wel een foto van maken voor zijn Facebook/Instagram account schijnbaar om te laten zien dat hij een confrontatie had met een stuk Waygu A5 beef waardoor met de geplaatste foto de indruk wordt gewekt dat hij het ook echt bestelt heeft. Maar iets zegt mij dat hij ongetwijfeld dat laatste wel zal weglaten })



Een weerzien met een bekend en lekker hartig lam gerecht i.p.v. , zoals bij de vorige keer, côte de boeuf.



En als onze geweldenaren geen Waygu A5 beef nemen dan doe ik het wel, Wat zeg Ik: Gooi er maar wat juicy buikspek en als het kan zelfs kaviaar bij chef want...ik moet wel dubbel genieten zo naast de geweldenaren. })


Impressies / Op of aanmerkingen

Heerlijk gegeten en andermaal weer genoten van FG zijn keuken bij zowel de Noodlebar als FoodLabs. En als je zo lekker gegeten hebt dan moet je het een beetje in stijl afsluiten en dat deed ik dan ook bij:



Waar?

© Bogue.



Hugh Rotterdam
Kruiskade 15
3012 CM Rotterdam

Wat dronk je?


Bij toeval kwam ik daar een aantal bekenden ( w.o. een oude linksbuiten van Feyenoord) daar tegen van wie er 1 jarig was en ik werd gelijk uitgenodigd om mee te feesten en dat deed ik dan ook. De jarige draagt trouwens het fraaie Versace overhemd aan wat je nog net op de achtergrond ziet. Die meiden ernaast horen er niet bij maar probeerden zoals gewoonlijk aandacht te trekken door in de buurt van de 'onze' tafel te gaan zitten in de hoop dat ze gratis konden meedrinken. Ze kregen er geen kans voor te meer er ook naast onze tafel iemand van de club stond die ongewenst gedrag onmiddellijk afstrafte door uitzetting uit de club.


Dus jij was na afloop helemaal kachel? Kater de volgende ochtend?

Viel wel mee want loop al een tijdje rond op deze aarde dus ben wel wat gewend aan drank i.c.m. feesten. Zo...het was mij een dagje wel zo vlak voor kerstavond ( en de avondmis)
pi_158489300
Wow, die 'tompouce' ziet er mooi uit. Wat zit er allemaal in?
  donderdag 24 december 2015 @ 08:03:22 #258
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_158489494
Hé FG noodlebar was ik gisteren ook. Wilde eigenlijk naar Foodlabs, maar was alleen en het was wel erg stil binnen (rond lunchtijd), dus toen maar gewoon noodles.
Geen zorgen voor de dag van morgen.
pi_158490032
Iwanius jij gaat me toch niet vertellen dat je die redbull vodka drinkt he! Kan me voorstellen dat van een mooie fles wat overlaten een mooi gebaar is, inderdaad nog niet eerder van gehoord. Vlees ziet er erg goed uit, ja is duur maar het is maar hoe je het bekijkt (slechte steak is ook zo 30 euro). Geld op verjaardagen/bruiloften is eigenlijk niks, het gebaar telt, de moeite om een mooi cadeau te vinden telt. Van mij part kost het 5 euro, maar als het precies iets voor mij is dan is het veel meer waard dan 20 euro.
  donderdag 24 december 2015 @ 12:36:28 #260
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_158493572
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 09:15 schreef mytec het volgende:
Kan me voorstellen dat van een mooie fles wat overlaten een mooi gebaar is, inderdaad nog niet eerder van gehoord.
Is inderdaad een oud gebruik dat nog zelden wordt gedaan.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 24 december 2015 @ 12:37:05 #261
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_158493593
En wat leuk dat Coen Moulijn z'n verjaardag vierde in die club. :')
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_158493663
quote:
11s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:37 schreef golfer het volgende:
En wat leuk dat Coen Moulijn z'n verjaardag vierde in die club. :')
Ik zat ook al te denken wie het kon zijn. Zie Iwanius nou niet met de jongste generatie, maar ik heb het mysterie nog niet opgelost :')
Alex Pastoor:
"Een uitslag is altijd terecht, of het nou verdiend is of onverdiend"
Martin Verkerk:
''Ik bepaal of ik win of verlies. Als ik goed speel dan win ik, als ik slecht speel dan is de kans dat ik verlies aanwezig.''
  donderdag 24 december 2015 @ 12:43:53 #263
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_158493721
quote:
11s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:37 schreef golfer het volgende:
En wat leuk dat Coen Moulijn z'n verjaardag vierde in die club. :')
Lijkt me niet, want die is:

A: In Februari geboren
B: Al 4 jaar dood.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  donderdag 24 december 2015 @ 12:45:23 #264
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_158493758
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:43 schreef MutedFaith het volgende:

Lijkt me niet, want die is:

A: In Februari geboren
B: Al 4 jaar dood.
joh. :')
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_158493842
Iedereen weet ook dat Moulijn meer iemand voor de Holly was dan voor de Hugh
Alex Pastoor:
"Een uitslag is altijd terecht, of het nou verdiend is of onverdiend"
Martin Verkerk:
''Ik bepaal of ik win of verlies. Als ik goed speel dan win ik, als ik slecht speel dan is de kans dat ik verlies aanwezig.''
  donderdag 24 december 2015 @ 12:50:18 #266
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_158493846
Maar zo te lezen was t ook niet de linksbuiten van Feyenoord die jarig was. Maar iemand in dat gezelschap.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_158493893
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:50 schreef MutedFaith het volgende:
Maar zo te lezen was t ook niet de linksbuiten van Feyenoord die jarig was. Maar iemand in dat gezelschap.
Nu je het zegt...het oud Hollands van Iwa bracht me in de war..en ik ben dus niet de enige ;(
Alex Pastoor:
"Een uitslag is altijd terecht, of het nou verdiend is of onverdiend"
Martin Verkerk:
''Ik bepaal of ik win of verlies. Als ik goed speel dan win ik, als ik slecht speel dan is de kans dat ik verlies aanwezig.''
  donderdag 24 december 2015 @ 13:19:50 #268
239294 PierreTT
Man man man, wat een drama!
pi_158494381
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:40 schreef Tim86 het volgende:

[..]

Ik zat ook al te denken wie het kon zijn. Zie Iwanius nou niet met de jongste generatie, maar ik heb het mysterie nog niet opgelost :')
Regi Blinker _O_
Half bezopen is weggegooid geld.
  donderdag 24 december 2015 @ 15:52:49 #269
303405 megamandy
KAME-HAMEE-HAAAA
pi_158497402
quote:
10s.gif Op donderdag 24 december 2015 05:34 schreef Iwanius het volgende:


En als onze geweldenaren geen Waygu A5 beef nemen dan doe ik het wel, Wat zeg Ik: Gooi er maar wat juicy buikspek en als het kan zelfs kaviaar bij chef want...ik moet wel dubbel genieten zo naast de geweldenaren. }) [/sub]

Is dit qua Waygu vlees dan een normale portie waar je dus ¤45,- voor moet betalen? Of krijg jij meer :P
Want voor zo iets exclusiefs vind ik die prijs dan helemaal niet duur.
吴 曼 迪
  donderdag 24 december 2015 @ 16:27:19 #270
141808 Knuck-les
ik bats je moeder.
pi_158498054
quote:
17s.gif Op donderdag 24 december 2015 15:52 schreef megamandy het volgende:

[..]

Is dit qua Waygu vlees dan een normale portie waar je dus ¤45,- voor moet betalen? Of krijg jij meer :P
Want voor zo iets exclusiefs vind ik die prijs dan helemaal niet duur.
Inderdaad. Als dit een normale portie is valt het reuze mee. Zeker vergeleken met dat nieuwe vleesrestaurant in R'dam (CEO bla iets), waar ze 35 piek durven te vragen voor 100 gram :')
  donderdag 24 december 2015 @ 16:28:57 #271
303405 megamandy
KAME-HAMEE-HAAAA
pi_158498086
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 16:27 schreef Knuck-les het volgende:

[..]

Inderdaad. Als dit een normale portie is valt het reuze mee. Zeker vergeleken met dat nieuwe vleesrestaurant in R'dam (CEO bla iets), waar ze 35 piek durven te vragen voor 100 gram :')
Fatsoenlijk vlees begint sowieso meestal pas bij ongeveer ¤30,- inderdaad en dan is het meestal nog eens afwachten of ze wel begrijpen wat medium-RARE inhoudt :'(
吴 曼 迪
  donderdag 24 december 2015 @ 17:02:45 #272
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_158498884
Ja hallo :(
Nu heb ik dus zin in dat vlees he! o|O
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_158499451
Die 45 euro zou het mij ook wel waard zijn om te proberen.
pi_158502695
quote:
10s.gif Op donderdag 24 december 2015 05:34 schreef Iwanius het volgende:
[ afbeelding ]
Als toetje FG's nieuwste creatie die zowel in aanzien als smaak "to die for"is.

Dit ziet er echt geweldig uit. Wat zit er allemaal in?

[ Bericht 7% gewijzigd door #ANONIEM op 24-12-2015 20:01:23 ]
  donderdag 24 december 2015 @ 20:15:46 #275
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_158503198
quote:
10s.gif Op donderdag 24 december 2015 05:34 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Je gaat mij toch niet vertellen dat jullie tegenover FG Foodlabs in dat huizencomplex resideren?

:Y Heliport-complex.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')