quote:MasterChef: The Professionals judge Monica Galetti has announced the name and location of her first solo restaurant as Mere, which she plans to open in London’s Fitzrovia next autumn.
Backed by WSH chairman Alastair Storey, the venture will occupy the ground floor and basement of a site on Charlotte Street, in London W1. The name Mere comes from the French for ‘mother’ and the Samoan for Mary, Galetti’s mother’s name. It is also pronounced Mary.
The space, which was not a restaurant previously, will undergo extensive renovation works to transform it into a 25-seat ground floor bar and 70-cover basement restaurant that are both “warm and welcoming”.
Speaking to The Caterer, Galetti said: “We’re looking at opening the restaurant this time next year and at the moment we’re still in the very early stages of the design process.
“In the bar, guests will be able to order light bar snacks and from a cocktail menu. Or maybe diners can finish their dinner and retire to the bar for coffees or other drinks. We’re just beginning to work all this out, so things might change. It’s a blank canvas right now.”
Commenting on her plans for the menu, she added: “I want to get the premises right and develop the food offer at the same time, but for now I can say that my food is always seasonal and ingredients-led.
“There are no gimmicks around my cooking. It’s very straightforward. We’ll be keeping it simple with the personal take on some old classics.
“We aim to make the restaurant warm and welcoming so that people dropping in for a quick business lunch will have as great an experience as absolute foodies. The vibe will be smart casual and for people out to enjoy themselves.
“We have a great opportunity to create something special. We need to build a strong team first to make this possible and we are all super excited to start pulling it all together.”
Galetti left her job as senior sous chef at two-Michelin starred restaurant Le Gavroche in March with a view to pursing this new venture. She had worked at the iconic London restaurant for 12 years, having started as a commis chef. Galetti told The Caterer that the decision to leave was prompted by a major life event last year.
Ja dat wilde ik ook al zeggen! Rare combinatie met visquote:Op woensdag 18 november 2015 21:41 schreef computergirl het volgende:
Volgens mij is honeycomb in de mode in culi uk..
en lam, en was er eergister ook niet al iemand met dat spul?quote:Op donderdag 19 november 2015 18:00 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Ja dat wilde ik ook al zeggen! Rare combinatie met vis
Lijkt mij ook niks, en de skilstest met het uitbenen was wel een hele moeilijke voor een zeer verouderd gerecht. Je kunt eigenlijk niet van jonge chefs verwachten dat ze dat nog geleerd hebben.quote:Op woensdag 25 november 2015 21:23 schreef computergirl het volgende:
Varkenspoot met kippenmousse.
Lijkt me dus echt niks
sommige vleeskokers bakten er ook niks van en konden de jury ook niet overtuigenquote:Op woensdag 2 december 2015 14:04 schreef Aphrodyte het volgende:
Jammer vind ik het als vegetarier dat vegetarische chefs die deelnemen aan dit soort programma's bijna altijd onder de maat presteren. Ik vind het sowieso al niet slim van ze om mee te doen aan een omnivorisch programma; maar meedoen en het dan verprutsen als je een vegetarische opdracht krijgt vind ik echt heel jammer
Je smaak veranderd wel als je lang vegetarier bent; dus veel gevorderde vegetariers eten hele andere dingen dan omnivoren en dat kan dan niet op elkaar aansluiten. Maar als je beweert een chef van Masterchef niveau te zijn verwacht ik gewoon dat je omnivoren ook kan overtuigen.
Zo jammer van die gemiste kansen..
Ja dat klopt. En je reageert op welk onderdeel van mijn post?quote:Op woensdag 2 december 2015 14:19 schreef computergirl het volgende:
[..]
sommige vleeskokers bakten er ook niks van en konden de jury ook niet overtuigen
'Maar als je beweert een chef van Masterchef niveau te zijn verwacht ik gewoon dat je omnivoren ook kan overtuigen.'quote:Op woensdag 2 december 2015 14:33 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Ja dat klopt. En je reageert op welk onderdeel van mijn post?
Oh zo; ja natuurlijk zijn er ook omnivoren die de standaard niet halen. Maar er is in al de jaren dat Masterchef vertoond wordt nog niet een vegetarische chef geweest die het wel kon; en dat vind ik wel een betreurenswaardige zaakquote:Op woensdag 2 december 2015 14:38 schreef computergirl het volgende:
[..]
'Maar als je beweert een chef van Masterchef niveau te zijn verwacht ik gewoon dat je omnivoren ook kan overtuigen.'
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |