Ik ken het product niet, maar als ik het goegel is het idd een geleisuiker die je niet hoeft te koken.quote:Op zaterdag 19 december 2015 22:15 schreef davo1979 het volgende:
Hallo Piet,
In een Duits recept kwam ik dit tegen dat er in moet " 90 g SweetFamily „Fix für fruchtige Desserts" ik heb het product gevonden op het internet, maar ik kan er niet echt achter komen wat het nou is en waar ik het mee zou kunnen vervangen (aangezien ik niet 123 in Duitsland kom). Ik dacht zelf dat het een geleisuiker was dat niet verwarmd hoeft te worden maar misschien heb ik het mis?
Ist wat geworden?quote:Op vrijdag 18 december 2015 22:45 schreef trekker25 het volgende:
Ben maar gewoon begonnen. Een simpele en eentje met iets meer vulling :
http://www.ah.nl/allerhan(...)addenstoelen-en-spek
http://www.lekkerensimpel.com/kerstrecept-gehaktbrood/
Staat klaar in de koelkast, morgen de oven in!
Sorry, geen ervaring mee.quote:Op zondag 20 december 2015 13:54 schreef madeliefff het volgende:
Piet weet jij hoelang koekjes gevuld met botercreme goed blijven? ik wil namelijk weten hoelang van te voren ik ze kan maken
maar kwa bederven ?quote:
Mij niet. Zou me gewoon aan de verpakking houden.quote:Op zondag 20 december 2015 14:55 schreef Aventura het volgende:
Vraag: hoe bereid ik een stuk kant-en-klare Pekingeendfilet uit de diepvries? Het weegt ongeveer 750 gram. Op de verpakking staat: eerst ontdooien, dan 20 minuten op 200 graden en dan nog onder de grill. Maar 200 graden lijkt mij wat te heet?
Botercreme met eieren? Niet lang, paar dagen in de koelkast, botercreme met alleen boter een suiker, week of twee in de koelkast, op koekjes, snel opetenquote:
http://www.aziatische-ingredienten.nl/pekingeend-geroosterd/quote:Op zondag 20 december 2015 14:55 schreef Aventura het volgende:
Vraag: hoe bereid ik een stuk kant-en-klare Pekingeendfilet uit de diepvries? Het weegt ongeveer 750 gram. Op de verpakking staat: eerst ontdooien, dan 20 minuten op 200 graden en dan nog onder de grill. Maar 200 graden lijkt mij wat te heet?
crème zonder eieren. Oke ik wil ze zes dagen van te voren gaan maken namelijk en de koekjes ook gelijk vullenquote:Op zondag 20 december 2015 15:04 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Botercreme met eieren? Niet lang, paar dagen in de koelkast, botercreme met alleen boter een suiker, week of twee in de koelkast, op koekjes, snel opeten
Denk niet dat het zo snel zal bederven, maar het lijkt me niet lekker.quote:Op zondag 20 december 2015 18:21 schreef madeliefff het volgende:
[..]
crème zonder eieren. Oke ik wil ze zes dagen van te voren gaan maken namelijk en de koekjes ook gelijk vullen
Het vullen van de koekjes is toch het werk niet? Bak de koekjes, doe ze in een trommel, maar kort tevoren de botercreme en vul ze, zo zou ik het doen.quote:Op zondag 20 december 2015 18:21 schreef madeliefff het volgende:
[..]
crème zonder eieren. Oke ik wil ze zes dagen van te voren gaan maken namelijk en de koekjes ook gelijk vullen
Ranzig worden ze niet in zes dagen. Maar als de hoeveelheid gebonden vocht tov het adsorptievermogen niet gelijk is (dat heet aw, wateractiviteit) dan gaat er vocht migreren. De enige manier om dat tegen te gaan is koekjes ennbotercreme met beiden exact gelijke aw te maken, het water migreert wel maar beide kantenop even veel. Je kunt ook een barrière maken dmv een dun laagje vet op de koekjes, hoe dunner hoe beter. De laatste optie is de koekjes pas op het laatste moment met de botercreme in aanraking laten komen.quote:Op zondag 20 december 2015 18:27 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Het vullen van de koekjes is toch het werk niet? Bak de koekjes, doe ze in een trommel, maar kort tevoren de botercreme en vul ze, zo zou ik het doen.
Fabriekskoekenbakkers gebruiken allerlei hulpmiddelen hiervoor, gehard vet, stabilisatoren, etc.
Ik ben bang dat als je ze zes dagen van te voren maakt de boter oxideert en ranzig wordt, en als je de koekjes om dat te voorkomen in de koelkast legt ze zacht worden.
In Nederland krijgen de boeren vooral vergoeding op basis van het eiwit gehalte.quote:Op vrijdag 4 december 2015 19:24 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Boeren doen zo hun best melk met 4,3% vet te krijgen, dan ga je toch geen melk drinken met 1,5%
Als ik een pakje boter bij kamertemp open een week laat liggen is die echt ranzig aan het wordenquote:Op zondag 20 december 2015 18:47 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Ranzig worden ze niet in zes dagen.
Melk wordt vooral voor de kaasindustrie gemaakt, vandaar, eiwit.quote:Op maandag 21 december 2015 12:42 schreef KaheemSaid het volgende:
[..]
In Nederland krijgen de boeren vooral vergoeding op basis van het eiwit gehalte.
Goed vlees kopen, had gisteren nog een prachtige stoofschotel van hert.quote:Op maandag 21 december 2015 15:53 schreef Gripper het volgende:
Piet,
Ik at pas ergens in een restaurant een pasta met stoofvlees, zo ongelooflijk mals: het had ongeveer de structuur van carpaccio, maar dan dus als gaar stoofvlees. In een saus met wat tomaatjes (maar niet echt een hele tomatige saus) en volgens mij zat er ook aardig wat rode wijn in de saus.
Wat is de truc om het zo mals te krijgen? Een nacht vooraf marineren in de wijn?
quote:Op zondag 20 december 2015 18:47 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Ranzig worden ze niet in zes dagen. Maar als de hoeveelheid gebonden vocht tov het adsorptievermogen niet gelijk is (dat heet aw, wateractiviteit) dan gaat er vocht migreren. De enige manier om dat tegen te gaan is koekjes ennbotercreme met beiden exact gelijke aw te maken, het water migreert wel maar beide kantenop even veel. Je kunt ook een barrière maken dmv een dun laagje vet op de koekjes, hoe dunner hoe beter. De laatste optie is de koekjes pas op het laatste moment met de botercreme in aanraking laten komen.
Of de koekjes lang of kort stevig blijven hangt dus heel erg van de receptuur van de koekjes en botercreme af. Zonder aw meter ga je hier niet uitkomen. Piet zijn idee om de koekjes pas de laatste momenten te vullen is het meest veilig.
nah de vulling is echt zo gemaakt juist, het zijn best veel koekjes om te vullen en er zijn meerdere dingne die op het laatste moment gemaakt moeten worden dus van te voren is dan fijner. Maar ik heb het nog even na gevraagd aan een Tsjech aangezien het een Tsjechisch kerstkoekje is en die zegt dat ze het altijd van te voren al maakt en het juist lekkerder word als het zachter word ( misschien is het koekje uit het recept wel expres zo gemaakt dat het zachter moet worden ofzo) maar ik vul ze dus toch maar van te voren en zie wel hoe het uit paktquote:Op zondag 20 december 2015 18:27 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Het vullen van de koekjes is toch het werk niet? Bak de koekjes, doe ze in een trommel, maar kort tevoren de botercreme en vul ze, zo zou ik het doen.
Fabriekskoekenbakkers gebruiken allerlei hulpmiddelen hiervoor, gehard vet, stabilisatoren, etc.
Ik ben bang dat als je ze zes dagen van te voren maakt de boter oxideert en ranzig wordt, en als je de koekjes om dat te voorkomen in de koelkast legt ze zacht worden.
Succes ermee!quote:Op maandag 21 december 2015 17:04 schreef madeliefff het volgende:
[..]
[..]
nah de vulling is echt zo gemaakt juist, het zijn best veel koekjes om te vullen en er zijn meerdere dingne die op het laatste moment gemaakt moeten worden dus van te voren is dan fijner. Maar ik heb het nog even na gevraagd aan een Tsjech aangezien het een Tsjechisch kerstkoekje is en die zegt dat ze het altijd van te voren al maakt en het juist lekkerder word als het zachter word ( misschien is het koekje uit het recept wel expres zo gemaakt dat het zachter moet worden ofzo) maar ik vul ze dus toch maar van te voren en zie wel hoe het uit pakt
Waarom vraag je het dan, als je het advies toch niet gaat opvolgen?quote:Op maandag 21 december 2015 17:04 schreef madeliefff het volgende:
[..]
[..]
nah de vulling is echt zo gemaakt juist, het zijn best veel koekjes om te vullen en er zijn meerdere dingne die op het laatste moment gemaakt moeten worden dus van te voren is dan fijner. Maar ik heb het nog even na gevraagd aan een Tsjech aangezien het een Tsjechisch kerstkoekje is en die zegt dat ze het altijd van te voren al maakt en het juist lekkerder word als het zachter word ( misschien is het koekje uit het recept wel expres zo gemaakt dat het zachter moet worden ofzo) maar ik vul ze dus toch maar van te voren en zie wel hoe het uit pakt
ik dacht dat iem.hier Er misschien ervaring mee had en zo klonk het niet . Ik had ook t idee dat ze t in tsjechie altijd al vroeg maken maar omdat ik t niet zeker wist dacht ik ik vraag t even hier..Toen ik een heel ander antwoord kreeg leek t mij handiger t ook nog aan iemand In tsjechie te vragen. En wie weet heeft piet wel gelijk ..We zullen t zien.quote:Op maandag 21 december 2015 17:39 schreef Molo het volgende:
[..]
Waarom vraag je het dan, als je het advies toch niet gaat opvolgen?
is goed doe ik. Voor de crème heb ik gebruikt: boter, suiker, rum en gemalen noten. De koekjes bestaan uit: bloem , gemalen noten, boter, suiker, cacao poeder en dan zijn de koekjes gebakken in de ovenquote:Op maandag 21 december 2015 17:19 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Succes ermee!
Laat je ook ff weten hoe het geworden is, en welk recept je hebt gebruikt?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |