VOC mentaliteit.quote:Op donderdag 25 februari 2016 20:40 schreef StephanL het volgende:
Een Nederlander die op hem wacht de ironie.
En die vent in Litouwen die ook nog glashard verzint dat het product 900 jaar geleden in Japan bedacht is en de betekenis van Surimi 'gewassen vis' is, die goed houdbaar zou zijn in de diepvries. Nooit geweten dat de diepvries al 900 jaar geleden gebruikt werd.quote:Op donderdag 25 februari 2016 20:40 schreef StephanL het volgende:
Een Nederlander die op hem wacht de ironie.
Het was een kletsverhaal, maar je hoeft het niet gekker te maken dan het al was. Hij zei dat het ooit ontwikkeld is als techniek voor de houdbaarheid, net als pekelen, roken, etc. Daarna zei-ie dat je die pasta goed kunt invriezen. Hij heeft die twee dingen echter niet met elkaar verbonden. Zou ook nergens op slaan, niet alleen vanwege de reden die jij noemt, maar ook omdat je onbewerkte vis natuurlijk ook gewoon kunt invriezen.quote:Op donderdag 25 februari 2016 22:17 schreef golfer het volgende:
En die vent in Litouwen die ook nog glashard verzint dat het product 900 jaar geleden in Japan bedacht is en de betekenis van Surimi 'gewassen vis' is, die goed houdbaar zou zijn in de diepvries. Nooit geweten dat de diepvries al 900 jaar geleden gebruikt werd.
Volgens die bluffer in die fabriek kon surimi ook alleen maar van witvis gemaakt worden.
Dat zei hij wel.quote:Op donderdag 25 februari 2016 23:16 schreef k_man het volgende:
Volgens mij heeft-ie ook niet gezegd dat je alleen surimi van witvis kunt maken.
Ja hoor, vooral eigenwijs blijven doen. Hij heeft het over zijn proces, als ze bij die surimi-base staan. "Tonijn, kan ik niks mee doen. Makreel, kan ik niks mee doen. Zalm, kan ik niks mee doen. Die heeft niet die structuur. Ik heb gewoon witte vis nodig."quote:
"Surimi."quote:Op vrijdag 26 februari 2016 13:27 schreef Miauw_Zedong het volgende:
Japanner was echt superdroog met z'n zalmsurimi
quote:Op vrijdag 26 februari 2016 14:57 schreef HansvanOchten het volgende:
Het maakt me nu wel nieuwsgierig hoe die "basis pasta" wordt gemaakt.
Het product wat hij maaktquote:Op donderdag 25 februari 2016 22:17 schreef golfer het volgende:
[..]
En die vent in Litouwen die ook nog glashard verzint dat het product 900 jaar geleden in Japan bedacht is en de betekenis van Surimi 'gewassen vis' is, die goed houdbaar zou zijn in de diepvries. Nooit geweten dat de diepvries al 900 jaar geleden gebruikt werd.
Volgens die bluffer in die fabriek kon surimi ook alleen maar van witvis gemaakt worden.
En een deskundige Japanse chefkok liet even zien wat echt de betekenis van surimi is: namelijk fijngehakte vis.
En dat kon ook van makreel, sardines of zalm gemaakt worden.
Als jij in bad gaat is dat ook chemisch.quote:Op vrijdag 26 februari 2016 14:57 schreef HansvanOchten het volgende:
Het was wel een leuke aflevering.
Ik had ook geen idee waar het van eed gemaakt.
Het maakt me nu wel nieuwsgierig hoe die "basis pasta" wordt gemaakt.
Ik zie ladingen rest afval samen met een chemisch bad met dat als resultaat.
Tsja, zo doen ze dat al tijden. Even op Wikipedia kijken of er nog producten zijn waar ze gespeeld verontwaardigd kunnen doen terwijl die informatie allang publiekelijk toegankelijk is.quote:Op vrijdag 26 februari 2016 16:16 schreef Pietverdriet het volgende:
Vond beide afleveringen gezocht rellerig. Zowel de dadelproducent als de surimiproducent gaven heel erg eerlijk inzage in wat hun product is, hoe het gemaakt wordt en medewerking aan het maken van het programma.
Als er iemand aan misinformatie deed was het de KVW met de vriendelijke Japanse meneer die een heel ander soort surimi had als die uit het proces.
Dat is dan ook superdodelijk, vooral in grote hoeveelheden zoals in een bad. Of bij inademing (en dan heb je zelfs maar weinig nodig).quote:Op vrijdag 26 februari 2016 16:20 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als jij in bad gaat is dat ook chemisch.
Di Hydrogenium Monoxide, brrr
Omdat mensen dan lekker kunnen smullen van schandaal TV van de PO, die zich te goed voelen voor de relletjes bij de commerciėlen.quote:Op vrijdag 26 februari 2016 16:43 schreef Stompzinnig het volgende:
[..]
Tsja, zo doen ze dat al tijden. Even op Wikipedia kijken of er nog producten zijn waar ze gespeeld verontwaardigd kunnen doen terwijl die informatie allang publiekelijk toegankelijk is.
Waarom onderzoek doen naar het onbekende als je ook veel makkelijker een aflevering samen kunt stellen met informatie die
allang bekend is?
Heb jij eigenlijk een pet op, achter je loket?quote:Op vrijdag 26 februari 2016 16:47 schreef golfer het volgende:
Nog even doorposten om van die vreselijke taalfout in de TT af te zijn.
Oh dan maak ik wel even een nieuwequote:Op vrijdag 26 februari 2016 16:47 schreef golfer het volgende:
Nog even doorposten om van die vreselijke taalfout in de TT af te zijn.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |