Ah ik ben gelukkig niet de enige die de OP maar voor de helft begrijptquote:Op dinsdag 3 november 2015 10:50 schreef Skv het volgende:
Je wil niet onder je contracturen werken? Hoe bedoel je dat?
Dat hangt af van je contract en CAO. Lees deze even naquote:Op dinsdag 3 november 2015 10:41 schreef Koerenga het volgende:
In hoeverre kun je als medewerker van een detacheringsbureau een opdracht weigeren?
Ik ben werkzaam bij bedrijf X. Men wilt me plaatsen bij bedrijf Y.
Na op gesprek te zijn geweest heb ik een slechte indruk van het bedrijf gekregen en bevallen me vooral de uren die ik zou moeten werken niet. Drie a vier keer per week gebroken diensten.
Het komt erop neer dat ik een te groot contract bij X heb om bij Y te werken maar dat ze me toch willen plaatsen. Ik wil niet onder mijn contracuren werken dus vandaar die malafide werktijden.
Welke rechten en plichten heb ik in deze?
In welke branche is dit?quote:Op dinsdag 3 november 2015 11:21 schreef Koerenga het volgende:
Ik heb een contract van 40 uur per week.
Kom ik bij een klant die mij maar 20 uur kan bieden kom ik aan het eind van de maand niet aan mijn normuren. Voor heen kon ik dit declaeren als leegloop, tegenwoordig kost me dit betaald of onbetaald verlof. Alleen als hun geen project voor me hebben mag ik declareren in de leegloop.
Voor bovenstaande pas ik. Ik wil vakantie opnemen wanneer ik daar behoefte aan heb, en niet als aanvulling.
Ander punt is dat men mij dus toch ergens 40 uur wilt neer zetten.
Ik word voorgesteld op vacatures die gemaakt zijn voor 20 uur.
Met als gevolg dat ik 's avonds bv vier uur moet terug komen (meerdere keren per week) om toch aan die 40 uur te komen.
X = detacheringsbureau
fok.nlquote:
Volgens de arbeidstijden wet moet je toch ook wel een minimale rust tussen verschillende diensten hebben.quote:Op dinsdag 3 november 2015 11:21 schreef Koerenga het volgende:
Met als gevolg dat ik 's avonds bv vier uur moet terug komen (meerdere keren per week) om toch aan die 40 uur te komen.
http://www.arbeidstijdenwet.nl/arbeidstijdenwet/quote:Iedere 24 uur is er een dagelijkse minimum rusttijd vereist van 11 uur aaneengesloten rust. Deze rustperiode mag 1x per periode van 7 x 24 uur worden ingekort tot minimaal 8 uur. Dit is alleen toegestaan als de aard van de arbeid of de bedrijfsomstandigheden dit met zich meebrengen.
quote:Artikel 5.13 Gebroken dienst specifiek voor Verpleeg- en Verzorgingshuizen
Het is je werkgever niet toegestaan een gebroken dienst aan je op te dragen, tenzij je hier zelf om verzoekt.
Met een gebroken dienst wordt bedoeld dat je werktijd onderbroken wordt voor tenminste een uur en
maximaal drie uur
quote:Artikel 5.14 Gebroken dienst specifiek voor Thuiszorgorganisaties
1.
Je werkgever heeft de mogelijkheid je werktijd eenmalig te onderbreken zonder dat deze onderbreking werktijd of pauze is. Het is mogelijk je werktijd vaker te onderbreken, maar daar moet jij mee instemmen. Als je werkgever je werktijd onderbreekt moet je minimaal twee maal twee uur aaneengesloten werkzaam zijn. Dit minimum is niet van toepassing als je werkzaamheden (werk)overleg betreffen. Voor de kosten die je maakt voor het heen en weer reizen tussen woon- en werkplaats tijdens de onderbreking ontvang je een vergoeding als bedoeld in artikel 9.2 (tegemoetkoming voor reizen van huis naar cliënten in de wijk).
2.
De beperkingen voor je werkgever, namelijk een minimale inzet van twee maal twee uur en instemming van de werknemer zijn niet op jou van toepassing als je uitsluitend of nagenoeg uitsluitend tijdens de avond (vanaf 20.00 uur), de nacht of in de weekenden werkzaam bent.
Als je elke dag zulke diensten moet draaien, kun je dat echt wel weigeren als je daarvoor normale werktijden had. Zulke werktijden hebben ingrijpende gevolgen voor je privéleven, wel iets erger dan "niet zo leuk".quote:Op dinsdag 3 november 2015 15:00 schreef kweetutniet het volgende:
Klopt. Maar als je van ma -vrij door X bij bedrijf A wordt gedetacheerd van 8:00 tot 12:00 en bij bedrijf B van 17:00 tot 21:00 dan is dat weliswaar niet "zo leuk" maar gewoon volgens de rechten en bepalingen van de arbeidstijdenwet.
Conflicteert toch echt glashard met de arbeidstijdenwet.quote:Op dinsdag 3 november 2015 15:00 schreef kweetutniet het volgende:
Klopt. Maar als je van ma -vrij door X bij bedrijf A wordt gedetacheerd van 8:00 tot 12:00 en bij bedrijf B van 17:00 tot 21:00 dan is dat weliswaar niet "zo leuk" maar gewoon volgens de rechten en bepalingen van de arbeidstijdenwet.
Ik zie niet in waarom iemand dit zou willen accepteren?quote:Iedere 24 uur is er een dagelijkse minimum rusttijd vereist van 11 uur aaneengesloten rust.
Wat een kul, dat je een baan hebt betekent niet dat je je maar moet laten naaien.quote:Op woensdag 4 november 2015 09:04 schreef MariMiep het volgende:
Wees blij dat je werk heb. Ge gewoon netjes aan de slag en ga ondertussen op zoek naar een andere baan. Neem ontslag bij je detacheringsbureau als je die andere baan hebt.
Je lijkt me niet het juiste type om gedetacheerd te worden.
Welke rekenfout? Of gaat het tussen de eindtijd van de late dienst en begintijd van de vroege dienst? Daar zit misschien wel 11 uur tussen, maar je vergeet de reistijd. Reizen wordt niet erkend als rusten.quote:Op dinsdag 3 november 2015 18:11 schreef hottentot het volgende:
[..]
Conflicteert toch echt glashard met de arbeidstijdenwet.
[..]
Ik zie niet in waarom iemand dit zou willen accepteren?
Edit: Laat maar, ongelofelijk dom rekenfoutje
Reizen telt voor de meerderheid van de werknemers niet als arbeidstijd.quote:Op woensdag 4 november 2015 10:19 schreef TheThirdMark het volgende:
Reizen wordt niet erkend als rusten.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |