bovendien, smaak.quote:Op vrijdag 4 december 2015 16:27 schreef Molo het volgende:
Neeeeee, mét schil juist, knappert zo lekker bij doorbijten
Dubro.quote:Op vrijdag 4 december 2015 17:32 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Melk met citroensmaak, alsof je dreft aan het drinken bent.
Ik vind ze beide lekker.quote:
quote:
quote:Op vrijdag 4 december 2015 17:32 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wat eerder genoemd werd, mascarpone gebruiken, of deels mascarpone en room.
Ik snap ook niet waarom er geen double en clotted cream verkocht wordt de rest van Europa. De zuivelindustrie komt met de grootst mogelijk tinnef op de markt, zitten altijd verlegen om meer omzet.
Wat doen ze, de melk is niet meer te drinken want smaakt waterig en houdbaar. Karnemelk is aangezuurde magere melk. Wat brengen ze verder aan nieuwe producten? Melk met citroensmaak, alsof je dreft aan het drinken bent.
Geef me double cream, melk met smaak, normandische ietwat kazige boter, schmand.
Volle kwark is ook een succes, net als yoghurt met 10 % vet.
Heeft Marks and Spencer het niet?quote:Op vrijdag 4 december 2015 16:14 schreef Bienelientjee het volgende:
We willen zondag een recept maken waar double cream in gebruikt wordt. (Als onderdeel van de vulling voor een twee laagse chocolade cake)
Double cream hebben we in nederland toch niet? Wat kan ik in plaats daarvan het best gebruiken? Het recept zegt dat we 600 ML nodig zouden hebben.
Is een soort zure room creme fraiche, gebruik je voor sauzen, op blini's met kaviaar, op een pizza ipv tomatensaus, met bv gerookte zalm. zo rond de 29% vetquote:Op vrijdag 4 december 2015 19:24 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Boeren doen zo hun best melk met 4,3% vet te krijgen, dan ga je toch geen melk drinken met 1,5%
Als ik yoghurt eet koop ik altijd Den Eelder, gewoon ruim 4% vet. Niks afgeroomd.
Wat doe je precies met Schmand, volgens mij is het net zo vet als het klinkt
Eens met deze ouwe bokquote:Op vrijdag 4 december 2015 17:32 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wat eerder genoemd werd, mascarpone gebruiken, of deels mascarpone en room.
Ik snap ook niet waarom er geen double en clotted cream verkocht wordt de rest van Europa. De zuivelindustrie komt met de grootst mogelijk tinnef op de markt, zitten altijd verlegen om meer omzet.
Wat doen ze, de melk is niet meer te drinken want smaakt waterig en houdbaar. Karnemelk is aangezuurde magere melk. Wat brengen ze verder aan nieuwe producten? Melk met citroensmaak, alsof je dreft aan het drinken bent.
Geef me double cream, melk met smaak, normandische ietwat kazige boter, schmand.
Volle kwark is ook een succes, net als yoghurt met 10 % vet.
Ik heb geen idee, zou het moeten proberen. Maar ik zou eerder wat aardappelpuree poeder gebruiken dan xantaan of alginaat .quote:Op zaterdag 5 december 2015 14:56 schreef louter_genieten het volgende:
Voor de kerst:
Als ik een puree van doperwt wil maken voor kleine toefjes op het bord, hoe zorg ik dan dat het voor langere tijd mooi op het bord blijft/niet lekt? Good old paseerdoek of toch een xantaan achtig middel erdoor?
Is volgens mij beide niet echt nodig.quote:Op zaterdag 5 december 2015 14:56 schreef louter_genieten het volgende:
Voor de kerst:
Als ik een puree van doperwt wil maken voor kleine toefjes op het bord, hoe zorg ik dan dat het voor langere tijd mooi op het bord blijft/niet lekt? Good old paseerdoek of toch een xantaan achtig middel erdoor?
Etivaz is wel erg lekker, erg Alperig ook. Het moet wel ontzettend Zwitsers gesmaakt hebben zo.quote:Op zondag 6 december 2015 15:09 schreef habitue het volgende:
Kaasfondue op aanraden van de kaasboerin is geworden:
1 met Appenzeller, emmenthaler, gruyere, vacherin fribourg en evitas.
Spontaan mijn skisokken aangetrokken!quote:Op zondag 6 december 2015 15:19 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Etivaz is wel erg lekker, erg Alperig ook. Het moet wel ontzettend Zwitsers gesmaakt hebben zo.
Ken het eigenlijk alleen met brood, doe je bloemkool en broccoli ook nog voorgaren of gewoon rauw erin?quote:Op zondag 6 december 2015 15:09 schreef habitue het volgende:
Kaasfondue op aanraden van de kaasboerin is geworden:
1 met Appenzeller, emmenthaler, gruyere, vacherin fribourg en evitas.
De ander een mosterdkaasfondue en gruyere met bier
Daarbij 3 verschillende zuurdesembroden, broccoli en bloemkoolroosjes, gekookte kleine krieltjes in zout water, peer, druiven, bleekselderij.
Zo lekker.
Binnenkort de Vacherin Mont d'Or uit de oven van weltschmerz eens proberen.
Ik ben gisteren echt 5 kilo aangekomen geloof ik.
Eventjes koken. Moet nog wel een lekkere bite in zitten. Vond de peer ook erg lekker erbij.quote:Op zondag 6 december 2015 15:48 schreef budvar het volgende:
[..]
Ken het eigenlijk alleen met brood, doe je bloemkool en broccoli ook nog voorgaren of gewoon rauw erin?
Klinkt goed ga ik de volgende ook proberen! En aan peer had ik nooit gedacht maar klinkt ook lekker.quote:Op zondag 6 december 2015 15:53 schreef habitue het volgende:
[..]
Eventjes koken. Moet nog wel een lekkere bite in zitten. Vond de peer ook erg lekker erbij.
Gekochte Rollade is altijd al gekruid (niet lekker vind ik) of wil je zelf een rollade maken? Als je zelf een rollade gaat maken en kruiden, zout peper nootmuskaat knoflook, gemalen kummel?quote:Op zondag 6 december 2015 16:00 schreef Skaai het volgende:
Ik bedacht me dat ik misschien een varkens filet rollade wil maken (open snijden en daarmee inwrijven of zo) met 5 spices kruiden mengsel, maar ik vraag me af of die kruiden (plus zout en peper) voldoende zijn. Iemand ideeën?
Kummel wordt in NL meestal Karwij genoemdquote:Op zondag 6 december 2015 16:21 schreef Skaai het volgende:
Zelf rollade maken ja, die voor gekruide troep is inderdaad niet lekker. Open snijden, inwrijven, oprollen en opbinden. Kummel ken ik nog niet, tenzij dat een andere benaming is voor iets
Hij is er ook maar een paar maanden per jaar, meestal haalt de voorraad januari niet. Zoals het land ruikt smaakt de kaas.quote:Op zondag 6 december 2015 15:47 schreef habitue het volgende:
[..]
Spontaan mijn skisokken aangetrokken!
O, ik schreef het verkeerd... Ja ik kende die kaas niet, maar echt een lekkere uitgesproken smaak.
Ja bedankt he, nu zin in kaasfondue!!!quote:Op maandag 7 december 2015 11:02 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Hij is er ook maar een paar maanden per jaar, meestal haalt de voorraad januari niet. Zoals het land ruikt smaakt de kaas.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |