Het is bijna lunchtijd.quote:Op maandag 7 december 2015 11:14 schreef Molo het volgende:
[..]
Ja bedankt he, nu zin in kaasfondue!!!
Verdeurie!
Nee, je slaat de spijker op de kop.quote:Op zaterdag 12 december 2015 20:23 schreef Bienelientjee het volgende:
In een engels recept voor sauteed mushrooms staat dat ik Cremini mushrooms nodig heb. Wat voor type champignons zijn dat? Gewoon kastanje champignons of zit ik er dan naast?
Dat is iets waar ik mij altijd al aan stoor. In NL wordt bloem niet naar soort verkocht, maar krijg je een one size fits all bloem. Voor koekjes heeft het teveel gluten en voor brood te weinig. Waardeloos.quote:Op zondag 13 december 2015 10:17 schreef Rowlf het volgende:
Ik heb een uit het Engels vertaald recept voor een soort brooddeeg. Er staat: 250 gram witte bloem, 250 gram wit bakkers- of broodmeel. Wat wordt hiermee bedoeld? Kan ik voor het wit bakkersmeel patentbloem nemen? En voor de witte bloem gewone (geen patent-)bloem?
Brdankt voor je antwoord. Gewone bloem, dus geen patent, toch?quote:Op zondag 13 december 2015 10:50 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat is iets waar ik mij altijd al aan stoor. In NL wordt bloem niet naar soort verkocht, maar krijg je een one size fits all bloem. Voor koekjes heeft het teveel gluten en voor brood te weinig. Waardeloos.
In de UK, maar ook in D verkopen de supermarkten gewoon meel voor brood of meel voor patisserie. Het verschil zit hem in het glutengehalte.
Wat je kan doen is gewoon 500 gram bloem gebruiken en lang kneden. Of je gaat naar een bakker en vraagt hem om meel.
Patentbloem gebruiken, gebuild bloem is weer wat anders, builen = zeven, de mate daarvan bepaald hoeveel zemelen er nog inzitten, en hoe fijn deze zijn.quote:Op zondag 13 december 2015 11:43 schreef Rowlf het volgende:
[..]
Brdankt voor je antwoord. Gewone bloem, dus geen patent, toch?
Ik zou ook nog wel naar een molen kunnen gaan die heeft tarwebloem 68 of 70 procent gebuild, is dat wat?
Ik zou gewoon lekker ossenhaas gebruiken. Waarom zonde? Thermometer kopen en dan komt het echt wel goed.quote:Op zondag 13 december 2015 16:28 schreef aquafreak het volgende:
Hoi Piet (en anderen),
Met kerst wil ik beef wellington gaan maken, alleen vind ik het zonde om ossenhaas te gebruiken omdat het de eerste keer is dat ik beef wellington maak.
Als vervanger dacht ik aan rosbief of 'gewone' biefstuk.
Heb jij nog suggesties?
Zou ossehaas gebruiken, je wilt met kerst een mooi stuk vlees.quote:Op zondag 13 december 2015 16:28 schreef aquafreak het volgende:
Hoi Piet (en anderen),
Met kerst wil ik beef wellington gaan maken, alleen vind ik het zonde om ossenhaas te gebruiken omdat het de eerste keer is dat ik beef wellington maak.
Als vervanger dacht ik aan rosbief of 'gewone' biefstuk.
Heb jij nog suggesties?
Kassler Lachsquote:Op zondag 13 december 2015 16:39 schreef Lucky_Strike het volgende:
Piet, ik heb bij Bauernmarkt Lindchen 4 plakken Kasseler Lachs in Scheiben gekocht. Eet ik dat gewoon als filetlapje ofzo?
"artikel is vor dem Verzehr durchzugaren!" Betekent dat dat ze wel of niet gegaard zijn?
Is dat heel erg anders dan Kassler rib?quote:Op zondag 13 december 2015 17:02 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Kassler Lachs
Okay,
Dit is volgende
Stel je ribkarbonade voor voordat ze aan karbonades gehakt zijn. Hiervan het vlees nu losgesneden van het bot. Je hebt nu een rond langwerpig stuk vlees. Dit is de zg lachsbraten
Dit pekel en rook je, je hebt nu kassler Lachs.
Dit aan plakken gesneden is wat jij hebt. Ik kook dit met de zuurkool mee, erg lekker. Je kan het uiteraard ook anders bereiden maar hou er rekening mee dat het gerookt en gezouten is.
Met "artikel is vor dem Verzehr durchzugaren!" Willen ze zeggen dat je het niet rauw moet eten.
Kassler rippchen ken ik in twee variaties, gerookte en gepekelde ribkarbonade aan stuk of aan karbonade gehakt en als gerookte krabbetjes (ribben met meer vlees eraan dan spareribs)quote:Op zondag 13 december 2015 17:34 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Is dat heel erg anders dan Kassler rib?
Omdat het nogal op casselerrib lijkt, en ik ging er altijd vanuit dat dat zijn oorsprong in de een of andere Kassel zou hebben, en gezien de combinatie met zuurkool, eentje in Duitsland.quote:Op zondag 13 december 2015 17:37 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Kassler rippchen ken ik in twee variaties, gerookte en gepekelde ribkarbonade aan stuk of aan karbonade gehakt en als gerookte krabbetjes (ribben met meer vlees eraan dan spareribs)
Jep, dat denk ik ookquote:Op zondag 13 december 2015 17:48 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Omdat het nogal op casselerrib lijkt, en ik ging er altijd vanuit dat dat zijn oorsprong in de een of andere Kassel zou hebben, en gezien de combinatie met zuurkool, eentje in Duitsland.
Thanks Piet. Ik zal eens bedenken wat ik ermee zal doen. Voor nu liggen ze in de vriezer.quote:Op zondag 13 december 2015 17:02 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Kassler Lachs
Okay,
Dit is volgende
Stel je ribkarbonade voor voordat ze aan karbonades gehakt zijn. Hiervan het vlees nu losgesneden van het bot. Je hebt nu een rond langwerpig stuk vlees. Dit is de zg lachsbraten
Dit pekel en rook je, je hebt nu kassler Lachs.
Dit aan plakken gesneden is wat jij hebt. Ik kook dit met de zuurkool mee, erg lekker. Je kan het uiteraard ook anders bereiden maar hou er rekening mee dat het gerookt en gezouten is.
Met "artikel is vor dem Verzehr durchzugaren!" Willen ze zeggen dat je het niet rauw moet eten.
Heb je ook worsten gekocht bij Lindchen?quote:Op zondag 13 december 2015 22:10 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Thanks Piet. Ik zal eens bedenken wat ik ermee zal doen. Voor nu liggen ze in de vriezer.
Mijn Duits is niet goed maar meestal kan ik wel afleiden wat er bedoeld wordt. Nu zag ik echter niet of het nou juist wel of niet voorgegaard was.
Jazeker! Bockworsten, Krakauers en metworst zowel gegaard als ongegaard. Eigenlijk alle worsten die ze hadden op bloedworst na.quote:Op zondag 13 december 2015 22:13 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Heb je ook worsten gekocht bij Lindchen?
Fijn he, die ouderwetse groenten als raapjes, pastinaak, snijbiet, postelijnquote:Op zondag 13 december 2015 22:20 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Jazeker! Bockworsten, Krakauers en metworst zowel gegaard als ongegaard. Eigenlijk alle worsten die ze hadden op bloedworst na.
En een stapel broodbeleg, wildzwijnpate en een stel prachtige pastinaken. En vetspek voor mijn schoonmoeder. Volgende keer ga ik wat van alle mooie groenten kopen daar. Deze week kan ik niet koken dus ik moest alles aan me voorbij laten gaan. Zonde.
Ja, ik werd er best een beetje gelukkig van. Het was ook niet zo druk als ik dacht. De eerste keer dat ik er was, was in mei op een heel drukke doordeweekse dag. Nu had ik zowel zaterdag- als kerstboomdrukte verwacht maar het viel reuze mee. To be continued.quote:Op zondag 13 december 2015 22:38 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Fijn he, die ouderwetse groenten als raapjes, pastinaak, snijbiet, postelijn
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |