abonnement Unibet Coolblue
pi_158147381
quote:
1s.gif Op maandag 7 december 2015 11:14 schreef Molo het volgende:

[..]

Ja bedankt he, nu zin in kaasfondue!!! :(
Verdeurie!
Het is bijna lunchtijd.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zaterdag 12 december 2015 @ 20:23:08 #202
318361 Bienelientjee
Dutchie, living in the UK
pi_158200507
In een engels recept voor sauteed mushrooms staat dat ik Cremini mushrooms nodig heb. Wat voor type champignons zijn dat? Gewoon kastanje champignons of zit ik er dan naast?
  zaterdag 12 december 2015 @ 20:30:25 #203
256666 leeell
I know you're lonely
pi_158200751
Nee dat klopt.
Op maandag 1 oktober 2012 18:45 schreef Chocolatebear het volgende:
Zei de man, terwijl hij een shaggie opstak en het gas open trok van zijn Tomos.
  zaterdag 12 december 2015 @ 20:31:56 #204
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_158200806
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 december 2015 20:23 schreef Bienelientjee het volgende:
In een engels recept voor sauteed mushrooms staat dat ik Cremini mushrooms nodig heb. Wat voor type champignons zijn dat? Gewoon kastanje champignons of zit ik er dan naast?
Nee, je slaat de spijker op de kop.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_158210531
Ik heb een uit het Engels vertaald recept voor een soort brooddeeg. Er staat: 250 gram witte bloem, 250 gram wit bakkers- of broodmeel. Wat wordt hiermee bedoeld? Kan ik voor het wit bakkersmeel patentbloem nemen? En voor de witte bloem gewone (geen patent-)bloem?
  zondag 13 december 2015 @ 10:50:45 #206
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_158210808
quote:
5s.gif Op zondag 13 december 2015 10:17 schreef Rowlf het volgende:
Ik heb een uit het Engels vertaald recept voor een soort brooddeeg. Er staat: 250 gram witte bloem, 250 gram wit bakkers- of broodmeel. Wat wordt hiermee bedoeld? Kan ik voor het wit bakkersmeel patentbloem nemen? En voor de witte bloem gewone (geen patent-)bloem?
Dat is iets waar ik mij altijd al aan stoor. In NL wordt bloem niet naar soort verkocht, maar krijg je een one size fits all bloem. Voor koekjes heeft het teveel gluten en voor brood te weinig. Waardeloos.
In de UK, maar ook in D verkopen de supermarkten gewoon meel voor brood of meel voor patisserie. Het verschil zit hem in het glutengehalte.
Wat je kan doen is gewoon 500 gram bloem gebruiken en lang kneden. Of je gaat naar een bakker en vraagt hem om meel.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_158211400
quote:
1s.gif Op zondag 13 december 2015 10:50 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dat is iets waar ik mij altijd al aan stoor. In NL wordt bloem niet naar soort verkocht, maar krijg je een one size fits all bloem. Voor koekjes heeft het teveel gluten en voor brood te weinig. Waardeloos.
In de UK, maar ook in D verkopen de supermarkten gewoon meel voor brood of meel voor patisserie. Het verschil zit hem in het glutengehalte.
Wat je kan doen is gewoon 500 gram bloem gebruiken en lang kneden. Of je gaat naar een bakker en vraagt hem om meel.
Brdankt voor je antwoord. Gewone bloem, dus geen patent, toch?
Ik zou ook nog wel naar een molen kunnen gaan die heeft tarwebloem 68 of 70 procent gebuild, is dat wat?
  zondag 13 december 2015 @ 11:48:08 #208
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_158211472
quote:
1s.gif Op zondag 13 december 2015 11:43 schreef Rowlf het volgende:

[..]

Brdankt voor je antwoord. Gewone bloem, dus geen patent, toch?
Ik zou ook nog wel naar een molen kunnen gaan die heeft tarwebloem 68 of 70 procent gebuild, is dat wat?
Patentbloem gebruiken, gebuild bloem is weer wat anders, builen = zeven, de mate daarvan bepaald hoeveel zemelen er nog inzitten, en hoe fijn deze zijn.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_158213006
Okee, bedankt!
pi_158217954
Hoi Piet (en anderen),

Met kerst wil ik beef wellington gaan maken, alleen vind ik het zonde om ossenhaas te gebruiken omdat het de eerste keer is dat ik beef wellington maak.
Als vervanger dacht ik aan rosbief of 'gewone' biefstuk.

Heb jij nog suggesties? :)
pi_158218237
Piet, ik heb bij Bauernmarkt Lindchen 4 plakken Kasseler Lachs in Scheiben gekocht. Eet ik dat gewoon als filetlapje ofzo?

"artikel is vor dem Verzehr durchzugaren!" Betekent dat dat ze wel of niet gegaard zijn?

[ Bericht 29% gewijzigd door Lucky_Strike op 13-12-2015 16:50:02 ]
Spoilers!
pi_158218596
quote:
0s.gif Op zondag 13 december 2015 16:28 schreef aquafreak het volgende:
Hoi Piet (en anderen),

Met kerst wil ik beef wellington gaan maken, alleen vind ik het zonde om ossenhaas te gebruiken omdat het de eerste keer is dat ik beef wellington maak.
Als vervanger dacht ik aan rosbief of 'gewone' biefstuk.

Heb jij nog suggesties? :)
Ik zou gewoon lekker ossenhaas gebruiken. Waarom zonde? Thermometer kopen en dan komt het echt wel goed.
  zondag 13 december 2015 @ 16:57:07 #213
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_158218654
quote:
0s.gif Op zondag 13 december 2015 16:28 schreef aquafreak het volgende:
Hoi Piet (en anderen),

Met kerst wil ik beef wellington gaan maken, alleen vind ik het zonde om ossenhaas te gebruiken omdat het de eerste keer is dat ik beef wellington maak.
Als vervanger dacht ik aan rosbief of 'gewone' biefstuk.

Heb jij nog suggesties? :)
Zou ossehaas gebruiken, je wilt met kerst een mooi stuk vlees.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 13 december 2015 @ 17:02:18 #214
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_158218756
quote:
1s.gif Op zondag 13 december 2015 16:39 schreef Lucky_Strike het volgende:
Piet, ik heb bij Bauernmarkt Lindchen 4 plakken Kasseler Lachs in Scheiben gekocht. Eet ik dat gewoon als filetlapje ofzo?

"artikel is vor dem Verzehr durchzugaren!" Betekent dat dat ze wel of niet gegaard zijn?
Kassler Lachs
Okay,
Dit is volgende
Stel je ribkarbonade voor voordat ze aan karbonades gehakt zijn. Hiervan het vlees nu losgesneden van het bot. Je hebt nu een rond langwerpig stuk vlees. Dit is de zg lachsbraten

Dit pekel en rook je, je hebt nu kassler Lachs.
Dit aan plakken gesneden is wat jij hebt. Ik kook dit met de zuurkool mee, erg lekker. Je kan het uiteraard ook anders bereiden maar hou er rekening mee dat het gerookt en gezouten is.
Met "artikel is vor dem Verzehr durchzugaren!" Willen ze zeggen dat je het niet rauw moet eten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_158219369
quote:
1s.gif Op zondag 13 december 2015 17:02 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Kassler Lachs
Okay,
Dit is volgende
Stel je ribkarbonade voor voordat ze aan karbonades gehakt zijn. Hiervan het vlees nu losgesneden van het bot. Je hebt nu een rond langwerpig stuk vlees. Dit is de zg lachsbraten

Dit pekel en rook je, je hebt nu kassler Lachs.
Dit aan plakken gesneden is wat jij hebt. Ik kook dit met de zuurkool mee, erg lekker. Je kan het uiteraard ook anders bereiden maar hou er rekening mee dat het gerookt en gezouten is.
Met "artikel is vor dem Verzehr durchzugaren!" Willen ze zeggen dat je het niet rauw moet eten.
Is dat heel erg anders dan Kassler rib?
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zondag 13 december 2015 @ 17:37:46 #216
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_158219433
quote:
0s.gif Op zondag 13 december 2015 17:34 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Is dat heel erg anders dan Kassler rib?
Kassler rippchen ken ik in twee variaties, gerookte en gepekelde ribkarbonade aan stuk of aan karbonade gehakt en als gerookte krabbetjes (ribben met meer vlees eraan dan spareribs)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_158219657
quote:
1s.gif Op zondag 13 december 2015 17:37 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Kassler rippchen ken ik in twee variaties, gerookte en gepekelde ribkarbonade aan stuk of aan karbonade gehakt en als gerookte krabbetjes (ribben met meer vlees eraan dan spareribs)
Omdat het nogal op casselerrib lijkt, en ik ging er altijd vanuit dat dat zijn oorsprong in de een of andere Kassel zou hebben, en gezien de combinatie met zuurkool, eentje in Duitsland.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zondag 13 december 2015 @ 18:26:42 #218
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_158220341
quote:
0s.gif Op zondag 13 december 2015 17:48 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Omdat het nogal op casselerrib lijkt, en ik ging er altijd vanuit dat dat zijn oorsprong in de een of andere Kassel zou hebben, en gezien de combinatie met zuurkool, eentje in Duitsland.
Jep, dat denk ik ook
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_158226022
quote:
1s.gif Op zondag 13 december 2015 17:02 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Kassler Lachs
Okay,
Dit is volgende
Stel je ribkarbonade voor voordat ze aan karbonades gehakt zijn. Hiervan het vlees nu losgesneden van het bot. Je hebt nu een rond langwerpig stuk vlees. Dit is de zg lachsbraten

Dit pekel en rook je, je hebt nu kassler Lachs.
Dit aan plakken gesneden is wat jij hebt. Ik kook dit met de zuurkool mee, erg lekker. Je kan het uiteraard ook anders bereiden maar hou er rekening mee dat het gerookt en gezouten is.
Met "artikel is vor dem Verzehr durchzugaren!" Willen ze zeggen dat je het niet rauw moet eten.
Thanks Piet. Ik zal eens bedenken wat ik ermee zal doen. Voor nu liggen ze in de vriezer.

Mijn Duits is niet goed maar meestal kan ik wel afleiden wat er bedoeld wordt. Nu zag ik echter niet of het nou juist wel of niet voorgegaard was.
Spoilers!
  zondag 13 december 2015 @ 22:13:25 #220
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_158226131
quote:
1s.gif Op zondag 13 december 2015 22:10 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Thanks Piet. Ik zal eens bedenken wat ik ermee zal doen. Voor nu liggen ze in de vriezer.

Mijn Duits is niet goed maar meestal kan ik wel afleiden wat er bedoeld wordt. Nu zag ik echter niet of het nou juist wel of niet voorgegaard was.
Heb je ook worsten gekocht bij Lindchen?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_158226389
quote:
1s.gif Op zondag 13 december 2015 22:13 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Heb je ook worsten gekocht bij Lindchen?
Jazeker! Bockworsten, Krakauers en metworst zowel gegaard als ongegaard. Eigenlijk alle worsten die ze hadden op bloedworst na.
En een stapel broodbeleg, wildzwijnpate en een stel prachtige pastinaken. En vetspek voor mijn schoonmoeder. Volgende keer ga ik wat van alle mooie groenten kopen daar. Deze week kan ik niet koken dus ik moest alles aan me voorbij laten gaan. Zonde.
Spoilers!
  zondag 13 december 2015 @ 22:38:39 #222
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_158226972
quote:
1s.gif Op zondag 13 december 2015 22:20 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Jazeker! Bockworsten, Krakauers en metworst zowel gegaard als ongegaard. Eigenlijk alle worsten die ze hadden op bloedworst na.
En een stapel broodbeleg, wildzwijnpate en een stel prachtige pastinaken. En vetspek voor mijn schoonmoeder. Volgende keer ga ik wat van alle mooie groenten kopen daar. Deze week kan ik niet koken dus ik moest alles aan me voorbij laten gaan. Zonde.
Fijn he, die ouderwetse groenten als raapjes, pastinaak, snijbiet, postelijn
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_158228635
quote:
1s.gif Op zondag 13 december 2015 22:38 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Fijn he, die ouderwetse groenten als raapjes, pastinaak, snijbiet, postelijn
Ja, ik werd er best een beetje gelukkig van. Het was ook niet zo druk als ik dacht. De eerste keer dat ik er was, was in mei op een heel drukke doordeweekse dag. Nu had ik zowel zaterdag- als kerstboomdrukte verwacht maar het viel reuze mee. To be continued.
Spoilers!
pi_158336715
we doen ieder jaar "kerstboom kijken". Met de vriendengroep elk huis af om de boom te jureren maar vooral eten en drinken.

Ik wilde dit jaar 2 gehaktbroden maken. Nog een lekker recept voor?
Eigenlijk wil ik vanavond al koud klaar maken, morgenvroeg bakken en dan opwarmen als het nodig is. (zijn maar een uurtje per woning, dus kan hem niet dan pas bakken).
Wat is een handige volgorde/opwarm methode?

Verder maak ik er nog bij: Fries roggebrood met perenstroop en paté. En een koud watermeloensoepje met munt en krokant seranoham. Dat moet toch punten opleveren 😎 (Ook op de hapjes zijn punten te verdienen)

[ Bericht 21% gewijzigd door trekker25 op 18-12-2015 20:17:38 ]
pi_158342639
Ben maar gewoon begonnen. Een simpele en eentje met iets meer vulling :

http://www.ah.nl/allerhan(...)addenstoelen-en-spek


http://www.lekkerensimpel.com/kerstrecept-gehaktbrood/

Staat klaar in de koelkast, morgen de oven in!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')