quote:
Je gaat mij toch niet vertellen dat jullie tegenover FG Foodlabs in dat huizencomplex resideren?
quote:
Ik kan behoorlijk wat hebben hoor ondanks de leeftijd.
quote:
Vermoedelijk drinkt hij in zijn eentje geen hele flessen leeg en blijft er mogelijk zelfs wel eens een bodempje in een glas over.
Nou...tot voor een jaar of 10-20? terug waren 3 champagneflessen op 1 avond voor mij standaard. Wat zeg ik: Mijn record van het aantal champagneflessen op 1 avond leegdrinken(alleen dus!) is meer dan het dubbele van dat zelfs. Gelukkig eenmalig geweest zonder....te kotsen of zo. En de volgende ochtend weer gewoon vroeg wakker zonder kater waarvan akte!
Maar om terug te komen op je opmerking: Tegenwoordig drink ik helemaal niet zo veel en heb ik bijna altijd gezelschap of...er komt iemand langs die dan gewoon meedrinkt en dan is zo een fles snel leeg. Daarnaast bied ik altijd de maître een glas aan die meestal wordt geaccepteerd gewoon omdat ik meestal flessen bestel die niet de gemiddelde gast neemt. Daarnaast laat ik altijd wat in de fles over voor ik wegga. Is trouwens ook een oude fatsoensregel voor in de horeca die de meesten niet eens kennen anno 2015. Vroeger in de tijd van onze ouders (pre en Oorlogsjaren en daarna tot de jaren 70) toen de gemiddelde landgenoot nog met een hoed opliep was dit normaal dat je wanneer jij je dank wilde betuigen aan het restaurant en dan met name de bediening, dat je dan wat van je beste fles liet staan voor de bediening,in deze de maître. Geld achterlaten was voor plebs. Ik denk dat Golfer die tijd nog wel herinnert. Het wordt trouwens in een oud Geld bastion in Rotterdam in het restaurant nog steeds zo gedaan door de leden van de oude stempel.(oud geld)
Ik ben ook iemand die geen geld accepteert zoals dat in Nederland gewoon is bij bruiloften of verjaardagen. Ik vind dat goedkoop en onbehoorlijk tenzij daar uitdrukkelijk om gevraagd wordt. Je verzint maar een cadeau aangezien mijn standpunt is dat een cadeau persoonlijk moet zijn en geld is dat niet. Tis een alledaags betaalmiddel en meer niet. Een cadeau is iets persoonlijk en er zit een gedachte achter. Geld geef je gewoon en kan van jan en alleman komen. Ik ben ook iemand die erg van handgeschreven briefjes/teksten houdt omdat je daaruit veel kan opmaken hoe iemand is. Zelf had ik voor schrijven bijvoorbeeld op de lagere school waar ik netjes schrijven geleerd heb altijd een hoog cijfer.(was de tijd dat je een inktpotje in je lessenaar had) En ja,ik heb nog steeds een abonnement op een krant omdat ik papier wil voelen,ruiken,idem dito voor een boek. Dat lezen vanaf je scherm doe ik ook wel (Mobiel of iPad) maar dat is meer voor onderweg en om even snel te zien "wat ik nou weer wil "
quote:
Op woensdag 23 december 2015 11:53 schreef gothic-blackie het volgende:komen trouwens je Londen updates nog zo vlak voor kerst? kijk daar eigenlijk al sinds het begin van het topic naar uit en hoop elke keer dat je de update nu geeft
Geen slechte gedachte maar als je ziet zijn wij nog ver verwijderd van een nieuw topic (50 reacties verschil) dus ik denk niet dat we dat halen,tenzij nu iedereen massaal het opvult met reacties,en daarbij is de TT NYC-London en dan staat het een beetje raar als London er niet instaat. Maar het komt snel online,dus even fingers crossed voor de 'Christmas surprise'
quote:
Rotterdam is niet zo groot als je praat over de ligging van mijn favoriete restaurants. Het is niet zo wijd verspreid als Amsterdam bijvoorbeeld waar alles vrij ver uit elkaar ligt. Meestal neem ik een taxi als ik de brug over moet en anders loop ik gewoon ( of ik pak een fiets),iets dat ik van oudsher gewend ben.
Goed!
Waar?FG Noodlebar
Katshoek 33
3032 AE Rotterdam
Wat at / dronk je?
Met 'Miep' FG's eigen Laksa bowl nuttigen die daarna weg moest.
Als toetje FG's nieuwste creatie die zowel in aanzien als smaak "to die for"is.Maar goed,Miep weg en ik dus alleen en wat doe je dan als smulpaap in zo'n geval?
Waar? FG Food LabsKatshoek 41
3032 AE Rotterdam
Wat at / dronk je?
Bubbels! alias 'party time' .........en we maken gewoon het beste ervan.
Even lekker knabbelen met wat zuurdesembrood en die overheerlijke Joselito Chorizo gesneden stukken. De chef had geen zin om mij een standaard klein schoteltje te geven zoals iedere gast normaliter krijgt bij bestelling,maar gaf mij maar gelijk een heel vel met de woorden: "als je meer wilt dan horen we het wel." Uiteraard naast de bubbels ook plat water erbij want de mond moet af en toe geneutraliseerd worden voor de smaak.
Kon het toch niet laten om weer in de keuken te komen koekeloeren en bij toeval tegen de voor mij gereedstaande gerechtjes aan te lopen. Ziet er goed uit maar nog niet af.
En zo issie af volgens de chef. En uiteraard niet 1 maar twee voor ondergetekende. "service"
De chef legt even uit aan twee gasten (“die volgens zegge het beste van het beste gewend zijn op culinair gebied" dat dit de enige echte Waygu A5 beef is en een portie ¤ 45,00 kost. Nou...de geweldenaren moesten er nog even over nadenken (logisch want ik had al de hele avond het idee dat ze erg veel blabla hadden en voor een dubbeltje op de eerste rang wilde zitten, met hun ene glas huiswijn waar ze tergend langzaam uitdronken de rest van de avond en refills afsloegen.) toen puntje bij paaltje kwam. 1 wilde er wel een foto van maken voor zijn Facebook/Instagram account schijnbaar om te laten zien dat hij een confrontatie had met een stuk Waygu A5 beef waardoor met de geplaatste foto de indruk wordt gewekt dat hij het ook echt bestelt heeft. Maar iets zegt mij dat hij ongetwijfeld dat laatste wel zal weglaten
Een weerzien met een bekend en lekker hartig lam gerecht i.p.v. , zoals bij de vorige keer, côte de boeuf.
En als onze geweldenaren geen Waygu A5 beef nemen dan doe ik het wel, Wat zeg Ik: Gooi er maar wat juicy buikspek en als het kan zelfs kaviaar bij chef want...ik moet wel dubbel genieten zo naast de geweldenaren. Impressies / Op of aanmerkingenHeerlijk gegeten en andermaal weer genoten van FG zijn keuken bij zowel de Noodlebar als FoodLabs. En als je zo lekker gegeten hebt dan moet je het een beetje in stijl afsluiten en dat deed ik dan ook bij:
Waar? © Bogue.Hugh Rotterdam
Kruiskade 15
3012 CM Rotterdam
Wat dronk je?
Bij toeval kwam ik daar een aantal bekenden ( w.o. een oude linksbuiten van Feyenoord) daar tegen van wie er 1 jarig was en ik werd gelijk uitgenodigd om mee te feesten en dat deed ik dan ook. De jarige draagt trouwens het fraaie Versace overhemd aan wat je nog net op de achtergrond ziet. Die meiden ernaast horen er niet bij maar probeerden zoals gewoonlijk aandacht te trekken door in de buurt van de 'onze' tafel te gaan zitten in de hoop dat ze gratis konden meedrinken. Ze kregen er geen kans voor te meer er ook naast onze tafel iemand van de club stond die ongewenst gedrag onmiddellijk afstrafte door uitzetting uit de club.Dus jij was na afloop helemaal kachel? Kater de volgende ochtend?Viel wel mee want loop al een tijdje rond op deze aarde dus ben wel wat gewend aan drank i.c.m. feesten. Zo...het was mij een dagje wel zo vlak voor kerstavond ( en de avondmis)