quote:
In 1999 was hij een van de investeerders in het door Roel Pieper begeleide ‘broncode’-project van de inmiddels overleden computerreparateur Jan Sloot.
Boekhoorn is geen ‘bedrijvendokter’ die uitsluitend slechtdraaiende ondernemingen koopt. Hij zoekt bedrijven in nichemarkten en fuseert ze met goed draaiende ondernemingen in dezelfde sector. Met een nieuw management wordt de onderneming vervolgens weer verkocht.
Deze methode heeft Boekhoorn voor het eerst toegepast bij Bakker Bart. Later, in 2005, herhaalde hij deze strategie met het toen verlieslijdende Telfort. Hij verkocht dit bedrijf aan KPN waarmee hij zo’n 300 miljoen euro verdiende.[1] Andere sucessvolle exits van Boekhoorn waren de verkoop van spuitbussenfabrikant Motip Dupli aan het management en Intermediate Capital Group, de verkoop van de koekjesfabriek Cocachoc aan Succhard, de verkoop van telecom- en internetprovider Novaxess aan Easynet en de verkoop van vliegsimulatorbouwer SIM Industries. Middels zijn investeringsmaatschappij Ramphastos Investments[2] heeft hij momenteel belangen in meer dan 30 bedrijven in uiteenlopende sectoren. In 2006 haalde hij samen met het management het Nederlandse modeconcern McGregor van de beurs. Ook het gratis dagblad De Pers werd gefinancierd door Boekhoorn,[3] van de start in januari 2007 tot het einde op 30 maart 2012. In onroerend goed heeft Boekhoorn zich ook niet onbetuigd gelaten. Via de Chalet Real Estate was hij eigenaar van een vastgoedportefeuille van meer dan een miljard euro, om deze vervolgens in december 2014 te verkopen aan belegger Kildare. Op 2 oktober 2015 verkocht Boekhoorn zijn belang in de studentencampus Diemen Zuid aan de Amerikaanse vastgoedbelegger Greystar. Op 13 oktober 2015 werd bekend gemaakt dat Boekhoorn zijn belang in kledingconcern SuitSupply verkocht aan grootaandeelhouder Fokke de Jong. Boekhoorn heeft een voorliefde voor innovatieve bedrijven die de potentie hebben om marktleider te worden en inspelen op wereldwijde trends [4]. Via zijn investeringsvehikel Ramphastos Investments houdt hij belangen in enkele tientallen high-tech bedrijven.
In maart 2012 werd de High Tech Campus Eindhoven door een groep investeerders onder leiding van Boekhoorn overgenomen van Philips voor zo’n 450 miljoen euro.[5] In november 2013 werd bekendgemaakt dat Boekhoorn samen met Edward van Kersbergen en Kenda Capital, de manager van een fonds van oliemaatschappij Shell, een investeringsfonds had opgezet dat gaat investeren in nieuwe technologieën in de energiesector.[6]. Op 12 februari 2014 werd bekendgemaakt dat Boekhoorn samen met andere Nederlandse investeerders, waaronder Peter Goedvolk en Edward van Kersbergen, een licentie had verworven om naar aardolie te mogen boren in Tunesië.[7]Op 1 mei 2015 werd bekend gemaakt dat het bedrijf Mazarine Energy, waarvan Boekhoorn groot aandeelhouders is, bij het boren van de eerste put olie heeft aangetroffen[8].
Boekhoorn is de financier van het project "Before they pass away" van de Britse fotograaf Jimmy Nelson, waarvoor hij tientallen volken monumentaal heeft vereeuwigd met een oude technische camera.[9]