abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 4 december 2015 @ 17:33:37 #176
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_158013493
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 december 2015 16:27 schreef Molo het volgende:
Neeeeee, mét schil juist, knappert zo lekker bij doorbijten :9
bovendien, smaak.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 4 december 2015 @ 18:51:18 #177
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_158014908
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 december 2015 17:32 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Melk met citroensmaak, alsof je dreft aan het drinken bent.
Dubro.
pi_158014997
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 december 2015 18:51 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Dubro.
Ik vind ze beide lekker. :D
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  vrijdag 4 december 2015 @ 18:56:37 #179
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_158014999
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 december 2015 18:51 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Dubro.
O+
Ik begrijp nu waarom je soms schuimbekt
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator vrijdag 4 december 2015 @ 19:24:55 #180
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_158015563
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 december 2015 17:32 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wat eerder genoemd werd, mascarpone gebruiken, of deels mascarpone en room.
Ik snap ook niet waarom er geen double en clotted cream verkocht wordt de rest van Europa. De zuivelindustrie komt met de grootst mogelijk tinnef op de markt, zitten altijd verlegen om meer omzet.
Wat doen ze, de melk is niet meer te drinken want smaakt waterig en houdbaar. Karnemelk is aangezuurde magere melk. Wat brengen ze verder aan nieuwe producten? Melk met citroensmaak, alsof je dreft aan het drinken bent.
Geef me double cream, melk met smaak, normandische ietwat kazige boter, schmand.
Volle kwark is ook een succes, net als yoghurt met 10 % vet.
_O_

Boeren doen zo hun best melk met 4,3% vet te krijgen, dan ga je toch geen melk drinken met 1,5%

Als ik yoghurt eet koop ik altijd Den Eelder, gewoon ruim 4% vet. Niks afgeroomd.

Wat doe je precies met Schmand, volgens mij is het net zo vet als het klinkt :P
Kranplätze müssen verdichtet sein
  vrijdag 4 december 2015 @ 19:34:02 #181
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_158015753
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 december 2015 16:14 schreef Bienelientjee het volgende:
We willen zondag een recept maken waar double cream in gebruikt wordt. (Als onderdeel van de vulling voor een twee laagse chocolade cake)

Double cream hebben we in nederland toch niet? Wat kan ik in plaats daarvan het best gebruiken? Het recept zegt dat we 600 ML nodig zouden hebben.
Heeft Marks and Spencer het niet?
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  vrijdag 4 december 2015 @ 20:12:24 #182
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_158016690
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 december 2015 19:24 schreef derLudolf het volgende:

[..]

_O_

Boeren doen zo hun best melk met 4,3% vet te krijgen, dan ga je toch geen melk drinken met 1,5%

Als ik yoghurt eet koop ik altijd Den Eelder, gewoon ruim 4% vet. Niks afgeroomd.

Wat doe je precies met Schmand, volgens mij is het net zo vet als het klinkt :P
Is een soort zure room creme fraiche, gebruik je voor sauzen, op blini's met kaviaar, op een pizza ipv tomatensaus, met bv gerookte zalm. zo rond de 29% vet
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 4 december 2015 @ 20:32:34 #183
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_158017384
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 december 2015 17:32 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wat eerder genoemd werd, mascarpone gebruiken, of deels mascarpone en room.
Ik snap ook niet waarom er geen double en clotted cream verkocht wordt de rest van Europa. De zuivelindustrie komt met de grootst mogelijk tinnef op de markt, zitten altijd verlegen om meer omzet.
Wat doen ze, de melk is niet meer te drinken want smaakt waterig en houdbaar. Karnemelk is aangezuurde magere melk. Wat brengen ze verder aan nieuwe producten? Melk met citroensmaak, alsof je dreft aan het drinken bent.
Geef me double cream, melk met smaak, normandische ietwat kazige boter, schmand.
Volle kwark is ook een succes, net als yoghurt met 10 % vet.
Eens met deze ouwe bok O+

Geen nep producten of nep innovatie, gewoon echte zut _O_
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_158033160
Voor de kerst:

Als ik een puree van doperwt wil maken voor kleine toefjes op het bord, hoe zorg ik dan dat het voor langere tijd mooi op het bord blijft/niet lekt? Good old paseerdoek of toch een xantaan achtig middel erdoor?
  zaterdag 5 december 2015 @ 16:26:39 #185
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_158034736
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 december 2015 14:56 schreef louter_genieten het volgende:
Voor de kerst:

Als ik een puree van doperwt wil maken voor kleine toefjes op het bord, hoe zorg ik dan dat het voor langere tijd mooi op het bord blijft/niet lekt? Good old paseerdoek of toch een xantaan achtig middel erdoor?
Ik heb geen idee, zou het moeten proberen. Maar ik zou eerder wat aardappelpuree poeder gebruiken dan xantaan of alginaat .
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_158035201
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 december 2015 14:56 schreef louter_genieten het volgende:
Voor de kerst:

Als ik een puree van doperwt wil maken voor kleine toefjes op het bord, hoe zorg ik dan dat het voor langere tijd mooi op het bord blijft/niet lekt? Good old paseerdoek of toch een xantaan achtig middel erdoor?
Is volgens mij beide niet echt nodig.
pi_158057053
Kaasfondue op aanraden van de kaasboerin O+ is geworden:
1 met Appenzeller, emmenthaler, gruyere, vacherin fribourg en evitas.

De ander een mosterdkaasfondue en gruyere met bier

Daarbij 3 verschillende zuurdesembroden, broccoli en bloemkoolroosjes, gekookte kleine krieltjes in zout water, peer, druiven, bleekselderij.

Zo lekker. :9

Binnenkort de Vacherin Mont d'Or uit de oven van weltschmerz eens proberen.

Ik ben gisteren echt 5 kilo aangekomen geloof ik. :P
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_158057391
quote:
0s.gif Op zondag 6 december 2015 15:09 schreef habitue het volgende:
Kaasfondue op aanraden van de kaasboerin O+ is geworden:
1 met Appenzeller, emmenthaler, gruyere, vacherin fribourg en evitas.
Etivaz is wel erg lekker, erg Alperig ook. Het moet wel ontzettend Zwitsers gesmaakt hebben zo.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_158058262
quote:
0s.gif Op zondag 6 december 2015 15:19 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Etivaz is wel erg lekker, erg Alperig ook. Het moet wel ontzettend Zwitsers gesmaakt hebben zo.
Spontaan mijn skisokken aangetrokken!
O, ik schreef het verkeerd... Ja ik kende die kaas niet, maar echt een lekkere uitgesproken smaak.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  † In Memoriam † zondag 6 december 2015 @ 15:48:09 #190
231686 budvar
budvar
pi_158058293
quote:
0s.gif Op zondag 6 december 2015 15:09 schreef habitue het volgende:
Kaasfondue op aanraden van de kaasboerin O+ is geworden:
1 met Appenzeller, emmenthaler, gruyere, vacherin fribourg en evitas.

De ander een mosterdkaasfondue en gruyere met bier

Daarbij 3 verschillende zuurdesembroden, broccoli en bloemkoolroosjes, gekookte kleine krieltjes in zout water, peer, druiven, bleekselderij.

Zo lekker. :9

Binnenkort de Vacherin Mont d'Or uit de oven van weltschmerz eens proberen.

Ik ben gisteren echt 5 kilo aangekomen geloof ik. :P
Ken het eigenlijk alleen met brood, doe je bloemkool en broccoli ook nog voorgaren of gewoon rauw erin?
[b]Op maandag 26 januari 2015 11:42 schreef Bapple het volgende:[/b]
Hier hebben we budvar. De grootste atheist van FOK!, en die zou het natuurlijk weer anders hebben gedaan.
Kan ook niet anders. :(
JE WEET ALTIJD ALLES BETER
pi_158058487
quote:
1s.gif Op zondag 6 december 2015 15:48 schreef budvar het volgende:

[..]

Ken het eigenlijk alleen met brood, doe je bloemkool en broccoli ook nog voorgaren of gewoon rauw erin?
Eventjes koken. Moet nog wel een lekkere bite in zitten. Vond de peer ook erg lekker erbij.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  † In Memoriam † zondag 6 december 2015 @ 15:56:42 #192
231686 budvar
budvar
pi_158058581
quote:
0s.gif Op zondag 6 december 2015 15:53 schreef habitue het volgende:

[..]

Eventjes koken. Moet nog wel een lekkere bite in zitten. Vond de peer ook erg lekker erbij.
Klinkt goed ga ik de volgende ook proberen! En aan peer had ik nooit gedacht maar klinkt ook lekker.
[b]Op maandag 26 januari 2015 11:42 schreef Bapple het volgende:[/b]
Hier hebben we budvar. De grootste atheist van FOK!, en die zou het natuurlijk weer anders hebben gedaan.
Kan ook niet anders. :(
JE WEET ALTIJD ALLES BETER
  † In Memoriam † zondag 6 december 2015 @ 16:00:34 #193
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_158058701
Ik bedacht me dat ik misschien een varkens filet rollade wil maken (open snijden en daarmee inwrijven of zo) met 5 spices kruiden mengsel, maar ik vraag me af of die kruiden (plus zout en peper) voldoende zijn. Iemand ideeën?
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
  zondag 6 december 2015 @ 16:10:19 #194
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_158058994
quote:
7s.gif Op zondag 6 december 2015 16:00 schreef Skaai het volgende:
Ik bedacht me dat ik misschien een varkens filet rollade wil maken (open snijden en daarmee inwrijven of zo) met 5 spices kruiden mengsel, maar ik vraag me af of die kruiden (plus zout en peper) voldoende zijn. Iemand ideeën?
Gekochte Rollade is altijd al gekruid (niet lekker vind ik) of wil je zelf een rollade maken? Als je zelf een rollade gaat maken en kruiden, zout peper nootmuskaat knoflook, gemalen kummel?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † zondag 6 december 2015 @ 16:21:37 #195
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_158059406
Zelf rollade maken ja, die voor gekruide troep is inderdaad niet lekker. Open snijden, inwrijven, oprollen en opbinden. Kummel ken ik nog niet, tenzij dat een andere benaming is voor iets :P
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
  zondag 6 december 2015 @ 16:31:05 #196
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_158059716
quote:
7s.gif Op zondag 6 december 2015 16:21 schreef Skaai het volgende:
Zelf rollade maken ja, die voor gekruide troep is inderdaad niet lekker. Open snijden, inwrijven, oprollen en opbinden. Kummel ken ik nog niet, tenzij dat een andere benaming is voor iets :P
Kummel wordt in NL meestal Karwij genoemd
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † zondag 6 december 2015 @ 17:21:26 #197
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_158061005
I knew it! Dankjewel :)
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
pi_158074532
quote:
14s.gif Op zondag 6 december 2015 15:47 schreef habitue het volgende:

[..]

Spontaan mijn skisokken aangetrokken!
O, ik schreef het verkeerd... Ja ik kende die kaas niet, maar echt een lekkere uitgesproken smaak.
Hij is er ook maar een paar maanden per jaar, meestal haalt de voorraad januari niet. Zoals het land ruikt smaakt de kaas.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  maandag 7 december 2015 @ 11:14:13 #199
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_158074751
quote:
0s.gif Op maandag 7 december 2015 11:02 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Hij is er ook maar een paar maanden per jaar, meestal haalt de voorraad januari niet. Zoals het land ruikt smaakt de kaas.
Ja bedankt he, nu zin in kaasfondue!!! :(
Verdeurie!
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_158145406
Beste Piet, ik lees in de Metro net een pulled pork uit de oven recept. Kun je pulled pork ook van wild zwijn maken en zoja, moet receptuur en bereiding dan ook aangepast worden? Dank!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')