abonnement Unibet Coolblue
pi_158366704
Hallo Piet,

In een Duits recept kwam ik dit tegen dat er in moet " 90 g SweetFamily „Fix für fruchtige Desserts" ik heb het product gevonden op het internet, maar ik kan er niet echt achter komen wat het nou is en waar ik het mee zou kunnen vervangen (aangezien ik niet 123 in Duitsland kom). Ik dacht zelf dat het een geleisuiker was dat niet verwarmd hoeft te worden maar misschien heb ik het mis?
  zaterdag 19 december 2015 @ 22:33:36 #227
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_158367148
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 december 2015 22:15 schreef davo1979 het volgende:
Hallo Piet,

In een Duits recept kwam ik dit tegen dat er in moet " 90 g SweetFamily „Fix für fruchtige Desserts" ik heb het product gevonden op het internet, maar ik kan er niet echt achter komen wat het nou is en waar ik het mee zou kunnen vervangen (aangezien ik niet 123 in Duitsland kom). Ik dacht zelf dat het een geleisuiker was dat niet verwarmd hoeft te worden maar misschien heb ik het mis?
Ik ken het product niet, maar als ik het goegel is het idd een geleisuiker die je niet hoeft te koken.
Je zou suiker met wat alginaat of xantaangom kunnen gebruiken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 19 december 2015 @ 22:34:10 #228
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_158367161
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 december 2015 22:45 schreef trekker25 het volgende:
Ben maar gewoon begonnen. Een simpele en eentje met iets meer vulling :

http://www.ah.nl/allerhan(...)addenstoelen-en-spek


http://www.lekkerensimpel.com/kerstrecept-gehaktbrood/

Staat klaar in de koelkast, morgen de oven in!
Ist wat geworden?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 20 december 2015 @ 13:54:50 #229
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_158378160
Piet weet jij hoelang koekjes gevuld met botercreme goed blijven? ik wil namelijk weten hoelang van te voren ik ze kan maken

[ Bericht 17% gewijzigd door madeliefff op 20-12-2015 14:00:14 ]
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
  zondag 20 december 2015 @ 14:11:19 #230
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_158378530
Kort. Botercreme maakt je koekjes slap.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 20 december 2015 @ 14:42:41 #231
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_158379343
quote:
1s.gif Op zondag 20 december 2015 13:54 schreef madeliefff het volgende:
Piet weet jij hoelang koekjes gevuld met botercreme goed blijven? ik wil namelijk weten hoelang van te voren ik ze kan maken
Sorry, geen ervaring mee.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 20 december 2015 @ 14:55:17 #232
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_158379790
Vraag: hoe bereid ik een stuk kant-en-klare Pekingeendfilet uit de diepvries? Het weegt ongeveer 750 gram. Op de verpakking staat: eerst ontdooien, dan 20 minuten op 200 graden en dan nog onder de grill. Maar 200 graden lijkt mij wat te heet?
  zondag 20 december 2015 @ 14:57:02 #233
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_158379847
quote:
1s.gif Op zondag 20 december 2015 14:11 schreef Molo het volgende:
Kort. Botercreme maakt je koekjes slap.
maar kwa bederven ?
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
  zondag 20 december 2015 @ 15:02:23 #234
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_158379988
quote:
0s.gif Op zondag 20 december 2015 14:55 schreef Aventura het volgende:
Vraag: hoe bereid ik een stuk kant-en-klare Pekingeendfilet uit de diepvries? Het weegt ongeveer 750 gram. Op de verpakking staat: eerst ontdooien, dan 20 minuten op 200 graden en dan nog onder de grill. Maar 200 graden lijkt mij wat te heet?
Mij niet. Zou me gewoon aan de verpakking houden.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 20 december 2015 @ 15:04:51 #235
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_158380049
quote:
1s.gif Op zondag 20 december 2015 14:57 schreef madeliefff het volgende:

[..]

maar kwa bederven ?
Botercreme met eieren? Niet lang, paar dagen in de koelkast, botercreme met alleen boter een suiker, week of twee in de koelkast, op koekjes, snel opeten
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 20 december 2015 @ 15:50:10 #236
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_158381165
quote:
0s.gif Op zondag 20 december 2015 14:55 schreef Aventura het volgende:
Vraag: hoe bereid ik een stuk kant-en-klare Pekingeendfilet uit de diepvries? Het weegt ongeveer 750 gram. Op de verpakking staat: eerst ontdooien, dan 20 minuten op 200 graden en dan nog onder de grill. Maar 200 graden lijkt mij wat te heet?
http://www.aziatische-ingredienten.nl/pekingeend-geroosterd/
  zondag 20 december 2015 @ 18:21:39 #237
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_158386098
quote:
1s.gif Op zondag 20 december 2015 15:04 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Botercreme met eieren? Niet lang, paar dagen in de koelkast, botercreme met alleen boter een suiker, week of twee in de koelkast, op koekjes, snel opeten
crème zonder eieren. Oke ik wil ze zes dagen van te voren gaan maken namelijk en de koekjes ook gelijk vullen
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
pi_158386253
quote:
1s.gif Op zondag 20 december 2015 18:21 schreef madeliefff het volgende:

[..]

crème zonder eieren. Oke ik wil ze zes dagen van te voren gaan maken namelijk en de koekjes ook gelijk vullen
Denk niet dat het zo snel zal bederven, maar het lijkt me niet lekker.
  zondag 20 december 2015 @ 18:27:34 #239
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_158386262
quote:
1s.gif Op zondag 20 december 2015 18:21 schreef madeliefff het volgende:

[..]

crème zonder eieren. Oke ik wil ze zes dagen van te voren gaan maken namelijk en de koekjes ook gelijk vullen
Het vullen van de koekjes is toch het werk niet? Bak de koekjes, doe ze in een trommel, maar kort tevoren de botercreme en vul ze, zo zou ik het doen.
Fabriekskoekenbakkers gebruiken allerlei hulpmiddelen hiervoor, gehard vet, stabilisatoren, etc.
Ik ben bang dat als je ze zes dagen van te voren maakt de boter oxideert en ranzig wordt, en als je de koekjes om dat te voorkomen in de koelkast legt ze zacht worden.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_158386816
quote:
1s.gif Op zondag 20 december 2015 18:27 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Het vullen van de koekjes is toch het werk niet? Bak de koekjes, doe ze in een trommel, maar kort tevoren de botercreme en vul ze, zo zou ik het doen.
Fabriekskoekenbakkers gebruiken allerlei hulpmiddelen hiervoor, gehard vet, stabilisatoren, etc.
Ik ben bang dat als je ze zes dagen van te voren maakt de boter oxideert en ranzig wordt, en als je de koekjes om dat te voorkomen in de koelkast legt ze zacht worden.
Ranzig worden ze niet in zes dagen. Maar als de hoeveelheid gebonden vocht tov het adsorptievermogen niet gelijk is (dat heet aw, wateractiviteit) dan gaat er vocht migreren. De enige manier om dat tegen te gaan is koekjes ennbotercreme met beiden exact gelijke aw te maken, het water migreert wel maar beide kantenop even veel. Je kunt ook een barrière maken dmv een dun laagje vet op de koekjes, hoe dunner hoe beter. De laatste optie is de koekjes pas op het laatste moment met de botercreme in aanraking laten komen.

Of de koekjes lang of kort stevig blijven hangt dus heel erg van de receptuur van de koekjes en botercreme af. Zonder aw meter ga je hier niet uitkomen. Piet zijn idee om de koekjes pas de laatste momenten te vullen is het meest veilig.
Whatever...
pi_158406815
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 december 2015 19:24 schreef derLudolf het volgende:

[..]

_O_

Boeren doen zo hun best melk met 4,3% vet te krijgen, dan ga je toch geen melk drinken met 1,5%
In Nederland krijgen de boeren vooral vergoeding op basis van het eiwit gehalte.
  maandag 21 december 2015 @ 12:50:38 #242
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_158407027
quote:
1s.gif Op zondag 20 december 2015 18:47 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Ranzig worden ze niet in zes dagen.
Als ik een pakje boter bij kamertemp open een week laat liggen is die echt ranzig aan het worden
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 21 december 2015 @ 12:51:39 #243
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_158407063
quote:
0s.gif Op maandag 21 december 2015 12:42 schreef KaheemSaid het volgende:

[..]

In Nederland krijgen de boeren vooral vergoeding op basis van het eiwit gehalte.
Melk wordt vooral voor de kaasindustrie gemaakt, vandaar, eiwit.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_158411943
Piet,

Ik at pas ergens in een restaurant een pasta met stoofvlees, zo ongelooflijk mals: het had ongeveer de structuur van carpaccio, maar dan dus als gaar stoofvlees. In een saus met wat tomaatjes (maar niet echt een hele tomatige saus) en volgens mij zat er ook aardig wat rode wijn in de saus.

Wat is de truc om het zo mals te krijgen? Een nacht vooraf marineren in de wijn?
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  maandag 21 december 2015 @ 15:57:35 #245
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_158412034
quote:
0s.gif Op maandag 21 december 2015 15:53 schreef Gripper het volgende:
Piet,

Ik at pas ergens in een restaurant een pasta met stoofvlees, zo ongelooflijk mals: het had ongeveer de structuur van carpaccio, maar dan dus als gaar stoofvlees. In een saus met wat tomaatjes (maar niet echt een hele tomatige saus) en volgens mij zat er ook aardig wat rode wijn in de saus.

Wat is de truc om het zo mals te krijgen? Een nacht vooraf marineren in de wijn?
Goed vlees kopen, had gisteren nog een prachtige stoofschotel van hert.
Ik braad het gewoon aan en stoof het dan in rode wijn tot het gaar is. Bij rundvlees kan dat soms lang duren en droog worden. Wat helpt is als het mooi gemarmerd is, maar daar is lastig aan te komen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 21 december 2015 @ 17:04:48 #246
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_158413683
quote:
1s.gif Op zondag 20 december 2015 18:47 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Ranzig worden ze niet in zes dagen. Maar als de hoeveelheid gebonden vocht tov het adsorptievermogen niet gelijk is (dat heet aw, wateractiviteit) dan gaat er vocht migreren. De enige manier om dat tegen te gaan is koekjes ennbotercreme met beiden exact gelijke aw te maken, het water migreert wel maar beide kantenop even veel. Je kunt ook een barrière maken dmv een dun laagje vet op de koekjes, hoe dunner hoe beter. De laatste optie is de koekjes pas op het laatste moment met de botercreme in aanraking laten komen.

Of de koekjes lang of kort stevig blijven hangt dus heel erg van de receptuur van de koekjes en botercreme af. Zonder aw meter ga je hier niet uitkomen. Piet zijn idee om de koekjes pas de laatste momenten te vullen is het meest veilig.
quote:
1s.gif Op zondag 20 december 2015 18:27 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Het vullen van de koekjes is toch het werk niet? Bak de koekjes, doe ze in een trommel, maar kort tevoren de botercreme en vul ze, zo zou ik het doen.
Fabriekskoekenbakkers gebruiken allerlei hulpmiddelen hiervoor, gehard vet, stabilisatoren, etc.
Ik ben bang dat als je ze zes dagen van te voren maakt de boter oxideert en ranzig wordt, en als je de koekjes om dat te voorkomen in de koelkast legt ze zacht worden.
nah de vulling is echt zo gemaakt juist, het zijn best veel koekjes om te vullen en er zijn meerdere dingne die op het laatste moment gemaakt moeten worden dus van te voren is dan fijner. Maar ik heb het nog even na gevraagd aan een Tsjech aangezien het een Tsjechisch kerstkoekje is :P en die zegt dat ze het altijd van te voren al maakt en het juist lekkerder word als het zachter word ( misschien is het koekje uit het recept wel expres zo gemaakt dat het zachter moet worden ofzo) maar ik vul ze dus toch maar van te voren en zie wel hoe het uit pakt :)
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
  maandag 21 december 2015 @ 17:19:40 #247
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_158414096
quote:
0s.gif Op maandag 21 december 2015 17:04 schreef madeliefff het volgende:

[..]


[..]

nah de vulling is echt zo gemaakt juist, het zijn best veel koekjes om te vullen en er zijn meerdere dingne die op het laatste moment gemaakt moeten worden dus van te voren is dan fijner. Maar ik heb het nog even na gevraagd aan een Tsjech aangezien het een Tsjechisch kerstkoekje is :P en die zegt dat ze het altijd van te voren al maakt en het juist lekkerder word als het zachter word ( misschien is het koekje uit het recept wel expres zo gemaakt dat het zachter moet worden ofzo) maar ik vul ze dus toch maar van te voren en zie wel hoe het uit pakt :)
Succes ermee!
Laat je ook ff weten hoe het geworden is, en welk recept je hebt gebruikt?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 21 december 2015 @ 17:39:11 #248
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_158414546
quote:
0s.gif Op maandag 21 december 2015 17:04 schreef madeliefff het volgende:

[..]


[..]

nah de vulling is echt zo gemaakt juist, het zijn best veel koekjes om te vullen en er zijn meerdere dingne die op het laatste moment gemaakt moeten worden dus van te voren is dan fijner. Maar ik heb het nog even na gevraagd aan een Tsjech aangezien het een Tsjechisch kerstkoekje is :P en die zegt dat ze het altijd van te voren al maakt en het juist lekkerder word als het zachter word ( misschien is het koekje uit het recept wel expres zo gemaakt dat het zachter moet worden ofzo) maar ik vul ze dus toch maar van te voren en zie wel hoe het uit pakt :)
Waarom vraag je het dan, als je het advies toch niet gaat opvolgen? :')
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  maandag 21 december 2015 @ 17:46:24 #249
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_158414710
quote:
1s.gif Op maandag 21 december 2015 17:39 schreef Molo het volgende:

[..]

Waarom vraag je het dan, als je het advies toch niet gaat opvolgen? :')
ik dacht dat iem.hier Er misschien ervaring mee had en zo klonk het niet . Ik had ook t idee dat ze t in tsjechie altijd al vroeg maken maar omdat ik t niet zeker wist dacht ik ik vraag t even hier..Toen ik een heel ander antwoord kreeg leek t mij handiger t ook nog aan iemand In tsjechie te vragen. En wie weet heeft piet wel gelijk ..We zullen t zien.
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
  maandag 21 december 2015 @ 17:49:52 #250
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_158414781
quote:
1s.gif Op maandag 21 december 2015 17:19 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Succes ermee!
Laat je ook ff weten hoe het geworden is, en welk recept je hebt gebruikt?
is goed doe ik. Voor de crème heb ik gebruikt: boter, suiker, rum en gemalen noten. De koekjes bestaan uit: bloem , gemalen noten, boter, suiker, cacao poeder en dan zijn de koekjes gebakken in de oven
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')