dat vind ik van frikandellen, frietsaus, mexicanos etc, maar daar ben dan ook ik niet de doelgroep voorquote:
Lijkt jou crushi wel lekker?quote:Op dinsdag 5 januari 2016 18:15 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
dat vind ik van frikandellen, frietsaus, mexicanos etc, maar daar ben dan ook ik niet de doelgroep voor
Piet zei dan ook niks kwaads over mayo..quote:
Fritessaus, dat is zoiets raars. Als je ergens mayonaise bestelt krijg je fritessaus. Suiker met de kleur van mayonaise.quote:Op dinsdag 5 januari 2016 18:15 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
dat vind ik van frikandellen, frietsaus, mexicanos etc, maar daar ben dan ook ik niet de doelgroep voor
Nee, crushi lijkt mij ook niets, maar er is wel meer wat ik smerig vind wat groot commercieel succes kent.quote:Op woensdag 6 januari 2016 16:40 schreef zeefje het volgende:
[..]
Lijkt jou crushi wel lekker?
Zelfgemaakt mayo is wel lekker hoor
Net als je in broodjeszaken om boter vraagt en dan margarine krijgt.quote:Op woensdag 6 januari 2016 17:45 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Fritessaus, dat is zoiets raars. Als je ergens mayonaise bestelt krijg je fritessaus. Suiker met de kleur van mayonaise.
Het is wel heel pover als je als broodjeszaak niet eens boter hebt.quote:Op woensdag 6 januari 2016 17:58 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Net als je in broodjeszaken om boter vraagt en dan margarine krijgt.
Ja, erg hè. Ik vraag ook altijd of het echt mayo is. Tijdje terug friet gekocht met echte mayo, maar die mayo was heel zoet Huuuuuuu.quote:Op woensdag 6 januari 2016 17:45 schreef djkoelkast het volgende:
Fritessaus, dat is zoiets raars. Als je ergens mayonaise bestelt krijg je fritessaus. Suiker met de kleur van mayonaise.
Of dat je niks vraagt en er margarine op je broodje kroket zitquote:Op woensdag 6 januari 2016 17:58 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Net als je in broodjeszaken om boter vraagt en dan margarine krijgt.
In Alkmaar zit een tent die heel goed uit de patattest kwam. Daar mocht ik de ingrediënten ook zien, kon ik kiezen voor de mayonaise met het minste rotzooi er in Oh en hij bakte af in palmolie, dikke plusquote:Op woensdag 6 januari 2016 19:11 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ja, erg hè. Ik vraag ook altijd of het echt mayo is. Tijdje terug friet gekocht met echte mayo, maar die mayo was heel zoet Huuuuuuu.
Op station Utrecht zit echt een goede patat kraam, Bram nogwat, echt lekkere verder patat van goede aardappels. Krijg je er een oog andere smerige fritessaus op als je mayo besteldquote:Op woensdag 6 januari 2016 19:43 schreef djkoelkast het volgende:
In Alkmaar zit een tent die heel goed uit de patattest kwam. Daar mocht ik de ingrediënten ook zien, kon ik kiezen voor de mayonaise met het minste rotzooi er in Oh en hij bakte af in palmolie, dikke plus
Is dat nog lekkerder dan Zaanse, Oliehoorn of van die dikke Duitse?quote:Op donderdag 7 januari 2016 21:02 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Echte mayo maak je gewoon lekker zelf
Zaanse en Oliehoorn eet ik niet, zit mij te veel zooi in.quote:Op donderdag 7 januari 2016 21:03 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Is dat nog lekkerder dan Zaanse, Oliehoorn of van die dikke Duitse?
Liever ossewitquote:Op woensdag 6 januari 2016 19:43 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Of dat je niks vraagt en er margarine op je broodje kroket zit
[..]
In Alkmaar zit een tent die heel goed uit de patattest kwam. Daar mocht ik de ingrediënten ook zien, kon ik kiezen voor de mayonaise met het minste rotzooi er in Oh en hij bakte af in palmolie, dikke plus
Moet zeggen dat Kewpie godvergeten lekker ksquote:Op donderdag 7 januari 2016 21:02 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Echte mayo maak je gewoon lekker zelf
Hmm zal het es proberen. Is het ook lekker als je bv Groninger mosterd van De Marne gebruikt, geen zin om een potje mosterd op internet te moeten bestellenquote:Op donderdag 7 januari 2016 21:25 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Zaanse en Oliehoorn eet ik niet, zit mij te veel zooi in.
Zelfgemaakt is echt zo lekker als je de goeie ingrediënten pakt. Zo heb ik een mayo gemaakt met als mosterd de mosterd van Us Heit (Frysk Hynder) uit Friesland. De mosterdzaden zijn geweekt in de whiskyspirit, echt te briljant voor woorden.
En ik hou wel van een beetje zout in de mayo en een klein schepje honing (niet te veel). Je kunt hem helemaal maken naar wat jij lekker vindt en er hoeft dan ook geen conserveermiddel, aroma's (wat dat ook moge zijn) of kleurstof in
Jeej palmolie, goed voor het milieu.quote:Op woensdag 6 januari 2016 19:43 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Of dat je niks vraagt en er margarine op je broodje kroket zit
[..]
In Alkmaar zit een tent die heel goed uit de patattest kwam. Daar mocht ik de ingrediënten ook zien, kon ik kiezen voor de mayonaise met het minste rotzooi er in Oh en hij bakte af in palmolie, dikke plus
Er zijn er maar weinig die dat durven. Er zit er een in Schagen en in Heerhugowaard, die bakken in een mix van palmolie/ossewit.quote:
Die heb ik nooit gehad, ken het ook nietquote:Op donderdag 7 januari 2016 21:53 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Moet zeggen dat Kewpie godvergeten lekker ks
Er is op dit moment meer dan voldoende duurzame palmolie beschikbaar hoor.quote:Op donderdag 7 januari 2016 22:45 schreef donald_dick het volgende:
[..]
Jeej palmolie, goed voor het milieu.
of het ook gebruik wordt is een tweede. Gewoon kappen met palmolie.quote:Op donderdag 7 januari 2016 23:13 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Er is op dit moment meer dan voldoende duurzame palmolie beschikbaar hoor.
Palmolie is de zo'n beetje beste plantaardige olie die er is, ik verafschuw al die zooi die tegenwoordig in zonnebloemolie wordt gebakken. Kokosolie is nog beter, maar wordt niet vaak gebruikt om patat in te bakken.quote:Op donderdag 7 januari 2016 23:20 schreef donald_dick het volgende:
[..]
of het ook gebruik wordt is een tweede. Gewoon kappen met palmolie.
Nou nee, wordt niet gebruikt omdat bijna alles tegenwoordig in soja- of zonnebloemolie wordt gebakken. Men is net als voor boter bang voor palmolie.quote:Op donderdag 7 januari 2016 23:20 schreef donald_dick het volgende:
[..]
of het ook gebruik wordt is een tweede.
Ik vind koolzaadolie/raapolie (in elk geval in Dld gekocht als Rapsöl, Raps=koolzaad. Maar raap- en koolzaadolie is niet hetzelfde) nog smeriger. Zonnebloem heeft vrij neutrale smaak, maar Rapsöl dus niet. Was echt zonde van mijn vlees wat ik erin had gebakkenquote:Op donderdag 7 januari 2016 23:28 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Palmolie is de zo'n beetje beste plantaardige olie die er is, ik verafschuw al die zooi die tegenwoordig in zonnebloemolie wordt gebakken. Kokosolie is nog beter, maar wordt niet vaak gebruikt om patat in te bakken.
Kappen met zonnebloemolie, meer duurzame palmolie
Nee, arachide is beter (pinda olie)quote:Op donderdag 7 januari 2016 23:28 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Palmolie is de zo'n beetje beste plantaardige olie die er is, ik verafschuw al die zooi die tegenwoordig in zonnebloemolie wordt gebakken. Kokosolie is nog beter, maar wordt niet vaak gebruikt om patat in te bakken.
Kappen met zonnebloemolie, meer duurzame palmolie
helemaal mee eensquote:Op donderdag 7 januari 2016 21:02 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Echte mayo maak je gewoon lekker zelf
Palmolie is gezonder, want meer verzadigde vetten.quote:Op vrijdag 8 januari 2016 10:05 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, arachide is beter (pinda olie)
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |