Zeeuwse / zuid-hollandse eilanden mag ik hopen toch?quote:Op vrijdag 30 oktober 2015 20:19 schreef Isegrim het volgende:
Dat een klant vertelt dat iemand op de eilanden ons brood had gekocht en dat zijn/haar kind dat mee naar school had genomen, dat een medeleerling vervolgens dat brood heel lekker vond en dat ze daardoor bij ons terecht was gekomen.
oh gelukkigquote:Op zaterdag 31 oktober 2015 12:23 schreef Isegrim het volgende:
Druk druk druk druk druk! Geen tijd voor meer toelichting.
Noordereilandquote:Op vrijdag 30 oktober 2015 21:22 schreef Peter het volgende:
[..]
Zeeuwse / zuid-hollandse eilanden mag ik hopen toch?
Tssssk, te lui om te lopenquote:
Dat nog wel!quote:Op zaterdag 31 oktober 2015 14:49 schreef komrad het volgende:
[..]
en ook geen brood meer in de winkel ?
Ik zou eigenlijk zo'n stappenteller moeten dragen. Heb vandaag heel wat kilometers afgelegd op die 40 vierkante meter.quote:
dat zou best wel eens een grote tegenvaller voor meneer kunnen worden indien jullie dat brood letterlijk na weten te maken. Kans is vrij groot dat hij zich een ander brood herinnert dan wat hij in werkelijkheid at. De sfeer (hongerwinter, kwaliteit van het eten was slecht, "we hebben iets gejat van die Duitser") zal zeker bijgedragen hebben bij de vorming van de herinnering aan dat brood.quote:Op zaterdag 31 oktober 2015 15:59 schreef Isegrim het volgende:
Ik wil weten wat voor brood dat was en dan wil ik dat bakken voor die meneer.
net als het zweedse wittebrood waar mijn moeder zo lyrisch over wasquote:Op zaterdag 31 oktober 2015 17:05 schreef frederik het volgende:
[..]
dat zou best wel eens een grote tegenvaller voor meneer kunnen worden indien jullie dat brood letterlijk na weten te maken. Kans is vrij groot dat hij zich een ander brood herinnert dan wat hij in werkelijkheid at.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Zo ken ik een verhaal uit mijn familie, moeder had koekjes gebakken van suikerbiet en nog wat ingredienten, man man man waren die lekker, smullen.quote:Op zaterdag 31 oktober 2015 17:05 schreef frederik het volgende:
[..]
dat zou best wel eens een grote tegenvaller voor meneer kunnen worden indien jullie dat brood letterlijk na weten te maken. Kans is vrij groot dat hij zich een ander brood herinnert dan wat hij in werkelijkheid at. De sfeer (hongerwinter, kwaliteit van het eten was slecht, "we hebben iets gejat van die Duitser") zal zeker bijgedragen hebben bij de vorming van de herinnering aan dat brood.
Kortom, ik zou het bij de herinnering laten, en zaagsel en resten van de vloer gewoon weggooien, niet gaan gebruiken.
Als ik het niet vergeet zal ik het de volgende keer als ik m'n oma zie aan haar vragen. Ze werkte voor en tijdens de oorlog in een bakkerij(ja zo oud is ze onderhand) en heeft het wel eens eerder over kuch gehad.quote:Op zaterdag 31 oktober 2015 19:51 schreef Pietverdriet het volgende:
eea even uitgezocht.
De Wehrmacht vond dat dagrantsoen van iedere soldaat 750 gram brood moest bevatten. Dit betrof een standaard broodsoort, Kommissbrot. Dat is een volkorenbrood uit rogge en tarwemeel op basis van zuurdesem (langer houdbaar). In het Nederlandse leger kende men dat destijds (voor de oorlog dan) ook, werd Kuch genoemd, (Rats Kuch en Bonen, Hutspot, commiesbrood en bruine bonen)
Recept voor Kommissbrot
Lijkt me eigenlijk een prima brood
http://brotdoc.com/2012/11/01/kommissbrot/
De schrijver daar schrijft ook over een brood uit Rogge en Tarwe, maar zijn recept is 100% Rogge
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Zou dat vergelijkbaar zijn met "Crema di Lardo" Is eigenlijk ook gewoon smeerbaar vet. Erg lekker op vers brood inderdaad, en bij de meeste mensen moet je het gewoon voorzetten zonder te zeggen wat het precies is.quote:Op zaterdag 31 oktober 2015 19:59 schreef Pietverdriet het volgende:
Zo een soldaten brood eet je natuurlijk met smout, niet met boter.
Neem vetspek en snij dat aan dobbelsteentjes en zet het met een half kopje water op in een steelpan, breng het aan de kook en laat het rustig doorkoken, als het water weggekookt is gaat het knisperen. De kaantjes vormen zich.
Tijdje laten knisperen en dan in een potje af laten koelen. Erg lekker op dit soort brood
Nu die Heinkel op Heijplaat heeft gestaan kan toch alles?quote:Op zaterdag 31 oktober 2015 21:17 schreef RobinOok het volgende:
Je moet geen moffenbrood gaan bakken hoor. Dat lijkt me echt een vergissing.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |